Автор Тема: З повагою до "российско говорящих бандеровцев"  (Прочитано 16419 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Offline Sailor

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
  • Dum spiro, spero.
Патриот может быть.... немым. слепым или глухим... До жопы язык.
Это вопрос комфортного общения.

І тобі скажу. Це просто підтверджує що ти не розумієш причини для існування України.
Так просвети нас, светоч мысли, в чем же истинная причина для существования Украины. Неужели в поголовно украиноговорящих гражданах? Больше Украине ни хера не надо? Т.е. можно как папуасы под деревьями жить, но если по украински все говорят - офуенная страна, которая состоялась. Как то так?

Саме протиставлення української мови і добробуту це дурниця. В світі існує величезна кількість країн які не знають єзига і живуть добре.

А по суті я вже висловився - Україна, як держава, це передусім колиска і оборонець української культури. Інакше можна спокійно бути губернією, воєводством, чи федеральною землею.

Так с этим никто и не спорит.

По-моєму це і є тема нашої невеликої дискусії. Чи можна бути українським патріотом не визнаючи українську мову і культуру за незаперечну цінність.

Да нет, конечно. Никто не спорит с украинской культурой или языком. Тут много раз написали, про это.

Offline Sailor

• Hero Member
  • Dum spiro, spero.

А по суті я вже висловився - Україна, як держава, це передусім колиска і оборонець української культури. Інакше можна спокійно бути губернією, воєводством, чи федеральною землею.
У сербов и хорватов один язык. Расскажи хорватам что их государство не имеет смысла. Только заранее продумай как будешь убегать.

+1000 :smiley24:  :gigi:

Offline Skynet

• Hero Member
  • Стать: Жіноча
Мене узька в Києві напружує. Узькоязичний патріот України це нонсенс
А меня напрягает узкое мышление.
Аналогично. Но что радует, что "бодливой корове Бог рогов не дает". Эти ультрасы "узкодумающие" никогда из своих 5%-7% не вылезут ни на одних выборах. Хуже другое, что они отпугивают нормальных людей. Послушаешь таких, и поверишь, что "все западенцы - фашисты" (с) Сикелев.

Вы на западенцев не наезжайте  :Ganba:

Offline outsider

• Ветеран форума

У сербов и хорватов один язык. Расскажи хорватам что их государство не имеет смысла. Только заранее продумай как будешь убегать.

Це краще ти хорвату скажи що можна розмовляти сербською і бути патріотом Хорватії.

Offline ВУКЕР

• Ветеран форума
глюк

Offline outsider

• Ветеран форума

По-моєму це і є тема нашої невеликої дискусії. Чи можна бути українським патріотом не визнаючи українську мову і культуру за незаперечну цінність.

Да нет, конечно. Никто не спорит с украинской культурой или языком. Тут много раз написали, про это.

Для патріота цього по-моєму мало. Просто не заперечувати.

Offline Skynet

• Hero Member
В свое время Гафт написал Высоковскому одну хорошую эпиграмму: Пока таким как ты у нас пути открыты - растут ряды антисемитов.
Цитувати
Дурниця це "український патріот" якому на двадцять п`ятому році незалежності все "тяжело на украинском".
Если бы большинство "патриотов" имело такие взгляды как у вас, весь восток Украины отвалился бы еще в 2004-м, причем без вариантов. Продолжайте в том же духе, кричите, что "русскоязычные патриоты - не настоящие" - останетесь в "великой Украине" из 3-х областей.
Вы такой же "квасной патриот" как и нелюбимые вами "ватники", только с другой стороны.

Отвалился бы, прямиком в русский мир. Сейчас бы вместе с кацапами молились на Хуйло  :patsak:

Offline Shannou

• Ветеран форума
  • The world is yours

Так с этим никто и не спорит.
[/quote]

[/quote]

Короче аутсайдер сам придумал тему дискуссии, и сам по ней же спорит с собой. Доказывая всем то, с чем тут и так все согласны. Какой-то тупорылый троллинг.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline outsider

• Ветеран форума
Колего ВУКЕР, я цілком розумію аргумент про регіональні особливості. Мене покоробила необхідність пояснювати важливість української людям які називають себе патріотами. Для патріота це взагалі не мусить бути питанням, це частина його світогляду.

Колего, outsider, ви можливо помятає з фупу, що такого захисника української мови, який є прихильником ющенко і поділяє його підхід до мовного питання, годі й було шукати.
Ви абсолютно праві (виділене).
Але ви заходите зовсім не з того боку.
Я тому і навів циатату Бандери:
Требование полной лояльности по отношению к Украине и ее освободительной борьбе стоит на первом месте
Само собою, що лояльність до України тягне за собою лояльність до української мови.

Візьмемо, наприклад, Семена Семенченко. Він завжди спілкується російською, та хіба він не партріот? Тож крітерій "якою мовою людина розвомляє" аж ніяк не є крітеріїм патріотизму.

