Автор Тема: В чем причина текущей неадекватности рынков (например, Киева)  (Прочитано 6560 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Читач

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 4622
  • Стать: Чоловіча
http://www.ams.usda.gov/AMSv1.0/getfile?dDocName=STELDEV3004788
Це, друже документ на дев`яносто сторінок, яким параметрам мусить відповідати виробник молочної продукції

та ви що з глузду з'їхали?
своїми словами назвати не можна, я повинен 90 сторінок вивчати?
у мене таке враження, що то взагалі то аналог нашого ДСТУ,
а не контроль якості
Так от, як кров свою лили батьки за Москву і Варшаву, і вам, синам, передали свої кайдани, свою славу!

Offline outsider

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 4119
http://www.ams.usda.gov/AMSv1.0/getfile?dDocName=STELDEV3004788
Це, друже документ на дев`яносто сторінок, яким параметрам мусить відповідати виробник молочної продукції

та ви що з глузду з'їхали?
своїми словами назвати не можна, я повинен 90 сторінок вивчати?
у мене таке враження, що то взагалі то аналог нашого ДСТУ,
а не контроль якості

Це те за що відповіда пересічний Quality manager. Стан будівлі, якість сировини від солі до смакових додатків, безпека виробництва, температурний режим, смак... багато чого одним словом. І ти ще зверни увагу на те що документ містить купу посилань на інші регуляторні документи

Offline Читач

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 4622
  • Стать: Чоловіча
http://www.ams.usda.gov/AMSv1.0/getfile?dDocName=STELDEV3004788
Це, друже документ на дев`яносто сторінок, яким параметрам мусить відповідати виробник молочної продукції

та ви що з глузду з'їхали?
своїми словами назвати не можна, я повинен 90 сторінок вивчати?
у мене таке враження, що то взагалі то аналог нашого ДСТУ,
а не контроль якості

Це те за що відповіда пересічний Quality manager. Стан будівлі, якість сировини від солі до смакових додатків, безпека виробництва, температурний режим, смак... багато чого одним словом. І ти ще зверни увагу на те що документ містить купу посилань на інші регуляторні документи

ну от же ж є приклад молока та вершків, гайда, як спеціаліст чайнику в двох абзацах,
навіщо про сіль та стан будівлі городити
Так от, як кров свою лили батьки за Москву і Варшаву, і вам, синам, передали свої кайдани, свою славу!

Offline outsider

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 4119
Я пояснив що таке контроль якості, по американськи. І за що відповіда лабораторія. Думаю що українські вимоги цілком порівняні. Риторичним залишається питання чи може такі речі виконувати хазяїн з двома коровами у хліві.

Offline PamTam

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 13525
http://www.ams.usda.gov/AMSv1.0/getfile?dDocName=STELDEV3004788
Це, друже документ на дев`яносто сторінок, яким параметрам мусить відповідати виробник молочної продукції

та ви що з глузду з'їхали?
своїми словами назвати не можна, я повинен 90 сторінок вивчати?
у мене таке враження, що то взагалі то аналог нашого ДСТУ,
а не контроль якості

Це те за що відповіда пересічний Quality manager. Стан будівлі, якість сировини від солі до смакових додатків, безпека виробництва, температурний режим, смак... багато чого одним словом. І ти ще зверни увагу на те що документ містить купу посилань на інші регуляторні документи

ну от же ж є приклад молока та вершків, гайда, як спеціаліст чайнику в двох абзацах,
навіщо про сіль та стан будівлі городити
додаткове питання. Чи там пише, що молоко - це має бути нативний продукт, а не відновлений сурогат? І сметана - що там не має бути нічого крім витриманих вершків, і жодних введених штучно бактерій, ну і.т.п.

Offline Читач

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 4622
  • Стать: Чоловіча
Я пояснив що таке контроль якості, по американськи. І за що відповіда лабораторія. Думаю що українські вимоги цілком порівняні. Риторичним залишається питання чи може такі речі виконувати хазяїн з двома коровами у хліві.

які такі? склад солі? температурний режим? склад смакових додатків?
я питаю які?
ви ж там писали, що спеціаліст
Так от, як кров свою лили батьки за Москву і Варшаву, і вам, синам, передали свої кайдани, свою славу!

Offline outsider

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 4119
Я пояснив що таке контроль якості, по американськи. І за що відповіда лабораторія. Думаю що українські вимоги цілком порівняні. Риторичним залишається питання чи може такі речі виконувати хазяїн з двома коровами у хліві.

