Автор Тема: Найкраща в світі українська кухня.  (Прочитано 7745 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Маленька жабка

  • Sr. Member
  • ****
  • Повідомлень: 331
  • Karma: +87/-26
Найкраща в світі українська кухня.
« : Квітня 06, 2014, 12:58:31 00:58 »
Пропоную іноді відволікатися від політики і згадувати про хліб наш насущний. Давайте в цій гілочці викладати рецепти, які допоможуть пережити кризу. Спробуємо харчуватися здоровими харчами,навчимося варити борщ як у бабусі, кулешики, галушеки-варенички і з сиром пироги...ну  і таке інше. Нехай нам заздрять
--------------------------------
Борщ справжній  :super:
-------------------------------
Замочити жменю квасолі. Через декілька годин починаємо варити.
В каструльку кладемо квасольку, заливаємо водичкою і ставимо на вогонь. Ріжемо білий солодкий бурячок соломкою. Жменьку-дві. Кидаємо до квасолі. Якщо маєте грушки сушені--покладіть декілька. Хай вариться. Готуєте заправку у пательні. Наливаєте олії, в олію висипаєте нарізану цибулю, натерту моркву, нарізаний соломкою червоний буряк, якщо є--селеру. Гарно все це тушкуєте, додаєте до заправки щось томатне--соус або пасту або різані томати, томанний сок, у мене зазвичай є домашні закрутки або сира аджика(з хріном, перцем...). Ще тушкуєте, перемішуючи. Чистите картоплю--одну-дві, небагато. Ріжете і занурюєте до квасольки. Туди ж акуратно тепер викладаєте заправку. Якщо маєте сухі грибочки--кладіть на початку разом з квасолею. Можете додавати рибну консерву у томаті (кільку)--але це вже як квасолька буде готова або майже готова. Солити краще на початку приготування і трохи заправку. Але перед закінченням слід довести смак борщу до бажаного додаванням солі, томату, перцю, лаврового листя... Борщ-це творчість і натхнення. У кожної господині борщ свій. На другий чи на третій день борщ є кращім, бо настоюється. І ложка тоді в ньому-таки стоїть.
 Казав це часто Козак Загреба:
 - Хіба для щастя багацько треба?
 Аби на волі, аби від серця
 І пучка солі, і трішки перцю.
 Та свіжа риба, та юшка вдала,
 Та кусень хліба, та чвертка сала.
 Та для утруски горілки чарка,
 Та для закуски - кума Одарка.
Смачного, френди.

Offline Валька

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 189
  • Karma: +30/-2
Re: Найкраща в світі українська кухня.
« Reply #1 : Квітня 06, 2014, 01:12:50 01:12 »
Як я люблю борщ з білим бурякомммм. Тільки де його взяти? Буряк солодкий білий? Я такий борщ їла в дитинстві, мені його бабуся в печі готувала.
Расія- тюрма народів.(с)

Offline Маленька жабка

  • Sr. Member
  • ****
  • Повідомлень: 331
  • Karma: +87/-26
Re: Найкраща в світі українська кухня.
« Reply #2 : Квітня 06, 2014, 10:17:15 10:17 »
Можна без білого бурячка, з червоним лише. Тільки його обов'язково пропускати через пательню, бо колір буде збережено. А в кінці приготування замість білого бурячка додати трошки цукру. Воно, звісно, не зовсім таке, але також непогано. Тим більше, шо ми повинні навчитись гарно готувати із того, що маємо, жити так, як дозволяють статки-заробітки, але достойно.
-------------
Деруни
--------------
Натираємо на мілкий тертушці картоплю. Можна також натерти трошки цибулі. Добавляємо сіль, перець, сире яйце, вимішуємо. Жаримо краще на олії, можна і на смальці.  Окремо жаримо сало, мілко нарізане. До столу подаємо гарячі деруни і гаряче розтоплене салко. Пробувала у блендері картоплю розбивати--не таке виходить. Сметанки до дерунів можна поставити.

