Андрій Рибальченко додає 6 new photos.
Що б ця акція не мала на меті, але тільки не знесення Лєніна.
Не треба мати вищу освіту або особливі розумові здібності щоб розуміти, що подібні заходи можливі в нашому регіоні лише у випадку відсутності анонсування.
Всі вдалі повалення пам’ятників Лєніну в місті і області пройшли тихо і за мінімальної кількості учасників. Все інше – це піар окремих організацій, особистостей, тощо.
Невже ті, хто анонсували знесення не розуміли, що силовики будуть змушені згідно своїх прописаних законодавством функцій задіяти сили, щоб не допустити цього?
Подумаймо тверезо, якщо людину хочуть вбити, це роблять максимально тихо, якщо людину попереджають про її майбутнє вбивство, це робиться або з метою залякування, або для того, щоб заявити про себе, як про велику загрозу її життю (тобто вищезгаданий піар).
Хто хоче - той робить, хто хоче говорити - той говорить.
Апогеєм сьогоднішніх подій став штурм «активістами», серед яких я взагалі не бачив знайомих облич, позицій силовиків під пам’ятником.
В мою пам'ять на довгий час закарбувалась картина, коли штурмуючі «активісти» з прапорами «Сила Нації» напали на правоохоронців з державними прапорами у руках. Я на довго запам’ятаю як міліціонер з українським прапором кричав «Слава Україні!» хлопцям в спортивних костюмах, які накинулись на кордон словиків і не реагували ні на що.
Правоохоронці, які тримали у руках державні прапори мали чітку настанову не вестись на провокації прибулих… один з них навіть взяв у руки прапор організації «Сила Нації» щоб не створювати конфлікт. Я вперше за життя бачив таку лояльність від людей у погонах.
Багато лайна може политись під цим постом на тему «це просто розіграна сцена, або ти продався "комусь там"», та я знаю, що не можна змусити людину кричати «Слава Україні» за зарплату міліціонера, якщо вона сама цього не хоче. Ну не можна і все!
А ТЕПЕР УВАГА! Найсмішніше те, що техніки так і не було. Було багато розмов про «затриману по дорозі до площі техніку» яку я і ніхто з моїх колег на власні очі не бачив.
ЯКИЙ СЕНС був у штурмі силовиків? Техніки на площі не було!!! Якби навіть уявити, що правоохоронців би відтіснили, то що б ці люди, які грали роль активістів, робили далі? Танцювали навколо багатометрового постаменту викликаючи диявола на допомогу?
Все що я бачив, то це бажання пролити кров з невідомою поки що метою.
Також згадую силовика у сутичці на вулиці Портовій, якому в обличчя кричали «давай в АТО», а він відповідав «я два рази був у АТО і що ви хочете від мене?».
Я ненавиджу символи тоталітарного режиму, але все що відбувалось сьогодні, це фарс.
Сьогоднішня акція не мала на меті знесення Лєніна… і що б вона не мала на меті... вийшла дискредитація і провал. Якби це було кіно – то правоохоронці в ньому б виглядали б гарними хлопцями.