Автор Тема: Языковым страдальцам  (Прочитано 4932 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline finli

• Ветеран форума
Re: Языковым страдальцам
« Reply #60 : Квітня 29, 2019, 11:54:21 23:54 »
Цитувати
Нема ніяких ненадійних, є носії української культури, в котрих вона закріплюється.

Ви впевнені? 73% поклали з прибором на перспективи мови, в тому числі певна частка україномовних - напівперетравлених серіалами .
Тільки Захід встояв. Які Ви перспективи тут бачите? ЗЕ почне розвивати українство? Його прихильники заходяться розбудовувати українську націю?
Рілі?

На парламентських вони заведуть у ВР  україножерську більшість, от тоді і почнеться по-справжньому.
« Останнє редагування: Квітня 30, 2019, 12:04:45 00:04 від finli »

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #61 : Квітня 29, 2019, 11:57:41 23:57 »
Нема ніяких ненадійних, є носії української культури, в котрих вона закріплюється.
Ну, це мій погляд на процеси асиміляції. Люди скрізь хомо сапієнс, українцями або хрю-гав нас робить культура. Якщо людина серйозно не знає української, але вважає рідною - то вона як мінімум на вірному напрямку. Може не подобатися швидкість та якість, але питань до вектору бути ніби не повинно.

Offline finli

• Ветеран форума
« Reply #62 : Квітня 30, 2019, 12:07:30 00:07 »
Ну, це мій погляд на процеси асиміляції. Люди скрізь хомо сапієнс, українцями або хрю-гав нас робить культура. Якщо людина серйозно не знає української, але вважає рідною - то вона як мінімум на вірному напрямку. Може не подобатися швидкість та якість, але питань до вектору бути ніби не повинно.

Вони не роблять вчинків. Вони імітують. Брешуть....з різних причин.

Online RG

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
« Reply #63 : Квітня 30, 2019, 12:11:12 00:11 »
Фінлі хоче від них справжньої любові до української мови.

От  цинічний падонак.  (міг би просто схавати дуті графіки і брехливі обіцянки , от же ж ..)

Ну от був такий Борис Олійник, мову мабуть таки любив. І що з того ?

Зараз є такі пердуни Кравчук Льоня чи Мороз Сашко, очевидно україномовні не з примусу. І як це заважало чи заважає їм бути підарасами ?  :smilie7:   

Offline finli

• Ветеран форума
« Reply #64 : Квітня 30, 2019, 12:17:40 00:17 »
Ну от був такий Борис Олійник, мову мабуть таки любив. І що з того ?

Зараз є такі пердуни Кравчук Льоня чи Мороз Сашко, очевидно україномовні не з примусу. І як це заважало чи заважає їм бути підарасами ?  :smilie7:   

Восени ці підараси здадуться Вам мармеладом українськості у порівнянні з тим що  побачите в новій ВР.

Offline Бувалий

• Ветеран форума
« Reply #65 : Квітня 30, 2019, 09:05:54 09:05 »
 :Sho_za: Не розумiю, про що мова - я багато рокiв спiлкувався йазыком, але в школi, в 70-80 роки... вчив Укр. мову та лiтературу, коли це було не цiкаво, не модно, на це не звертали уваги...
Коли мене питають Укр. мовою - вiдповiдаю так само...
Едине, що рiже вухо - суржик - з цим якось треба боротися, але якщо людина так вихована, як ii змусити розмволяти на Укр. мовi?..

Offline finli

• Ветеран форума
« Reply #66 : Квітня 30, 2019, 09:17:48 09:17 »
Мірко Саблич
9 год ·
Журналіст Наталія Мосейчук: "Мова не нагодує".

Томос на хліб не намажеш, Безвіз не нагодує (c)

Offline Бувалий

• Ветеран форума
« Reply #67 : Квітня 30, 2019, 09:22:02 09:22 »
Мірко Саблич
9 год ·
Журналіст Наталія Мосейчук: "Мова не нагодує".
Томос на хліб не намажеш, Безвіз не нагодує (c)
Баригам - Томас, Плюсам - Молодую Ze - команду...
 :smilie1:

Offline Alison

• Hero Member
« Reply #68 : Квітня 30, 2019, 09:59:37 09:59 »
За 22 роки навіть не третина - це ні про що. На мою думку, це самотьоком так би мовити

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #69 : Квітня 30, 2019, 10:19:37 10:19 »
Ви впевнені? 73% поклали з прибором на перспективи мови, в тому числі певна частка україномовних - напівперетравлених серіалами .
Тільки Захід встояв. Які Ви перспективи тут бачите? ЗЕ почне розвивати українство? Його прихильники заходяться розбудовувати українську націю?
Рілі?

На парламентських вони заведуть у ВР  україножерську більшість, от тоді і почнеться по-справжньому.
Ви просто ставитеся до людей як до створінь, чітко та ясно розуміючих, що вони роблять, та нащо. Типу, віддав голос за зеленського - то мабуть чітко зважив всі "про" та "контра", зробив вибір поміж мовою та російським серіалом. А я в таких людях бачу широкий спектр альтернативних мотивів, починаючи з психологічних моментів й закінчуючи банальною тупістю.
Тому для мене немає нічого особливого в думці, що ці люди будуть розбудовувати українську націю. Ще і як будуть, головне поставити їх у відповідні умови, щоб вектор комфорту співпадав з державницьким.
Власне за це й триває боротьба з кацапами. На їхньому боці кількість, гроші та наявність систем впливу. Одночасно їм бракує розуміння наявності принципових відмінностей поміж націями (між іншим, після зливу прігожинських інструкцій для Судану, мені стало ясно що це в них розповсюджується на всіх, а не тільки на українців, як мені здавалося раніше).