Offline Валька

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 189
  • Karma: +30/-2
Re: Найкраща в світі українська кухня.
« Reply #3 : Квітня 07, 2014, 12:18:04 00:18 »
З червоним інший смак :smilie2:
Расія- тюрма народів.(с)

Offline Маленька жабка

  • Sr. Member
  • ****
  • Повідомлень: 331
  • Karma: +87/-26
Re: Найкраща в світі українська кухня.
« Reply #4 : Квітня 07, 2014, 09:25:01 09:25 »
З червоним інший смак :smilie2:
Так, але фокус там в тому, що ви гарно протушковуєте червоний буряк у пательні перед тим, як занурити його в каструлю. Це зберігає колір і дуже поліпшує смак.Краще тушкувати з томатом, тоді звільняється з томатів лікопен, це також добре. Можна на цьому етапі додати трохи цукру, але якщо варите з грушами добрими, можна того не робити.

Offline Валька

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 189
  • Karma: +30/-2
Re: Найкраща в світі українська кухня.
« Reply #5 : Квітня 07, 2014, 12:39:10 12:39 »
Та я так і роблю, мені хочеться саме з білого буряка. Там смак   :smiley24:
Расія- тюрма народів.(с)

Offline Маленька жабка

  • Sr. Member
  • ****
  • Повідомлень: 331
  • Karma: +87/-26
Re: Найкраща в світі українська кухня.
« Reply #6 : Квітня 07, 2014, 07:55:08 19:55 »
Та я так і роблю, мені хочеться саме з білого буряка. Там смак   :smiley24:
Куди слати? Вишлю новою поштою декілька. Ще залишились.

Offline Валька

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 189
  • Karma: +30/-2
Re: Найкраща в світі українська кухня.
« Reply #7 : Квітня 07, 2014, 10:04:07 22:04 »
А Ви в якому місті живете?
Расія- тюрма народів.(с)

Offline БабаМаня

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 248
  • Karma: +170/-14
  • Стать: Жіноча
  • пятикратная бабушка
Re: Найкраща в світі українська кухня.
« Reply #8 : Квітня 07, 2014, 11:39:17 23:39 »
Можете додавати рибну консерву у томаті (кільку)--
Не, ну, рыбную консерву то зачем? Моя сваха из Винницы в зажарку добавляла сметанки и зажаривала только на сале. Ну, очень вкусно!
Я не здамся без бою! (С)

Offline zorry

  • Newbie
  • *
  • Повідомлень: 11
  • Karma: +3/-0
Re: Найкраща в світі українська кухня.
« Reply #9 : Квітня 10, 2014, 09:23:06 21:23 »
А як же капуста? Я квашену кладу, стушкувавши в сковороді попередньо. Замість квасу бурякового. Якось на наших теренах Київщини борщ з капустою завжди був

Offline Маленька жабка

  • Sr. Member
  • ****
  • Повідомлень: 331
  • Karma: +87/-26
Re: Найкраща в світі українська кухня.
« Reply #10 : Квітня 17, 2014, 10:19:44 22:19 »
А як же капуста? Я квашену кладу, стушкувавши в сковороді попередньо. Замість квасу бурякового. Якось на наших теренах Київщини борщ з капустою завжди був
Ой, звичайно. Капуста ближче до завершення. Щоб трошки хрумтіла, не зовсім розварена була.