які такі? склад солі? температурний режим? склад смакових додатків?
я питаю які?
ви ж там писали, що спеціаліст

Я писав що добре уявляю собі чим займається менеджер по контролю якості. Фахову підготовку у галузі молочних продуктів я не заявляв. 
« Останнє редагування: Серпня 06, 2014, 03:55:37 15:55 від outsider »

Offline PamTam

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 13525
Я пояснив що таке контроль якості, по американськи. І за що відповіда лабораторія. Думаю що українські вимоги цілком порівняні. Риторичним залишається питання чи може такі речі виконувати хазяїн з двома коровами у хліві.

при всій щирій повазі до Америки. Те, що там продається під виглядом овочів, вироблених за 90-ти сторінковими правилами і критеріями, це пластиковий сурогат, що немає ані смаку, ані запаху. У нас, холєра, теж зявилися такі полуниці. Гівно гівном. І знову ж, полуниці, що продають баби на базарі, можливо, і не відповідають тим критеріям, але запах стоїть за 2 метри від кошика, аж слина тече.

Короче, вибираючи між натупродуктом, що не відповідає бюрократичним нормам, і промисловим сурогатом, що їм відповідає, волію натурпродукт.

Offline outsider

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 4119
Я пояснив що таке контроль якості, по американськи. І за що відповіда лабораторія. Думаю що українські вимоги цілком порівняні. Риторичним залишається питання чи може такі речі виконувати хазяїн з двома коровами у хліві.

при всій щирій повазі до Америки. Те, що там продається під виглядом овочів, вироблених за 90-ти сторінковими правилами і критеріями, це пластиковий сурогат, що немає ані смаку, ані запаху.

Це хибне узагальнення.

Offline romulus

  • Hero Member
  • *****
  • Повідомлень: 932
узагальнення не узагальнення
але один з критеріїв для мене не лишитись в европі а здриснути додому були кавуни
там не було нормальних кавунів взагалі, не говорячи вже про те що хочеться нормальний кавун не за 25 а за мах 5 євро...

Offline Читач

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 4622
  • Стать: Чоловіча
Я пояснив що таке контроль якості, по американськи. І за що відповіда лабораторія. Думаю що українські вимоги цілком порівняні. Риторичним залишається питання чи може такі речі виконувати хазяїн з двома коровами у хліві.
які такі? склад солі? температурний режим? склад смакових додатків?
я питаю які?
ви ж там писали, що спеціаліст
Я писав що добре уявляю собі чим займається менеджер по контролю якості. Фахову підготовку у галузі молочних продуктів я не заявляв.

Я добре знаю як працює контроль, і що він вимірює. Те що ти написав це не вірно.

Ви прочитали 90 сторінок і стали спецом, я так зрозумів,
а ні не так, ви прочитали той талмуд написали якусь до нього програму і вирішили, що ви спец і в цьому.
ну це ж смішно.
З одного боку стверджувати, що дядько в індивідуальному господарстві порушує якісь параметри чи то
державних стандартів чи то стандартів якості(так і не зрозумів, що ви маєте на увазі і чи розрізняєте їх).
А з другого підтверджувати ці слова тим, що знаєте як працює спеціаліст в цій галузі. 
В чому порушення і індивідуальному господарстві?
Так от, як кров свою лили батьки за Москву і Варшаву, і вам, синам, передали свої кайдани, свою славу!

Offline PamTam

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 13525
Я пояснив що таке контроль якості, по американськи. І за що відповіда лабораторія. Думаю що українські вимоги цілком порівняні. Риторичним залишається питання чи може такі речі виконувати хазяїн з двома коровами у хліві.

при всій щирій повазі до Америки. Те, що там продається під виглядом овочів, вироблених за 90-ти сторінковими правилами і критеріями, це пластиковий сурогат, що немає ані смаку, ані запаху.

Це хибне узагальнення.
Нє, ну є звичайно органічні крамниці.
те саме стосується Британії.

Тенденція на українському ринку така. Промисловість виробляє сурогат. Залишки селян виробляють натурпродукт, який, скоріш за все, не є екологічно чистим. Фермери, в залежності від величини господарства, тяжіють або до промисловості, або до приватників. Природа їхньої продукції відповідно, ближча до сурогату або до натурпродукту.

у тому випадку, коли промисловість виробляє щось схоже на натурпродукт - це подається як надзвичайне досягнення, усіляко рекламується, і коштує відповідно. Хоча у більшості випадків - це просто маркетинговий хід, і відповідна продукція нічим не відрізняється від усього іншого сурогату.



