Росіяни все більше стали помічати, що з екранів телевізорів і ефірів радіостанцій зникають пісні, в яких є фраза «Ла-ла-ла». У перший раз про нову тенденцію повідомили інтернет користувачі форуму “Русского радіо”, які у відповідь на питання про масові відмови ставити в радіоефір пісні Жанни Фріске “Ла-ла-ла”, Шакіри “La La La” та Naughty Boy “La La La”, стали блокуватися модераторами форуму, повідомляє газета “Болюче питання”.
З власних джерел журналістам газети стало відомо, що в Роскомнагляді хотіли зобов’язати вставляти в текстах пісень замість слів «Ла-ла-ла» звук «Пі», але потім вирішили, що це буде привертати зайву увагу, і тому просто порадили не ставити в ефір радіо і телеканалів небезпечні пісні.
«Так, дійсно, я дзвонила на радіо, замовляла сестрі пісню “Шакіра – Ла Ла Ла”, але мені відмовили, – повідомила журналістам радіослухачка Марія Бігмакова, яка сама зателефонувала до редакції повідомити про новину. - Мені на радіо пояснили, що зі слів «Ла-ла-ла» починається гімн Правого сектору. В такому випадку я звичайно згідна з цим рішенням і навіть розлюбила всі пісні, де є ці слова і сестру змусила розлюбити».
Журналісти виявили, що в список заборонених потрапили також певні пісні таких виконавців як: Руки Вверх, ATC, Snoop Dog, Dr. Dre, Davide Tavare, E-rotic та ін. Журналісти звернулися за коментарями з цього питання безпосередньо в Роскомнагляд.
«Такі рекомендації існують. Скажу навіть більше. Мені самому дзвонили і радили змінити прізвище», – повідомив журналістам прес-аташе відомства, поки ще Микола Лалаянов.
http://uareview.com/pisni-la-la-la/