Водночас хотів звернути уваги на небезпечність вашої тези "де закінчується мова - там закінчується Україна"...
Ооо - це було б здійснення блакитної мрії... Путіна (!)

"Мовна" проблема (якої реально в україні не існувало, не має і не буде) завжди була картою путіна. Тільки розигрувалась вона з іншого боку - російскомовного (він шуакє всі шпаринки в які можно втиснути розбрат). Позаяк на сьогодні з російскомовного боку її грати нема можливовсті, він  намагатиметься закинути її з боку україномовного. Я б на вашому місці на це не вівся. Бо кінцева мета (добре закамуфльована) - зазначена вище, залишити Україну в межах Галичини.

Тож перший і останній критерій патріотизму - лояльність до Української держави. З цієї точки російськомовний Семенченко більший патріот, ніж той, хто роздмухує мовну проблему в руслі путінських тез (чи  можна вважати патріотом того, хто проштовхує свідомо чи несвідомо путінські тези - окреме питання).

То ж я б розмови на мовні теми не підтримував би. Це щонайменше відволікання уваги (Сенсу з того що "горячі баталії" точилися на фупі? - аж ніякого. Зарах приходжу до думки що це саме відволікання уваги на надуманий конфлікт в стилі "мне не нужно правільно, мне нужно чтоби ти заибался" (с) який вели і підтримували здебільшого путінські боти).

Мова про те якою ми бачимо Україну, скажімо років за п`ятдесят від сьогодні. І ці конкуруючі бачення по-моєму річ здорова.

А Путін він ворог це без питань. 

Offline Piton

• Ветеран форума

Ти знаєш, я колись також так реагувала. Але вже десять років як змінила свою думку. Російськомовний патріот Украіни вартий десяти украіномовних, повір мені. По затятості і готовності битися. Це ніби нонсенс, але це правда. Цього не може ніхто пояснити, москалі впадають від цього в ступор. Це унікальне явище,
По справедливости - не уникальное. См. на ирландцев.

Offline Декодер

• Ветеран форума
  • "Русский мир" мертв...
Аналогично. Но что радует, что "бодливой корове Бог рогов не дает". Эти ультрасы "узкодумающие" никогда из своих 5%-7% не вылезут ни на одних выборах. Хуже другое, что они отпугивают нормальных людей. Послушаешь таких, и поверишь, что "все западенцы - фашисты" (с) Сикелев.

Какой доверчивый. :)
Ну я то не доверчивый  :upa , но как для сикелевской агитации такие вот аутсайдеры - клондайк!  :smiley14:

Есть программы с двух сторон, которыми нас всех зарядили на раздел.
outsider озвучил свою, Вы озвучили свою. С другой стороны - у него есть больше прав ошибаться, поскольку в ЗУ русский язык был долгое время языком оккупантов. Сейчас ситуация сильно изменилась, отчего у кремлевских идеологов разрыв мозга.

Offline Декодер

• Ветеран форума
  • "Русский мир" мертв...
Я добавлю, так сложилось, что сейчас нужны как воздух хорошие солдаты, нужны штыки. Но после войны, нужны будут как воздух хорошие украинские писатели, нужны перья. Нужно развивать украинскую культуру, язык, музыку, науку. Все это сейчас в заднице.

Золотые слова.
А еще нужны программы, институты, гранты и т.п. для поддержки укр. языка.

Offline Сергiй SV

• Ветеран форума

Ну я то не доверчивый  :upa , но как для сикелевской агитации такие вот аутсайдеры - клондайк!  :smiley14:

outsider озвучил свою, Вы озвучили свою. С другой стороны - у него есть больше прав ошибаться, поскольку в ЗУ русский язык был долгое время языком оккупантов. Сейчас ситуация сильно изменилась, отчего у кремлевских идеологов разрыв мозга.

Умерли - значит умерли... Не жаль :)
Contra Spem Spero

Offline Piton

• Ветеран форума

Це краще ти хорвату скажи що можна розмовляти сербською і бути патріотом Хорватії.
Я тебя расстрою до невозможности. У них с сербами один язык. Не близкий, не похожий, а именно один. Хорваты пишут латиницей, а сербы кириллицей. Но ГОВОРЯТ то одинаково. От слова совсем.

Offline Сергiй SV

• Ветеран форума
И вообще...

Я бы посоветовал, хотябы некоторым "кремлевским идеологам" - хоть раз в жизни январским холодным утром выйти на Грушевского. И там отстоять свою смену, понимая, что те 30-40 людей на баррикаде атаку не остановят... И подумать о своем поведении в плену "беркутовцев"...

А потом, попробовать пересмотреть свою идеологию... :(
Contra Spem Spero

Offline outsider

• Ветеран форума

Коротка довідка. Я не з ЗУ. Зовсім не з ЗУ. Київ і Чернігівщина.