Offline qwerty2006

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 104
скажу по простому
молоко с под коровки в селе вкусно, полезно и питательно
и ипал я те 90 сторинок для производства супермаркетовской отравы )))

Offline qwerty2006

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 104
коты с собаками не жрут то, про шо написано на 90 страницах
от глупая животина )

Offline ВУКЕР

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 5012
Ринки безумовно помруть, і це правильно.
бред

Ні, факт. Дрібні, жлобкуваті селяни в принципі не здатні витримати конкуренції від великого промислового виробника.

це вата, а не аутсайдер. справжній аутсайдер не міг таке сказати.

Offline Читач

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 4622
  • Стать: Чоловіча
Ринки безумовно помруть, і це правильно.
бред
Ні, факт. Дрібні, жлобкуваті селяни в принципі не здатні витримати конкуренції від великого промислового виробника.

це саме той, він саме такий і завжди був такий

це вата, а не аутсайдер. справжній аутсайдер не міг таке сказати.
Так от, як кров свою лили батьки за Москву і Варшаву, і вам, синам, передали свої кайдани, свою славу!

Offline outsider

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 4119


Ви прочитали 90 сторінок і стали спецом, я так зрозумів,
а ні не так, ви прочитали той талмуд написали якусь до нього програму і вирішили, що ви спец і в цьому.

Ніяк не зрозумію що ти пробуєш довести? Що талмуд писали дибіли? Це не так. Талмуд, як ти його назвав, написаний кров`ю, як практично всі вимоги безпеки

Цитувати
В чому порушення і індивідуальному господарстві?

Практично у всьому. У зберіганні, транспортуванні, технології виробництва. І харчові отруєння від такої їжі річ надзвичайно типова.

Offline outsider

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 4119
Ринки безумовно помруть, і це правильно.
бред

Ні, факт. Дрібні, жлобкуваті селяни в принципі не здатні витримати конкуренції від великого промислового виробника.

це вата, а не аутсайдер. справжній аутсайдер не міг таке сказати.

Чому?

Offline Читач

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 4622
  • Стать: Чоловіча
Ви прочитали 90 сторінок і стали спецом, я так зрозумів,
а ні не так, ви прочитали той талмуд написали якусь до нього програму і вирішили, що ви спец і в цьому.

Ніяк не зрозумію що ти пробуєш довести? Що талмуд писали дибіли? Це не так. Талмуд, як ти його назвав, написаний кров`ю, як практично всі вимоги безпеки

Цитувати
В чому порушення і індивідуальному господарстві?

Практично у всьому. У зберіганні, транспортуванні, технології виробництва. І харчові отруєння від такої їжі річ надзвичайно типова.

та брехня, я за сорок років свого життя не можу згадати жодного
отруєння від такої їжі, жодного

талмуд писали чиновники для великого масштабного виробництва
що то за талмуд я так і не зрозумів чи то держстандарт чи то контроль якості,
і навіть ви не пояснили, мабуть не уявляєте
Так от, як кров свою лили батьки за Москву і Варшаву, і вам, синам, передали свої кайдани, свою славу!

Offline outsider

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 4119
Цитувати
За рік 100 тисяч українців отруїлися харчами зі стихійних ринків Це один зі стихійних ринків столиці. М'ясо, молоко, сир та сметану тут можна купити дешевше, ніж у магазині. Та якість продуктів продавці гарантують лише на словах. Пані Ніна на стихійному ринку давно своя. Двічі на тиждень із Гребінки на Полтавщині возить до Києва домашні харчі. І так уже 3 роки. Жодних документів на свій товар не має. Та покупці вірять жінці на слово. «Його видно, як воно свіженьке. Бачте, яке воно красиве: і курочки, і кролики. Як погане, буде воно, буде синє», - розповідає продавець стихійного ринку Ніна. Для одних покупців таких запевнень цілком достатньо. Але дехто харчами з асфальту таки перебирає. Боятися справді є чого, переконують у санітарно-епідеміологічній службі. Торік понад 100 тисяч українців отруїлися харчами зі стихійних ринків. Адже цих продуктів ніхто не перевіряє. Тож є ризик купити товар, заражений кишковою паличкою чи сальмонелою. Список можливих хвороб вражає. Міліція з продавцями то мириться, то воює. Іноді може оштрафувати максимум на 100 гривень. Найбільш злісних порушників відправляє до суду. «Рішення, як правило, виноситься – повернути продукцію. Провести профілактичну бесіду і відпустити. Сьогодні цю людину затримують, завтра вона повертається на те саме місце», - розповідає старший інспектор відділу зв’язків з громадськістю ГУ МВС у Києві Олеся Орлова. До Євро-2012 столичні правоохоронці мають ліквідувати всі місця стихійної торгівлі. Однак проблему це вирішить тимчасово. Люди й далі їхатимуть торгувати до столиці.


