Автор Тема: Українцям треба відновити право купувати вживані авто в Європі  (Прочитано 8669 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Зденик

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
  • https://sl8.online/invite/LRPOdQ
    • СЛЕЙТ (Sl8)
Цитувати
Якби держава забезпечила людям можливість купити за три-п’ять тисяч євро якісний автомобіль (при цьому її економічні інтереси аж ніяк не постраждають) – це був би реальний доказ того, що влада здатна не тільки затикати народом дірки в економіці та піддавати його шоковій терапії, але й думає про його добробут. Чи не пора, нарешті, подумати про захист інтересів національного автомобіліста? І дати йому змогу ввозити до України вживані автомобілі - якісні та недорогі?
Автор: Сергій Лук’янчук

Український автопром помирає? Ну і нехай
Для початку – трохи статистики. Автомобільний ринок України, який і без того почувався не найкраще після кризи 2008 року, цього річ увійшов у стрімке піке. Спад по легкових автомобілях у першому півріччі 2014 року склав вражаючі 45% порівняно з аналогічним періодом торік.

У виробництві криза ще гірша. У червні всі компанії, які займаються виготовленням або складанням легковиків, показали падіння більше ніж на 50%. Найгірший стан справ у черкаського «Богдана» - підприємство, спроможне випускати до 150 тисяч машин на рік, у червні виготовило 0 (НУЛЬ) легковиків – проти 241 у травні та 1078 рік у червні 2013 року. Втім, у інших підприємств ситуація не краща – Кременчуцький автозбиральний зупинив виробництво, починаючи із серпня, а флагман автопрому ЗАЗ може приєднатися до нього вже з вересня.

Причини такого стану справ, на перший погляд, очевидні: політична та економічна криза в країні, обвал гривні, бойові дії на Сході. Втім, усім цим негараздам слід подякувати за те, що вони оголили ту незаперечну істину, яку роками намагалося замаскувати вітчизняне автомобільне лобі. А вона така: існуюча в Україні модель автомобільного ринку нежиттєспроможна. Вона могла триматися лише за рахунок державного протекціонізму, і періодично оживлялася завдяки ситуативних вигодам, пов’язаних із «перетягуванням» пільг та преференцій між двома основними дійовими особами цього ринку – імпортерами і так званими «виробниками». Зменшили ввізне мито на іномарки – виграли імпортери, запровадили утилізаційний збір на імпортні автівки – банкують виробники.

Однак без державного допінгу валяться й ті, й інші. І тягнуть за собою не лише ринкові показники, але й надії пересічного українця покращити свій рівень життя, придбавши власний транспортний засіб.

«Треба підтримати національного автовиробника», - під цим гаслом українців роками змушували переплачувати за автомобілі. Натомість новій владі пора усвідомити сумний, але очевидний факт: національного автовиробника в нас нема.

Виникає просте питання - замість того, щоб безуспішно, та ще й державним коштом, підтримувати на плаву і «внутрішніх», і «зовнішніх» імпортерів, чи не пора нарешті подумати про захист інтересів національного автомобіліста?

http://texty.org.ua/pg/article/newsmaker/read/55012/Avtojevrointegracija_Ukrajincam_treba_daty_pravo_kupuvaty_vzhyvani
Die Herren Politiker - die sind alle doof ! ©

Offline Blackout

• Sr. Member
Ага цікава тема. Тільки от Васадзе гнида так легко не здасться.

Offline BlackCat

• Ветеран форума
Ага цікава тема. Тільки от Васадзе гнида так легко не здасться.

Да, сразу вспомнит что тыщу-другую работников нужно будет срочно трудоустроить, если заводы закрыть.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
У мене Honda Accord 1991 року і 400 000 км на ній. Який накуй автопром, який накуй Васадзе???   :Sho_za:
If you are going through hell, keep going.

