Автор Тема: До відмінного здоро'я через харчування ! Крокуємо разом !  (Прочитано 619 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 10784
1 июня в 9:52 ·

☀️ЛІТО ДОВГОЖИТЕЛЯ І ЙОГО ХАРЧУВАННЯ
.
#okinawaua
Дороге Літо, ми так на тебе чекали! (І навіть мій кіт облинялий Нестор-Фісташка теж чекав, тепер он ходить закоханий):)
.
Ми чекали, коли були безконечні холоди і березневі морози, коли була сірість і слякоть. Ми хотіли полуниць і теплого сонця!
Ми мріяли про спеку!😀
.
НАШЕ ЛІТО буде особливим!
Здоровим!
Радісним!
Щасливим!
.
ТРИ МІСЯЦІ ЛІТА НАМ ДАНІ ДЛЯ ТОГО, ЩОБ.
1. Максимально оздоровитися, що проявиться в тому, що ми погарнішаємо, пострункішаємо, і поенергішаємо.
2. Отримати незабутні враження: побачити, походити, поплавати, покарабкатись, поспілкуватись.
.
Як харчуємося?
.
#Режим харчування. Для дорослих, в яких немає особливих проблем із здоров'ям -- може бути і #дворазовим: сніданок і вечеря.
.
Обідом може бути легкий перекус у вигляді ягід, порізаних і злегка присолених помідорів, огірків, айрану або холодних супів -- гаспачо, окрошки та бурякового холодника.
.
Харчуючись два-три рази, #без #перекусів, за умов низького глікемічного індекса, ми, однозначно, зробимо суттєвий крок до зниження інсулінорезистентності та профілактики цукрового діабету 2 типу.
.
Крім того, нормалізація рівня інсуліну зменшить ризик розвитку запальних процесів,і які лежать в основі старіння та багатьох хвороб.
.
#Раціон.
Ближче до #вегетаріанського: овочі та ягоди на першому місці.
Салати, пюре, овочево-фруктові смузі, ягідні десерти.
.
#Кольори.
Все #зелене -- це природні #фолати (різновиди вітаміну В9), які оздоровлюють серце та судини, зменшуючи не лише імовірність поганої непереносимості спеки у гіпертоніків та "сердечників", але і ризик інсультів та інфарктів, оскільки суттєво знижує рівень амінокислоти #гомоцистеїну, яка ушкоджує судини.
.
#Червоне, ягідне -- це #поліфеноли, пігменти, які мають протизапальну дію, приводять до норми стан судин різного калібру, особливо, найдрібніших -- капілярів; омолоджують #мікробіоту кишечника, оскільки пригнічують розмноження хвороботворної мікрофлори.
А це означає -- менший ризик алергій та аутоімунних розладів, краща робота нервової системи (пам'ять, реакція, концентрація уваги, настрій).
.
#Жовте всіх відтінків -- це #каротиноїди, які, перетворюючись у вітамін А в організмі, сприяють загоєнню всіх запалень, ерозій, подразнень і виразок. А ще -- це красивий загар, без плям і кращий захист сітківки, яка особливо в зоні ризику від ультрафіолету.
.
#Вода -- основний напій. Звичайна, з додаванням лимону, розім'ятих/порізаних ягід, огірка, м'яти, імбиру.
Чим більше потіємо, тим більше треба пити.
.
🔸Лайфхак: якщо збираєтеся провести якийсь час надворі при високій температурі (навіть в тіні), приготуйте собі спеціальний електролітний напій:
•Вода -- 0,5 л;
•Сіль -- 1/4 чайної ложки;
•Апельсиновий сік -- з одного апельсина.
•М'ята свіжа -- порізати 4-5 листочків.
Сіль та незначна кількість глюкози з апельсинового соку запобігають зневодненню.
.
#Кава. Не вірте тим, хто закликає відмовитись від неї: 1 чашечка цього напою оздоровить печінку, покращить роботу мозку, зменшить ризик стеатозу (ожиріння) печінки та цукрового діабету 2 типу.
🔸Лайфхак: кава без цукру, без вершків, можна — з подрібненим льодом.
.

#Білкові продукти: яйця, зварені нам'яко, кисломолочний сир, моцарела, ніжні бобові (сочевиця, маш), гриби, морепродукти, риба, птиця.
🔸Лайфак: все лише відварюємо, забуаємо про смаження (бажано назавжди).
.
#Жири. Горіхи (волоські, кокосові) та насіння (льону, чіа) розмочені, авокадо, оливкова олія нерафінована, вершкове масло, вершки.
🔸Лайфхак: щоранку з ягодами з'їдаємо 1 столову ложку розмоченої суміші з насіння чіа, льону і горіхів (для цього 1 чайну ложку насіння і 2 горіхів заливаємо звечора пів склянки теплої води.
#Насіння та #горіхи -- прекрасне джерело рослинних омега-3 жирів, що мають протизапальну дію, а клітковина оздоровлює кишечну мікрофлору.
.
#Пробіотики та ферментовані продукти. Допомагають корисній мікрофлорі не лише виживати, але і активно виконувати свої функції та зменшують ризик кишкових розладів.
.
#Спеції та пряні трави -- якнайширше застосування. Вони сприяють хорошому травленню, пригнічують життєдіяльність недружньої мікрофлори, мають протизапальні властивості.
.
Про це у жартівливій формі ми записали з класною командою #ОБОЗ_ТВ, сьогодні чекайте в ефірі:)
.
Знаєте що?
Проживіть це літо так, щоб запам'ятати назавжди!
І при цьому:
-- не їжте і не пийте треш, якою б яскравою та життєрадісною не була реклама, бо прекрасних сонячних літ буде менше, ніж може бути;
-- найкращий відпочинок -- це багато руху, вражень та позитивних емоцій (подорожуйте, закохуйтеся, танцюйте, робіть те, що хочете, а не те, що "прийнято" -- життя одне і неповторне!).
.(Оксана Скиталінська )

Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 10784
Oksana Skytalinska
2 июня в 12:25 ·

🕺🏻💃🏃🏻‍♀️🏃🏿‍♂️
ПАМ'ЯТЬ, РОЗУМ ТА ЕМОЦІЇ ЗАЛЕЖАТЬ ВІД ЗАВАНТАЖЕНОСТІ НІГ

Старіння не щадить наше тіло. Але деякі тканини більш чутливі до нього, зокрема, нервова.
.
#Мозок реагує на дефіцит кисню та життєво важливих речовин погіршенням пам'яті, концентрації уваги, депресивними станами, поверхневим сном та підвищеним ризиком нейродегенеративних захворювань.
Є багато досліджень про вплив їжі на роботу мозку.
.
Але, виявляється, що навантаження на ноги сприяють утворенню нових нейронів та формуванню сітки зв'язків між ними.
.
❗️Чим більше ми сидимо, тим більше втрачаємо нейронних стовбурових клітин, з яких могли б утворитися повноцінні нейрони та гліальні клітини (оточують нейрони та допомагають їм повноцінно жити).
.
❗️Дослідження показали, що лабораторні мишки, які могли пересуватися лише на передніх лапках, на 70% втрачали нейронні стовбурові клітини.
Що вже казати про тих, хто і не рухається, і не може відірватися від поїдання цукру, борошна та маргарину у сіх його різновидах.
А ще алкоголь та сигарети. І стреси. І після ього сподіватися зберегти пам'ять?
.
✅ Вправи для ніг з вагою стимулюють посилання сигналів до мозку, які необхідні для утворення нових нейронів
.
Гіподинамія ніг впливає на активність генів, зокрема, CDK5Rap1, від якого залежить активність мітохондрій -- органел, які знаходяться в кожній клітині організму та виробляють "енергетичну валюту" -- АТФ.
.
❗️Слабка завантаженість ніг пов'язана із серцево-судинними захворюваннями, спинальною атрофією, розсіяним склерозом та хворобою моторних нейронів.
.
🏃🏿‍♂️🏃🏻‍♀️🏃🏿‍♂️🏃🏻‍♀️🏃🏿‍♂️🏃🏻‍♀️🏃🏿‍♂️🏃🏻‍♀️
Тому так важливо багато ходити, підніматися-спускатися сходами, бігати, присідати, стрибати, робити вправи з гантелями, гирями, чіпляти до ніг мішечки з піском, кататися на велосипеді, танцювати і тд.
.
👍
Я рекомендую ВСІМ своїм пацієнтам, незалежно від віку, статі та стану здоров'я ХОДИТИ СХОДАМИ!
👍
Ви працюєте в офісі і страшенно зайняті? Ходіть сходами ЩОГОДИНИ!
Пройдете 5 хв = 40 хв за весь робочий день назбирається!
Ви станете краще думати, працювати, почуватися і покрасивішаєте!
Це супер лайфхак, дарую:)


