Автор Тема: Здорове харчування. Рецепти.  (Прочитано 309 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 11924
Здорове харчування. Рецепти.
« : Жовтня 08, 2018, 09:12:57 09:12 »
Тут спробую зібрати кулінарні рецепти здорового харчування.
« Останнє редагування: Жовтня 08, 2018, 09:40:04 09:40 від злата »

Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 11924
Re: Здоровье Харчування. Рецепти.
« Reply #1 : Жовтня 08, 2018, 09:16:49 09:16 »
Новорічний стіл довгожителя. Блог Оксани Скиталінської

Голубці, начинені фаршем із курятини. Для начинки до фаршу додати перцю та моркви і запекти у томатному соусі.

Курка, запечена у скляному посуді. Для зменшення утворення КПГ рекомендується попередньо замаринувати м’ясо. До м’яса подавати журавлиновий соус (журавлину збити в блендері, довести до кипіння, додати пряних трав, зубчик часнику та лимонного соку)

Шампіньйони, фаршировані квасолею із зеленню. М’яку зварену квасолю, стушковану в томаті, використати як начинку. При подачі покласти тонкі смужки твердого сиру і посипати зеленню.

Салат із квашеної капусти, журавлини, сирої броколі, заправлений пюре із стиглого авокадо.

Буряк запечений, фарширований оселедцем.

Желе із йогурта, пюре зі стиглої хурми з ягодами малини.

Цукерки із кураги, інжиру, фініків та горіхів у шоколаді.

Напій із ягід чорниці, настояної на слабкому зеленому чаї та імбирі.

https://nv.ua/ukr/style/blogs/novorichnij-stil-dovhozhitelja-bloh-oksani-skitalinskoji-2442505.html

Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 11924
Re: Здоровье Харчування. Рецепти.
« Reply #2 : Жовтня 08, 2018, 09:29:31 09:29 »

П’ять продуктів для пам’яті і мислення, – дієтолог Оксана Скиталінська


зелені листові овочі
Норма споживання: щодня не менше однієї чашки нарізаних зелених листових овочів, оптимально — тричі на день. Броколі — достатньо 1-3 маленьких суцвіть в день.

морська риба
Норма споживання: 2-3 рази в тиждень. Оселедець, скумбрія, лосось. Перевагу надавати рибі дрібного та середнього розміру. В солоній рибі омега-3 міститься більше, ніж в термічно обробленій.

яйця
Норма споживання: одне-два яйця, зварених на м’яко, або у вигляді яєчні-глазуні чи омлету

буряк
Норма споживанняивання: пів чашки вареного або чайна ложка тертого сирого (як доповнення до салатів), або 2 столові ложки соку (окремо, або як доповнення до салатів).

ягоди
Норма споживання: одна чашка. Сезонні або заморожені. Не піддавати термічній обробці. Можна вживати окремо, або, як доповнення до інших страв (каші, салати, насіння льону).

https://nv.ua/ukr/style/blogs/pjat-produktiv-dlja-pamjati-i-mislennja-dijetoloh-oksana-skitalinska-2498673.html

Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 11924
Re: Здоровье Харчування. Рецепти.
« Reply #3 : Жовтня 08, 2018, 09:34:39 09:34 »
О: суп із зеленого сушеного гороху.
Як готувати.
Горох попередньо замочити на ніч, вранці зварити до розварювання, збити у блендері (або не збивати), додати вершків (чайну ложку на порцію) і оливкової олії (теж чайну ложку на порцію), посолити, поперчити, прикрасити зеленню (джерело фолатів, у мене на фото -- мікрозелень соняшника), посипати пармезаном.

P.S. Про горошок ще додам, що, окрім джерела хорошого рослинного білка, він є і джерелом розчинної клітковини і поліфенолів, які захищають організм від атеросклерозу, ожиріння, багатьох видів раку, цукрового діабету 2 типу, хвороби Альцгеймера та багатьо-багатьох інших.

салат
 Це салат із натертих на крупній тертці сирих гарбуза, кореня селери, буряка і апельсина. Трошки чорної розмороженої шовковиці, малини і граната.
Оливкова олія, сік лимона і сіль.
« Останнє редагування: Жовтня 08, 2018, 10:03:01 10:03 від злата »

Offline Руслан_

  • Newbie
  • *
  • Повідомлень: 35
Re: Здорове харчування. Рецепти.
« Reply #4 : Жовтня 19, 2018, 12:44:15 00:44 »
Мы с моей девушкой- вегетарианцы, и тоже пребывали в поиске новых, вкусных, интересных рецептов. И вот на днях любимая показала мне подборку крутых рецептов на сайте https://attuale.ru/flow/recepty/vegetarianskie-recepty/. Теперь новых блюд пробовать- не перепробовать. Уже решил, что на выходных приготовлю для неё рис с грибами и жареные бананы.

