Мыкола ВЕРЕСЕНЬ, журналист, телеведущий: У мене був фантастичний випадок, колись я чекав на квиток з Гетвіка до Лондона. А каса зачинена. І всі дивилися на годинник, тому що кожен розуміє, що можна піти в туалет, і кожен собі подумки уявляв скільки часу забирає туалет, і почалися якісь там нервовості, коли пройшло там три чи п’ять хвилин, коли кожен той британець собі порахував, що мабуть вже туалет має закінчитися, і тоді вони починали постукувати, а деякі починали шукати, де телефон.
І виймати свої мобільні, телефонувати і казати "не порядок".
І був порядок.
Олег БИЛЕЦКИЙ : Ну, тут приватних історій є дуже багато. Мені чомусь так зі сльозинкою згадалась та ситуація, в яку я в Німеччині потрапив. Це про ціну оцього порядку. Я якось їхав з невеликого міста до Кьольна і придбав собі квиток за сорок євро на потяг. Був двоповерховий потяг, я значить сів собі на другий поверх, бо там просто менше людей було. Потім прийшов контролер і сказав, що я мав їхати в другому класі, а я їду у першому. Я чесне слово не знав, от правда не знав, але тут аргументи не працюють. Я потім ще сорок євро окрім тих сорока за квиток, заплатив штраф. Але я для себе усвідомив просту річ. За тих додаткових сорок євро я придбав знання. Більше ніколи в тому житті я не сяду не в той клас. Все. Тут дуже просто.
Ещё:
Мыкола ВЕРЕСЕНЬ, журналист, телеведущий: Іра, я вам відповім на мові, яку ви вживаєте, не имеет значения. .... И очищение не произойдет, если мы с вами дорогая Ирина, видя нарушения каждый день, идя в магазин или в ресторан, пользуясь всем, что вокруг нас происходит, если мы не будем указывать людям, которые нарушают на то, что они нарушают. А если они сильно нарушают, не будем вызывать милицию, не будем писать в книги жалоб... Вот если мы всего этого не будем, то никакая люстрация не поможет. Все это вместе только может дать результат. Попробуйте что-то нарушить в Польше, в Германии, в США, в Канаде, в Японии. Везде, где либерально-демократические ценности приветствуются. У вас не получится, всегда найдется двадцать пять человек, если вы неправильно едете по дороге, если вы что-то делаете неправильно - обязательно найдутся. Это называется тем, что всегда было стыдно - стукачество. Это не стыдно, потому что если он делает плохо, то мне плохо. Я подвергаю свою жизнь опасности, если он плохо водит машину.