Про дослідження читайте тут:
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnins.2018.00336/full
.
.
Дивні люди...все у них є для щастя..життя мають, тіло мають і не цінують (це я про тих, хто прочитає і махне рукою...сподіваюсь, таких не буде).
.
А для тих, хто з нами — Ваші ❤️❤️❤️ і поширення — нас, здорових, молодих, красивих і щасливих має ставати більше!!

Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 10784
Oksana Skytalinska
4 июня 2017 г. ·

ДЕСЕРТ ДЛЯ МІКРОФЛОРИ.
Буряково-шоколадний брауні.

Ми вже знаємо, що першими, хто куштує нашу їжу, є мікроскопічні бактерії, які у величезних кількостях населяють наш кишечник, причому, чим більше "донизу", тим їх більше. І чим більше їх там, хороших, живе, тим здоровішими ми є і довше живемо ми.

Бактеріям непросто, бо те, що ми їм "кидаємо" зверху, воно або дає їм шанси на життя і процвітання (розмноження), або, діє на них, як напалм, залишаючи після себе беззахисну слизову, яка після такого ставлення втрачає "шлагбаум" і пропускає все підряд в організм, або запалюється, або стає схильною до розвитку злоякісних пухлин.

Бактерії (корисні для нас) дуже люблять ПРЕбіотики, а саме різні види харчових волокон: #нерозчинні -- це клітковину, целюллозу, геміцелюллозу, лігнін), а з #розчинних - пектин.

Маючи таку їжу, вони міцнішають і оберігають слизову кишечника від вторгнення "чужих", якими є хвороботворні бактерії та віруси, різні канцерогени і надміржовчних кислот (яких забагато утворюється при любові до м'ясної їжі).

Все це містить в собі #буряк.

А ще в ньому є дуже цінний компонент #бетаїн.

• Цінний він тим, що є донором метильних груп, тобто, простою мовою, дає змогу "виключати" гени, які запускають процеси старіння і розвитку багатьох хвороб.
.
• Він сприяє оновленню мембран клітин і їх нормальній роботі, оскільки активує синтез фосфоліпідів клітинних мембран.
.
• Є гепатопротектором, тобто захищає клітини печінки від старіння, хвороб і передчасного "виходу на пенсію".
.
• Є антиканцерогеном, особливо, коли мова йде про молочну залозу та простату.
.
• Захищає від хвороби Альцгеймера, а точніше - клітини мозку від накопичення амілоїдного білка.
.
• Зволожує шкіру і не дає їй пересушуватися (особливо актуально зараз, коли багато сонця і бажання побільше позагорати).

Тому буряк у всіх стравах прекрасний.
.
І в десертах також.
.
Про шоколад ми говорили (і ще будемо) багато, він багатий поліфенолами, які, як повітря, потрібні клітинам мозку, щоб добре працювали і не зношувалися, судинам, і організму в цілому.
.
БУРЯКОВО-ШОКОЛАДНИЙ БРАУНІ.
• Варений буряк (розмір з кулак).
• Банан.
• Лимон.
• Шоколад 80%.
• Какао - 2 ст. л.
• Борошно - 1 ст.л.
• Висівки вівсяні - 1 ст.л.
• Масло 82% (можна кокосове або оливкову олію) - 1 ст.л.
• Яйця - 2 шт.
.
Збити в блендері порізаний буряк, банан, весь лимон із шкіркою і розтоплене масло із шоколадом.
Окремо збити яйця, додати до них борошно, висівки і какао.
Потім все змішати і вилити в змащену оливковою олією і присипану борошном форму. Випікати при 170 30-35 хв.

Відразу скажу - не солодко, але смачно.
Можна додати цукрозамінника, наприклад, стевію, але в мене її немає.

Одним словом - хочеться солодкого - їжте ягоди, фрукти, гіркий шоколад, або готуйте десерти, від яких буде не лише смачно в роті, але й добре нашому тілу:)

#мікрофлора #кишечник #довголіття #десерт #дієтолог #скиталінська

Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 10784

Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 10784
Готово !
Треба дати остигнути !

Подача

Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 10784
Оксана Скиталінська: "Правильно приготовані продукти дозволяють активувати гени, які пов’язані із довголіттям.

https://styler.rbc.ua/ukr/wellness/oksana-skitalinskaya-pravilno-prigotovlennye-1528188897.html

Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 10784
Oksana Skytalinska
5 июня в 15:02 ·

ДРУЖНІЙ КРОХМАЛЬ і його надзвичайні ефекти
.
Здорова їжа, збалансоване харчування і взагалі тема "зож" все більше знаходять своїх прихильників (і це дуже добре!)
Але, оскільки інформації навколо так багато, в ній легко можна заплутатись 🙂
.
Часто можна почути "виключіть крохмалисті продукти". Бо вони "ведуть до ожиріння, діабету, забивають судини і викликають рак". Але це однобоке узагальнення, яке потребує пояснення .
.
Бо КРОХМАЛЬ БУВАЄ РІЗНИМ за своєю молекулярною будовою.
.
Почнемо з того, що крохмаль відноситься до ВУГЛЕВОДІВ -- одного із невід'ємних МАКРОнутрієнтів у нашому харчуванні.
Саме вуглеводи є джерелом енергії для мозку, м'язів, еритроцитів та інших клітин тіла.
.
Вуглеводи також діляться на:
🍰Прості або цукри (глюкоза, фруктоза, лактоза, сахароза, мальтоза).
🍓Складні або полісахариди (крохмаль, глікоген та клітковина).
.
#Крохмаль також не однорідний, і, в свою чергу, поділяється на:
🔸нестійкий (або легкозасвоюваний, якого багато в очищеному борошні та глибоко перероблених зернових);
🔸стійкий (або незасвоюваний).
.
І от якраз СТІЙКИЙ, або резистентний, є дуже цінним для нашого здоров'я.
.
СТІЙКИЙ І НЕСТІЙКИЙ -- яке це має значення для нас?
.
❗️Нестійкий (нерезистентний) крохмаль засвоюється у тонкому кишечнику і піднімає рівень цукру крові приблизно так само, як і прості вуглеводи.
.
❗️Стійкий (резистентний) крохмаль не перетравлюється ферментами шлунково-кишкового тракту і тому досягає аж товстого кишечника, і тоді стає дуже цінною їжею анаеробної (безкисневої) мікрофлори та піддається бродінню.
.
Внаслідок цього бродіння утворюються надзвичайно цінні речовини - #КЛЖК (коротколанцюгові жирні кислоти) -- оцтова, масляна та пропіонова.
.
#Масляна кислота, утворена бактеріями є:
✅ найважливішим джерелом енергії для клітин слизової товстого кишечника;
✅ знижує рівень холестерину, тригліцеридів і сечовини в крові (профілактика атеросклерозу та подагри);
✅ запобігає запальним захворюванням та раку товстого кишечника;
✅ покращує роботу нейронів (пам'ять, увага, настрій), оскільки є складовою ланкою у невидимій осі кишечник--мозок.
.
ТИПИ РЕЗИСТЕНТНОГО КРОХМАЛЮ і де він є.
1️⃣Тип I (RS1) - практично недоступний для претравлювання, оскільки немає ферментів для перетравлювання оболонок (насіння, злаки, бобові).
2️⃣Тип II (RS II) - це сирі продукти, крохмаль яких також не перетравлюються -- сира картопля або картопляний крохмаль, зелені банани.
3️⃣Тип III (RS III) - ретроградний крохмаль, який утворюється, коли відварюють та охолоджують продукти, які містять суміш крохмалів, наприклад, варена та охолоджена картопля, каші, макарони.
4️⃣Тип IV (RS IV) - хімічно або фізично модифікований, в природі не зустрічається.
.
❗️Якщо в день споживати 15-30 грамів стійкого крохмалю, то вже через 4 тижні чутливість ткнин до інсуліну зросте на 33-50 процентів.
Крім того, після вживання стійкого крахмалю при наступному вживанні їжі рівень глюкози підніматиметься менше.
Це важлива інформація для тих, у кого вже є інсулінорезистентність.
.
Щоб отримати з їжі максимально резистентного крохмалю:
😊 Їмо сміливо картоплю, але правильно: відварюємо та охолоджуємо, потім вживаємо разом із корисними доповненнями, наприклад, ложечкою олії, овочами, зеленим кропом, у салатах.
Але "пам'ятайте про дозу", як казав великий Парацельс -- однієї картоплини (двох-трьох, якщо Ви достатньо попрацювали м’язами) буде достатньо.
Картоплю можна потім розігріти, але попередньо все ж має бати охолоджена (є така улюблена багатьма страва: варена в мундирі картопля, ледь обсмажена з яйцями, любите таку?:)
😊 Ложка не гарячої каші -- це також дуже здорово, а якщо вдасться знайти зелені банани -- не прогавте таку можливість -- купіть і поєднайте: Ви отримаєте багато резистентного крохмалю. І НЕ наберете зайвого! У стиглих бананах крохмаль аже не ствйкий, тому їх треба дозувати:)
😊 Ложка-дві смачних бобів у салати -- це супер смачно і супер корисно:)
.
❗️
ДУЖЕ РАДЖУ ПОДИВИТИСЯ ось це цікаве відео про роль резистентного крохмалю для нашого кишечника, дуже наочно:

