Автор Тема: Всього за 5 400 гривень - шикарний тур Південною Бесарабією  (Прочитано 244 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Feral Cat

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 46466
  • Never give in!
Oksana Levkova
1 hr  · Shared with Public
Люди не надто активно купують мій авторський смачнотур, гадаючи, що я на Бессарабії - навічно і що це можна буде зробити потім. А це зовсім-зовсім-зовсім не так. (На 16 липня залишилося 4 вільних місця у нашому бусі. Поспішайте!)
1 ДЕНЬ
• Одеса. Сніданок у ресторані бессарабської кухні «Бодега 2 К» Дмитра Сікорського, гастроексперта, маркетолога, дизайнера (вул. Леонтовича, 5). Шеф-кухар закладу навчить Вас відрізняти власне одеські смаколики від страв Бессарабії. Саме тут Ви дізнаєтеся про те, як українське і кітчеве не зробити синонімами.
• Білгород-Дністровський. Оглядова екскурсія Аккерманською фортецею. Смаколики родом із середньовіччя на території фортеці (або пікнік на березі Дністровського лиману). Вам розкажуть про те, чому сприйняття Середніх віків як «темних» (“Dark Ages”) не відповідає істині. Якщо, звісно, йдеться про гастрономію 🙂 .
• Сарата, місто німецьких колоністів. Відвідини музею, німецького цвинтаря та кірхи. Соковиті баварські ковбаски та духмяні струдлі на честь засновника міста, баварця Ігнаца Ліндла у ресторані «Бессарабське подвір’я» (вул Промзона, 4). Шеф-кухар розповість про те, як вона знехтувала мільйонними прибутками у найкращому ресторані Санкт-Петербурга, щоб тішити Вас своїм талантом у маленькому райцентрі Одещини.
• Ізмаїл. Поселення у найзатишнішому готелі міста, бесіда з власницею, яка знає про кухні народів світу все і навіть більше. Ночівля.
2 ДЕНЬ
Село Табакі Болградського р-ну. Майстер-клас з виготовлення бринзи у сироварні «Щедра околиця». Спеціальний ліфт у сирний льох. Дегустація сирів з коров’ячого, козячого та овечого молока для складання Вашої особистої сирної тарілки. Власники – подружжя Курдових, учасники стажувань на найбільш високотехнологічних сироварнях Європи, розкажуть Вам про те, як зберегти автентичність бринзи в умовах мас-маркету та не завжди сприятливих для здоров’я високих технологій.
Ізмаїл. Відвідини Діорами «Штурм Ізмаїльської Фортеці» в мечеті на березі Дунаю. Розповідь про те, як упливали гастрономічні традиції запорозьких козаків під проводом Антіна Головатого, які брали участь в облозі, на харч вояків російського полководця Олександра Суворова.
Дегустація вин у винному льоху, чиї власники – завсідники виноробень Каліфорнії, Бордо, Кахетії. Огляд старовинного підвалу з винами, цікавого з точки зору архітектури та дизайну (сер. XIX ст.). Дегустаційні сети - 5 позицій вин, болгарська м’ясна страва каварма, бринза овеча, коров’яча, м’який козячий сир, хліб на винних дріжджах і фахова розповідь про все це!
С. Саф’яни коло Ізмаїла. Візит на равликову ферму «Snail Farm» над о. Саф'яни. Демонстрація маточного стада, кімнати мальків. Розповідь про страви, медпрепарати та косметику з равликів, причому не банальних виноградних. Суп із равликів, плов із равликів на відкритому багатті, равлики зі спеціями. Крафтове пиво!
Ночівля в Ізмаїлі.
3 ДЕНЬ
Вилкове. Вся подорож усередині Вилкового – на човнах! Прямі репортажі та фотосесії з мотоботів! Музей місцевих художників, які пишуть рибалок, ріку, море, з інсталяціями у вигляді козацьких чайок та інших видів водних транспортних засобів. Борщ із риби!!! Дунайський оселедець, відвідини на човнах старообрядців (липован), розмови з ними про все на світі, огляд екопоселень без світла й води на островах, купівля шикарної копченої риби, меду, унікального вина «Новак», що виробляється з винограду, вирощеного на мулі.
Приморське Кілійського р-ну. Плавання в Чорному морі. Вечеря у «Бринзарні» – флагмані міжнародного громадського руху «Slow Food»: фреш-салат, м’ясні та рибні страви і найголовніше – козяча бринза. Кіз утримують на вільному випасі, і продукт виходить екологічно чистим. У цьому допомагає сусідство – господарство розташоване в Дунайському біосферному заповіднику, з чистим повітрям і ґрунтами без хімікатів.

Maryna Medvedenko
А які ще варіанти дат є до кінця літа? Та й вартість цікавить)
 · Reply · 35 m
Oksana Levkova
5400 грн. 20 липня, 27 липня, 3 серпня
If you are going through hell, keep going.

Offline Feral Cat

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 46466
  • Never give in!
Оксана - молодець.
If you are going through hell, keep going.