Автор Тема: Першопричина всіх теперішніх проблем України  (Прочитано 2567 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Звісно, можна говорити про багато історичних, політичних, економічних, релігійних, культурних факторів - ми тут із вами все це перетирали багато разів, панове.

Але якщо брати до уваги найголовнішу причину всіх нещасть країни, то вона полягає, на мою думку, в тому, що національні інтереси і завдання держави Україна є в цілковитій суперечності із інтересами олігархів та верхівки промислово-торговельного підприємництва.
If you are going through hell, keep going.

Offline RG

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
Кацапердь, тебе пукан не болить тужитись ?  :smilie7:

Offline Sudar

• Hero Member
Немає там суперечностей.
Першопричина:  населення – бидло.
І вихід – або окупація, або диктатура

Offline medved

• Ветеран форума
Немає там суперечностей.

+ багато
Толя. Папа, а на том бєpєгу наші? Опанас (зловісно). Там кацапи…

Offline Бумеранг

• Ветеран форума
Немає там суперечностей.

:smiley24: Тримай, сказано все точно.
Населення не просто бидло, а ще й на диво тупориле й забудькувате бидло.

Offline RG

• Ветеран форума
Немає там суперечностей.

В чомусь згоден, вибирати на президентських поміж аферисткою та бандюком  :fp2

Offline Tech

• Hero Member
Немає там суперечностей.

Зря обижаете население, из этого народа москали столетиями высасывали все самое ценное. Оставив этой земле сплошных селян, теперь насмехаются над Украиной и вы туда же. :smilie9:

Offline Декодер

• Ветеран форума
  • "Русский мир" мертв...
Якщо б якогось рабовласника з прадавніх часів, або феодала запитали б наприклад чому у його робітників така низька ефективність праці, то він напевно сказав би теж саме: "тому  що мої раби/кріпаки - бидло яке не вміє працювати".

Дивно - це "бидло" їде з України на Захід і раптом виявляється що воно таки вміє працювати! І платять там більше, і бидлом ніхто не називає.

Взагалі цікаво - на Заході у часи скрути (наприклад в Штатах під час Великої Депресії) хоч один політик жалівся на те що "народ не той"? Хоч один керівник чи бізнесмен озвучував такі звинувачення - "бидло не вміє працювати"?

Offline Sudar

• Hero Member
Немає там суперечностей.

Зря обижаете население, из этого народа москали столетиями высасывали все самое ценное. Оставив этой земле сплошных селян, теперь насмехаются над Украиной и вы туда же. :smilie9:
Немає селян. Селян виморили в 30-х.
Залишились колгоспники.
А вцілілі діти і онуки селян зараз навіть по селах не живуть.
Охоронцями в супермаркетах працюють.

Offline convex

• Ветеран форума
Залишились колгоспники.

То якраз діти і онуки колгоспників - охоронці в супермаркетах. А вцілілі діти й онуки селян часто успішні і освічені, і переважають потомство совєцького пролетаріату.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Залишились колгоспники.

То якраз діти і онуки колгоспників - охоронці в супермаркетах. А вцілілі діти й онуки селян часто успішні і освічені, і переважають потомство совєцького пролетаріату.

100500!

Offline Sudar

• Hero Member
Якщо б якогось рабовласника з прадавніх часів, або феодала запитали б наприклад чому у його робітників така низька ефективність праці, то він напевно сказав би теж саме: "тому  що мої раби/кріпаки - бидло яке не вміє працювати".

Дивно - це "бидло" їде з України на Захід і раптом виявляється що воно таки вміє працювати! І платять там більше, і бидлом ніхто не називає.

Взагалі цікаво - на Заході у часи скрути (наприклад в Штатах під час Великої Депресії) хоч один політик жалівся на те що "народ не той"? Хоч один керівник чи бізнесмен озвучував такі звинувачення - "бидло не вміє працювати"?