.
.
А читати тут:
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0924224402001310

https://www.cambridge.org/core/journals/proceedings-of-the-nutrition-society/article/resistant-starch-as-a-prebiotic-and-synbiotic-state-of-the-art

Далі на ФБ

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1877496772270475&id=100000305102907
« Останнє редагування: Червня 09, 2018, 01:12:43 13:12 від злата »


Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 10784
Oksana Skytalinska
12 июня 2017 г. ·

#LONGEVITY #LUNCH for #EVERY #AGE

❗️Все, все, що ми готуємо для себе та своєї сім'ї (включно з маленькими дітьми), або вибираємо у кафе та ресторанах, має сприяти енергії, міцному здоров'ю та довголіттю.

.
Яке ж воно, "довголітнє харчування?"
• Свіжоприготовлене.
• Рослинне на 75-80%.
• Різнокольорове.
• Включає свіжі, термічно не оброблені продукти.
• Його "любить" кишечна мікрофлора, тобто містить всі види клітковини (розчинна і не розчинна).
• Містити ПРЕ- і ПРО- біотики. Пребіотики -- це клітковина для живлення корисних кишечних бактерій.
• З ферментованими продуктами.
• З ГІ нижче середнього.
• Не високої калорійності.
• З геропротекторними продуктами!
• Смачне!:)
• Без цукру.
• Не смажене, з низьким вмістом КПГ.
• Протизапальне, антимутагенне, антистресове, аутофагічне, оздоровлює судини, запобігає нейродегенеративним захворюванням.

🥒ОБІД.
.
Окрошка із шпинатом і цвітною капустою.
• Огірок.
• Шпинат.
• Цибуля зелена.
• Кріп, петрушка.
• Яйце варене.
• Кефір 2,5%.
• Сметана - чайна ложка на порцію.
• Гірчиця.
Кефір, сметану, гірчицю і шпинат збиваємо і вже потім додаємо до порізаних овочів.
.
🥑Варена риба, картоплина, квашений огірок, зелень, трошки авокадо. Без масла, без олії.
.
🥕🍊🍑Пюре із апельсина, абрикоса і вареної моркви.
Все збиваємо у блендері до гомогенної маси. Води не додаємо. Спочатку ріжемо шматочками апельсин, збиваємо, потім додаємо всі інші компоненти. Можна додати кружальце лимона із шкіркою. Без цукру!

.
#довголіття #молодість #краса #здоровя #антиейдж #дієтолог #спорт #спосібжиття #життя #скиталінська #київ #україна
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1884904898196329&id=100000305102907

Offline div

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 17447
А почему это вареная рыба и вареное яйцо уже не относятся к "термически обработанным продуктам"?
Надеюсь что картофелина тоже сырая :)

Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 10784
А почему это вареная рыба и вареное яйцо уже не относятся к "термически обработанным продуктам"?
Надеюсь что картофелина тоже сырая :)
Вареное тоже надо есть.
Жареное ограничить !- (ответила Злата и покраснела...потому что позавтракала отбивной, правда с овощами  :smilie5:)

В вареной, а потом охлажденной картошке содержится полезный крохмал, оказывается.

Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 10784
div, я только начинаю переходить на правильное питание.
Нахожусь на стадии  познавания.
Пробую отказаться от конфет и любимого зефира.
Пока с переменным успехом.

Стала много ходить, после работы две остановки иду пешком.
Овощей стала много есть.
Вот и все успехи.
Пока все.
 :smilie1:

Offline Бувалий

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 27955
  • Стать: Чоловіча
Злате  :smiley24: в Карму.
 :smilie7:

Offline div

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 17447
А почему это вареная рыба и вареное яйцо уже не относятся к "термически обработанным продуктам"?
Надеюсь что картофелина тоже сырая :)
Вареное тоже надо есть.
Жареное ограничить !- (ответила Злата и покраснела...потому что позавтракала отбивной, правда с овощами  :smilie5:)

В вареной, а потом охлажденной картошке содержится полезный крохмал, оказывается.

Злата, я тебя может удивлю, но крахмал в любой картошке содержится, даже сырой :)
И, второе, этот крахмал значительно менее полезен чем жаренная отбивная

Offline com

  • Hero Member
  • *****
  • Повідомлень: 931
  • Е=мс2
🥕🍊🍑Пюре із апельсина, абрикоса і вареної моркви.
Все збиваємо у блендері до гомогенної маси. Води не додаємо. Спочатку ріжемо шматочками апельсин, збиваємо, потім додаємо всі інші компоненти. Можна додати кружальце лимона із шкіркою. Без цукру!
Пюре - це якщо зубів немає або недостатньо.
А якщо зуби є - краще робити пюре в роті з сирої моркви. Та інших овочів, фруктів.

Цитрусові - апельсини, мандарини, лимони, грейпфрути - можна ретельно помити і їсти зі шкіркою. Краще шматочками.

Яйця також можна їсти зі шкарлупою. Шкарлупа містить кальцій. Шкарлупу можна змолоти та додавати у страви.

Дієтична добавка. Насіння льону. Містить Омега-3 жирні кислоти. Продається в аптеках та на базарі. Там, де й все насіння.
« Останнє редагування: Червня 13, 2018, 12:19:47 12:19 від com »

Offline com

  • Hero Member
  • *****
  • Повідомлень: 931
  • Е=мс2
Продукти, що знижують ризик серцевого нападу

Можна увімкнути субтитри та їх переклад.

