Читання етикетки
Як дізнатися, чи містяться транс-жири в продукті? Зверніть увагу на слова "гідрогенізоване" рослинне масло або "натуральне масло з додаванням рослинних олій". Це ще один термін назви транс-жирів.
Незначні кількості транс-жирів зустрічаються в природі в деяких м’ясних та молочних продуктах, але транс-жири в оброблених харчових продуктах, найбільш шкідливі і небезпечні для здоров’я.
http://life.pravda.com.ua/health/2012/02/23/96699/Які продукти містять трансжири?
Маргарини і «легкі» масла.
Майже всі види куплених майонезів і майонезоподібних соусів.
Фаст-фуд, і особливо промислова картопля-фрі, в ній трансжирів відсотків сорок від загальної кількості; попкорн.
М’ясні та інші напівфабрикати, запаніровані куплені вироби,
«Полегшені» сири, сири без холестерину або зі зниженим вмістом холестерину, в яких частина або весь тваринний жир замінюють на рослинний гідрогенізований жир, рослинні вершки.
Сухі концентрати супів, соусів, десертів, кремів, порошки для «забілювання» каву,тощо.
Чіпси, вафлі, крекери, пончики, печиво і всі їхні близькі та далекі родичі, торти, цукерки. У кондитерських виробах вміст трансжирів складає від третини до половини від загальної кількості жиру.
Магазинна випічка, здоба. На жаль, навіть хліб, якщо випечений на маргарині.
https://zdorovi.in.ua/transzhyry-scho-tse-take-vsya-pravda-pro-transzhyry/