Автор Тема: Не так тії вороги, як ...африканский_йож  (Прочитано 8790 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Не так тії вороги, як ...африканский_йож
« : Травня 04, 2015, 04:29:12 16:29 »
Ось тут у “Збручі“ є невелика замітка щодо, на мою думку, головної проблеми сучасної і майбутньої України. Замітак під назвою “Декомунізація-Дерусифікація“ http://zbruc.eu/node/35671

На ФУПі вчора з приводу статті почалася відповідна суперечка.
Мені здається суперечка варта уваги, бо висвітлює головну проблему - небажання дерусифікації України з боку дуже багатьох її громадян

http://forum.pravda.com.ua/index.php?topic=843803.0

Лише кілька цитат:

Boxter
   cьогодні в 01:35
IP/Host: ---.fbx.proxad.net (FR)
африканский_йож, cьогодні в 01:18

угу
    65% героев и защитников в АТО надо тупо послать нах - бо ж не розмовляють украинською :facepalm:

Зовсім ні. Вони герої.
Але це означає де що ще гірше.
Україна не буде розвиватись. Нема шансів.  Заважає саме цей звязок з московщиною. Люди дивляться на Москву, в негативному чи позитивному сенсі це не важливо. Навіть на Європу більша частина українців дивиться через призму Москви.

А што паказалі па хуйло тв ? А што пішут в рунете ? А што в пітєрє а што в масквє ? А сматрєл сєріал пра спецназ ? А у мєня аднакласнік в Мацквє заебісь живьот !  А Расіі прійдьот піздец !  А ви слишалі што сказал Кабзон ?!   А ви віділі паслєднюю Машу Распутіну і Газманава ? Ані йобнулісь !
А в Мурманцкє кацап утанул в гавнє !  А в Хакасіі пажари блять ахуениє !   А на краснай площаді адні чуркі і лєнін !  А кацапам скора канєц !
А Хуйло нінастаящій !  А в Расії гавно і вата савковая !  А ми лутше !

І це в головах 80% людей в Україні. Шансів на розвиток нема і не буде поки ментальний звязок з кацапізмом. Ніякі майдани ні реформи не поможуть. Кацапізм це рак.

Re: Декомунізація=Дерусифікація
африканский_йож
   cьогодні в 01:39
IP/Host: ---.domashka.kiev.ua (UA)
Boxter, cьогодні в 01:35

Заважає саме цей звязок з московщиною. Люди дивляться на Москву, в негативному чи позитивному сенсі це не важливо. Навіть на Європу більша частина українців дивиться через призму Москви.

да БРЕД!!!
я - русскоязычная. Абсолютно. Эталонный носитель литературного русского.
Я абсолютная украинка. Это моя страна, моя родина, родина моих детей-украинцев. И хай та москва провалится пид три чорти - мне ПОХ, что у них, главное, чтобы отъебались от нас, и скорее сгинули.
и таких как я - миллионы по украине

Re: Декомунізація=Дерусифікація
Boxter
   cьогодні в 02:03
IP/Host: ---.fbx.proxad.net (FR)
африканский_йож, cьогодні в 01:39

Boxter

Я не володію талантом переконання через монітор. Ви мене не розумієте.
І я зовсім не маю на меті принижувати когось по мовному признаку. Російська мова існує не з моєї волі і не мені вирішувати її долю.
Так само не мені розказувати комусь якою мовою користуватися. Сам вільно володію чотирма мовами і ще двома на побутовому рівні (читаю і розумію радіо і тб)
Я кажу про інше.
Україна буде калькою чи пародією в залежності від контексту, і частковим носієм того ж рускаво міра проти якого намагається боротися.
Її буде роздирати з середини це протиріччя. Рускій мір Україні нав'язаний військовою і культурною експансією, в той же час він Апсолютно чужий.
 ДНР це не просто якісь чужі сепари, це інший світогляд іншого народу на ментальному рівні, незалежно від етнічного походження.
Все це буде продовжуватись безкінечно, якщо не відмовитись Повністю від усього що йде з Московії. І насамперед мовного простору. Насамперед.
Чи це реально ? Навіть якщо Всім з цим погодитися і почати в цьому напрямку рухатись, то шляху мінімум два покоління. Але щоб погодитись в чомусь, треба визначити і усвідомити проблему.  А до цього - як до тієї ж Москви раком.