J H
7 місяців тому
If you don't have time...Якщо немає часу
15. Fatty Fish - Жирна риба
14. Oatmeal - Вівсянка
13. Berries - Ягоди
12. Dark chocolate - Чорний шоколад
11. Nuts - Горіхи
10. Olive oil - Оливкова олія
9. Red wine - Червоне вино
8. Green tea - Зелений чай
7. Broccoli and spinach - Броколі та шпинат
6. Avocado - Авокадо
5. Pomegranate - Гранат
4. Cinnamon - Кориця
3. Watermelon - Кавун
2. Garlic - Часник
1. Apples & pears - Яблука та груші


Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 10784
   
Посмотреть историю правок
Oksana Skytalinska

ЗДОРОВ‘Я — ЦЕ СТОСУНКИ МІЖ ВАМИ І ВАШИМ ТІЛОМ.
Піклуйтеся про Ваше тіло і матимете найкращого друга:)
.
🥦
Харчуйтеся так, щоб їжа мала лікувально-профілактичні властивості:
🔺протизапальні,
🔺антимутагенні,
🔺підтримувала невисокий рівень інсуліну в крові (з невисоким ГІ, уникайте частих перекусів),
🔺включала пре- і пробіотики, 🔺різнокольорові овочі та фрукти, 🔺обов‘язково — листову зелень,
🔺ягоди (особливо насиченого темно-фіолетового та червоного кольорів),
🔺горіхи, насіння, жирну морську рибу, морські водорості, омега-3 ЖК,
🔺цільні зерна (гречка, нешліфований рис і тп),
🔺бобові.
🔺пийте чисту фільтровану воду (найкращий напій), не «перепивайте» води, орієнтуйтеся на відчуття спраги, рівень фізичної активності, температури навколишнього середовища.
🔸Виключіть смажене, солодке, копчене, транс-жирне (напівфабрикати, маргарини, магазинні кондитерські вироби)
🔹Обмежте споживання солі (не виключайте повністю), насичених жирів, омега-6 жирів (соняшникова олія та продукти на її основі).
.
🏃🏻‍♀️
Рухайтеся регулярно.
Оптимальні фізичні навантаження — це кардіо (аеробні) та силові.
Щодо кардіо — це хоча б 150-180 хв в тиждень при 3-6 тренуваннях.
.
🌱
Не перевищуйте об‘єм талії 89 см (для жінок) і 104 см (для чоловіків).
.
Регулярно проходьте обстеження (рівень глюкози, холестерину, індекс НОМА), робіть УЗД органів черевної порожнини.
.
Дуже добре висипайтеся (не менше 7-8 годин).
.
❤️😊Будьте закохані в життя (знайдіть справу по душі, обмежте контакти з важкими людьми, мрійте і будуйте своє життя так, як хочете саме Ви, якщо треба — виходьте за рамки стереотипів, бо Ваше життя — найбільша цінність і термін його лімітований).

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1929293543757464&id=100000305102907
.
« Останнє редагування: Липня 13, 2018, 01:43:11 13:43 від злата »

Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 10784
   

Oksana Skytalinska

Міцний сон — це достатній синтез гормону #мелатоніну, який утворюється із #серотоніну в нічний час.
Щоб мелатоніну було достатньо, а сон — міцним, допоможе амінокислота #триптофан, яка має проникнути в мозок.
Але щоб вона проникла, їй має допомогти #інсулін.
Тому трошки здорових солодощів перед сном, наприклад, 1/4 банана або пюре із банана та вишні (природнє джерело мелатоніну), добре провітрена спальня і щільно закриті штори — синтез мелатоніну сильно послаблюється, коли нема цілковитої темряви — допоможуть спати міцно:)

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1924892677530884&id=100000305102907
« Останнє редагування: Липня 13, 2018, 01:44:28 13:44 від злата »

Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 10784
....Наше здоров'я та тривалість життя залежать від генів лише на 20%, інші ж 80% ми тримаємо в своїх руках і відповідальні самі за своє самопочуття та стан тіла.
.
Не остання роль належить різноманітності раціону, яка забезпечує надходження до організму широкого спектра біофлавоноїдів або вітаміну Р.
.
#Біофлавоноїди -- це група сполук, яка має надзвичайно високий рівень біологічної активності порівняно з вітамінами. Тобто вітаміни це круто і вони вкрай важливі, але без біофлавоноїдів вони можуть бути не активними або слабо активними. Особливо це стосується #аскорбінової кислоти або вітаміну С. Лише в присутності біофлавоноїдів вітамін С виявляє всі свої корисні ефекти.

В залежності від хімічної формули (а біофлавоноїдів нараховують близько 600), вони можуть мати різні впливи на організм:
🌿противиразковий;
🌿протизапальний;
🌿протираковий;
🌿радіопротекторний;
🌿жовчогінний;
🌿спазмолітичний і багато інших.
.
Чим такі цінні біофлавоноїди?
Вони сповільнюють руйнування сполучної тканини ферментом гіалуронідазою. Але найважливішим є те, що саме біофлавоноїди зменшують проникність та ламкість капілярів, найменших судинок, а це означає хороше живлення тканин, суттєве продовження терміну їхньої роботи та молодості організму.
.
Це означає — молода шкіра, судини, суглоби, хребет, зв'язки та робота внутрішніх органів, зокрема, ендокринних залоз (ось Вам і "вікове" погіршення роботи щитовидної та підшлункової залоз при ігноруванні біофлавоноїдів у раціоні).
.
Де шукати біофлавоноїди?
Це всі різнокольорові рослинні продукти: ягоди, верхні шари та шкірка фруктів і овочів.
Засвоюються біофлавоноїди погано (!), тому їх потрібно споживати щодня (!) і бажано з кожним (!) прийомом їжі.

Джерела:
🔺Чорні ягоди -- чорноплідна горобина, чорна смородина, шовковиця, чорний виноград, чорниця, лохина та ін.
🔺Червоні ягоди -- вишня, полуниця, суниця, малина, брусниця, шипшина, агрус і тд.
🔺Фрукти -- яблука, апельсини, лимони і тд.
🔺Овочі: зелена петрушка, шпинат, щавель свіжий, буряк, капуста білокачанна та синя, картопля, морква, цибуля і тд.
🔺А також зелений чай, гречка, бурий рис, оливкова олія і тд.
.

Надзвичайно виражений ефект має вплив біофлавноїдів, які містяться в ЯГОДАХ, на роботу головного мозку.
.
Ягоди входять до складу знаменитої MIND-дієти, яка запобігає розвитку нейрокогнітивних розладів (втрати пам'ячті, неврозів, психозів і тп, тобто допомагає зберегти основу основ нашого здоров'я -- здоровий мозок).
.
Тому, наповнюючи свою вазочку ягодами, беріть РІЗНІ, а також не ігноруйте пів яблучка зі шкіркою; коли готуєте томатний сік, додайте туди моркви, бурячка, зубчик часнику і листочок базиліку.
.
І так робіть ЩОДНЯ і протягом року.
.
Результат.
Ви відчуєте себе краще, енергійніше, значно знизите ризик інсультів, інфарктів, а при дотриманні інших складових -- фізичної активності, достатнього сну -- станете стрункішими та молодшими на вигляд.
Але тут діє лише одна умова: #систематичніть.
Успіх любить систему, а не "набіги"
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1924652377554914&id=100000305102907
« Останнє редагування: Липня 13, 2018, 01:57:48 13:57 від злата »

Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 10784
.
На порцію:
🍅Помідори -- 2 шт середні, шкірки знімаєте.
🍠Буряк сирий -- 1/4
🌶Перець червоний болгарський -- 1/2.
🥑Авокадо -- 1/4-1/2
🔹Часник -- 1 зубець.
🍋Лимон -- 1 чайна ложка соку.
🔸Сіль -- трошки, але, щоб було смачно.
🔹Сметана -- 1 чайна ложка, додаєте в готову страву.
.
Все збиваєте в блендері не менше 1 хвилини.
Наливаєте і змітаєте.
P.S. Все розраховано так, що буде і добавка:)
.
Чим корисно?
Всім. Конкретніше ось.
.
БУРЯК
#Бетаїн, вишневий пігмент буряка, оздоровлює печінку.
#Клітковина розчинна (пектин) та нерозчинна (целюллоза, геміцелюллоза) виводять все нездорове з кишечника, мають протизапальну дію, "годують" корисну мікробіоту.
Посилює витривалість при заняттях фізичною активністю!

