0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.
ЛІКНЕПЧому часто промовляється НА Україні?Бо Україна - це Русь. В літописах і грамотах ми читаємо: такий то поїхав з Новгороду на Русь. Або: такий то править на Русі.В Русь - звучить неоковирно.Тому "в россіі" - це не на Русі. Натомість "на Україні" - це на Русі.Запам'ятайте і вподальшому не грішіть!
Погляд КорчинськогоЦитуватиЛІКНЕПЧому часто промовляється НА Україні?Бо Україна - це Русь. В літописах і грамотах ми читаємо: такий то поїхав з Новгороду на Русь. Або: такий то править на Русі.В Русь - звучить неоковирно.Тому "в россіі" - це не на Русі. Натомість "на Україні" - це на Русі.Запам'ятайте і вподальшому не грішіть!Проблема надумана, імхо. В Шевченка: Як умру то поховайте мене НА Вкраїні...Хай кацапи біснуються, думаючи що принижують нас таким чином. Хай ідуть лісом
"на" чи "в" Русі? "на Русі". Тому і на Україні теж правильно. Корчинський правий.
вопрос в том что в современных документах и договорах такой оборот не принят. до 2000х годов в кацапском государственном бумагомарании употреблялось "в украине". а с приходом хуйла вспомнили резко грамматику 18 века.
Правильні обидва варіанти. Мають трохи різний відтінок значення.
Проблема надумана, імхо. В Шевченка: Як умру то поховайте мене НА Вкраїні...Хай кацапи біснуються, думаючи що принижують нас таким чином. Хай ідуть лісом
є чіткі зараз правила використання НА та ВНа Донетчині, але в УкраїніНа Кубані, але в Росії
Так обидва варіанти правильні в залежності від того, що ти маєш на увазі. Якщо територію, то допускається казати НА Україні. Якщо державу - виключно В Україні. Трабл в тому, що Путінці та всіляка шовіністична російська сволота підкреслено не вживають словосполучення "В Україні", й таким чином програмують людей на те, що Україна - це не держава, а так - територія.
Цитата: UMC від Травня 25, 2014, 04:40:51 16:40Погляд КорчинськогоЦитуватиЛІКНЕПЧому часто промовляється НА Україні?Бо Україна - це Русь. В літописах і грамотах ми читаємо: такий то поїхав з Новгороду на Русь. Або: такий то править на Русі.В Русь - звучить неоковирно.Тому "в россіі" - це не на Русі. Натомість "на Україні" - це на Русі.Запам'ятайте і вподальшому не грішіть!Проблема надумана, імхо. В Шевченка: Як умру то поховайте мене НА Вкраїні...Хай кацапи біснуються, думаючи що принижують нас таким чином. Хай ідуть лісом У Шевченко есть и обратные примеры.