Offline Маленька жабка

  • Sr. Member
  • ****
  • Повідомлень: 331
  • Karma: +87/-26
Re: Найкраща в світі українська кухня.
« Reply #11 : Квітня 17, 2014, 10:55:07 22:55 »
 :hot:Паска. Перевірено минулого року. Завтра знову будемо вчиняти.
-------------------------------------------
100г дріжджів
200г теплої води
240 г теплого молока
8 яєць
+4 жовтка
400-500 г цукру
1 ч ложка солі
400г масла
1400-1500г борошна просіяного(!!!)
100г родзинок
100г кураги
100г мигдалю
цедра 4 цитрусів(2 лимона+2 апельсина наприклад)

1.Дріжджі ділимо навпіл.
50гр дріжджів змішуємо с 200г теплої води и 100-150 г просіяного борошна. Борошно просіюється  для кращого бродіння, а значить підняття тіста... Це опара. 30 хвилин піднімається.

2. Поки опара піднимається:
1)Розводимо 50г дріжджів в 240 г теплого молока.
2)Змішуємо у великій мисці 8 яєць+4 жовтка+400(500)г цукру+2 столові ложки ванільного цукру+1 чайну ложку солі

3. З'єднуємо всё: опару, дріжджі в молоці, розтерті яйця з цукром, майже все борошно і натерте на тертушці масло. Вимішуємо ретельно, залишаємо на годину

4. Готуємо родзинки(миємо), курагу(миємо і ріжемо),мигдаль(прохи обсмажуємо і мелемо),цедру с 4 цитрусів. Якщо яйця не домашні, жовтки бліді, а паску хочеться жовтеньку, можна куркуми  додати.

5. Вмішуємо це все в тісто, що вже трохи підійшло.

6. Тепер накриваємо тісто  рушником і чекаємо.

7. Тісто підходить довго. Повинно збільшитись удвічі.

8. Розкладаємо тісто у форми 1\3 об'єму, даємо йому піднятися у формах і   

9. Випікаємо при 180* С

Offline Kvant

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 3818
  • Karma: +1561/-2492

Offline otaman

  • Hero Member
  • *****
  • Повідомлень: 1330
  • Karma: +212/-1470
  • Стать: Чоловіча
  • Збирач мінусів
Re: Найкраща в світі українська кухня.
« Reply #13 : Червня 10, 2014, 06:29:48 18:29 »
під кутом зору сягоденності, українська кухня - справжній жах, галушки- клей натуральний, кендюхи-кровянки - кровава баня, шварки свілякі, ковбики, холодець взагалі мерзота  - заморожений бульйон з потрохами.
Більш-менш здорова їжа - борщ на овочевому бульйоні та голубці.....

Offline термаміл

  • Hero Member
  • *****
  • Повідомлень: 2318
  • Karma: +495/-132
Re: Найкраща в світі українська кухня.
« Reply #14 : Червня 10, 2014, 09:11:24 21:11 »
під кутом зору сягоденності, українська кухня - справжній жах, галушки- клей натуральний, кендюхи-кровянки - кровава баня, шварки свілякі, ковбики, холодець взагалі мерзота  - заморожений бульйон з потрохами.
Більш-менш здорова їжа - борщ на овочевому бульйоні та голубці.....
Ги-ги. :weep:
Любдю випічку, люблю шинку з хроном, люблю карасі в сметані, надівану щуку, паштети, печеного  вугря, холодники
Я люблю українську кухню. Вона різноманітна, як і сама Україна. Запевняю, що кожній вашій улюбленій страві є аналог в українській кухні

Offline div

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 13578
  • Karma: +1211/-899
Re: Найкраща в світі українська кухня.
« Reply #15 : Червня 10, 2014, 09:12:54 21:12 »
під кутом зору сягоденності, українська кухня - справжній жах, галушки- клей натуральний, кендюхи-кровянки - кровава баня, шварки свілякі, ковбики, холодець взагалі мерзота  - заморожений бульйон з потрохами.
Більш-менш здорова їжа - борщ на овочевому бульйоні та голубці.....