Має легку жовчогінну дію, зменшує ризик ракових захворювань.

АВОКАДО
#Вітамін В6 має нейропротекторну дію, захищає мозок від старіння, покращує якість сну, сприяє нормалізації кров'яного тиску (покращує транспорт кальцію в клітини).

.
#Глутатіон є "омолоджувачем" печінки, посилює її здатність до детоксикації, захищає всі тканини організму від старіння та окислення, посилює стійкість клітин до стресу.
Має антихолестеринову дію, оздоровлює серцевий м'яз, є нейропротектором (захищає мозок) від нейродегенеративних захворювань, зокрема, хвороби Альцгеймера, втрати дофамінергічних нейронів, що бува при хворобі Паркінсона, покращує пам'ять, кординацію рухів.
.
ЧАСНИК
#Антисклеротична дія, нормалізує тиск крові, захищає клітини від шкідливого спектру УФ-проміння та хімічних забрудників (корисно жителям великих міст та з не дуже хорошою екологією).
Антикосидантна дія: зменшує пошкодження клітин окислювальним стресом, сповільнює старіння та розвиток нейродегенеративних захворювань (Альцгеймара), серцево-судинних.
Має #противірусну (на цитомегаловірус) та #антибактеріальну дію (особливо до епідермального стафілокока.

.
ТОМАТИ
Там теж всього корисного дуже багато, нема сил все ще раз описувати, я вже про користь посідорів мільйон разів писала:)
Додам, що люди, які багато споживають томатів, мають високий вміст #лікопіну, що зменшує ризик інсульту на 26%, смертність від всіх причин на 37%, мають на 14% менший ризик серцево судинних захворювань і значно нижчий ризик раку шлунка.

.
Цей рецепт -- яскравий праклад того, як їжа може бути ліками. І профілактикою:)
.
То була моя вечеря:)

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1914109278609224&id=100000305102907
.
« Останнє редагування: Липня 13, 2018, 01:59:13 13:59 від злата »

Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 10784

Offline Бувалий

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 27955
  • Стать: Чоловіча
Лiмони - це запорука молодостi й здоровя... на довгi роки.

 :smilie7:

Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 10784
Oksana Skytalinska находится в городе Барселона.

МОЛОДІСТЬ У ХОЛОДИЛЬНИКУ, НА ТАРІЛЦІ І У ЧАШЦІ (найголовніше - у голові).

#українська_окінава
Перший день гостювання у доньки в Барселоні почався з того, що вирішила щось приготувати.
Трохи розстроїлася, бо побачила пластикову коробочку "легкого" масла, хоч і president - суцільні транс-жири. Налякала її дєдом Альцгеймером, шизофренією, діабетом із сліпотою і раком:) (закінчилось "мам, викинь, я це їсти не буду!"
❗️Не купуйте ні "легкі" масла, ні спреди, ні маргарини. Краще вершкове масло максимальної жирності і то - відомих брендів, бо фальсифікату вистачає.
.
Друге, хоч не таке страшне - пляшка оливкової олії в кухні, буквально на сонці і слабо закрита, легко контактує з повітрям. Пояснила, що навіть стійкий мононенасичений жир окислюється, втрачає свої цінні властивості, і вільні радикали вже там рок-н-рол танцюють, а, потрапивши в організм, будуть пошкоджувати мембрани клітин і наше тіло.
❗️Тому щільно закручуйте пляшку і зберігайте в темному місці, і оптимально - у прохолодному.
Хороша оливкова олія - це природні ліки.
.
З хорошого. Знайшла багато зелені, горіхів, насіння, авокадо, натуральний йогурт і яйця. І трохи кисло-солодких фруктів - апельсинів та ківі.
.
Іспанці, як правило, не снідають, можуть обмежитись кавою та круасаном або тостом. Їдять зате багато ввечері.
----------------------------------------------
Вчені, які займаються вивченням старіння, наголошують, що компоненти їжі впливають на активність генів, які, в свою чергу, впливають на обмін речовин у клітинах, що веде або до їх руйнування та старіння організму, або, навпаки, сприяє їх "омолодженню", відновленню, та запобіганню хвороб, пов'язаних із старінням.
.
Тому "харчування молодості" (тобто таке, яке сприяє максимальній тривалості ЗДОРОВОГО життя) має відповідати наступним принципам.
.
✅ Звести до мінімуму процеси глікації, тобто не містити цукру, фруктози (у доданому вигляді) та лактози. Фруктами також не варто захоплюватися - 1-3 в день і досить. Кращий фрукт -- це овоч, майте на увазі:)

✅ Не містити вже глікозильованих продуктів (все смажене і коричневе).

✅ Включати продукти, які зменшують глікацію, зокрема, сиру броколіне варену; достатньо 1 невеликого суцвіття

✅ Надмірно не активувати mTOR, бути низькометіоніновою. Амінокислота метіонін, хоч і потрібна, і незамінна, в надмірних кількостях активує кіназу mTOR, що веде до запалень, прискореного старіння та ризику багатьох хвороб старості. Багато метіоніна в червоному м'ясі.

✅ Багато клітковини. Овочі, мигдаль, апельсин. Вони живлять "мікрофлору молодості".

✅ Виключно корисні жири: авокадо, насіння, горіхи, оливкова олія, жовток, трошки вершкового масла/йогурт нормальної жирності, не знежирений.

✅ Бути різноманітним та різнокольоровим.

✅ Включати продукти та/або дієтичні добавки з геропротекторними властивостями: якісна фільтрована кава, куркума, броколі, зелений чай, петрушка, водорості, імбир, ягоди, часник, оливкова олія extra virgin, глюкозамін, омега-3 жири, інулін та інші.
.
МІЙ СНІДАНОК.
🥑Авокадо.
🥑Мікрозелень (маленькі листочки) та рукола.
🥑Насіння гарбуза і соняшника.
🥑Солодкий перець.
🥑Горіхи кешью, мигдаль, фундук.
🥑Камамбер.
🥑Помідори насиченого кольору.
🥑Насіння чіа, розмочене в пюре із апельсина і лимона, з додаванням натурального йогурта, 1 чорнослив і 1 курага.
🥑Кава.
.
P. S. Ви зараз запитаєте: "зрозуміло, це для дорослих. А як бути з дітьми?"
.
А дітям - так само, лише зі смєкалкою, як це все приготувати і подати.
Омлети, де яйце збити з дрібно порізаними суцвіттями броколі або шпинату.
Помідорчики, фаршировані сиром або зернистим сиром і слідами зелені.
Печені оладки з овочів, замішані на яйцях, посипані розплавленим сиром (моцарелою).
Різні пудинги, запіканки, какао, кава з цикорі з горіховим молоком, чіа, горіхами, ягодами.
І все - з усмішкою, жартами, без заставлянь і насильства. Будуть розумними, здоровими, довго житимуть і зроблять нашу країну найкращою в світі. Я серйозно:)

#молодість #довголіття #профілактика #їжа #харчування #авокадо #кава #геропротектори #дієтадовгожителя #дієтолог #дієтологСкиталінська #скиталінська #вийтивплюс #антистаріння #antiage #lingevity #антистарение #молодость #долголетие #здоровье #диетолог #скиталинская


https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2037216602965157&id=100000305102907

Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 10784
Тарелка правильного здорового питания : мнение диетолога.

https://estet-portal.com/statyi/tarelka-pravilnogo-zdorovogo-pitaniya-mnenie-dietologa

Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 10784

Oksana Skytalinska сейчас здорова с Tala Kalatay и Юлей Шпачинськой в Телеканал "Прямий".