Offline Груздев

• Hero Member
 9я машина (за рулём с 85го)  не хотел бы всю жизнь на одной машине
аккорд 2,0 авт.   2005 был.  хороший, но з\части дорогие
« Останнє редагування: Серпня 06, 2014, 07:45:36 07:45 від Груздев »

Offline Palermo

• Hero Member
Насчет Васадзе не был бы так уверен. Сейчас там идет очередное сокращение, первая волна. Оставляют небольшой коллектив до октября, потом и этих пообещали уволить. Инфа недельной давности, брат там "работает". В первое сокращение не попал, под вторую волну сказали 100% попадет. Похоже пушистый зверек пришел

Offline Сергiй SV

• Ветеран форума
У мене Honda Accord 1991 року і 400 000 км на ній. Який накуй автопром, який накуй Васадзе???   :Sho_za:

Может, Лукашенка и диктатор, но уже в 2004 в Беларуси было тяжело встретить продукцию совкопрома, в том числе и нового.

Несколько лет правила были предельно просты - госпошлина на ЛЮБОЙ б/у автомобиль из откуда угодно составляла ровно 100 долларов США...

И все. Все проблемы с автомобилизацией населения были решены за несколько лет.

Правда у Лукашенки нет и не было "власного виробника", поэтому он и не заморачивался... 
Contra Spem Spero

Offline Сергiй SV

• Ветеран форума
Насчет Васадзе не был бы так уверен. Сейчас там идет очередное сокращение, первая волна. Оставляют небольшой коллектив до октября, потом и этих пообещали уволить. Инфа недельной давности, брат там "работает". В первое сокращение не попал, под вторую волну сказали 100% попадет. Похоже пушистый зверек пришел

Наконец то... Хотя, как говорится, моей Славуте 10 лет, и я бы с удовольствием купил новую, на тех же условиях, что в 2004 году.

А условия были простые - 250 грн в месяц на 7 лет без первого взноса... Это абсолютно не напрягало, замесяц больше бензина в разы уходило...

Допустим, сейчас бы было 650 -  это разумно и нормально. Ну так не предлагают же...

Contra Spem Spero

Offline Задармапродавши

• Ветеран форума
  • м. Харків
Не маю до Васадзе ніякого відношення, але я проти, щоб усякий непотріб їздив по наших дорогах. В нас не розвинута добре інфраструктура, в нас погані дороги, в нас корупція у ДАЇ. І за 3 - 5 тищ кожний "блатной и нищий" зможе купити собі роздовбане корито, яке буде створювати лише аварійність на дорогах. Я вже не кажу за багато осіб-воділ.

Offline Kikker

• Ветеран форума
Я продавав років три тому Мазду 626. В "роздовбаному кориті" все працювало, не було іржі, натомість був кондиціонер і двигун  євро-3. Пробіг був 250 тисяч на момент продажу. Ледь продав за дев'ятсот євро, хоча вона ще  б років два їздила без ремонту. В Україну родичам безкоштовно б віддав, але не можна. Ідіоти.

Offline Зденик

• Ветеран форума
    • СЛЕЙТ (Sl8)
Не маю до Васадзе ніякого відношення, але я проти, щоб усякий непотріб їздив по наших дорогах.

Непотріб ? Бу-га-га-га  :laugh: :lol: :weep: :fp2

Offline Ігор зі Львова

• Hero Member
Я категорично проти. І без того забагато автомобілів на дорозі. А якщо зробити те що написано то збільшиться ще в рази.
І що тоді? Доведеться витрачати величезні кошти на транспортні розвязки і т.д. Це все уже було в Європі і ось тепер вони переходять на велосипеди і громадський транспорт. Може нам не повторювати їх помилок з запізненням у кілька десятків років і враховувати сучасний досвід? 
На моє переконання дорогі автомобілі в наших реаліях це швидше благо.

Offline Дрейк

• Ветеран форума
  • Всем недовольным можно идти жаловаться на ФУП
Не маю до Васадзе ніякого відношення, але я проти, щоб усякий непотріб їздив по наших дорогах. В нас не розвинута добре інфраструктура, в нас погані дороги, в нас корупція у ДАЇ. І за 3 - 5 тищ кожний "блатной и нищий" зможе купити собі роздовбане корито, яке буде створювати лише аварійність на дорогах. Я вже не кажу за багато осіб-воділ.