Лірник
   cьогодні в 04:35
IP/Host: ---.pool.ukrtel.net (UA)
кокошник, cьогодні в 02:40

А як російськомовна африканский_йож може бути українкою?
    А як російськомовна африканский_йож може не бути росіянкою?
    А яка відмінність африканский_йож від росіянки?
    це якась многоходовочка Жори... :(
    він ж постійно говорить про один народ,
    свершілось африканский_йож одночасно і росіянка і українка, але поки, що ще не путінка... :(
+1

Якби так склалося що вона жила б в Донецьку,приїхавши туди а не в Київ зі свого Узбекістану, то зараз би волонтерила для ''ополчєнцов' і так же матюкалася на форумі тільки в іншу ''українську'' сторону.Хоча б в силу того що все оточення було б ватним, а української основи у неї нема апріорі.Тобто говорити з нею на цю тему немає сенсу.Це як обговорювати з глухим симфонію Брамса.

Очевидно, що я на боці Бокстера і Лірника.
А от із позиції йожі стає зрозумілою присутність на ФУПі вєлосіпєдових, морзе, вєлєсових та іншої ватної потолочі. Родство душ, так би мовити.
If you are going through hell, keep going.

Offline EZelenyk

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
  • Львiв'янин з USA
    • AZAM
Re: Не так тії вороги, як ...африканский_йож
« Reply #1 : Травня 04, 2015, 04:48:49 16:48 »
Оте, правда, не з ФУПа, але теж гарно...

"...После команды: "Вольно!" -- Дауэрлинг держал речь к рекрутам-чехам.

"Я знаю,-- начал он,-- что все вы негодяи и надо выбить вам дурь из башки. С вашим чешским языком вам и до виселицы не добраться. Наш верховный главнокомандующий -- тоже немец. Слышите? Черт побери, nieder!"

Все легли, а Дауэрлинг стал прохаживаться перед ними и продолжал свои разглагольствования: Сказано "ложись" -- ну и лежи. Хоть лопни в этой грязи, а лежи. "Ложись" -- такая команда существовала уже у древних римлян. В те времена призывались все от семнадцати до шестидесяти лет и целых тридцать лет военной службы проводили в поле. Не валялись в казармах, как свиньи. И язык команды был тогда тоже единый для всего войска. Попробовал бы кто заговорить у них по-этрусски! Господа римские офицеры показали бы ему кузькину мать! Я тоже требую, чтобы все вы отвечали мне по-немецки, а не на вашем шалтай-болтай. Видите, как хорошо вам в грязи. Теперь представьте себе, что кому-нибудь из вас не захотелось больше лежать и он встал. Что бы я тогда сделал? Свернул бы сукину сыну челюсть, так как это является нарушением чинопочитания, бунтом, неподчинением, неисполнением обязанностей солдата, нарушением устава и дисциплины, вообще пренебрежением к служебным предписаниям, из чего следует, что такого негодяя тоже ждет веревка и Ve-wirkung des Anspruches auf die Achtung der Standesgenossen" / Лишение права на уважение равных по положению граждан (нем.)/.

Sapere aude

Offline Nik02121971

• Hero Member
« Reply #2 : Травня 04, 2015, 05:21:20 17:21 »
давайте поставимо дуже гарну крапку в дискусії

для будь-якого кандидата на державну посаду чи роботу в бюджетній установі мають бути обов*язкові іспити з трьох мов - української, російської та англійської

в місцях компактного проживання національних меншин, будь-який призначений чиновник чи людина, що працює у бюджетній сфері, повинні на протязі року здати екзамен на знання відповідної мови

в школах з українською мовою викладання, в місцях компактного проживання національних меншин, мова даної меншини обов*язкова до вивчення

при здачі ЗНО, обов*язково три мови

не хочете вчити українську чи російську, чи англійську - маєте повне право, але тоді забудьте про вищу освіту в Україні та роботу в бюджетній сфері чи кар*єру держслужбовця

а державна мова - єдина і це українська
хочете оформити документи на іншій мові - без проблем, платіть гроші за переклад і юридичні процедури

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #3 : Травня 04, 2015, 05:22:52 17:22 »
На якій підставі привілей кацапській? З якого хєра?  :smilie9:
Чому не польській? Чи грузинській - у нас он купа грузинів в уряді...

Offline voiceless

• Hero Member
« Reply #4 : Травня 04, 2015, 05:28:01 17:28 »
У вас, правильно говорить "у вас". Не сочти за троллинг но сильно раздражает такое менторство.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #5 : Травня 04, 2015, 05:28:59 17:28 »
У вас, правильно говорить "у вас". Не сочти за троллинг но сильно раздражает такое менторство.