#ЩО #ЇСТИ #ВОСЕНИ?
.
Саме на цю тему ми сьогодні вже о 7-ій ранку вели розмову на Прямому каналі.
.
Розмова вийшла весела, з жартами, хіхоньками-хахоньками (як це буває, коли зберуться три красиві дівчини), щоб глядач швидко прокинувся і навіть щось корисне дізнався:)
.
Отже, що їсти восени?:)
.
Не повірите — те саме, що і в інші порироку, а саме:
.
1️⃣ #Збалансовану їжу (баланс продуктів зображений на #Тарілці здорового харчування), тобто 75-80% рослинної їжі (овочі, фрукти, ягоди, каші і тп) та здорових білків (яйця, кисломолочні, риба, нежирне м’ясо, бобові, гриби).
2️⃣ #Різнокольорову.
3️⃣ З високим виісом природнього #вітаміну С (капуста, петрушка, настій шипшини, перець болгарський, морожена смородина і тд). Вітамін С - водорозчинний, в організмі не може накопичуватися і не може синтезуватися, тому має потрапляти з їжею щодня.
4️⃣ З високим вмістом вітаміну Д (жирна морська риба, печінка тріски, яйця «всмятку», і не менше 10 хвилин підставляти обличчя, руки під сонячне проміння). Має протизапальну та антидепресивну дію.
5️⃣ З #омега-3 жирними кислотами (насіння льону, горіхи, риба морська або додатково в капсулах).
.
А ще (і це вкрай важливо!):
❌ Не смажте.
❌ Не пийте і не їжте солодощів.
.
Оце так будете харчуватися, рухатися при кожній можливості, спати побільше, і до наступної весни будето стрункіші, здоровіші і квітучі😊🌷
.

.
#осінь #харчування #дієтолог #здоровя #профілактика #прямий #їжа

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2033457686674382&id=100000305102907

Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 10784
Посмотреть историю правок
Oksana Skytalinska

🍎НЕВІДОМЕ ЯБЛУКО

Ви впевнені, що знаєте про яблука все?
.
Є речі, які ми мало цінуємо лише тому, що вони завжди поруч.
Ми віримо в супер властивості "суперфудів", і так мало знаємо про продукти, які корисні всім.
.
🍎🍏
То що ми знаємо про яблука?
Так, яблука багаті #клітковиною, #пектином (розчинною клітковиною), яка поглинає токсини, радіонукліди, канцерогени, дарує свіжий колір обличчю, запобігає атеросклерозу, багатьом видам раку, є хорошою профілактикою алергій, зміцнює імунітет, бо годує корисні бактерії в кишечнику.
.
🍎🍏
Що ще?
Так, яблуко багате вітаміном С, тартроновою кислотою, яка сповільнює перетворення вуглеводів в жир, тому яблука є хорошим замінником солодощів, коли наступає "ломка" при відмові від солодкого.
.
А ще.
.
🍎🍏
МІЦНИЙ СОН
Яблука містять #мелатонін, який допомагає міцно спати та відновлювати/омолоджувати організм під час сну.
.
🍎🍏
ЕФЕКТИВНИЙ АНТИДПРЕСАНТ
А чи знали Ви, що яблуко є ефективним природнім #антидепресантом?
Фітонутрієнти яблук "гасять" надмірну активність фермента #моноамінооксидази (МАО), яка розщеплює #серотонін та #дофамін (#нейромедіатори, які забезпечують нам гарний настрій і дефіцит яких зумовлює появу "сірого" настрою та депресії).
Тому від депресії яблука дуже допомагають: 1-2 штуки в день.
https://www.sciencedirect.com/topics/medicine-and-dentistry/monoamine-oxidase-inhibition
http://www.pcrm.org/sites/default/files/pdfs/Food-and-mood.pdf
.
🍎🍏
ПРОФІЛАКТИКА РАКУ МОЛОЧНОЇ ЗАЛОЗИ
"Чи правда, що одне яблуко в день -- і онколог не потрібен?" (Does an apple a day keep the oncologist away?) -- під такою назвою було опубліковане дослідження в журналі Annals of Oncology: https://academic.oup.com/annonc/article/16/11/1841/130498
Вчені досліджували зв''язок між вживанням лише одного яблука в день для профілактики раку молочної залози.
.
І ось результати:
у порівнянні з людьми, які вживали менше одного яблука, у тих, хто їв одне або більше яблук, ризик був на 24% нижчим!
.
А також нижчим був ризик раку яєчників, гортані, колоректального раку та раку підшлункової залози.
https://www.medscape.com/viewarticle/770268
.
❗️
Особливо важливо вживатя яблука із шкіркою.
Комплекс #антиоксидантів та #фітонутрієнтів є першою лінєю захисту фруктів від агресивного зовнішнього середовища.
.
В шкірці яблук знайшли особливу речовину, яка реактивує ген-супресор, пухлин #маспін. Саме цей маспін використовується організмом для запобігання пухлин молочної залози.
.
Коли розвивається рак молочної залози, ракові клітини відключають цей ген, а компоненти яблучної шкірки здатні активувати його знову.
.
Тому ні в якому рази не викидайте яблучну шкірку.
Але купуйте яблука місцеві.
.
🍎🍏🍎🍏🍎
Хочу поділитися з Вами оздоровлюючими рецептами на основі яблук.
З м'якоті готуємо дві страви:
1) запіканку (на фото);
2) оздоровлюючий квас із шкірок (рецепт і фото будуть завтра).
.
ЗАПІКАНКА яблучно-гарбузово-висівково-шоколадна.
🎃Гарбуз (500 г). Запікаємо.
🍏Яблука (500 г). Очищаємо, ріжемо пластинками.
🍌Фініки або банан (замість цукру. Кому відразу важко відмовитися -- 1 повна столова ложка допускається, бо клітковина її поглине і глікемічний індекс буде невисоким).
✅ Висівки вівсяні -- пів склянки.
✅Пластівці дрібні вівсяні -- пів склянки.
✅Солі -- дрібку.
✅Кориця -- за смаком.
🍋Лимон -- пів плода зі шкіркою, кісточки витягрути.
🥚Яйця (3 шт). Збиваємо в блендері, додаємо тонко нарізаний лимон, збиваємо знову, потім -- банан або фініки і печений гарбуз і ще збиваємо, потім -- висівки і пластівці.
.
Форму змащуємо оливковою олією або маслом, посипаємо висівками, накладаємо шар яблук, нарізаних тонкими пластинками, зверху посипаємо корицею і виливаємо гарбузово-яєчно-висівкову масу і випікаємо у духовці при 170 градусах приблизно 30 хв (щоб з'явилися ознаки підрум'янювання і приємного аромату).
.
Нарізаємо лише тоді, коли охолоне, тоді яблучна основа стане желейною (за рахунок пектину).
.
Розтоплюємо шоколад і поливаємо, кожний порізаний шматочок.
.
Завтра розповім, як готувати пребіотичний оздоровлюючий та омолоджуючий яблучний квас (він зараз дозріває на кухні).
.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2048571968496287&id=100000305102907

Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 10784
ksana Skytalinska


ВСЕ ОСІННЄ -- НА СТІЛ!
.
Я вже вчора писала про геніальність Природи: у всіх сезонних дарах є всій сенс.