Бінго!!! В десятку.
Хто вміє працювати, той їде на Захід.
А хто залишається? Ось розігнали ДАІ.
Багато їх рвонуло на заробітки за кордон?
Всі тут рідненькі, вже пристроїлися.
Природній відбір.
Що стосується скрути.
Так тому і подолали депресію в штатах, що встановили диктатуру.
Є золото – здай державі. Не здав – сідай у в’язницю.
В нашій країні Рузвельт набрав би 0,5% голосів на виборах.
Вибори в нас до влади приводять чергового баригу, який єдине, що вміє – красти і пререпродувати вкрадене. Такий набере і 54%.

Offline Sudar

• Hero Member
Залишились колгоспники.

Успішні і освічені переважають, але залишаються в критичній меншості,
і не можуть впливати на перебіг подій.

Offline convex

• Ветеран форума
Успішні і освічені переважають, але залишаються в критичній меншості,
і не можуть впливати на перебіг подій.

Не можуть взяти влади, але навіть дуже впливають - передають естафету молодшим з нечисленного середовища усвідомлених інтелектуалів-українців. Без них тут, особливо в містах, уже було б дике поле, яке безальтернативно заповнилось би рускаязичной культурай. Саме існування типу міського українця завдячує в рівній мірі недобиткам передсовєцької української інтелігенції і кращим кадрам, відібраним з українського села. Селянин має суттєві недоліки, але він - самостійна одиниця, на відміну від раба-рабочєго.

А що нам хочеться перейти від оборони до наступу, то зрозуміло, але за цим вже не до селян - самі, самі...

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
Думка ТС є неправдивою до очевидності. Бо ця "верхівка" не є родовою аристократією, а вийшла з низів, із народу. Отже, за тих інститутів, що є зараз, на зміну їм можуть прийти лише такі ж... бо "з народу"... І першопричиною всіх бід в Україні є неправильні інститути ( правила, "поняття", формальні та неформальні закони- неформальні навіть сильніше, бо їм підпорядковуються охочіше ).. Приберіть цих нуворишів- і на їм місце прийдуть інші, точно такі ж- якщо не поміняти правила гри

Інклюзивні інститути, до яких треба прийти Україні, виникли зовсім недавно- з кінця 17 століття, в Англії. Всю попередню історію людство жило при екстрактивних і. . Так що теперішня дупа в Україні- це насправді є нормою архаїчних громад

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума

Майже з усім погоджусь. Крім одного - народ сам обирав таких правителів, що вели Україну не тією дорогою. Бо народ ... по тупості, напевно... сам не знав, якої влади їм треба та яких порядків- одним словом, якої України

Offline Декодер

• Ветеран форума
  • "Русский мир" мертв...

Дуже суперечливе твердження про те що подолали саме завдяки диктатурі.
Тим більше стосовно здачі золота, - що саме це якось позитивно вплинуло.

Крім одного - народ сам обирав таких правителів, що вели Україну не тією дорогою. Бо народ ... по тупості, напевно... сам не знав, якої влади їм треба та яких порядків- одним словом, якої України

Диктатура, соціалізм, капіталізм, інституціоналізм - це узагальнення, які викликають суперечки вже на етапі розуміння того що вони означають. Що стосується екстрактивності, то це взагалі ознака людини. Простий приклад - тварини їдять ту їжу яка є (інклюзивну), я людина їжу собі готує, робить екстракти, при чому в різні часи різні екстракти. Так само і у всьому іншому.
Твердження - "народ по тупості", це таке саме узагальнення, тому що не розкриває що саме складає цю "тупість", яку кожен може розуміти по своєму. Щоб щось змінити, визначення "народ по тупості" недостатньо. В першу чергу ця "тупість" має бути відокремлена від визначення "народ", а в другу - розкладена на конкретні складові. Інакше будуть неминуче з'являтися ті хто буде боротися з народом, або в кращому випадку - з "тупістью".

