Автор Тема: Аналогове ТБ з 15 червня почнуть масово відключати  (Прочитано 9965 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline com

• Hero Member
  • Е=мс2
Варіанти отримання тв-сигналу після припинення аналогового мовлення.
В тому числі на селі, дачі.
1. Інтернет
2. Кабельні оператори.
3. Т2 тюнер - на кожен телевізор.
4. Супутникова тарілка + тюнер. На 3 супутника потрібно 3 головки, можна ставити тільки 2 головки або навіть одну. Є головки на 1, 2, 4, 6, 8 виходів - можна підключити 1-8 телевізорів (до однієї тарілки). Але при цьому на кожен телевізор потрібен окремий супутниковий тюнер. Тобто можна поставити тарілку на 2-4 домогосподарства, якщо відстань для кабелю не більше 100 метрів.

Тарілку бажано брати найбільшого діаметру - цім забезпечується стійкий прийом у сильний дощ та сніг.
Розмір, устрій кронштейну для кріплення має відповідати розміру тарілки з урахуванням максимальної сили вітру.

Ще є така штука як супутниковий комутатор - на 16 або 32 телевізори. Але там на тарілку ідуть спеціальні головки (тобто спеціальні для роботи з комутаторами). І коштують комутатори досить дорого.

З ростом курсу долара ціни на тюнери та інше обладнання також піднялись.

До речі можу спробувати допомогти встановити тарілку у Львові за символічну оплату. Пишіть у приват. Свого обладнання (тарілок, тюнерів) та запчастин не маю. Треба десь купувати.

Якось пропонував щось зробити у Львівському шпиталі (розмовляв із волонтерами там). Але на той час це було не актуально. Та й грошей на ліки/реабілітацію не вистачає.
« Останнє редагування: Березня 23, 2015, 09:17:25 21:17 від com »

Offline zenit4ik

• Jr. Member
  • **
Вопрос у меня не в доме. Дома стоит ДВД и набор дисков/файлов с мировой художественной классикой, причем 90% на английском, больше дома мы ничего не смотрим.

Но просто летом вечером на даче что часик посмотреть, если аналог отрубят??? Там иногда футбол показывают, или неплохие фильмы 10-20 летней давности.. .

Новый ТВ покупать и какие то тюнеры не хочется абсолютно, особенно, в теперешней ситуации, - то, что есть, еще до моей смерти проработает  :smiley25:

Можно любой цифровой спутниковый тюнер + тарелку 50 см с конвертором. В интернете можно купить б/у за 200 грн. Со спутника Амос наших каналов штук 30. Если в телевизоре нет видеовхода, а в тюнере нет модулятора, то шнурок можно впаять прямо в радиоканал. 

Offline Бувалий

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
Але тюнер Волі у випадку "поламки" Воля ремонтує і замінює безкоштовно (вже було, і не єдіножди), а Т2 - сам купив і потім сам за все плати.
Всi тюнери - майже старi та зношенi, однак ВОЛЯ нароховуе невелику суму аренди.
Е в них сучаснi тюнери.
Мо, треба знайти, що воно таке.
Однак всi iх тюнери... прописанi саме пiд VOLYA та "красти" iх нема потреби.
Багато хто перестае платити та... викидае...
Як так перебрав 3 тюнера та налагодив запасний, бо рiдний "здох".
Дехто вважае, що вигiдно ставити тарiлку на 3 приймача.
Може воно й так... - треба лише грошi мати...
 :upa

Offline com

• Hero Member
  • Е=мс2
Вопрос у меня не в доме. Дома стоит ДВД и набор дисков/файлов с мировой художественной классикой, причем 90% на английском, больше дома мы ничего не смотрим.

Но просто летом вечером на даче что часик посмотреть, если аналог отрубят??? Там иногда футбол показывают, или неплохие фильмы 10-20 летней давности.. .

Новый ТВ покупать и какие то тюнеры не хочется абсолютно, особенно, в теперешней ситуации, - то, что есть, еще до моей смерти проработает  :smiley25:

Можно любой цифровой спутниковый тюнер + тарелку 50 см с конвертором. В интернете можно купить б/у за 200 грн. Со спутника Амос наших каналов штук 30. Если в телевизоре нет видеовхода, а в тюнере нет модулятора, то шнурок можно впаять прямо в радиоканал.
Б/у тоже можно ставить. Только если ржавая - почистить и покрасить.
Только 50 см - это очень мало. У меня 88 см в сильный дождь не показывает.
А 50 см - при тучке может уже не показывать.

Offline Agh

• Ветеран форума
 :lol:
Концерн РРТ о  9:00
24 березня вимкне Т-2
http://www.telekritika.ua/rinok/2015-03-23/105267

и что останется?