Наприклад: восени менше сонця і багатьох людей "накриває", як вони кажуть "осіння депресія", що в перекладі на мову біохімії означає -- менше виробляється нейромедіаторів, які забезпечують гарний настрій -- #серотоніну та #дофаміну, тому що активізується фермент, який пригнічує їхню активність -- МАО (моноамінооксидаза).
.
Осінні #ЯБЛУКА та #ВИНОГРАД мають у своєму складі речовини, які гальмують активність МАО, чим забезпечують вищий рівень дофаміну та серотоніну.
Висновок: восени їжте яблука ти виноград:)
.
Чи ягода #ОБЛІПИХА.
Містить каротиноїди, які в організмі трансформуються у вітамін А, а також багато вітаміну С, що дає змогу імунній системі бути напоготові (переохолодження, віруси і тд), а ще -- катехіни -- універсальні адаптогени та нейропротектори -- захищають клітини мозку від накопичення амілоїдного білка, що веде до хвороби Альцгеймера.
Катехіни гальмують втрату м'язевої маси і розвиток старечого одряхління.
Вживання обліпихи покращує стан шкіри, вона менше схильна до обвітрень та зміцнюється її бар'єр, який захищає організм від проникнення шкідливих для нього речовин.
Мають противірусну дію.
Захищає шкіру від фотостаріння.
Висновок: восени їжте обліпиху, хоч столову ложку.
.
#КАЛИНА.
Просто клондайк #флавоноїдів (кверцетину, кемпферолу, апігеніну, лютеоліну та інших). за цими хитромудрими термінами прихована потужна оздоровча дія на організм.
#Кверцетин -- доведений харчовий #геропротектор, #нейропротектор, і #кардіопротектор.
Він стимулює #аутофагію в кожній клітині нашого організму -- тобто процес очищення від токсинів, клітинного "сміття", фактично оновлює клітини.
Підвищує стресостійкість клітин -- тобто вони стають менш вразливими до різних видів стресу (токсинів, вірусів, мутацій).
Має також противірусну дію (за рахунок фітонцидів).
А ще містить #фітостерини, які нормалізують рівень холестерину та тиск крові (дуже корисно всім гіпертонікам).
.
#КАПУСТА
Тут можна цілий роман молодості та довгожительства написати.
Це настільки потужний геропротектор, що той, хто не їсть капусту, багато втрачає....багато втрачає років життя.
.
❗️Що робить капуста з нашим тілом?
✅Захищає від атеросклерозу.
✅Від раку.
✅Нормалізує роботу імунної системи.
✅Допомагає нормалізувати масу тіла, зокрема, схуднути.
✅Є потужним детоксикантом (сульфорафан, індол-3-карбінол).
✅Забезпечує свіжий колір обличчю, хороші функції шкіри.
✅Якщо капуста фіолетова -- то ще більше антимутагенних властивостей, захист мозку від втрати пам'яті.
Висновок: їжте капусту.
P.S. Хто не може в салаті -- натирайте на грубій або дрібній тертці, або хоч ложечку соку капусти, і то буде користь.
.
МІЙ СНІДАНОК.
Яйце на подушці із запечених помідорів.
Болгарський перець.
Зелень капусти кале та руколи.
Капуста фіолетова, натерта на тертці, з додаванням оливкової олії та лимонного соку.
Запечений гарбуз.
Скумбрія.
Хумус (готовий, із супермаркета).
НАПІЙ З КАЛИНИ: калину помити, і разом із гілочками залити окропом і збити в блендері, дати настоятись 5 хвилин, процідити. Кому буде гірко -- цілуйтеся 🙂
(ну добре-добре, можете додати неповну ложечку меду:)
.
І нехай буде з нами Сила!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2054104641276353&id=100000305102907
.
« Останнє редагування: Жовтня 05, 2018, 10:47:11 10:47 від злата »

Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 10784
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2053432024676948&id=100000305102907

ГРИБИ-ЛІКИ.
Про користь грибів і чому їх потрібно їсти.
.
Ви ніколи не задумувалися, як в природі все надзвичайно геніально влаштовано, щоб людина в різні пори року, була здоровою та вижила?
.
Наприклад, сезонні овочі, фрукти, ягоди, горіхи, гриби -- все в свій час дає плоди, компонентів яких організм потребує саме в цей час року.
.
Сьогодні мова про #гриби, про їхню користь.
Почитавши інтернет, може скластися враження, що гриби -- це лише клітковина, і рослинняй білок, який вкрай погано засвоюється і толку з грибів мало.
.
Але це не так.
.
✅ Гриби корисні для імунної системи.
Гриби цінні для імунної системи, особливо -- для тих, хто страждає на різні види алергій.
Так, це не зовсім добре, коли імунна система реагує на пилок або пилюку, але це також означає, що з таким же завзяттям імунна система накидатиметься і на різні види пухлин.
.
Гриби містять унікальні речовини -- #міконутрієнти, які природнім чином зміцнюють наш імунітет, сприяючи виробленню антитіл.
.
Був проведений цікавий експеримент: дві групи людей харчувалися однаково, лише люди з однієї групи ще додатково з'їдали чашку варених шампіньйонів.
Вже через тиждень в них на 50% збільшився рівень імуноглобулінів IgA, а потім тримався ще тиждень.
.
✅Гриби мають протизапальні властивості. Особливо вони виражені в лісових грибах, але навіть звичайні шампіньйони також мають ці властивості, тому гриби бажано вживати регулярно, хоча б раз в тиждень.
.
Захищають від старіння та хвороб
А ще гриби мистять надзвичайно цінну амінокислоту, яка називається ерготіонеїном. Коли ми їмо гриби, #ерготіонеїн переноситься спеціальними білками до тих місць в організмі, які найбільше потерпають від оксидантного стресу -- кришталика ока, кісткового мозку, захищаючи їх від руйнування.
.
Вчені навіть вважають ерготіонеїн #цитопротектором, тобто речовиною, яка захищає клітини.
.
Мезанізм дії ерготіонеїну -- захист #ДНК мітохондрій -- найдрібніших утворень в клітині, які виробляють енергію та вільні радикали і страшенно чутливі до ушкоджень (забруднення, тривалий стрес, інтоксикація і тд).
.
На відміну від всіх антиоксидантів, ерготіонеїн може проникати через мембрану мітохондрій.
.
✅А ще гриби корисні для профілактики атеросклерозу, жирового гепатозу (ожиріння печінки) і ожирінні взагалі.
.
✅Ерготіонеїн є в різних грибах і що важливо, стійкий до нагрівання, на відміну від іншої токсичної речовини, яка при варінні грибів руйнується -- агаритину (а при сушінні - не руйнується, тому попередньо треба сушені гриби замочити та проварити, а потім
.
🔺Як готувати гриби?
Не смажте, лише відваріть.
Можна поєднувати практично з усіма стравами: кашами, овочами, яйцями.
.
🔺Гриби -- це рослинний білок, який краще засвоюється, якщо гриби максимально подрібнити -- зробити крем-суп або грибний паштет.
.
🔺А ще гриби вкрай низькокалорійні, але містять клітковину, тому добре насичують і незамінні при схудненні.
..
Тому їжте гриби, збирайте їх і насолоджуйтеся надзвичайною порою року 🙂
.
На фото: гриби, які я сама назбирала недалеко від свого дому і страви з них -- омлет з грибами та гриби з додаванням вершків.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4258329/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1193547/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK424937/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4056650/
Показать перевод
« Останнє редагування: Жовтня 05, 2018, 10:50:03 10:50 від злата »

Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 10784
ksana Skytalinska

❤️ ВАМ НЕ ЖАЛЬ СВОГО СЕРЦЯ?
Кожен з нас має серце, яке може кохати і щеміти, стискатися і мліти. Ми "відчуваємо серцем" і "всім серцем" любимо.
.
❤️І сьогодні в світі є навіть особливий день -- ДЕНЬ СЕРЦЯ.
.
Що робимо ми для свого серця? Чи любимо ми його так, щоб йому було добре, а не тісно та боляче?
.
Наше серце починає давати збої зовсім непомітно.

