Автор Тема: Кабiнет Мiнiстрiв Украiни "вiдкрив торги" по частотам 4G  (Прочитано 605 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Бувалий

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
Тим, у кого е сучасний смарт, може перевiрити, що таке 3G та як швидко завантажуеться Iнтернет (на прикладi Ю-Туба).
Може, хто вiдрие карти, що таке 4G та як воно буде працювати в тих смартах, в яких поки працюе 3G.
За логiкою, 4G повинен буде трохи швидше 3G.
Однак, не всюди й 2G добре бере.
Лише там, де ми бачiмо базовi станцii - на будинках, трубах тепломереж тощо... сигнал йде чудово.
А в оселях, за стiнами та парканами... - перешкоди.
Що тодi казати про сiльську мiсцевiсть?..
Чи я помиляюсь та все у нас чудово?..
 :smilie7:

Offline jia

• Hero Member
Дивлячись якої генерації 4Ж
3Ж у нас відразу встановлювалось останньої генерації (3.75Ж), тому ефективниї маємо 10-25Мбіт
Актуальна генерація 4Ж в світі - 600Мбіт (пік)
Але в нас такого не буде через адміністративні обмеження
Думаю буде десь 80-100Мбіт

Ну і фізика
В Києві ефективний РАДІУС сектору для 3ж 500м у КС і 1500 для Лайфа (все що далі - починає половинити, четверити, восьмирити реальну швидкість)
Для 4ж БС повинна бути ще ближче від вас... для 5Ж взагалі на кожному стовпу

Offline svit

• Ветеран форума

Дротовий інтернет може вмерти.... у мене провайдер 100 мбіт, питання - навіщо я буду платити і тому, і іншому? Ну, правда на 4G не буде безліміту, хіба що така причина.

Цікаво, а у країнах де є 4/5G, чи використовується там wifi у різних закладах? Бо, за логікою, він вже не потрібен.

Offline Бувалий

• Ветеран форума
4G поки що нагадуе PR Моб. операторiв, котрi лише чекають, коли МО вiiддасть частоти "Для народу".
Навiть в 3G... СМС  працюе чудово - скiльки надсилав з дому - жодних проблем.
Iнтернет... довподоби дротовий, бо понти з розцiнками "за з'еднання" й т. зв. "халява"...  :smiley23:.
Взагалi-то халяви, як такоi, давно вже нема, а от завантаження... часто-густо йде з проблемами.
Виходить, що я повинен шукати вiдкриту мiсцевiсть та ще мати повний заряд акумулятораi.

Offline BlackCat

• Ветеран форума
Хай би краще до путя довели 3G - бо за межами великих міст його нема. Буває, що навіть в межах міста перемикає на 2G.

Offline Бувалий

• Ветеран форума
Хай би краще до путя довели 3G - бо за межами великих міст його нема.
Буває, що навіть в межах міста перемикає на 2G.
:smiley24:
Про що й мова.
Але ж "Мобiльники"... поспiшають, бо торгашi iграшок повиннii завозити останнi моделi IPhona й Samsunga S8+, якi коштують майже тищу бакинських.
Уявiть, яка буде нагода роздягти люмпен на новi гаджети - Вони навiть 4G та 5G беруть!.
Байдуже, що 3G йде так-сяк (маеться на увазi Iнтернет), от буде вам 4G - все буде  :smiley24:
Уявляю, як пiдскочать тарифи в нових стандартах та скiльки треба буде ставити базових станцiй.
Майже на кожний будинок.
 :Tyapnycia:

Offline jia

• Hero Member
Дротовий інтернет може вмерти.... у мене провайдер 100 мбіт, питання - навіщо я буду платити і тому, і іншому? Ну, правда на 4G не буде безліміту, хіба що така причина.

Радіво - воно не надійне, бо не дасть ніколи гарантованого каналу + пінги, що значно вищі за проводні
На момент як ти опануєш фінансово багато трафіку 4ж, ти не матишем можливості комфортно дивитись 4к контент... так же як і на домашній 100мбіт

Цитувати
Цікаво, а у країнах де є 4/5G, чи використовується там wifi у різних закладах? Бо, за логікою, він вже не потрібен.

Використовується
Мало того, по суті 4 та 5ж це і є аналог ві-фі, тільки з роумінгом

Цитувати
Within the range of system development, LTE-Advanced and WiMAX 2 can use up to 8x8 MIMO and 128 QAM in downlink direction. Example performance: 100 MHz aggregated bandwidth, LTE-Advanced provides almost 3.3 Gbit peak download rates per sector of the base station under ideal conditions.

Offline jia

• Hero Member
4G поки що нагадуе PR Моб. операторiв, котрi лише чекають, коли МО вiiддасть частоти "Для народу".
Навiть в 3G... СМС  працюе чудово - скiльки надсилав з дому - жодних проблем.
Iнтернет... довподоби дротовий, бо понти з розцiнками "за з'еднання" й т. зв. "халява"...  :smiley23:.
Взагалi-то халяви, як такоi, давно вже нема, а от завантаження... часто-густо йде з проблемами.
Виходить, що я повинен шукати вiдкриту мiсцевiсть та ще мати повний заряд акумулятораi.

Я тебе можливо здивую, але фізику ніхто не відміняв...
Навіть домашній ві-фі може працювати ДО ПЯТИ РАЗІВ повільніше, якщо ти не правильно вибереш місце для роутеру, або твоя домівка більше 80метрів
В двоповерхових приватних будинках ютубік в туалеті можливо комфортно дивитись по домашньому ви-фі, якщо кількість тепітерів 3+.... а ти говориш, за високошвидкісну передачу даних в містах
Люди спочатку завалюють поліцію заявами радіофобії від БС поблизу, а потім ниють на форумах, хо покриття 3ж якщо і є, то дуже повільне

Offline jia

• Hero Member
Хай би краще до путя довели 3G - бо за межами великих міст його нема. Буває, що навіть в межах міста перемикає на 2G.

Без проблем
Треба два моменти
1. Підняти тарифи рівно в 5 разів
2. Твоя згода на встанвлення БМ у тебе на балконі

Ну або збільшити радуси секторів в рази... притому автоматично швидкість 3ж впаде в 10 разів і ютубік дивитись буде не можливо

Offline jia

• Hero Member
Уявляю, як пiдскочать тарифи в нових стандартах та скiльки треба буде ставити базових станцiй.
Майже на кожний будинок.
 :Tyapnycia:

Ага, особливо якщо на 4ж виділять 2600Мгц - будет попа
Взагалі комісія по регулювання звязку підакуїла
Вона вже продала і бере зроші за кожен мегагерц щомісячно з оперів в діапазонах 900-1800-2100
Чому їх повинно хвилювати з якою модуляцією компанії використовують куплені частоти?

Є країни які відключили 2ж мережі і лупанули 4ж в 900 + 1800 + 2600 (притому прийом одночасно на всіх частотах, передача тільки на самій сильній) - на практиці 600Мбіт
Або є країни які демонтували 3Ж (томі як воно не треба при наявності 4ж) і лупанула 4ж в 1800 + 2100... 900 на 2Ж залишила для підвалів, лісів та бабушкофонів