Власне весь кураж патріотично налаштованих громадян, які називають себе бандерівцями і пропагують Провідника, свідчить про повне незнання ними історії ОУН і політичної біографії Степана Бандери. Вони значно більше підпадають під те, щоб своїм кумиром назвати Андрія Мельника і називати себе мельниківцями. А може піти ще трохи далі в історію і асоціюватися із Симоном Петлюрою.
Весь Кураж, як Ви влучно помітили, значною мірою заснований на тролінгу москалів. Бандера для москалів є уособленням боротьби українців за свободу від москалів. Це уособлення створили самі москалі. Тож щоби підкреслити москалям (ватникам, совкам тощо) свою патріотичну позицію українці називають себе бандерівцями.
Так, якщо покопатись, хтось ближче до позицій Мельника. Комусь ближче Бульба Боровець. Хтось кращим вважає Євгена Коновальця. Але хто з пересічних москалів щось про них знає?
Справді, якщо я на футболці напишу "Ідеї Донцова в життя" навіть в Україні мало хто зрозуміє про що я. А в РФ взагалі перша асоціація буде з Дар'єю Донцовою.
Стосовно ж культу... Я б так не сказав. В нас вулиці і Петлюри з'являються, і Мазепи. І Шухевича націоналісти вшановують. То ж я б не ставився б до вшанування Бандери так критично.