http://fakty.ictv.ua/ua/index/read-news/id/1446009

Offline Сергiй SV

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 4574
  • Стать: Чоловіча
Цитувати
За рік 100 тисяч українців отруїлися харчами зі стихійних ринків Це один зі стихійних ринків столиці. М'ясо, молоко, сир та сметану тут можна купити дешевше, ніж у магазині. Та якість продуктів продавці гарантують лише на словах. Пані Ніна на стихійному ринку давно своя. Двічі на тиждень із Гребінки на Полтавщині возить до Києва домашні харчі. І так уже 3 роки. Жодних документів на свій товар не має. Та покупці вірять жінці на слово. «Його видно, як воно свіженьке. Бачте, яке воно красиве: і курочки, і кролики. Як погане, буде воно, буде синє», - розповідає продавець стихійного ринку Ніна. Для одних покупців таких запевнень цілком достатньо. Але дехто харчами з асфальту таки перебирає. Боятися справді є чого, переконують у санітарно-епідеміологічній службі. Торік понад 100 тисяч українців отруїлися харчами зі стихійних ринків. Адже цих продуктів ніхто не перевіряє. Тож є ризик купити товар, заражений кишковою паличкою чи сальмонелою. Список можливих хвороб вражає. Міліція з продавцями то мириться, то воює. Іноді може оштрафувати максимум на 100 гривень. Найбільш злісних порушників відправляє до суду. «Рішення, як правило, виноситься – повернути продукцію. Провести профілактичну бесіду і відпустити. Сьогодні цю людину затримують, завтра вона повертається на те саме місце», - розповідає старший інспектор відділу зв’язків з громадськістю ГУ МВС у Києві Олеся Орлова. До Євро-2012 столичні правоохоронці мають ліквідувати всі місця стихійної торгівлі. Однак проблему це вирішить тимчасово. Люди й далі їхатимуть торгувати до столиці.


http://fakty.ictv.ua/ua/index/read-news/id/1446009


Свежо.

Кстати, и того не сделали :) 
Contra Spem Spero

Offline outsider

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 4119
Цитувати
За рік 100 тисяч українців отруїлися харчами зі стихійних ринків Це один зі стихійних ринків столиці. М'ясо, молоко, сир та сметану тут можна купити дешевше, ніж у магазині. Та якість продуктів продавці гарантують лише на словах. Пані Ніна на стихійному ринку давно своя. Двічі на тиждень із Гребінки на Полтавщині возить до Києва домашні харчі. І так уже 3 роки. Жодних документів на свій товар не має. Та покупці вірять жінці на слово. «Його видно, як воно свіженьке. Бачте, яке воно красиве: і курочки, і кролики. Як погане, буде воно, буде синє», - розповідає продавець стихійного ринку Ніна. Для одних покупців таких запевнень цілком достатньо. Але дехто харчами з асфальту таки перебирає. Боятися справді є чого, переконують у санітарно-епідеміологічній службі. Торік понад 100 тисяч українців отруїлися харчами зі стихійних ринків. Адже цих продуктів ніхто не перевіряє. Тож є ризик купити товар, заражений кишковою паличкою чи сальмонелою. Список можливих хвороб вражає. Міліція з продавцями то мириться, то воює. Іноді може оштрафувати максимум на 100 гривень. Найбільш злісних порушників відправляє до суду. «Рішення, як правило, виноситься – повернути продукцію. Провести профілактичну бесіду і відпустити. Сьогодні цю людину затримують, завтра вона повертається на те саме місце», - розповідає старший інспектор відділу зв’язків з громадськістю ГУ МВС у Києві Олеся Орлова. До Євро-2012 столичні правоохоронці мають ліквідувати всі місця стихійної торгівлі. Однак проблему це вирішить тимчасово. Люди й далі їхатимуть торгувати до столиці.


http://fakty.ictv.ua/ua/index/read-news/id/1446009


Свежо.

Кстати, и того не сделали :)

Та перше що під руку попалося. По-моєму інтуїтивно і так все ясно. Наприклад ті ж трилітрові банки з молоком які годинами паряться на сонці при дорозі. Свєжайший продукт, хто ж сумнівається.