Москвичи или Жигули тысяча девятьсот мохнатого года выпуска гораздо более опасный во всех отношениях непотріб нежели машина "проживающая" на нормальных дорогах с нормальным обслуживанием машины.
Я ведьма а Feral Catмой фамильяр )))

Offline Kikker

• Ветеран форума
дорогі автомобілі в наших реаліях це швидше благо.
Такий підхід має право на існування. Наприклад, якщо ви живете в заповіднику, де питання збереження недоторканої природи стоїть на першому місці. В сучасному урбанізованому суспільстві автомобіль давно став засобом пересування. Щоб зробити його ефективним, треба будувати інфраструктуру – шляхи, розв’язки, парковки, гаражі, і стимулювати зміну типу поведінки, щоб люди користувалися автомобілем там, де він вигідний. В містах на заході паркування страшенно дороге, але туди можна легко дістатися розвиненим громадським транспортом. А доїхати із міста у місто легко і швидко, бо автомагістраль рівна, з якісним покриттям і без відволікаючих знаків, яких на порядок менше, ніж в Україні. Знаки непотрібні, бо розв’язки зроблені так, що можна тримати 120 по півгодини, пригальмовуючи до 80 тільки на ділянках ремонту. Все це створювалося методом спроб і помилок, Був час, коли і на заході автомобілі створювали пробки і отруювали повітря. Україна може скористатися набутого досвіду. А може, звичайно, відмовитися від автомобілів, і перейти на коней. Справа смаку.

Offline Зденик

• Ветеран форума
    • СЛЕЙТ (Sl8)
Я категорично проти. І без того забагато автомобілів на дорозі. А якщо зробити те що написано то збільшиться ще в рази.
І що тоді? Доведеться витрачати величезні кошти на транспортні розвязки і т.д. Це все уже було в Європі і ось тепер вони переходять на велосипеди і громадський транспорт. Може нам не повторювати їх помилок з запізненням у кілька десятків років і враховувати сучасний досвід? 

Без інтернету також колись в людей було більше часу на спілкування особисто ... прогрес не спинити  :super:

Offline Дрейк

• Ветеран форума
  • Всем недовольным можно идти жаловаться на ФУП
Году в 91-м, если мне память не изменяет, была такая практика: завезенную машину нельзя было три года продавать. Т.е. разрешалось завозить машину только для личного пользования. В тех. паспорт ставился штамп "без отчуждения". ИМХО неплохая практика была. Думаю, что и сейчас бы не помешало нечто подобное.
Я ведьма а Feral Catмой фамильяр )))

Чупс

• Гість

Будь-яке "роздовбане корито" від західного автопрому набагато краще новенького запорожця або лади або шо вони там зараз клепають. а ціна - нижча. це серйозне питання, треба в цьому напрямку працювати якось.

Offline Ігор зі Львова

• Hero Member

Без інтернету також колись в людей було більше часу на спілкування особисто ... прогрес не спинити  :super:

Інтернет має призвести до зменшення автомобілізації. Замість того щоб їздити по усому місту і всій країні можна вирішити більшість справ через інтернет. Для іншого є громадський транспорт, таксі, велосипеди. Поголовна автомобілізація - тупиковий шлях.

Offline div

• Ветеран форума
Нужно мыслит стратегически.

Нужно повышать мобильность населения, для этого нужны персональные авто.
Какие они будут это второй вопрос, но говорить что давайте не будем покупать автомобили что бы не строить дороги это как то вообще непонятно для меня.

Кстати например сильный износ наших дорог зап последнее время связан не с автополитикой , а с ж/д.
При разветвленной сети ж/д тарифная политика привела к тому что выгодней возить фурами товар, а дороги на такие нагрузки расчитаны не были, от и результат

Ограничени движения машин конечно нужны, но только там где нужно - исторические районы городов например, заповедные и аналогичные им территории.
Но всеобщее ограничение это как то глупо, наоборот развивать нужно, это туризм, это легкакя смена рабочего места, это конец долбоебической высотной застройки жилой, это больше денег в обороте

Offline Зденик

• Ветеран форума
    • СЛЕЙТ (Sl8)

Інтернет має призвести до зменшення автомобілізації. Замість того щоб їздити по усому місту і всій країні можна вирішити більшість справ через інтернет. Для іншого є громадський транспорт, таксі, велосипеди. Поголовна автомобілізація - тупиковий шлях.