Offline Александр 1-й

• Hero Member
  • Харьков. Украинский город ;)
Але тюнер Волі у випадку "поламки" Воля ремонтує і замінює безкоштовно (вже було, і не єдіножди), а Т2 - сам купив і потім сам за все плати.
Всi тюнери - майже старi та зношенi, однак ВОЛЯ нароховуе невелику суму аренди.
Е в них сучаснi тюнери.
Мо, треба знайти, що воно таке.
Однак всi iх тюнери... прописанi саме пiд VOLYA та "красти" iх нема потреби.
Багато хто перестае платити та... викидае...
Як так перебрав 3 тюнера та налагодив запасний, бо рiдний "здох".
Дехто вважае, що вигiдно ставити тарiлку на 3 приймача.
Може воно й так... - треба лише грошi мати...
Воля - бляди!
Я купил 2 новых телевизора - 22" на кухню, и 42" в комнату.
Чтобы было поменьше всяких коробочек, за свои деньги купил 2 кам модуля Воли.
Теперь - внимание! Я не плачу 2х10 гривен за 2 тюнера (тюнера сдал).
Зато теперь я плачу 20 гривен в месяц за "второй" телевизор.
Я фигею, дорогая редакция  :smilie9:

Offline invariant

• Hero Member
  • Конотоп<->Вінниця
    • Шарага.орг
Вспомнил ещё момент, насчёт старых совковых телевизоров. Тюнер кодирует выходной видеосигнал в системе PAL, а у моделей до 3УСЦТ включительно имеется только SECAM-декодер; при подключении к ним изображение будет чёрно-белым.
И ещё о шифровании разговора не было. А именно оно ограничивает выбор тюнеров DVB-T2 всего двумя моделями - владелец сети постарался, установив на них монопольные цены. Если шифрование снимут - подойдут всевозможные китаёси вдвое-втрое дешевле.
Если, возвратясь ночью домой, ты по ошибке выпил вместо воды проявитель, выпей и закрепитель, иначе дело не будет доведено до конца. (К. Прутков-инженер, мысль No 21)

Offline Бувалий

• Ветеран форума
Воля - бляди!
Я купил 2 новых телевизора - 22" на кухню, и 42" в комнату.
Чтобы было поменьше всяких коробочек, за свои деньги купил 2 кам модуля Воли.
Теперь - внимание! Я не плачу 2х10 гривен за 2 тюнера (тюнера сдал).
Зато теперь я плачу 20 гривен в месяц за "второй" телевизор.
Я фигею, дорогая редакция  :smilie9:
Оце е iхнiй "бiзнес" - коли 7 рокiв тому майже халявно, у кожному дворi... роздавали тюнери, на той момент вже старi, потiм - на пiв року "халява", за рахунок великоi суми Iнтернету, а зараз - новi "iгрища" з САМ модулями.
Но, чесно кажучi, у тих, у кого приймач (ТБ) з HD системою... можуть дивитися "кiнозали" в HD якостi.
Для "нищебродiв" с одним приймачем (ТБ) вистачае "економ-пакета" та 1 тюнером, який спокiйно тягне "ефiрнi" 35 каналiв столичного регiону.
Причому, в тому економ-пакетi жодного росс. каналу та всяких там Animal, Fox, National Geo... тощо.
Щодо тих тюнерiв, якi Т-2... - не знаю...
Однак чув, що для кожного ТБ треба окремий тюнер, бо вiн розрахований на 1 "точку".
Однак..., "халява", та й ще суто китайська... - як розумiете - не бувае якiсною.
Для того тюнера треба ще якась антена, яка б перетворювала аналог сигнал в цифру...
Треба розпивати тих, у кого вже е така "iграшка"...
« Останнє редагування: Березня 24, 2015, 07:31:38 07:31 від Бувалий »

Offline invariant

• Hero Member
  • Конотоп<->Вінниця
    • Шарага.орг
Та у мене цей Т2 вже кілька років (у вінницькому будинку, там ніяких кабелів нема і навряд чи будуть). Strong, точно модель не пам'ятаю, вона там одна. Спочатку було 30 каналів, зараз 32. Антена - звичайна ДМХ, там частоти ті ж. Всі канали йдуть однаково добре (в аналозі деякі йшли з помітним шумом, той же 5-й - до вежі кілометрів 10, а антена стоїть невисоко).

