Час на iжу - 5 хв.
Не встиг - прихопив хлiбу та бiгом на плац.
у мене також було... а їв я завжди П О В І Л Ь Н О
Тим хто не служив: їжа як на фотке - мрія..! Булочка... печиво.. і виглядає цілком терпимо.
я м'яса в повноцінному вигляді 2 роки не бачив.
Було – варене в комбіжирі великими шматками сало
не те щоб сало в звичному розумінні – просто товсті шматки свинячого жиру зі шкiрою, залиті темно-червоною рідиною, по вигляду нагадувало масло гідропідсилювача. На моїй пам'яті не пам'ятаю щоб хтось із солдат торкався до чану з цим делікатесом. Його як ставили на стіл так і уносили недоторканим.
З гарніру були 3 варіанти – "кирза" (перлова каша... або хз з чого цей клйстер, я так і не розібрався.. з НЗ),
сушена картопля,
картопляне пюре теж-таки НЗ 40-х років (не плутати з Мівіною !)
+ Колечко масла (1 шт) як на картинці Щура (1 раз на день вранці) завжди викликало підвищений ажіотаж – як єдино їстівне у всьому раціоні
+ Кубик рафінаду на хліб
+ Чайник підфарбованою чаєм води.
+ Чайник води (для фляг)
+ Хліб без особливих обмежень (коли не встигав поїсти – брав кілька шматків до кишені)
по святкових днях і вихідних – 1 яйце вкруту
за 2 роки – з десяток разів була смажена мойва – смакота!
на ДР – був "святковий обід"! – домашній суп! (2 рази - обидва запам'яталися)
так напевно у всіх же в армії це було?
не встигаєшь рота вiдкрить, як "Взвод! На виход! Бегом арш! Строіться!"
ще по-ночам тирили кортоплю на поле, та жарили в лєнінськой кімнате на утюге (зі знятим захистом від перегріву)
смакота всього життя