Мабуть тут (в Піквікський клуб ) потрібна гілочка для батьків у кого діти їли (їдять) вибірково і як вони з цим борються. Якщо можна в пузатій хаті то буду рада почути від таких батьків.
В мене двоє таких дітей.
Старший не їсть ніяку рибу, майже ніяке м"ясо, окрім курячих ніжок, та з овочами дуже перебирає. Молодший також не великий любитель їсти корисні продукти.
Я прибрала всі "перехопити чогось смачненького" взагалі, між прийомами їжі - нічого. Не примушую дітей доїдати все, що лежить в тарілці, не доїв, то й добре, наступного разу краще будешь їсти.
Але те, що вони категорично не люблять і не пропоную. Звичайно, вдаюсь до певних хитрощів: А ти знаєш, пірати їдять суп з овочами щоб бути сильними та розумними, може ти доїси суп і ми підемо шукати скарби?
Це до старшого, а молодший за компанію їсть той же суп.
Але в мене дітки малі ще - 3.5 роки і 1 рік, то й методи в мене ще такі, безхитростні.
З тими хто старше, мабуть набагато важче.
Мої доросліші, 6 і 9 і я вже той момент упустила коли їх треба було "затовкувати" усім. Але важко з ягодами коли не сезон і тоді вони забувають. З меньшим не так все погано як із старшим бо пробує.
Проблема з старшим, що він навіть і пробувати не буде. Якщо в ресторані то рис або нудель. З піци тільки тісто попробує і то якщо до неї соус не прилип. Вдома я часто варю супи: курячий з макаронами, з гречкою, з рисом, інколи борщ. Суп рибний з макаронами. М’ясо і рибу він не їсть то хоч з супом попаде. Дивиться дуже пильно, що в ложці. Я думаю це психологічне і чекаю терпляче (хоч інколи хочеться надавати) коли він переросте. Навіть якщо я йому запропоную підкуп то він не попробує. Коли іде до когось на день народження то якщо нема чіпсів то прийде голодний. Ще коли ми їмо у місті то може з’їсти картоплю фрі. Сир з хлібом - ні. Хліб сам по собі. Макарони і каші тільки з маслом, без соусів. Картоплю тільки товчену або картоплянички (деруни). Наступного року його клас їде на декілька днів у поїздку. Заплати за поїздку і буде сидіти голодним. Я йому кажу давай будемо готуватись, пробувати різну їжу, а він не хоче. Не знаю, може залишити все і нехай тоді коли поїде їсть, що є. Не буде же він голодати хоча таке дyрне може і буде.
Тільки що з'їв простий омлєт, що і тe добре. Не пам'ятаю щоб я була така. Не хотіла пробувати нове м'ясо але фрукти та овочі були без проблем.
Сьогодні порізала йому зеленувато-червоне яблучко і він не захотів їсти бо не повністю червоне. З'їв один шматок і так ніби я йому дала якусь гидоту. Я надіюсь, що він переросте бо чула про дорослих які не можуть пробувати нову їжу від страху.