Просто хочу поділитися з товариством.
13-01 (01/10/2016) мав дзвінок від "служби безпеки Ощадбанку, Юлі" , треба звірити дані вашої (моєї) картки, щоб уникнути проблем і блокування в майбутньому (угу, щаЗЗ). Продиктуйте цифри номеру на картці спереду та ззаду.. дзвінок з номеру припейд (Київстар)... включив "шланга" - а яке відділення турбує, біля дому чи в місті... "Це загальна служба безпеки (во як!). То будете диктувати? хм., звісно буду...))
може б і усе було б чудово для них, але кілька моментів не співпало:
- ще не дуже старий .. і зовсім не маразматик
- працюю з багатьма банками, КРІМ ощаду
покашляв.. сказав, що треба піти знайти картку і я перетелефоную їм (Юлі)..
сам вирішив вчинии як "добрий і свідомий самаритянин" - повідомити в СБ Ощаду і Поліцію до купи (просто була цікава реакція тих кому платимо зп через податки, ну й надія - що може ж таки когось врятую від втрати грошей).
СБ Ощаду - це просто колл-центр -0-800-. відповіли швидко (сек 20), прийняли повідомлення., хто, звідки, з якого № телефонували. Тіпа патом разбєрьомся. ПСБ!.. ну псб, то хоч псб заробив.
НацПоліц - >2 хвилини слухав музику і пропозицію "очікувати" (якщо б вбивали - то вбили б і встигли б прикопати). Це під КИєвом, сама досвідчена й перша в реформі Нац Поліція., що казати про "РАЙОНи". Спитав чи такий випадок (банківське шахрайство їх цікавить) - сказали, що вони приймать ВСЕ..(повідомлення). Прийняли повідомлення. ЯсноДіло - хто, звідки, адреса де живу, звідки дзвоню.. (наче за мною будуть їхати).. Про номер з якого телефонували двічі нагадував - поки відповіли, ЩО ЗАПИСАЛИ.
1 результат - через хв.4-5 дзвінок з місцевого відділку Поліції. Уточнення, більше інформації.? ага!! : "ЯКА МЕТА ВАШОГО ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО БАНК.КАРТКУ?" пІЛять! - хочу щоб ви
спіймали й надавали по-сраці виконали свою роботу. "а-а-а.. просто повідомлення. ну добре".
Це при тому що сказав їм - що я відповів шахраям - що знайду картку й передзвоню.. Запропонувати зробити дзвінок.. подиктувати номер, помилитися кілька разів, потягти час. І хоча б приблизно визначити звідки територіально дзвонять (тел міняються, а місце навряд чи часто). Робота??...ні не чули..
нах треба.
Чи я сам повинен знайти й спіймати ?? то його відпустять, а мене ж ВИ й посадите за викрадення чи позбавлення свободи пересування.
Хоча Ощад бомблять найбільше з банків - бо там страшенна текучка й купа переселенців, виплати пенсій, допомоги, й переважна більшість людей які слабо оріентуються в електронних примочках життя. Нах не треба нікому люди й виконання своєї першочергової роботи.
Були мєнти... Стали Поліцаї ! Бо на поліцію - не тягнуть.