СЕРЦЮ ПОГАНО і некомфортно в нашому тілі, коли:
1. Високий тиск крові.
2. Високий рівень цукру (глюкози) в крові.
3. Високий рівень холестерину.
4. Надмірна маса тіла.
5. Постійний психоемоційний стрес.
6. Пошкоджені судини (куріння, запалення в організмі).
.
❗️ВІД ЧОГО МИ МОЖЕМО ПОМЕРТИ?
Найпоширеніша причина смерті у світі -- це жирові відкладення на стінках артерій, які називаються атеросклеротичними #бляшками.
.
У більшості тих, хто їсть з дня на день стандартну їжу (білий хліб, ковбаси-сосиски, смежену їжу, солодощі) бляшки відкладаються коронарних артеріях -- судинах, які постачають збагачену киснем кров до серця.
.
Процес нашарувань атеросклеротичних бляшок триває десятиліттями і з часом просвіт судин звужується так, що серце задихається без кисню -- і починається #стенокардія.
.
Коли кров, намагаючись дістатися серця, збільшує свій тиск, судина нерідко розривається, утворюється тромб, який блокує весь кровотік і починається #інфаркт, що ушкоджує або знищує все серце.
.
ІШЕМІЧНА ХВОРОБА СЕРЦЯ -- саме від неї, швидше за все, помремо ми та наші близькі.

Кожен з нас самостійно вирішує, що йому їсти і як йому жити, але все, для тих, хто не хоче поповнити ряди сердечників-смертників, варто знати, що добре для нашого серця.
.
ХАРЧУВАННЯ І СТИЛЬ ЖИТТЯ
✅Їжте багато зелені.
✅Кольорових овочів.
✅Бобових (якщо нема протипоказань, наприклад, запальних захворювань органів травлення), то щодня.
✅Ягід.
✅Продукти, багаті омега-3 жирами.
.
❌Не їжте і не пийте солодощі (все, що містить доданий цукор та фруктозу), а також вироби із очищеного (білого, темного/коричневого і навіть "чорного" борошна).
❌Не смажте.
❌Назавжди забудьте про транс-жири (маргарини, спреди, "легкі" масла, а також продукти, де вони заховані: всякі магазинні печива, особливо -- з кремовими прошарками, кондитерські вироби тривалого зберігання -- круасани, рулети і тд; цукерки з поадкми, вафлі і тп).
❌Не куріть!
.
✅Рухайтеся! Не 30 хвилин, як рекомендцє від безнадійності ВООЗ, а 1,5 годин в день!
✅Не економте на сні!
✅Знаходьте справу до душі, закохуйтеся, живіть позитивними емоціями!
.
❤️Ваше тіло і серце поступово відновиться само, якщо Ви дозволите йому це зробити 🙂
.
МІЙ СНІДАНОК.
1. Зелень руколи та капусти кале (з власного городу).
2. Помідор, цибуля біла та фіолетова, пів огірка.
3. Яйце.
4. Каша із запарених цільнозернових вівсяних пластівців із додаванням вівсяних висівок (в пропорції 1:1).
5. Виноград (власний).
6. Горіхи і насіння гарбуза.
7. Омега-3 жири в капсулах Nutrilite.
.
ЧОМУ ОМЕГА-3 ДОДАТКОВО?
Тому що вони є незамінними, тобто в організмі НЕ утворюються, тому їх потрібно споживати з їжею.
Містяться в морській жирній рибі, але не вся жирна риба, яка продається, містить достатньо омега-3.
Осінь, зміна температури, більший ризик застуд; нормалізують роботу імунної системи.
За даними дослідження, щоденне споживання продовжує життя, в середньому, на 9 років.
http://www.nia.nih.gov/research/dab/interventions-testing-program-itp)
Знижує рівень гормону стресу #кортизола: www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1832814
Пригнічує системне запалення, що рівнозначне старінню: www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22051327
Профілактика депресій: www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0924977X03000324

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2047003635319787&id=100000305102907
« Останнє редагування: Жовтня 05, 2018, 10:59:08 10:59 від злата »

Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 10784
Oksana Skytalinska

ФРУКТИ ДЛЯ МОЗКУ

Коли наступає холодна пора року, ми більше часу проводимо вдома, менше -- на свіжому повітрі.
.
Достатньо лише декілька днів такого "малокисневого" життя, щоб відчути втому і легку сонливість.
.
В цей час наші #нейрони (нервові клітини) відчувають гіпоксію (дефіцит кисню) і дефіцит енергії.
.
А якщо ми ще заводимось у пів оберта, пізно лягаємо спати, то цим самим значно підвищуємо шанси не лише швидко втрачати пам'ять, впасти в хандру і депресію, але і отримати деменцію та хворобу Альцгеймера.
.
Тому є три прості правила, які справді допоможуть зберегти мозок у робочому стані.
.🏃🏻🏃🏻‍♀️Потрібно гуляти за будь-якої погоди, навчитися абстрагуватися від негативних думок та фокусуватися на позитиві.
.
❌ Із раціону виключити цукор та додану фруктозу (не купувати солодощі "без цукру" та "для діабетиків", солодкі напої з глюкозо-фруктозним сиропом -- тобто уважно читати етикетки).
.
🍋🥝 Включати у свій раціон ЦИТРУСОВІ і КІВІ. Не потрібно багато, достатньо лише третину грейпфрута, апельсина, лимона, щоб їхні біологічно активні компоненти позитивно вплинули на мозок і ми відчули це.
.
ЦИТРУСОВІ.
✅ зменшують прояви гіпоксії завдяки #гесперідину у лимоні, #нарінгеніну у грейпфруті та #кверцитину в апельсині. Нейрони краще збагачуються киснем, активніше працюють, ми можемо краще фокусуватися на важливих справах.
.
✅ активують процеси #аутофагії, тобто очищення клітин від накопиченого відпрацьованих компонентів, які заважають клітинас провноцінно працювати, попросту кажучи, від клітинного сміття.
Особливий компонент грейпфрута, в назві якого є відтінок сексуальності -- #спермідин, активує ферменти "очисних" структур, які є в кожній клітині -- лізосом.

За пояснення механізму аутофагії рік у жовтні минулого року японський вчений Йосінорі Осумі отримав Нобелівську премію.
.
✅ активують #біогенез (поділ) мітохондрій -- маленьких продовгуватих структур у клітинах, які виробляють молекули АТФ -- тобто чисту енергію, без якої організм не може жити.
Мітохондрії цікаві тим, що виробляють не лише АТФ, але і вільні радикали, і чим старшими ми стаємо, тим менше в клітинах залишається мітохондрій, а значить, менше енергії, а натомість вони більше продукують вільних радикалів, які, коли їх занадто багато, починають руйнування клітин та прискорюють і без того вже запущені процеи старіння.
.
🤓 Можливо все це і складно трошки написано, але, Ви зрозуміли, що восени, взимку та навесні потрібно включати трошки цитрусових у раціон і Ваш власний, і Ваших дітей, і старших батьків.
.
🔥 Щоб пом'якшити дію кислот, які є в цитрусових, поріжте їх на дрібні кубики і змішайте із замоченим попередньо у ТЕПЛІЙ воді, насінням чіа. Можна додати трошки банана і вийде дуже смачний коктейль.
Порція -- не повна склянка.
.
☀️❤️😊💋Гарного дня Вам, гарних думок і грандіозних планів!:)
❤️ Закохуйтеся в життя щодня, незважаючи на обставини, і ця любов буде взаємною!

#осінь #харчування #їжа #цитрусові #грейпфрут #енергія #мозок #активність #депресія #настрій #дієтолог #скиталінська
Показать перевод

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2057411564278994&id=100000305102907
« Останнє редагування: Жовтня 07, 2018, 06:05:55 18:05 від злата »