Offline Декодер

• Ветеран форума
  • "Русский мир" мертв...
Приберіть цих нуворишів- і на їм місце прийдуть інші, точно такі ж- якщо не поміняти правила гри

Змінити верхівку - реально (на відміну від ідеї замінити один народ на інший). Але Ви маєте рацію - напряму такі речі робити небезпечно (на межі самогубства). Цікаво - що конкретно Ви пропонуєте, які інші правила гри? Адже питання саме в цих правилах, в тому які саме правила повинні бути.

Якщо порівняти - хто складає еліту наприклад Росії, України та Заходу, то можна дослідити цікаві відмінності. Наприклад еліта Росії - люди які сповідують страх і насилля. Хто ці люди на Заході? Точно - не еліта. Хоча вони там теж є! Але вони мабуть представники силових структур або "охоронці супермаркетів" (с). Тобто люди які керують Росією, на Заході охороняють супермаркети.

Отже - які повинні бути правила гри для того щоб прибрати з України саму суть проросійськості, як змусити тих людей які тримаються при владі завдяки залякуванню і шантажу, змусити іх піти займатися своєю справлю - охороняти супермаркети? У Вас є рецепти?

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума

Дуже суперечливе твердження про те що подолали саме завдяки диктатурі.
Тим більше стосовно здачі золота, - що саме це якось позитивно вплинуло.

Крім одного - народ сам обирав таких правителів, що вели Україну не тією дорогою. Бо народ ... по тупості, напевно... сам не знав, якої влади їм треба та яких порядків- одним словом, якої України

Диктатура, соціалізм, капіталізм, інституціоналізм - це узагальнення, які викликають суперечки вже на етапі розуміння того що вони означають. Що стосується екстрактивності, то це взагалі ознака людини. Простий приклад - тварини їдять ту їжу яка є (інклюзивну), я людина їжу собі готує, робить екстракти, при чому в різні часи різні екстракти. Так само і у всьому іншому.
Твердження - "народ по тупості", це таке саме узагальнення, тому що не розкриває що саме складає цю "тупість", яку кожен може розуміти по своєму. Щоб щось змінити, визначення "народ по тупості" недостатньо. В першу чергу ця "тупість" має бути відокремлена від визначення "народ", а в другу - розкладена на конкретні складові. Інакше будуть неминуче з'являтися ті хто буде боротися з народом, або в кращому випадку - з "тупістью".

Терміни "екстрактивні" та "інклюзивні" у застосуванні разом із терміном "інститути" мають конкретні сенси. Екстрактивні інститути- це такі правила, які дозволяють невеличкій групі бенефеціаріїв витискати всі соки з народу ( робити з нього "екстракт" ). Інклюзивні ін.- це такі правила гри в економіці, соціально-економічній , політичній сфері, де багатство, принаймні можливості його досягнення, є "включними" для всіх членів суспільства

Найбільш яскравими прикладами, що підкреслюють контраст цих явищ, є різний історичний розвиток США та Мексики ( Болівії, Перу, Нікарагуа, інших країн ЛА ). Англійські колоністи прийшли на місця, де не було таких інститутів визискування, як відносно високорозвинуті держави аборигенів з екстрактивними інститутами- ацтеків, майя, інків. Вони принесли свої, англосаксонські інститути. В результаті ті краї, які до приходу білих колонізаторів були дикими та бідними, стали багатими. А сусідня зі США країна, що мала кращі стартові можливості багатства ( золото ацтеків, високорозвинуте сільське господарство, здатне прогодувати колонізаторів, міста, ремесла) - стали бідними ( принаймні, в порівнянні зі США , особливо в періоди без їхньої допомоги та без реформ, спрямованих на зміну життя на користь таких же інститутів, як у США- що відбувається останнім часом... )