Offline Indianna

  • Newbie
  • *
  • Повідомлень: 35
Re: Здорове харчування. Рецепти.
« Reply #5 : Жовтня 20, 2018, 07:30:54 19:30 »
Я для свой семьи так же стараюсь готовить правильную и здоровую еду. От недавнего времени я делаю самостоятельно йогурт, заказываю здесь закваски vivo https://med-nature.com.ua/products/vivo-zakvaski Очень полезный и намного вкуснее купленного.

Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 11924
Re: Здорове харчування. Рецепти.
« Reply #6 : Лютого 01, 2019, 12:05:01 12:05 »
✅Суп із зеленого замороженого горошку та кореню селери.
Приготування: овочі зварити, збити в блендері, додати ложку вершків і/або кокосового масла, трохи посолити.
.
✅Спаржа відварена, посипана пармезаном із мікрозеленню-мікс (буряк, люцерна, червона капуста, соняшник), стебел селери, авокадо.

Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 11924
Re: Здорове харчування. Рецепти.
« Reply #7 : Лютого 01, 2019, 11:13:47 23:13 »
На странице в Instagram Алена Мозговая написала новый рецепт блюда, который приготовила для семьи – полезный торт.

«Основа – это орехи. В моем случае где-то примерно 150 граммов грецких и 150 кешью, может чуть больше, которые нужно сначала подсушивают на сковороде, а потом нужно смолоть в блендере, но не до состояния муки, должны быть кусочки различных фракций. Второе, 8 белков взбиваем в пену. Где-то 100 граммов сахара, здесь кто на что учился: если вы употребляете белый, велкам, если тросниковий – также подойдет, если сахарозаменитель – растворите в небольшом количестве воды. Я в этот раз использовала кокосовый сахар, у него низкий гликемический индекс и он даже полезен, но можно, я так думаю, и мед вместо сахара. Считайте, что все кроме сахарозаменитель содержит большое количество углеводов, поэтому выбирать вам.

Все смешиваете, добавляете две ложки муки. В моем случае – кокосовая мука, в которой меньше углеводов. По сути, это сведенный к состоянию муки кокос, щепочтку соли, немного пекарского порошка. Делаете круглые лепешки и выпекаете до загорелой корочки. В базовом рецепте было указано, что должен выйти 6 коржей, но я не знаю, как у них получилось столько. У меня получилось три. С лепешками все.

Крем. С кремом все очень просто, 500 граммов сливок, я сбивала 33%, сахар, или сахарозаменитель по вкусу, ваниль, ванильный сахар или ванилин по вкусу. В базовом добавляли кусочки шоколада в крем, я не добавляла. Все перемазываем, сверху натираем шоколад, и прячем подальше, потому что соблазн съесть прежнему велика. В следующий раз крема я сделаю больше, так он будет более «мокрее». Приятного аппетита», – написала Мозговая.

Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 11924
Re: Здорове харчування. Рецепти.
« Reply #8 : Лютого 03, 2019, 02:45:28 14:45 »
Уляна Супрун:
🔹Споживайте висівковий хліб. В ньому більше вітамінів, є клітковина, і менший глікемічний індекс. Можете обрати житній хліб — в ньому багато магнію, заліза, кальцію та вітамінів групи В.

🔹 Ковбасу можна замінити печеним м’ясом, печінковим паштетом, форшмаком або хумусом. Це якісні та безпечні джерела білка, заліза та цинку.

🔹 Додавайте овочі, яблука, зелень і коренеплоди і гриби до паштетів. Так вони міститимуть більше клітковини та вітамінів, і менше жиру.

🔹 Іншими “намазками” можуть бути кисломолочний сир та зелень, фета і солодкий перець, паштети із баклажанів, чи грибів, або гарбуза та сала.

🔹 Здорова альтернатива ковбасі — це скибочка сала, чорний хліб та гірчиця. Все ці варіанти значно корисніші і дешевші за ковбасу, та підійдуть всій родині.

Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 11924
Re: Здорове харчування. Рецепти.
« Reply #9 : Лютого 11, 2019, 08:15:28 20:15 »
Суп із зеленої сочевиці з томатом, базиліком і часником. Хліб домашній, із цільнозернового борошна, з додаванням висівок; замість масла - оливкова олія (але можна і трошки масла).
.
Капуста квашена та сира. із журавлиною, заправлені оливковою лією.
.
Десерт насіння льону із мандаринами. (1 столову ложку насіння намочити в теплій воді, потім збити з мандаринами і їсти).
.

Offline Татьяна Никитич

  • Newbie
  • *
  • Повідомлень: 28
Re: Здорове харчування. Рецепти.
« Reply #10 : Лютого 16, 2019, 10:09:10 22:09 »
Здоровое питание очень важно для нашей семьи и я для своих родных стараюсь готовить вкусную и полезную еду. Нашим любимым, полезным и диетическим блюдом является  запеканка творожная с манкой . Рецепт её приготовления несложный и повторить его смогут все. Запеканка вкусная , вам точно понравится.

Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 11924
Re: Здорове харчування. Рецепти.
« Reply #11 : Березня 24, 2019, 08:42:47 20:42 »
Минтай – атлантична риба, вона хижак, харчується дрібною рибкою, не збирає всю інтоксикацію, не переробляє її всередині і в принципі досить екологічна. Практично не має жиру, максимально насичена білком, всі вітаміни і мінерали в легкодоступній формі", – розповіла Гончарова.

Дієтолог зазначила, що минтай найкраще готувати в духовці, а не смажити: "Є скляний красивий посуд, можна покласти філе, спеціями за смаком засипати, кинути жменю журавлини і запекти в духовці. Це і красиво і корисно".

"Головне не солити, коли ставите в духовку, бо мінерали втрачають свою біологічну активність. Тому вже солимо у себе в тарілці", – додала вона.

Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 11924
Re: Здорове харчування. Рецепти.
« Reply #12 : Березня 28, 2019, 11:02:53 23:02 »
Скумбрия с апельсином и имбирем — отличная находка для тех, кто любит эту рыбу. Приготовленная таким способом скумбрия получается пряная, ароматная и просто тает во рту. Я уверен, что этот рецепт идеально подойдет, как и для ежедневного, так и праздничного меню", — рассказал повар в своем блоге ( Евгений Клопотенко )

Ингредиенты 
1 шт. скумбрии
1/2 шт. апельсина
10 г кореня имбиря
по вкусу соль и перец

Способ приготовления:

Разогрейте духовку до 180 градусов. Скумбрию разморозьте, удалите жабры и внутренности.

Далее срежьте с апельсина цедру и мелко порежьте, а затем выдавите сок. Имбирь очистите, мелко порежьте или потрите на терке.

Натрите скумбрию солью, перцем, апельсиновой цедрой и имбирем. Затем выложите в плоскую емкость и залейте соком апельсина. Оставьте на 10 минут.

Выложите рыбу на противень, застеленный пергаментом, и запекайте в течение 15 минут. Подавайте с отварным картофелем или картофельным пюре.


Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 11924
Re: Здорове харчування. Рецепти.
« Reply #13 : Квітня 15, 2019, 08:27:04 20:27 »
Шпинат з горошком зварити, додати ложку вершків, свіжу зелень петрушки, свіжі листя шпинату, стигле авокадо і збити в потужному блендері до пюре.
В готову страву додати пару крапель хорошої оливкової олії першого холодного віддиму і пару шматочків стиглого авокадо.

Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 11924
Re: Здорове харчування. Рецепти.
« Reply #14 : Квітня 30, 2019, 08:47:40 20:47 »
ЗАПІКАНКА ІЗ ГАРБУЗА, КАРТОПЛІ, ГРИБІВ, ПАРМЕЗАНУ І БАЗИЛІКУ.
Гарбуз трошки запекти до стану "аль денте", тобто не до кінця.
Форму змастити оливковою олією або топленим вершковим маслом, посипати вівсяними висівками, викласти шматочки гарбуза, змішані з дуже тонкими пластинками грибів, куркумою, висівками, сіллю і базиліком, залити збитим виделкою яйцем з пармезаном, залити запіканку, посипати пармезаном, відправити в духовку. При подачі посипати зеленню. Подавати холодною, порізаною на шматочки.
.
🔆САЛАТ ІЗ МОРСЬКОЇ КАПУСТИ, АВОКАДО І АПЕЛЬСИНА.
Всіх продуктів взяти порівну. Апельсин можна звільнити від плівок, але не обов'язково -- там теж багато корисного.
.
🔆САЛАТ ІЗ БУРЯКА, КУРАГИ, ГОРІХІВ І ГРЕЙПФРУТА.
Також всіх інгредієнтів беремо порівну. Буряк варимо/запікаємо. Грейпфрут зочищаємо від плівок. Курагу вибираємо максимально темну і, розмочену, ріжемо на половинки. Майже не перемішуємо, щоб складники не зафарбувались у буряковий колір. Заливаємо оливковою олією.
.
🔆МАСЛО ІЗ ШПИНАТУ/ГОРІХІВ/ОЛИВОК. Шпинату беремо побільше, миємо, збиваємо із маслом в блендері, додаєжмо трошки солі.
Має бути зовсім зеленим.
Так само можна використати петрушку, горіхи (дуже смачно із фісташками) або зелені оливки (без кісточок).
.
🔆ПАШТЕТ ІЗ НУТА/СОЧЕВИЦІ З КЕШ'Ю.
Бобові замочуємо, варимо до м'якості, зливаємо воду повністю, збиваємо в блендері з горіхами кеш'ю, додаємо оливкової олії, розмарину сушеного, солі, чорного перцю та куркуми.
.
🔆ЖЕЛЕ ІЗ КУРАГИ, ЛИМОНА І ПЕЧЕНИХ ЯБЛУК.
Курагу розмочуємо (вибираємо максимально темну), збиваємо в блендері з м'якоттю печених яблук і половинкою цілого лимона.
Змішуємо з розмоченим желатином, заливаємо у формочки, охолоджуємо.
.
🔆МОРОЗИВО РІЗНЕ.
За основу беремо банан. Його потрібно очистити , покласти в пакет і заморозити. Потім збити в блендері. Можна додати трошки 33% вершків або столову ложку кокосового масла. Розділити на частинки і в кожну додавати різні складники: фісташки, лимон, ягоди, какао і шматочки шоколаду.
.
🔆НАПІЙ АДАПТОГЕННИЙ.
Запарюємо неміцний зелений чай та м'яту. Проціджуємо. Заливаємо в банку, і третину наповнюємо розмороженою малиною та нарізаними тонко мандаринами із шкіркою та шматочками імбиру. Зелений чай має дуже сильні оздоровчі та адаптогенні властивості, позитивно впливає на роботу печінки, захищає клітини всього організму, а, особливо, печінки та мозку від харчового "перегрузу", допомагає почуватися бадьорим і не мати сонливості та втоми після "святкувань" 🙂
.
НАГАДУЮ: нічого не смажимо, лише готуємо на пару або запікаємо в скляному посуді замість фольги, використовуємо оливкову олію замість соняшникової рафінованої, вершкове масло замість маргарину, розмочені сухофрукти замість цукру.

Offline злата

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 11924
Re: Здорове харчування. Рецепти.
« Reply #15 : Травня 02, 2019, 09:54:14 21:54 »
ПРАВДІ КОРИСНИЙ ДЕСЕРТ

Вихідні - це приємно, але ризиковано:)

Щоб зменшити ризик наїстись чогось солодкого, спечіть смачний БАТОНЧИК!:)

•2 склянки вівсяних пластівців;
•Пів склянки вівсяних висівок;
•1 банан;
•100 г кураги;
•100 г фініків;
•Склянка ягід (в мене смородина, там багато пектину);
•Пів склянки мигдалю;
•Пів чайної ложки порошка куркуми або тертого свіжого імбиру.

Розмочуєте курагу і фініки до м'якості.
В блендері збиваєте мигдаль і пластівці.
Окремо збиваєте розмочені фініки (вийміть кісточки перед тим!:), курагу, банан і ягоди.

Потім всі компоненти з'єднуєте і нехай постоять, тісто має трошки загустіти. Взагалі консистенція має бути густою і липнути до рук.
Кладете ложкою на пергаментний папір (попередньо змажте оливковою олією), розрівнюєте (товщина приблизно 1 см), відправте в духовку (180 градусів) і випікайте до такого стану, щоб різався ножем (приблизно хвилин 40).
Нехай охолоне.
Наріжте прямокутничками і складіть в коробочку.

❗️Не додавайте:
Насіння льону і волоські горіхи - всі корисні жири під дією високої температути стануть шкідливими. І цукру, і меду теж не додавайте.