APR 18, 2022 AT 9:12 AM
Знову жорсткі обстріли. Цього разу стривожений Львів.
Я дуже добре знаю місце, де прилетіло, не один рік щодня проїжджав тудою. Не буду поки деталізувати, хоча фото й відео вже гуляє аж забагато. Але можемо гадати, чи удар був спрямований саме проти транспортної інфраструктури, чи проти сусіднього готелю, де поселили переселенців із сходу. Можу припустити, що місце для удару вибирали з урахуванням цих двох чинників, де шкода матеріальна та морально-психологічна була б суміщена через близьке сусідство обох цілей. Коли переглядав новини ще не було остаточних даних. Голова ОВА пише про 4 ракети, а мер про 5. Не знаємо, чи вдалося ще якісь збити. Те саме й про кількість жертв. Є поранені й загиблі. Поки не ясно, чи серед них тільки працівники та відвідувачі СТО та шиномонтажу, чи й жителі готелю для біженців.
Акт терору дикий, але від цього ворога нічого іншого й не очікували. А от безвідповідальність влади знову залишає криваві сліди. Ми вже бачимо, що цілі для ударів ворог вибирає доволі спонтанно, на основі повідомлень із відкритих джерел. Можна сто разів повторити, що "все це і так усім відомо". Але атакували цілий ряд об'єктів орки саме після повідомлень у цих самих відкритих джерелах. Іноді це була пряма наводка, як у випадку подоляка та атаки на Яворівський полігон або ж матеріалу на 1+1, санкціонованого керівником Укроборонпрому Гусєвим, про танкоремонтний завод у Києві. А деколи це просто підказка, де зараз можна нанести більших втрат. Так було з драмтеатром у Маріуполі через сюжет 1+1 і схоже, що саме це зіграло роль у Львові.
Ми уникаємо зайвих згадок, які можуть стимулювати ворога до вибору певної цілі. Але ж мерзенні самопіарники у владі ігнорують такі правила. Допис заступника єрмака Тимошенка про Львів, як місто, що прийняло та розмістило таку колосальну кількість біженців, а ще є головним логістичним вузлом надання нам збройної та гуманітарної допомоги - "дорогою життя", саме з цієї серії. Звичайно, це всім відомо. Але чомусь згадують про ці речі рашистські убивці саме після таких дописів і ефірів. Нехай уся ця єрмаківська наволоч діждеться перемоги, остаточного припинення бойових дій та обстрілів і тоді приїжджає до Львова та дякує львів'янам, а не зараз підказує ворогу пріоритетні цілі!
Тарас Чорновол