Offline PamTam

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 13525
Цитувати
За рік 100 тисяч українців отруїлися харчами зі стихійних ринків Це один зі стихійних ринків столиці. М'ясо, молоко, сир та сметану тут можна купити дешевше, ніж у магазині. Та якість продуктів продавці гарантують лише на словах. Пані Ніна на стихійному ринку давно своя. Двічі на тиждень із Гребінки на Полтавщині возить до Києва домашні харчі. І так уже 3 роки. Жодних документів на свій товар не має. Та покупці вірять жінці на слово. «Його видно, як воно свіженьке. Бачте, яке воно красиве: і курочки, і кролики. Як погане, буде воно, буде синє», - розповідає продавець стихійного ринку Ніна. Для одних покупців таких запевнень цілком достатньо. Але дехто харчами з асфальту таки перебирає. Боятися справді є чого, переконують у санітарно-епідеміологічній службі. Торік понад 100 тисяч українців отруїлися харчами зі стихійних ринків. Адже цих продуктів ніхто не перевіряє. Тож є ризик купити товар, заражений кишковою паличкою чи сальмонелою. Список можливих хвороб вражає. Міліція з продавцями то мириться, то воює. Іноді може оштрафувати максимум на 100 гривень. Найбільш злісних порушників відправляє до суду. «Рішення, як правило, виноситься – повернути продукцію. Провести профілактичну бесіду і відпустити. Сьогодні цю людину затримують, завтра вона повертається на те саме місце», - розповідає старший інспектор відділу зв’язків з громадськістю ГУ МВС у Києві Олеся Орлова. До Євро-2012 столичні правоохоронці мають ліквідувати всі місця стихійної торгівлі. Однак проблему це вирішить тимчасово. Люди й далі їхатимуть торгувати до столиці.


http://fakty.ictv.ua/ua/index/read-news/id/1446009


Свежо.

Кстати, и того не сделали :)

Та перше що під руку попалося. По-моєму інтуїтивно і так все ясно. Наприклад ті ж трилітрові банки з молоком які годинами паряться на сонці при дорозі. Свєжайший продукт, хто ж сумнівається.

За молокопродуктами на базар треба йти зранку. А не купляти хз що при дорозі в обідню пору.  І не вживати базарного молока некипяченим. А ще краще мати постійного постачальника (знайому корову). Здорового глузду ніхто не відміняв.

У моїй сім'ї за останні роки серйозні харчові отруєння були спричинені 1) йогуртом Данон з полуницею; 2)сметаною, якою були политі вареники у пристойному закладі типу піцерії. Якщо ви думаєте, що в наших умовах дотримуються усіх температурних правил зберігання і транспортування молокопродуктів, особливо влітку, то ви глибоко помиляєтеся. Коли йдеться про невеличке містечко, то той йогурт, поки його з Херсона довезуть на захід України, поки його в обласному центрі перевантажать на склад, поки його довезуть в магазин на місці, десь холодильник та не працюватиме.

Offline outsider

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 4119

За молокопродуктами на базар треба йти зранку. А не купляти хз що при дорозі в обідню пору.  І не вживати базарного молока некипяченим. А ще краще мати постійного постачальника (знайому корову). Здорового глузду ніхто не відміняв.



Ось тому я і кажу що дрібні виробники приречені у конкуренції з супермаркетами. Супермаркет робить всю цю роботу за тебе. Не безпроблемно, але на його стороні економія масштаба.


Offline Читач

  • Ветеран форума
  • ******
  • Повідомлень: 4622
  • Стать: Чоловіча
Цитувати
За рік 100 тисяч українців отруїлися харчами зі стихійних ринків Це один зі стихійних ринків столиці. М'ясо, молоко, сир та сметану тут можна купити дешевше, ніж у магазині. Та якість продуктів продавці гарантують лише на словах.
http://fakty.ictv.ua/ua/index/read-news/id/1446009
Свежо.
Кстати, и того не сделали :)

та поки будуть покупці вони цього не зроблять,
м'ясо найкращої якості, якщо полежить на клейонці на асфальті може стати причиною проблем, влітку тим паче,
а от цифрі від СЕС я б не довіряв так, впевнений справжньої статистики у них нема, просто чиновник ляпнув
цифру для красоти в статті
Так от, як кров свою лили батьки за Москву і Варшаву, і вам, синам, передали свої кайдани, свою славу!