Хочу в такий тупік !  :weep:

Offline Ігор зі Львова

• Hero Member

От уявіть, що Вам не потрібно щодня добиратися на роботу, бо Ви маєте можливість працювати перебуваючи вдома. Для чого тоді Вам автомобіль?

Offline Знак

• Hero Member
Году в 91-м, если мне память не изменяет, была такая практика: завезенную машину нельзя было три года продавать. Т.е. разрешалось завозить машину только для личного пользования. В тех. паспорт ставился штамп "без отчуждения". ИМХО неплохая практика была. Думаю, что и сейчас бы не помешало нечто подобное.

Зараз я взагалі не знаю , де моя попередня машина яка ще досі на мені висить . А сам вже три роки  іжджу на авто , зареєстрованому на сусіда . Тому такі речі зараз не актуальні  .

А знайомий їздить на бмв х-5 , якого купив за 3,5 тис баксів . Щоб його тут розмитнити , теба ще 15000 заплатити  . За що ? Яке може бути ЕКОНОМІЧНЕ обгрунтування ТАКОЇ суми ?

Offline Зденик

• Ветеран форума
    • СЛЕЙТ (Sl8)

От уявіть, що Вам не потрібно щодня добиратися на роботу, бо Ви маєте можливість працювати перебуваючи вдома. Для чого тоді Вам автомобіль?

На закупи в Кінґ-крос їздити  :gigi:

Offline div

• Ветеран форума

Я струдом могу представить себе стоматологов и землекопов работающих по интернету, уж простите у меня не настолько буйная фантазия

Offline Banzay

• Full Member
Б/ у машины  купят многие , а вот ездить будут не часто.
Вы забываете такой фактор как цена на дт и бензин. Уже сегодня когда планируется поездка , считаются расходы на бензин. В субботу - воскресенье гораздо меньше машин на дорогах, чем  раньше ( Одесса)

Offline Kvant

• Ветеран форума
Автомобіль треба людям які живуть у пригороді та селах. Тим хто живе у місті - не потрібен. В містах є громадський транспорт, таксі. Цього достатньо. Немає чого захаращувати місто залізяками і натикувати їх під під'їзди та на газони. У нас у Вінниці типова ситуація, виїжджає на машині раз на два місяці, а машина роками стоїть біля під'їзду. Або інша - до роботи 2 зупинки, але бере машину, бо є у співробітників. Потім ту машину ставить на обочині дороги і всі його цілий день об'їжджають.

Offline Груздев

• Hero Member
х.з. на рынке полно машин на любой вкус и кошелёк... все, кто хотел -уже купили авто

Offline DKMP

• Hero Member
  • Ем сало! Ворую газ!
киев лет 5 назад, и сейчас. сейчас пробок практически нет, хотя машин стало болше намного.
Бензин все выровнял. Кому машина не нужна, тот ее никогда не купит.

Offline Banzay

• Full Member
Сейчас поголовно  знакомые  хотят купить что- нибудь с меньшим двигателем.  Один знакомый в прошлом году купил тойоту секвойя.  Там двигатель больше  5 литров. Сейчас  не знает что с ней делать. Есть много знакомых с круизерами, которые практически на них не ездят. Даже те , кто имеет Жигули- таврили ездят по- минимуму, а то и совсем отказываются от езды)))

Offline div

• Ветеран форума
Автомобіль треба людям які живуть у пригороді та селах. Тим хто живе у місті - не потрібен. В містах є громадський транспорт, таксі. Цього достатньо. Немає чого захаращувати місто залізяками і натикувати їх під під'їзди та на газони. У нас у Вінниці типова ситуація, виїжджає на машині раз на два місяці, а машина роками стоїть біля під'їзду. Або інша - до роботи 2 зупинки, але бере машину, бо є у співробітників. Потім ту машину ставить на обочині дороги і всі його цілий день об'їжджають.

Это вопрос не использования авто, а правильной инфраструктуры в городе.

Например строить громадный супермаркет с крошечной парковкой или вообще без оной должно быть запрещено. Понятное дело что туда в большинстве ходят за таким количеством покупок что унести их в руках просто не реально.
Строить жилой комплекс без парковкм (проблема машины под окном) должно быть запрещено потому как и ежу понятно что человек которым имеет возможность купить квартиру машину купить тем более в состоянии, и естественно сделает это.
И тд т тп