В темі яскраво проглядаються два світогляди. 
Світогляд одних - споживач повинен сам вирішувати, що йому більше підходить.
Світогляд інших - споживач дурень, держава повинна вказувати йому, що купувати.
Найсмішніше, що коли тема стосується автомобілів то дуже багато розважливих прихильників світогляду "держава повинна обмежувати і вирішувати", а коли трусів з мереживами то тільки лінивий не висміяв москалів, а підхід то один і той самий.
1. У нас дороги не розраховані на велику кількість авто. І велика кількість авто - це суцільні пробки. В Шанхаї ввели податок на авто, на номери. Більше того, там навіть часто розпис буває: парна цифра в кінці номеру авто - їздиш тільки в такі то дні, непарна - в такі то.
2. В авто звичайно зручніше і тут ніхто не сперечається, але усім одночасно не може бути зручніше. У нас не США, де авто масово ще з 1930-х років і там куча стоянок, дороги по 6 полос і т.д. Тому комусь зручно на авто, а хтось має дихати лишній раз димом, в якому канцерогени (доведено науково). І нас зараз міста дуже загазовані і причина не підприємства, а автомобілі.
3. Машини біля під'їздів, коли не може під'їхати швидка, на тротуарах, на газонах і т.д. Більше того, забирають частину дороги майже всюди. І як це назвати? Чому люди мають відчувати дискомфорт, якщо якийсь "Вася" взяв в кредит Ланос?
1.То потрібно будувати дороги, а не впроваджувати космічні ціни на авто.
Ціна на авто не змінюється в залежності від того купую я його в Києві чи в Іванківцях Черкаської області, а завантаження доріг кардинально відрізняється.
2.От і я кажу якщо мені в Іванківцях в авто зручніше то чому я повинен платити стільки скільки Kvant в Києві, якщо я не заважаю його зручностям ніяк? В Іванківцях від грубки бабусі Маланки забруднення більше ніж від мого авто, чому,
я повинен платити за страждання Kvantа від забруднення в Києві а не баба Маланка?
3.Чому, замість того, щоб сприяти побудові інфраструктури для авто в Києві, держава примушує мене переплачувати за автомобіль, навіть якщо мені вистачає тієї інфраструктури в Іванківцях, але заробіток не такий, як в Києві?
І все таки чому обмеження на імпорт трусів з мереживом це смішно, а на імпорт авто це мудро?