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
Що стосується народу та його тупості, через що він обирав не тих урядовців, то, здається, через 25 років з моменту здобуття незалежності тут має бути все ясно. Ключовою помилкою було обрання Кравчука, який хотів як краще, замість того, щоб обрати Чорновола, який хотів, як на Заході. В результаті ми не маємо ні "як краще", ні "так, як на Заході" . Кравчук мотивував це необхідністю громадянської злагоди, щоб не було конфліктів внутрішніх та з РФ- саме це ми зараз і маємо, і саме тому, що РФ тепер має таку можливість, а тоді не мала. В той час як Україна ослабла, РФ зміцнювалась. Причому ослабла саме через вибір Кравчука на користь корупційних екстрактивних інститутів, що як цементом мали пов'язати між собою українські еліти незалежно від їхнього етнічного та територіального походження

Народ сам захотів корупції та екстрактивних інститутів, - аби не остаточно визначитись зі шляхом на Захід. Це амбівалентність мислення, якщо це не тупість, непослідовність, алогічність- то все набагато гірше, бо це взагалі шизофренія, розщеплення свідомості на дві- одна західна, а інша- радянська, проросійська, слов'янофільська ( причому під "слов'янами" в останньому дискурсі розуміються винятково східні слов'яни- білоруси, росіяни, українці )

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
Приберіть цих нуворишів- і на їм місце прийдуть інші, точно такі ж- якщо не поміняти правила гри

Змінити верхівку - реально (на відміну від ідеї замінити один народ на інший). Але Ви маєте рацію - напряму такі речі робити небезпечно (на межі самогубства). Цікаво - що конкретно Ви пропонуєте, які інші правила гри? Адже питання саме в цих правилах, в тому які саме правила повинні бути.

Якщо порівняти - хто складає еліту наприклад Росії, України та Заходу, то можна дослідити цікаві відмінності. Наприклад еліта Росії - люди які сповідують страх і насилля. Хто ці люди на Заході? Точно - не еліта. Хоча вони там теж є! Але вони мабуть представники силових структур або "охоронці супермаркетів" (с). Тобто люди які керують Росією, на Заході охороняють супермаркети.

Отже - які повинні бути правила гри для того щоб прибрати з України саму суть проросійськості, як змусити тих людей які тримаються при владі завдяки залякуванню і шантажу, змусити іх піти займатися своєю справлю - охороняти супермаркети? У Вас є рецепти?

"Інклюзивні інститути"- це й є правила. Правила англосаксонського світу, які вони розповсюдили по цілому світові- через окупацію Німеччини та Японії, "план Маршала" (економічна допомога післявоєнній Європі, щоб вона не попала до рук Сталіна... особливо Західна Німеччина) , військову допомогу Південній Кореї та Тайваню

Offline RG

• Ветеран форума
О, Брант, а за що це тобі узбеки аж місяць бану влупили ?  :smilie10:

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума

За те , що я просив довічного бану
Приблизно такими словами:
"
Бикова, забань мене довічно. Дістало мене твоє модерування, курва хамобидляча- тобі лише в Узбекистані рамзи бити
"
А от чому я в адмінці відкрив таку гілку,- так це через те, що Бикова знесла в предбаник мою гілку "Зрадошлюхи, засуньте свою погані язики в свої погані дупи- середні зарплати в Україні в грудні склали 6 475"
Та ще й як підло- спершу вона написала на гілці, щоб я поміняв тему. Мовляв, нецензурна. Я поміняв на "Зрадофіли, вішайтесь- середні зарплати в Україні в грудні склали 6 475" і продовжив викладати статистику в деталях- я потім дещо переніс її на цю гілку. Попутно відповідаючи деяким довбням, що намагались мене затролити. Коли хуяк- відчув, що мені вже ніхто не відповідає. Клацаю на список тем- а тема вже в предбанику. Піпець, її вже ніхто не бачить, бо предбаника немає у переліку форумів...

І вся моя робота, всі мої аргументовані відповіді пропали даремно. Ну не песець? Вам би не шкода була витраченого часу та праці ?

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Ти можеш постити свої текти на ФБ. Там більша авдиторія.

