На просякнуте агентами ФСБ старе керівництво "ато" та решту "силовиків", безпрсередньо причетних до народження та розповсюдження ватних терористів за часів правління в основному Уліної секти. Отже змін в "ато" не відбудеться.
Сценарій пекла, яке влаштовує ця п'ята колона під крилом тепер вже новообраного президента Порошенка, досить простий:
1.Максимізація лінії протистояння з таким розрахунком, щоб НІДЕ наші сили не отримали суттєвої переваги над терористами.
2.Корднон залишається відкритим (Порошенко "доручив закрити" його тим самим людям, які його свідомо і відкрили).
3.Жодна операція не доводиться до логічного кінця, а обростає "блок-постами", які пертворюються мішені безперервних атак терористів *приклад Слов'янська, Краматорська, Красного Лимана тощо)
4.Продовжує активно гальмуватись постачання засобів індивідуального захисту бійців.
5.Не використовуються системи залпового вогню, навіть коли бій проходить поза межами намелених пунктів.
6.Штабними щурами зливаються плани та маршрути українських підрозділів та літаків (Луганський аеропорт, район Сніжного)
7.Не проводиться просування військ на територіях де присутність терористів є незначною або взагалі відсутня (Артемівськ, територія безпосередньо на захід від Донецька)
Кількість пунктів цієї цілком очевидної стратегії можна буде з часом доповнювати. Але суті це не змінює, головна її мета - убезпечити терористичний рух від розгорому і максимізувати втрати українських військових з метою знекровлення та деморалізації армії і, врешті її колапсу на теренах Донбасу.
Єдине, що я не можу второпати, це реальну мотивацію поведінки Порошенка, адже про те, хто дійсно "керує" зараз "ато" він мусить бути дуже добре проінформований. Саме мовчанка Порошенка щодо того неподобства, яким була "ато" під час президентської кампанії, у мене викликала здивування та незапокоєння. А нинішня його позиція зі збереження щурів-"силовиків" є закономірним продовженням цієї мовчанки.