Автор Тема: Квас  (Прочитано 619 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline com

  • Hero Member
  • *****
  • Повідомлень: 931
  • Е=мс2
Квас
« : Червня 17, 2018, 04:48:17 16:48 »
Купляв пару раз молочну сироватку на базарі. Але то вже був квас з молочної сироватки з бульбашками.

Потім купив звичайну сироватку. Вже на смак здається не така, кисла.
Порадили додати цукру. Скільки? Приблизно від 2-х чайних до 2-х столових ложок (без верха) на літр. Замість цукру можна додати рідкий мед. Іноді додають крупицю дріжджів. Настоювати в теплому місці. Добу або більше-менше. Залежить від температури.

https://gazeta.ua/articles/food-newspaper/_kvas-gotuyut-iz-sirovatki/446608

Сироватка ніби корисна для здоров'я. Квас з сироватки ніби смачніший ніж сама сироватка.

Offline div

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 26950
Re: Квас
« Reply #1 : Червня 17, 2018, 06:05:39 18:05 »
Я просто сыроватку пью, нафига с нее еще чтото делать

Offline Feral Cat

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 46572
  • Never give in!
Re: Квас
« Reply #2 : Червня 17, 2018, 06:24:42 18:24 »
div правий. Проста сироватка краще.
If you are going through hell, keep going.

Offline div

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 26950
Re: Квас
« Reply #3 : Червня 17, 2018, 07:26:25 19:26 »
Сыроватка это уже кисломолочный продукт. Сквашивать ее это тоже самое что сквашивать кефир.
Возможно ТС ее со сколотиной путает, сливом поле сбивания масла, то квасить можно. Хотя смысла тоже немного

Offline com

  • Hero Member
  • *****
  • Повідомлень: 931
  • Е=мс2
Re: Квас
« Reply #4 : Червня 17, 2018, 07:30:46 19:30 »
Мені бульбашки смакують. Слабогазований напій.
Кефір домашній я теж п'ю.

Offline com

  • Hero Member
  • *****
  • Повідомлень: 931
  • Е=мс2
Re: Квас
« Reply #5 : Червня 18, 2018, 11:23:30 11:23 »
Сам таке ще не пробував. То можна зварити з будь-яких ягід або фруктів.

Offline com

  • Hero Member
  • *****
  • Повідомлень: 931
  • Е=мс2
Re: Квас
« Reply #6 : Червня 22, 2018, 06:09:35 18:09 »
Буряковий, не тільки для борщу. Шкода, що ще не дуже сезон для буряків.

Offline com

  • Hero Member
  • *****
  • Повідомлень: 931
  • Е=мс2
Re: Квас
« Reply #7 : Червня 24, 2018, 01:36:58 13:36 »
Пробую робити яблучний квас.
Дрібно порізав свіжих кислих яблук в 3-х літрову банку, засипав цукром (100-150 грам? на око). Залив майже окропом. Перемішав. Спробував. Солодкий яблучний чай.
Чекаю - що вийде.

Offline div

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 26950
Re: Квас
« Reply #8 : Червня 24, 2018, 02:15:46 14:15 »
Пробую робити яблучний квас.
Дрібно порізав свіжих кислих яблук в 3-х літрову банку, засипав цукром (100-150 грам? на око). Залив майже окропом. Перемішав. Спробував. Солодкий яблучний чай.
Чекаю - що вийде.

Что б был квас кинь туда черного хлеба кусочек иначе просто скиснет

Offline com

  • Hero Member
  • *****
  • Повідомлень: 931
  • Е=мс2
Re: Квас
« Reply #9 : Червня 25, 2018, 04:00:52 16:00 »
Пробую робити яблучний квас.
Дрібно порізав свіжих кислих яблук в 3-х літрову банку, засипав цукром (100-150 грам? на око). Залив майже окропом. Перемішав. Спробував. Солодкий яблучний чай.
Чекаю - що вийде.

Что б был квас кинь туда черного хлеба кусочек иначе просто скиснет
Дякую. Квас вийшов. Настоюється, бродить дуже повільно. Трохи похолодало.
Тара замала 3 літри. Треба більшу якусь. Постійно п'ю. Доливаю холодну кип'ячену воду. Цукру також додаю.

Offline com

  • Hero Member
  • *****
  • Повідомлень: 931
  • Е=мс2
Re: Квас
« Reply #10 : Червня 27, 2018, 11:23:19 11:23 »
Відео з Дагестану. Трохи сумбурне та суперечливе.