Offline злата

• Ветеран форума
Звісно, можна говорити про багато історичних, політичних, економічних, релігійних, культурних факторів - ми тут із вами все це перетирали багато разів, панове.

Але якщо брати до уваги найголовнішу причину всіх нещасть країни, то вона полягає, на мою думку, в тому, що національні інтереси і завдання держави Україна є в цілковитій суперечності із інтересами олігархів та верхівки промислово-торговельного підприємництва.
Первопричина  нашего медленного и мучительного ''заползания'' в свободный и либеральный мир - это коммунистическое, советское прошлое.
А крававый след в нашей истории - это на совести поганых российских ''соседей''.

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
Плюс до всього - вона обломала мені весь кайф від почуття справедливого вироку історії . Я таку зарплату в грудні  давно пророкував на ФУПі, за що був підданий зрадойобами та Аміраном досить мерзенній обструкції, включно з образами, на які модери аж ніяк не реагували,- отже, на гілці я збирався поквітатись з усіма цими довбнями... І не вийшло- їх не банять за те, що вони намагаються з порушенням правил ФУПу закрити мені рота- мене банять за те, що я відновлюю справедливість самотужки, сам один

Offline злата

• Ветеран форума
Плюс до всього - вона обломала мені весь кайф від почуття справедливого вироку історії . Я таку зарплату в грудні  давно пророкував на ФУПі, за що був підданий зрадойобами та Аміраном досить мерзенній обструкції, включно з образами, на які модери аж ніяк не реагували,- отже, на гілці я збирався поквітатись з усіма цими довбнями... І не вийшло- їх не банять за те, що вони намагаються з порушенням правил ФУПу закрити мені рота- мене банять за те, що я відновлюю справедливість самотужки, сам один
Не нервничайте, не психуйте.
Никто никому на ФУПе ничего не докажет.
Вы запостили интересную информацию про зарплату.
Много человек ее прочитали
Это хорошо.
А все эти ''политические баталии'' -на любителя.
Если нет здоровья - лучше не вступать в спор.

Offline RG

• Ветеран форума

За те , що я просив довічного бану
Приблизно такими словами:
"
Бикова, забань мене довічно. Дістало мене твоє модерування, курва хамобидляча- тобі лише в Узбекистані рамзи бити
"
А от чому я в адмінці відкрив таку гілку,- так це через те, що Бикова знесла в предбаник мою гілку "Зрадошлюхи, засуньте свою погані язики в свої погані дупи- середні зарплати в Україні в грудні склали 6 475"
Та ще й як підло- спершу вона написала на гілці, щоб я поміняв тему. Мовляв, нецензурна. Я поміняв на "Зрадофіли, вішайтесь- середні зарплати в Україні в грудні склали 6 475" і продовжив викладати статистику в деталях- я потім дещо переніс її на цю гілку. Попутно відповідаючи деяким довбням, що намагались мене затролити. Коли хуяк- відчув, що мені вже ніхто не відповідає. Клацаю на список тем- а тема вже в предбанику. Піпець, її вже ніхто не бачить, бо предбаника немає у переліку форумів...

І вся моя робота, всі мої аргументовані відповіді пропали даремно. Ну не песець? Вам би не шкода була витраченого часу та праці ?

Та забий ти на них, там форум по суті антиукраїнський.

Вони зараз демонструють показний патріотизм і навіть типу виступають проти зрадойобства, але глянеш на контингент, який там 'рєзвітся' і все стає ясно. Ну а модери там - рідкісні пітараси, які якраз і втілюють цю херню в дійсність  :fp2

Коротше, форум ім. Сірожі Лєщєнка   :weep:

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
Ти можеш постити свої текти на ФБ. Там більша авдиторія.