Offline Александр 1-й

• Hero Member
  • Харьков. Украинский город ;)

Это вы мне говорите? Человеку который родился, вырос и прожил первые 32 года жизни в Черновцах? Хи-хи 3 раза  :lol:

Коротка довідка. Я не з ЗУ. Зовсім не з ЗУ. Київ і Чернігівщина.
Еще более короткая - а я КАК РАЗ С ЗУ. И жена - украинка, и теща - украиноговорящая  :lol:
« Останнє редагування: Липня 02, 2014, 10:34:18 10:34 від Александр 1-й »

Offline outsider

• Ветеран форума
Я тебя расстрою до невозможности. У них с сербами один язык. Не близкий, не похожий, а именно один. Хорваты пишут латиницей, а сербы кириллицей. Но ГОВОРЯТ то одинаково. От слова совсем.

Самі хорвати вважають свою мову окремою, але тобі звичайно видніше

Offline Skynet

• Hero Member

Это вы мне говорите? Человеку который родился, вырос и прожил первые 32 года жизни в Черновцах? Хи-хи 3 раза  :lol:

Тогда тем более. Нечего земляков обижать.

Offline Сергiй SV

• Ветеран форума

Це зараз... Ще (класик сербської літератури) Браніслав Нушич вважав, що є єдина сербсько-хорватська мова...

Contra Spem Spero

Offline Александр 1-й

• Hero Member
  • Харьков. Украинский город ;)
Тогда тем более. Нечего земляков обижать.
А никто их и не обижает. Я говорю о том, как ситуация с такими ура-патриотами используется сикелевыми

Offline Декодер

• Ветеран форума
  • "Русский мир" мертв...
И вообще...

Я бы посоветовал, хотябы некоторым "кремлевским идеологам" - хоть раз в жизни январским холодным утром выйти на Грушевского. И там отстоять свою смену, понимая, что те 30-40 людей на баррикаде атаку не остановят... И подумать о своем поведении в плену "беркутовцев"...

А потом, попробовать пересмотреть свою идеологию... :(

Были уже такие. Журналисты московские, избитые ментами. Был "доброволец" кажется из Москвы, который посидел в застенках у сепаратистов. Не дошло.
Они всех, кто исповедует культ насилия готовы прощать, и воспринимают как своих. Они неисправимы.

Offline outsider

• Ветеран форума

Це зараз... Ще (класик сербської літератури) Браніслав Нушич вважав, що є єдина сербсько-хорватська мова...

Так, це відносно недавній розвиток. Пануюча думка серед хорватів тепер що сербсько-хорватська це була штучна конструкція для асиміляції одного народа в інший.

Offline Piton

• Ветеран форума

Ты легко можешь убедиться сам. В век интернета это несложно.

Offline Мирон

• Hero Member

Це з тієї ж історії, що румунська і молдавська. По суті одна мова, але думки щодо цього різні.

Повертаючись до сербів і хорватів - вони хоч релігіями відрізняються. А ось у чорногорців і мова, як у сербів, і релігія. Не думаю, що хтось адекватний буде їм розказувати, що нації чорногорців не існує  :smilie1:

Offline outsider

• Ветеран форума

Ты легко можешь убедиться сам. В век интернета это несложно.

Мені це взагалі не складно. Я в Хорватії просто бував по справах.

Offline Сергiй SV

• Ветеран форума

Так, це відносно недавній розвиток. Пануюча думка серед хорватів тепер що сербсько-хорватська це була штучна конструкція для асиміляції одного народа в інший.

Ну так. Але, вже, на 100% Хорватія виборола свою незалежність.  :smiley24:

То є непоганий приклад...
Contra Spem Spero

Offline ukrainochka15

• Sr. Member
Патриот может быть.... немым. слепым или глухим... До жопы язык.
Это вопрос комфортного общения.

І тобі скажу. Це просто підтверджує що ти не розумієш причини для існування України.
Погоджуюсь. Якщо б українці не розмовляли б українською, то було б як в Білорусії, де більшість молоді розмовляє російською, а білоруська культура витіснена російською.
Пам'ятаю як у розмові з білорусами в мене вихопилось українське слово "довідка", то вони дивились на мене якось дико, перепитували, чи реально українська використовується в Україні. Ці білоруси не знали рідної мови, точніше вони розмовляли рідною, але російською. Для них було НЕ нормально розмовляти білоруською, немов це було щось не гідне них.

Коли я перейшла в побуті з російською мови на українську мову, зі мною перестала спілкуватись близька російськомовна подруга. Чи справді російськомовним всьо равно на каком язіке гаваріть, якщо язік не є російським?

Offline Piton

• Ветеран форума

Мені це взагалі не складно. Я в Хорватії просто бував по справах.
Расскажи, какие отличия от сербского нашел в хорватском.

Offline outsider

• Ветеран форума

Ну так. Але, вже, на 100% Хорватія виборола свою незалежність.  :smiley24:

То є непоганий приклад...

З усіх точок зору непоганий. Крим чимось здорово схожий на Сербську Країну