Я громадянин України, тому і кажу у нас.

Offline Nik02121971

• Hero Member
« Reply #6 : Травня 04, 2015, 05:30:05 17:30 »
щоб раз і назавжди припинити спекуляції на мовні теми

уявіть, що всі кандидати в президенти перед останніми виборами здають іспит на знання трьох мов
де був пан добкін? де було б ще ряд кандидатів?

уявіть, що всі кандидати в депутати здавали такий іспит, яким був би склад ВР?

мої діти вільно розмовляють на 3-4 мовах і що?
чому ви вважаєте інших дурнішими

Offline Бумеранг

• Ветеран форума
« Reply #7 : Травня 04, 2015, 05:32:55 17:32 »
Читав я цю гілку на ФУПі.
Скільки проросійської мразі повилазило.

Ну так от: якщо зараз не проводити дерусифікацію - то АТО на Донбасі не має жодного сенсу. Можна прямо сьогодні складати зброю й здаватися хуйлові.

Пройде не більше ніж півпокоління і молодь вже не розумітиме сенсу війни на Донбасі ( яка була декілька років назад) , молодь буде всуціль русифікована і не бачитиме сенсу існування України не в складі Росії.

Молодь скаже: те все було давно, а нам треба жити зараз, все таки спілкуємось ми російською, українською майже  ні, в Росії ресурси дешевші і ринок необмежений і т.п.

То питається: для чого воювати на Донбасі проти Росії сьогодні, якщо російськомовність весь цей героїзм елементарно нівелює вже буквально завтра ??? :smilie11:

( через покоління або через півпокоління)

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #8 : Травня 04, 2015, 05:33:55 17:33 »
Щоб раз і назавжди припинити спекуляції на мовні теми - треба перестати вживати кацапську говірку - в уряді, на телебаченні, у викладанні у вузах тощо.
Треба нарешті “вбити“ у собі підкацапника.

Offline Бумеранг

• Ветеран форума
« Reply #9 : Травня 04, 2015, 05:36:32 17:36 »
давайте поставимо дуже гарну крапку в дискусії

для будь-якого кандидата на державну посаду чи роботу в бюджетній установі мають бути обов*язкові іспити з трьох мов - української, російської та англійської

в місцях компактного проживання національних меншин, будь-який призначений чиновник чи людина, що працює у бюджетній сфері, повинні на протязі року здати екзамен на знання відповідної мови

в школах з українською мовою викладання, в місцях компактного проживання національних меншин, мова даної меншини обов*язкова до вивчення

при здачі ЗНО, обов*язково три мови

не хочете вчити українську чи російську, чи англійську - маєте повне право, але тоді забудьте про вищу освіту в Україні та роботу в бюджетній сфері чи кар*єру держслужбовця

а державна мова - єдина і це українська
хочете оформити документи на іншій мові - без проблем, платіть гроші за переклад і юридичні процедури

Я твою російську мову на хую бачив, разом усіма її носіями.

Або Україна буде одномовна, українська, або України не буде. Або це буде частина Росії (варіант:Китаю і т.д.)

Offline Бумеранг

• Ветеран форума
« Reply #10 : Травня 04, 2015, 05:39:24 17:39 »

уявіть, що всі кандидати в президенти перед останніми виборами здають іспит на знання трьох мов

це твої особисті проблеми

В мене колись на кухні папуга жив - так він теж на декількох мовах розмовляв.

Offline voiceless

• Hero Member
« Reply #11 : Травня 04, 2015, 05:48:11 17:48 »

То ты был пьян, попугай не умеет разговаривать. Имитировать - да, разговаривать - нет.

Offline Nik02121971

• Hero Member
« Reply #12 : Травня 04, 2015, 06:01:00 18:01 »
для Бумеранг та Feral Cat

по факту Україна двомовна країна

давайте конкретні кроки, як стати чисто україномовною країною
як змусити політиків та держслужбовців говорити українською
як змусити при цьому заткнутись дебілів на раша тв
як змусити закрити рота дебільних пенсіонерів, а вони голосують на виборах

теоретики
давайте практичний перелік кроків

Offline Nik02121971

• Hero Member
« Reply #13 : Травня 04, 2015, 06:01:22 18:01 »
є ідеальні умови, а є реальні
а реалії такі, що російська мова в Україні, на сьогоднішній момент, має особливий статус навіть по конституції

років за 10-20 зміниться ситуація, спокійно відмінимо російську і введемо китайську, як мову найбільшого сусіда

Offline Бумеранг

• Ветеран форума
« Reply #14 : Травня 04, 2015, 06:05:21 18:05 »

То ты был пьян, попугай не умеет разговаривать. Имитировать - да, разговаривать - нет.