Упс... :smilie10:
Цитувати
Концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення з 9:00 24 березня призупинить надання послуг з обслуговування передавачів провайдеру цифрового телебачення ТОВ "Зеонбуд" на всій території України, за винятком Донецької та Луганської областей на територіях, підконтрольних українській владі.
« Останнє редагування: Березня 24, 2015, 09:13:52 09:13 від invariant »
Если, возвратясь ночью домой, ты по ошибке выпил вместо воды проявитель, выпей и закрепитель, иначе дело не будет доведено до конца. (К. Прутков-инженер, мысль No 21)

Offline Александр 1-й

• Hero Member
  • Харьков. Украинский город ;)
Для того тюнера треба ще якась антена, яка б перетворювала аналог сигнал в цифру...
Меня можете расспросить ;) Теще купил в подарок давеча телевизор в Черновцах. 32", то ли Самсунг, то ли ЛГ, неважно, важно что с цифровым тюнером. Поставил Кам модуль.
Аналоговый сигнал принимало неважнецки, неплохо Интер (потому что там 5 киловаттный передатчик), на втором месте 1+1 - там передатчик 2 кВт. Остальные каналы с передатчиками 0.5 кВт и 1 кВт - откровенно гхырово - сильный снег, шум по звуку, ну правда без пропадания цвета (хотя близко к этому) и срыва синхронизации. Все равно - ниже средного. Очень боялся начитавшись "умных" статей в интернете, о том, что сигнал должен быть чуть ли не идеален, что цифру не потянет.
Так вот, опасения не оправдались - цифра показывает ВЕЛИКОЛЕПНО. Чистейший сигнал на всех 32х каналах, никаких замераний, "квадратиков" и прочих артефактов.
« Останнє редагування: Березня 24, 2015, 10:48:39 10:48 від Александр 1-й »

Offline Бувалий

• Ветеран форума
Меня можете расспросить ;) Теще купил в подарок давеча телевизор в Черновцах. 32", то ли Самсунг, то ли ЛГ, неважно, важно что с цифровым тюнером. Поставил Кам модуль.
Аналоговый сигнал принимало неважнецки, неплохо Интер (потому что там 5 киловаттный передатчик), на втором месте 1+1 - там передатчик 2 кВт. Остальные каналы с передатчиками 0.5 кВт и 1 кВт - откровенно гхырово - сильный снег, шум по звуку, ну правда без пропадания цвета (хотя близко к этому) и срыва синхронизации. Все равно - ниже средного. Очень боялся начитавшись "умных" статей в интернете, о том, что сигнал должен быть чуть ли не идеален, что цифру не потянет.
Так вот, опасения не оправдались - цифра показывает ВЕЛИКОЛЕПНО.
Чистейший сигнал на всех 32х каналах, никаких замераний, "квадратиков" и прочих артефактов.

:smiley15:

Offline Tvladrat

• Hero Member
Вот в условиях информационной войны надо отключать аналог, который по селам многие смотрят? Оно что, самое важное сейчас?

Offline EZelenyk

• Hero Member
  • Львiв'янин з USA
    • AZAM
Вот в условиях информационной войны надо отключать аналог, который по селам многие смотрят? Оно что, самое важное сейчас?
И правда, так ли важно в условиях информационной войны сужать возможности её ведения? Не получится ли так, что русские в пограничных районах усилят аналоговое вещание?
Sapere aude

Offline mahnovets

• Ветеран форума
И правда, так ли важно в условиях информационной войны сужать возможности её ведения? Не получится ли так, что русские в пограничных районах усилят аналоговое вещание?
Та кто об этом думает.
Батя, мы стараемся ...

Offline Agh

• Ветеран форума
Там какая-то международная договорённость на эту тему есть, с чётким графиком перехода на цифру
Дата прекращения вещания Страна
 1 сентября 2006 Люксембург
 11 декабря 2006 Нидерланды
 1 сентября 2007 Финляндия
 25 сентября 2007 Андорра
 29 октября 2007 Швеция
 27 мая 2008 Швейцария
 12 июня 2009 США
 30 июня 2009 ФРГ
 31 октября 2009 Дания
 30 ноября 2009 Норвегия
 3 апреля 2010 Испания
 31 декабря 2010 Словения
 7 июня 2011 Австрия
 31 августа 2011 Канада
 30 ноября 2011 Бельгия, Франция
 31 марта 2012 Япония
 30 июня 2012 Чехия
 24 октября 2012 Ирландия, Великобритания
 29 октября 2012 Литва
 31 декабря 2012 Болгария, Италия, Южная Корея
 23 июля 2013 Польша
 15 мая 2015 Белоруссия
 17 июня 2015 Грузия, Киргизия
 17 июля 2015 Украина
 31 декабря 2015 Филиппины
 2015 Албания, Румыния, Турция, Черногория, Молдавия
 2015 — 2020 Китай
 29 июня 2016 Бразилия
 2022 Мексика

Offline Tvladrat

• Hero Member
Там какая-то международная договорённость на эту тему есть, с чётким графиком перехода на цифру

Я так думаю, в нынешних условиях можно и нарушить эту договоренность. Никто за это карать не будет.