я чув ( і неодноразово ), що Цукерберг віддав україномовний сегмент ФБ на модерування кацапам. І що вони банять українців за проукраїнські та антиросійські настрої. За правду тобто
Тоді це той же ФУП, який модерує колектив Бикових. Навіть гірше- бо на ФУПі хоча б видимість проукраїнська та антиросійська

Offline Декодер

• Ветеран форума
  • "Русский мир" мертв...
Що стосується народу та його тупості, через що він обирав не тих урядовців, то, здається, через 25 років з моменту здобуття незалежності тут має бути все ясно. Ключовою помилкою було обрання Кравчука, який хотів як краще, замість того, щоб обрати Чорновола, який хотів, як на Заході. В результаті ми не маємо ні "як краще", ні "так, як на Заході" . Кравчук мотивував це необхідністю громадянської злагоди, щоб не було конфліктів внутрішніх та з РФ- саме це ми зараз і маємо, і саме тому, що РФ тепер має таку можливість, а тоді не мала. В той час як Україна ослабла, РФ зміцнювалась. Причому ослабла саме через вибір Кравчука на користь корупційних екстрактивних інститутів, що як цементом мали пов'язати між собою українські еліти незалежно від їхнього етнічного та територіального походження

Народ сам захотів корупції та екстрактивних інститутів, - аби не остаточно визначитись зі шляхом на Захід. Це амбівалентність мислення, якщо це не тупість, непослідовність, алогічність- то все набагато гірше, бо це взагалі шизофренія, розщеплення свідомості на дві- одна західна, а інша- радянська, проросійська, слов'янофільська ( причому під "слов'янами" в останньому дискурсі розуміються винятково східні слов'яни- білоруси, росіяни, українці )

Ось саме про це мова. Про щось більш конкретне. Мені здається треба розкладати всі ці звичні узагальнення на складові (тобто аналізувати). Інакше починаються тільки емоційні суперечки між людьми, тому що кожен вкладає щось своє. Те що Ви перелічили - це об'єктивні чинники, які не могли призвести до інших наслідків. Чекати тоді чогось іншого - це те саме що чекати від хворого що він підніметься з ліжка і одразу побіжить.

Стосовно англо-саксонських правил, то навіть якщо відкинути те що це теж ще одне занадте узагальнення, яке кожен може розуміти по своєму, виникає цікаве питання - послідовність і приіоритет (на етапі впровадження). Саме ці дві головних речі замовчують. Ще один простий приклад - щоб зробити дерев'яний паркан треба взяти деревину, випиляти дошки а потім пофарбувати. Начебто прості правила. Але якщо спочатку пофарбувати а потім випиляти, то такий паркан швидко згниє. Начебто правильні речі які всім зрозумілі (випиляти, пофарбувати), але головне - послідовність дій, пріоритет. Інакше правильні дії призводять до неправильних наслідків. А саме про приоритети та черговість дій чомусь майже ніхто не каже (хоча це головне).

Але тут все ж таки є ще одне важливе питання.
Що наслідувати у англосаксів - самі правила чи розуміння причин які призвели до появи цих правил?
Якщо причини, то треба саме про них вести мову. Про конкретні речі, без узагальнень. Тоді самі правила можуть бути інакшими, і це буде не так важливо, тому що ці правила будуть просто похідними від головного - від причин.
Інакше сліпе копіювання цих правил, та ще й у невідомо як і ким визначеній послідовності і пріоритетності призведе тільки до злиднів та як наслідок - розчарувань.

P.S.
До речі, щодо примусового збору золота у населення - совок теж таке робив. Трохи інакше, але було - на початку радянської влади були створені пункти прийому коштовностей, які скуповували коштовності у населення по дуже по низькким цінам. Люди були в таких злиднях, що несли туди все майже за безцінь - наприклад щоб на отримані за золото гроші купити собі хліба (тобто це можна назвати не скупкою, а вилученням). Але використати це золото на те саме що в Штатах не склалося. Довелося хапати сотні тисяч рабів та змушувати їх працювати за їжу, будувати радянську "велич" ціною життів тих рабів.
« Останнє редагування: Січня 29, 2017, 01:32:48 01:32 від Декодер »