Мій папуга базлав кацапською наче карєєной масквіч, ще й з характерним а-а-аканням
Як нєхуй дєлать.
Коли хтось  з сусідів заходив завжди казали: до Вас що, якісь кацапи приїхали ?

Offline OlegSky

• Ветеран форума
« Reply #15 : Травня 04, 2015, 06:08:41 18:08 »
Так, українізація Сходу України назріла і перезріла вже давно. Адже кацапи починають всі свою дурнуваті терорії про спільний народ саме з в того, що частина українців (досить значна) розмовляє на російській мові.

Для цього потрібно створити преференції для українських книжок, фільмів, інтернету та періодики. Але основне, потрібно це все робити якісно і не перетворювати на профанацію, як намагаються зробити вороги України.

Тобто потрібен саме розвиток україномовного середовища, а не сегрегація українців по мові. І причому пофіг, що думають про це кацапи і російськомовні українці, не хочуть, хай не вчать. Але треба так все повернути в державі, щоб той хто не знає української мови виглядав обмеженим гальмом і кацапоїдом.

Ми не зможемо заставляти забути всіх російськомовних свій "єзик", але треба постаратися якомога більше число їх зробити двомовними. Крім того пропаганда повинна сконцентрувати свою роботу на тим, щоб у молодого українця російський "єзик" стійко асоціювався з дибілами, ватниками та колорадами . Проте забороняти нічого не потрібно, хай говорять як хочуть, але принижувати тих хто знає тільки одну мову і підкреслювати їх обмеженість і тупість - обов'язково.

« Останнє редагування: Травня 04, 2015, 06:14:16 18:14 від OlegSky »

Offline Бумеранг

• Ветеран форума
« Reply #16 : Травня 04, 2015, 06:14:03 18:14 »
для Бумеранг та Feral Cat

по факту Україна двомовна країна

давайте конкретні кроки, як стати чисто україномовною країною
як змусити політиків та держслужбовців говорити українською
як змусити при цьому заткнутись дебілів на раша тв
як змусити закрити рота дебільних пенсіонерів, а вони голосують на виборах

теоретики
давайте практичний перелік кроків

1. Жоден чиновник не повинен дозволяти собі висловлюватись кацапською де б то не було. Хто не володіє державною - не повинен займати жодної держпосади( наіть голова сільради).
2. жоден телеканал ліцензований в Україні не повинен в ефір пускати жодне рос. слово, тільки зі звуковою синхронізацією
Жоден артист, митець ніде не повинен мати права демонструвати творчість свою російською мовою.

3.Біля кожного чиновника обов"язково має сидітити російсько український перекладачи і автоматично перкладати росю мову чиновнику навіть голові сіль ради на укр., потім відповідь від чиновника для того хто питав, озвучується російською чи іншою. Кожен неукраїномовний повинен всюди відчувати власну ущербність.

Про освіту вищу й середню укр. мовою я навіть і не кажу, це само собою. звучання рос. мови в школах вузах, дитсадках НЕДОПУСТИМЕ.

4. для цього потрібно підготовувати вчителів, вихователів, які б в школах і дитсадках установлювали жорсткий мовний режим.
5. Якщо дитина 7 років іде до школи не володіючи українською - то в перший класс не йде, а йде в спеціальний корекційний клас, де її цілий рік навчають тільи української мови. щоб ця дитина розуміла мову вчителя й мову однокласників.

НУ і ще багато чого. Тільке це справа не одного року. 2-3 роки - це МАКСИМУМ.

Offline Бумеранг

• Ветеран форума
« Reply #17 : Травня 04, 2015, 06:16:16 18:16 »
Так, українізація Сходу України назріла і перезріла вже давно. Адже кацапи починають всі свою дурнуваті терорії про спільний народ саме з в того, що частина українців (досить значна) розмовляє на російській мові.

Для цього потрібно створити преференції для українських книжок, фільмів, інтернету та періодики. Але основне, потрібно це все робити якісно і не перетворювати на профанацію, як намагаються зробити вороги України.

Тобто потрібен саме розвиток україномовного середовища, а не сегрегація українців по мові. І причому пофіг, що думають про це кацапи і російськомовні українці, не хочуть, хай не вчать. Але треба так все повернути в державі, щоб той хто не знає української мови виглядав обмеженим гальмом і кацапоїдом.