Offline Agh

• Ветеран форума
Я так думаю, в нынешних условиях можно и нарушить эту договоренность. Никто за это карать не будет.
Так то оно так, только чиновникам этим не интересно заниматься, тут же денег не надерибанишь, а вот при отключении можно рыбку половить!

Offline invariant

• Hero Member
  • Конотоп<->Вінниця
    • Шарага.орг
Ещё один момент, косвенно связанный. Диапазон частот, занимаемый цифровым ТВ в Европе, включает в себя (824...849/869...894) МГц, что есть весьма обидно для пользователей телефонов и модемов CDMA (подозреваю, что не обошлось без лобби со стороны операторов GSM/UMTS). Пока что ситуация непонятная - будет ли сделано исключение. В общем-то этот кусок погоды не делает, классического ДМВ диапазона 470...790 хватает с лихвой. Восточные, мать их, "друзья", уже давно CDMA-800 выпилили, хотя могли бы и забить - какая там к чёрту Россия европейская страна...
450 МГц (МТС-коннект) тоже под вопросом, по другой причине.
« Останнє редагування: Березня 24, 2015, 08:55:34 20:55 від invariant »

Offline Matvik

• Hero Member
Підніму гілку.
Треба мамі купувати цифровий тюнер, бо вона досі на ефірному ТВ сидить, і без тєліка ґиґнеться.
Здається, ще минулого року нацрада зобов"язала оператора прибрати кодування, але так і не ясно, чи це було виконано?
І який тюнер оптимально брати, в результаті?

Offline com

• Hero Member
  • Е=мс2
Т2 ... Т2 ... Т2  :super:

Нах-нах-нах.

Ще я буду платити за телебачення. нема дурних.

Воно безкоштовне, але ось тюнер доведеться купувати ...

В чому різниця???   І чи буде працювати той тюнер з Елкетрон-640 1984 р. виготовлення?
Супутникові тюнери бувають з ВЧ - виходом. Тобто такий вихід підключається до антенного входу старого телевізора. Раніше такий тюнер коштував на 10-20 гривень дорожче звичайного. І такі тюнери (або аналогічні) використовують провайдери кабельного телебачення.

Я раджу - по можливості ставити тарілку, а не купувати цифровий тюнер.
Цифровий тюнер - це мобільний варіант - на дачу, наприклад, взяти. Включив - настроїв - і працює.
З тарілкою мороки більше - з установкою. Але й каналів більше.
А ціни раніше були однакові. Навіть тарілка (увесь комплект з тюнером та кабелем) була дешевше.
+тарілку можна підключити до кількох телевізорів. Наприклад, домовитись з сусідами.

Якщо в сусідів є вже тарілка - домовлятись про спільне використання. Головки (конвертери) купуються і замінюються на ті, що мають більше виходів - 2,4,6,8.
« Останнє редагування: Квітня 01, 2015, 12:30:30 00:30 від com »

Offline Askold

• Ветеран форума
В мене в дома лише аналогове телебачення. Я його правда дуже рідко  дививсяю
Тепер за 3 місяці взагалі не зможу?

Це дуже добре насправді.
Нафіга вам ця ментальна отрута.
Хіба інтернета людині не більше ніж досить?
В мене наприклад є телевізор, а антена до нього не підключена, я його лише в якості монітора для перегляду фільмів викорстовую.

Offline Бувалий

• Ветеран форума
В мене в дома лише аналогове телебачення. Я його правда дуже рідко  дививсяю
Тепер за 3 місяці взагалі не зможу?

Це дуже добре насправді.
Нафіга вам ця ментальна отрута.
Хіба інтернета людині не більше ніж досить?
В мене наприклад є телевізор, а антена до нього не підключена, я його лише в якості монітора для перегляду фільмів викорстовую.
Не кажiть...
Люди старшого вiку люблять серiали та новини...
Добре, що молодь може все в Iнтернетi знайти...
А що робити тим, хто взагалi на знае, що токе ПК?
Та й воно iм не потрiбне: хiба ви б дивилися кiно через ПК?
Отож...
 :smiley15:

Offline Matvik

• Hero Member
Та й воно iм не потрiбне: хiба ви б дивилися кiно через ПК? - власне постійно дивлюсь, а шо, по тєліку з рекламою і отстойними перекладами?) Але мамі треба, звісно