Автор Тема: Помер Анатолій Дімаров - вічна пам'ять!  (Прочитано 831 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Його незрівнянна книжка  “На коні й під конем“ була першою книжкою, яку я прочитав у своєму житті (принаймні так мені підказує пам'ять)

Не стало Анатолія Дімарова... Новина про це лише через два дні... А він же був останнім, як говорив Сверстюк, хто так близько спілкувався з Тютюнниками, Загребельним, Гончаром, Тичиною, Вільде... Це той випадок, коли відійшла ціла епоха.

За все своє життя я не зустрічала людину з таким неймовірним почуттям гумору, не зустрічала таку сім'ю, яка за 65 років спільного життя стала єдиним цілим. Дімаров і для мене став саме таким учителем сімейного мистецтва: всі свої книжки він підписував для нас із чоловіком - бо в родині все має бути на двох...

З останнього інтерв'ю у вересні 2013 року:

"Чи закреслить мене час, я поки що не знаю. Не думаю, що я на всі часи і для всіх народів. Може, мене через п’ять-десять років забудуть. Усе залежить від того, який читач прийде. Я не можу уявити, як ото сьогодні люди читають оту електронну книжку, в якій, по суті, вся бібліотека зібрана. Може, я старомодний, але я навіть на слух не сприймаю текст — тільки те, що прочитаю і потім обдумаю.
Тепер останнє слово, як перед смертю. Всі оці зрушення соціальні — це не головне в житті. Найголовніше — прийти додому, в затишок, де є людина, яка вас розуміє. Оце й важливо — берегти своє кубельце".

Прощання з Анатолієм Дімаровим відбудеться 2-го липня об 11.00 в Будинку Письменників (вул. Банкова, 2). Похорон на Байковому кладовищі...

На фото - Анатолій Андрійович і Євдокія Несторівна, 2008 р.

If you are going through hell, keep going.

Offline ФанатФУПа

• Full Member
Re: Помер Анатолій Дімаров - вічна пам'ять!
« Reply #1 : Липня 02, 2014, 01:25:12 01:25 »
Один з найкращих письменників України. Справжній майстер слова. Світла пам'ять!

Offline Roland Deschain

• Hero Member
« Reply #2 : Липня 02, 2014, 01:57:22 01:57 »
Пам'ятаю, в дитинстві зачитувався його книжками, особливо фантастика подобалась. "Друга планета" - :smiley24:

Вічна пам'ять!

Offline Квітка

• Hero Member
  • Стать: Жіноча
  • Там де зустрічаються два океани
« Reply #3 : Липня 02, 2014, 02:16:54 02:16 »
 :smilie2:
Вічна пам'ять!

"Анатолій Дімаров: «Я все життя прожив під псевдо, як оунівські вояки»

"Письменник Анатолій Дімаров напередодні свого 90–річчя розповів, чому змінив прізвище, про війну як геноцид українців та де лікувався від сталінізму"
http://zz.te.ua/anatolij-dimarov-ya-vse-zhyttya-prozhyv-pid-psevdo-yak-ounivski-voyaky/

Offline Roland Deschain

• Hero Member
« Reply #4 : Липня 02, 2014, 02:39:37 02:39 »
:smilie2:
Вічна пам'ять!

"Анатолій Дімаров: «Я все життя прожив під псевдо, як оунівські вояки»

"Письменник Анатолій Дімаров напередодні свого 90–річчя розповів, чому змінив прізвище, про війну як геноцид українців та де лікувався від сталінізму"
http://zz.te.ua/anatolij-dimarov-ya-vse-zhyttya-prozhyv-pid-psevdo-yak-ounivski-voyaky/

Ох і біографія! :smilie2:

Дякую за посилання! Дуже цікаве інтерв'ю!