Ми не зможемо заставляти забути всіх російськомовних свій "єзик", але треба постаратися якомога більше число їх зробити двомовними. Крім того пропаганда повинна сконцентрувати свою роботу на тим, щоб у молодого українця російський "єзик" стійко асоціювався з дибілами, ватниками та колорадами .   :smiley24:Проте забороняти нічого не потрібно, хай говорять як хочуть, але принижувати тих хто знає тільки одну мову і підкреслювати їх обмеженість і тупість - обов'язково.

Тримай величезний  :smiley24:

Offline voiceless

• Hero Member
« Reply #18 : Травня 04, 2015, 06:21:49 18:21 »

Мій папуга базлав кацапською наче карєєной масквіч, ще й з характерним а-а-аканням
Як нєхуй дєлать.
Коли хтось  з сусідів заходив завжди казали: до Вас що, якісь кацапи приїхали ?
Ну папугай и кацам недалеко друг от друга стоят, но в остальном ...
А кто его научил так говорить, а?

Offline OlegSky

• Ветеран форума
« Reply #19 : Травня 04, 2015, 06:22:50 18:22 »
є ідеальні умови, а є реальні
а реалії такі, що російська мова в Україні, на сьогоднішній момент, має особливий статус навіть по конституції

років за 10-20 зміниться ситуація, спокійно відмінимо російську і введемо китайську, як мову найбільшого сусіда

ну так навскиду декілька кроків

1. Започаткувати гумористичний серіал, де постійно російськомовні персонажі-чиновники будуть виглядати дурниками через незнання української мови.

2. Ввести 15%-20%  надбавку до зарплати за знання української мови ( і нічого смішного тут немає)

3. Обов'язково всі мультфільми та дитячі фільми в Україні транслювати тільки українською мовою.

4. Створити бюро перекладу на українську мову сучасної наукової літератури.

5. Влити державне фінансування для розширення (значне) українського сегменту інтернету та на рівні держави зобов'язати українські підприємства незалежно від форми власності створити українську версію свого сайту та зробити його стартовим.

і т.д.

Взагалі нічого складного в цьому немає.

« Останнє редагування: Травня 04, 2015, 06:25:46 18:25 від OlegSky »

Offline Nik02121971

• Hero Member
« Reply #20 : Травня 04, 2015, 06:26:00 18:26 »
для Бумеранг

супер
а тепер проведіть це законом і зміною Конституції через нашу ВР і підготуйтесь до істерики раша тв, яку підтримає вата та напіввата на сході та півдні

а потім подивимось на результат наступних виборів і кількість захисників російськомовних прав
знову замість дискусії про економіку та військову стратегію ми отримаємо завивання про права російськомовних
шикарний план з розколу країни

далі ви отримаєте позови у конституційний та європейські суди, про захист права отримувати освіту та інформацію на рідній мові і ви програєте ці суди

далі ви отримаєте перехід на інтернет ТВ чи на супутникове ТВ, тай в кабелі будуть російськомовні канали, якщо не дебільні, то нормальні будуть точно

далі ви отримаєте спротив, який будуть дуже добре фінансувати

крапка

Offline PamTam

• Ветеран форума
« Reply #21 : Травня 04, 2015, 06:28:49 18:28 »
у жодному разі. усіх, хто по роботі має читати сучасну наукову літературу і не здатний робити це мовою оригіналу, тобто англійською, слід негайно відправляти на пенсію або звільняти за профнепридатністю.

Offline Бумеранг

• Ветеран форума
« Reply #22 : Травня 04, 2015, 06:29:51 18:29 »
для Бумеранг

супер
а тепер проведіть це законом і зміною Конституції через нашу ВР і підготуйтесь до істерики раша тв, яку підтримає вата та напіввата на сході та півдні

а потім подивимось на результат наступних виборів і кількість захисників російськомовних прав
знову замість дискусії про економіку та військову стратегію ми отримаємо завивання про права російськомовних
шикарний план з розколу країни

далі ви отримаєте позови у конституційний та європейські суди, про захист права отримувати освіту та інформацію на рідній мові і ви програєте ці суди

далі ви отримаєте перехід на інтернет ТВ чи на супутникове ТВ, тай в кабелі будуть російськомовні канали, якщо не дебільні, то нормальні будуть точно

далі ви отримаєте спротив, який будуть дуже добре фінансувати

крапка

То що тоді робити? То може вливитися Росію прямо зразу?
Все дуже просто: є закон про мови і його виконувати.