Всех сыроедов в зону АТО!  :Ignor:

Offline Саминсусамин

  • Hero Member
  • *****
  • Повідомлень: 1230
  • Karma: +180/-38
  • Стать: Чоловіча
Re: Найкраща в світі українська кухня.
« Reply #16 : Липня 19, 2014, 11:41:18 11:41 »
Випадково винайшов нову (а може нову тільки для мене) страву. В продажу є так звані "гречаники". Якщо їх просто смажити, то виходить така собі ординарна страва для ледачих або нетерплячих. Але я спробував таке:
В мультиварці обсмажив цибулю, потім додав моркву.
Вимкнув "Смаження", додав гречаники, залив сумішшю води, томатної пасті і сметани, посолив, поперчив, додав по пучці різних спецій і на 45 хв. ввімкнув режим "Тушкування". ММММ!!!!!

Offline Котовисько

  • Hero Member
  • *****
  • Повідомлень: 832
  • Karma: +124/-15
  • Стать: Чоловіча
  • Котобандера
Re: Найкраща в світі українська кухня.
« Reply #17 : Липня 20, 2014, 10:14:48 10:14 »
Як я люблю борщ з білим бурякомммм. Тільки де його взяти? Буряк солодкий білий? Я такий борщ їла в дитинстві, мені його бабуся в печі готувала.
У печi це завжди саме смачне. Але ж де узяти пїч у мїстї. :smilie8:

Offline VelesLviv

  • Newbie
  • *
  • Повідомлень: 2
  • Karma: +0/-0
  • Стать: Чоловіча
  • i see dead people
    • strahovka
Re: Найкраща в світі українська кухня.
« Reply #18 : Серпня 29, 2014, 07:29:07 19:29 »
Дуже смачний рецепт!  :Hochu_pyva:

Мати робила так, брала 4-5 кістки свині з хребта  чи чогось іншого, ребра можуть бути але найліпше з хребта (мається на увазі м'ясо на кістці) і най сі варить довго пока м'ясо не звариться, під кінець мечиш кулак рижу (рис)  і в кінець кидає квашеної капусти. І маєш то то то проварити аби риж зварив. Зажарку кидаєм з цибульки та шкварками, посолити і поперчити. До дзєми варим нелупку в несоленій воді (картопля невелика мита не чищена)   

То є така дзема, я тобі скажу так шо Дзєма було до того добра пока кістки по баняку бігали, як кістки віловили то Дзєма була до одного місця )))) (Карпатський гумор)  :upa  :super:

Offline Ann:-)

  • Hero Member
  • *****
  • Повідомлень: 2592
  • Karma: +421/-262
  • Стать: Жіноча
Re: Найкраща в світі українська кухня.
« Reply #19 : Січня 28, 2015, 10:30:20 10:30 »
Ніколи не чула про білий буряк. Може це пастернак?

Offline Lina

  • Hero Member
  • *****
  • Повідомлень: 2211
  • Karma: +230/-131
  • Стать: Жіноча
  • Камінці чудові, різнокольорові
Re: Найкраща в світі українська кухня.
« Reply #20 : Лютого 01, 2015, 10:56:30 10:56 »
Ніколи не чула про білий буряк. Може це пастернак?


Білий буряк - це цукровий буряк. Він білого кольору. Вирощується для виробництва цукру.

Offline Некто_2

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 4593
  • Karma: +571/-748
  • Стать: Чоловіча
  • Ник зарезервирован
Re: Найкраща в світі українська кухня.
« Reply #21 : Лютого 01, 2015, 11:05:44 11:05 »
Ніколи не чула про білий буряк. Може це пастернак?


Білий буряк - це цукровий буряк. Він білого кольору. Вирощується для виробництва цукру.
Не обязательно, есть ещё кормовой
Буряк кормовий — окультурнений коренеплід, отриманий з буряка столового. Його великі білі, жовті або оранжево-жовті опухлі коріння були розроблені в 18-му столітті, як кормова культура для годівлі худоби.
Я, правда, не слышал, что бы его использовали в борщ. :gigi:
« Останнє редагування: Лютого 01, 2015, 11:07:15 11:07 від Некто_2 »
Ник зарезервирован