А взагалі - заходи потрібні різноманітні ( гібридні). Так як це робиться в кожній країні, яка себе поважає ( Німеччина, США, Канада, Росія і т.п.)
Головне - бажання.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #23 : Травня 04, 2015, 06:30:17 18:30 »
у жодному разі. усіх, хто по роботі має читати сучасну наукову літературу і не здатний робити це мовою оригіналу, тобто англійською, слід негайно відправляти на пенсію або звільняти за профнепридатністю.

:smiley24: :smiley24: :smiley24:

Offline Nik02121971

• Hero Member
« Reply #24 : Травня 04, 2015, 06:32:43 18:32 »
для OlegSky

хороші кроки, я за
можливо за виключеням п.4
наука повинна бути англомовною, як і технічна література та стандарти

по п. 5 - ви не можете законодавчо змусити приватника зробити сайт з україномовною версією, тільки через тиск громадянського суспільства, що до слова успішно робиться

я використаю Ваші пропозиції у своїх аналітичних доповідях, з Вашого дозволу

але

всі ці кроки дадуть ефект тільки в тривалій перспективі,
знову ж таки, російськомовне середовище не подивиться серіал, не буде читати україномовних книжок (а книжки в більшості вже скачуються), а добавка дуже добре, але це знову ж фінансування, як і по інтернету

з моєї точки зору, дуже гарні пропозиції, але вони не дають швидких результатів і не змінюють ситуацію кардинально

Offline voiceless

• Hero Member
« Reply #25 : Травня 04, 2015, 06:32:57 18:32 »
Угу, отработал полжизни с французскими коллегами и тут бац - гамериканци новый стратегический партнер. А у тебя уже нет свободных слотов памяти. :smilie2:

Offline PamTam

• Ветеран форума
« Reply #26 : Травня 04, 2015, 06:35:07 18:35 »
Угу, отработал полжизни с французскими коллегами и тут бац - гамериканци новый стратегический партнер. А у тебя уже нет свободных слотов памяти. :smilie2:
освобождайте и заполняйте по новой. ашоподелать.  :bk

Offline OlegSky

• Ветеран форума
« Reply #27 : Травня 04, 2015, 06:35:17 18:35 »

:gigi: Ви дуже кардинально хочете це вирішити. Я також за мову оригіналу, але не все так просто. От вам наведу конкретний приклад. Є програма для CAD проектування. В мене працює спеціаліст, який гарно володіє технологічними навиками проектуваня, проте не знає англійської мови. Росіяни сіли і переклали на російську мову Manual і він успішно по ньому працює.

От що мені робити, як власнику підприємства ? Спецаліст він хороший, другого такого знайти, та й ще з досконалим володінням технічними CAD термінами, яких не вчуть, УВАГА, навіть в спеціалізованих інститутах я не можу.
Зупитини виробництво ?

« Останнє редагування: Травня 04, 2015, 06:41:24 18:41 від OlegSky »

Offline Nik02121971

• Hero Member
« Reply #28 : Травня 04, 2015, 06:39:57 18:39 »
для Бумеранг

я написав, що робити
і всі будуть знати державну

ви тільки критикуєте
давайте план дій

Offline OlegSky

• Ветеран форума
« Reply #29 : Травня 04, 2015, 06:40:20 18:40 »
для Nik02121971

Звичайно можете все використовувати, буду вважати це за честь.

Тепер, що стосується п.4. Я розписав вище  ситуацію. Потрібна україномовна віртуальна технічна бібліотека. І дуже би було добре, щоб ми встигали все переводити швидко. Швидше ніж росіяни, в ідеалі. І популяризували її.

Що стосується п.5. То тут просто треба заставити виконувати Закон України "Про рекламу". Реклама в Україні має бути державною мовою, прирівняти сайти до реклами і штрафувати за відсутність реклами на державній мові.

Так, згоден що процес не швидкий. Але всі проблеми України в тому, що на всіх рівнях домінують несистемні підходи до вирішення ситуацій та більшості проблемних питань. Українізація - завдання не десятиліття, отже і проектувати заходи потрібно також виходячи з таких часових проміжків. Я вам скажу як спецаліст з системного аналізу - правильне проектування системи, це 80 % успішної її реалізації. А у нас усюди домінує підхід - "це треба вирішити на вчора, бо у нас часу не залишилось".

« Останнє редагування: Травня 04, 2015, 07:04:38 19:04 від OlegSky »