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #70 : Квітня 30, 2019, 10:23:44 10:23 »
:Sho_za: Не розумiю, про що мова - я багато рокiв спiлкувався йазыком, але в школi, в 70-80 роки... вчив Укр. мову та лiтературу, коли це було не цiкаво, не модно, на це не звертали уваги...
Коли мене питають Укр. мовою - вiдповiдаю так само...
Едине, що рiже вухо - суржик - з цим якось треба боротися, але якщо людина так вихована, як ii змусити розмволяти на Укр. мовi?..
Не треба нікого ні до чого змушувати. За умови незмінності поточного вектору розвитку, суржик розкладеться на кілька діалектів, й діалекти в свою чергу будуть забезпечувати подальший натуральний розвиток живої мови.

Offline finli

• Ветеран форума
« Reply #71 : Квітня 30, 2019, 10:26:29 10:26 »
Комашки. Ось послухайте що розумна людина каже (болд)

Alexandr Suprunov В Украине мовный закон воспринимается 50х50. На Западе как праздник, на Востоке как полный писец. Вот так и поделится страна пополам если этот закон останется.
2
Приховати або поскаржитись на це
Подобається
 · Відповісти · 24 хв
Вибрано параметр «Найвідповідніші», тому деякі відповіді можуть бути сховані.
Віталій Портников
Віталій Портников Александр Супрунов В конечном счёте Украина будет там, где празднуют. Все остальное станет Россией. Такова реальность, другой нет.

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #72 : Квітня 30, 2019, 10:33:17 10:33 »
Комашки. Ось послухайте що розумна людина каже (болд)

Alexandr Suprunov В Украине мовный закон воспринимается 50х50. На Западе как праздник, на Востоке как полный писец. Вот так и поделится страна пополам если этот закон останется.
2
Приховати або поскаржитись на це
Подобається
 · Відповісти · 24 хв
Вибрано параметр «Найвідповідніші», тому деякі відповіді можуть бути сховані.
Віталій Портников
Віталій Портников Александр Супрунов В конечном счёте Украина будет там, где празднуют. Все остальное станет Россией. Такова реальность, другой нет.
Я з цим й не сперечаюся. Моя точка зору полягає лише в тому, що "там, де святкують" - це динамічна площа, котра може як скорочуватися, так й поширюватися. А так, концептуально - я стою на тих самих засадах, що й Портніков. України без української мови бути не може.

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #73 : Квітня 30, 2019, 10:34:07 10:34 »
Ви просто ставитеся до людей як до створінь, чітко та ясно розуміючих, що вони роблять, та нащо. Типу, віддав голос за зеленського - то мабуть чітко зважив всі "про" та "контра", зробив вибір поміж мовою та російським серіалом. А я в таких людях бачу широкий спектр альтернативних мотивів, починаючи з психологічних моментів й закінчуючи банальною тупістю.
Тому для мене немає нічого особливого в думці, що ці люди будуть розбудовувати українську націю. Ще і як будуть, головне поставити їх у відповідні умови, щоб вектор комфорту співпадав з державницьким.
Власне за це й триває боротьба з кацапами. На їхньому боці кількість, гроші та наявність систем впливу. Одночасно їм бракує розуміння наявності принципових відмінностей поміж націями (між іншим, після зливу прігожинських інструкцій для Судану, мені стало ясно що це в них розповсюджується на всіх, а не тільки на українців, як мені здавалося раніше).
:smiley24:

Offline finli

• Ветеран форума
« Reply #74 : Квітня 30, 2019, 10:35:48 10:35 »
Я з цим й не сперечаюся. Моя точка зору полягає лише в тому, що "там, де святкують" - це динамічна площа, котра може як скорочуватися, так й поширюватися. А так, концептуально - я стою на тих самих засадах, що й Портніков. України без української мови бути не може.

Ну так я от і запитую т.з рускоязичних патріотів України, чого ви чекаєте?

Offline Cheerful Sniper

• Hero Member
« Reply #75 : Квітня 30, 2019, 10:39:00 10:39 »
Ты расскажи об анестезии своей средневековой мантры , которым реальная жизнь показывает , что вы фетиш-мовные просто  дебилы.

Тебе коли в Україну завезли?

Offline Южанин

• Ветеран форума
« Reply #76 : Квітня 30, 2019, 10:50:56 10:50 »

Я жду пока ты совок объяснишь это исходя из своей идиотской теории. Я вижу попытки таких как ты просто внести раскол и запустить общество по ложному следу. Любому кто умеет складывать 1+1 видно , что твои стенания полная дурня и не в мове проблема.

« Останнє редагування: Квітня 30, 2019, 10:54:44 10:54 від Южанин »

Offline irpin

• Ветеран форума
« Reply #77 : Квітня 30, 2019, 11:00:10 11:00 »
вибачте, шо влізаю в таку інтелектуальну бесіду, але цікаво, хто здатен прочитати і зрозуміти, наприклад таке:

Цитувати
Наивно е да смятаме, че популярният комедиен актьор само за три месеца е успял да създаде структури и да разгърне мощна политическа кампания.
Да, националната известност и телевизионната слава силно му помогна, но не бе решаваща.
Зеленский бе използван като инструмент за отмъщение на неколцина олигарси и за осъществяване плановете на Кремъл.

без перекладача на гуглі, кому було складно?
п.с. я всю статтю прочитав з розумінням 95% тексту без напруження.

Offline Cheerful Sniper

• Hero Member
« Reply #78 : Квітня 30, 2019, 11:02:01 11:02 »
Я жду пока ты совок объяснишь это исходя из своей идиотской теории. Я вижу попытки таких как ты просто внести раскол и запустить общество по ложному следу. Любому кто умеет складывать 1+1 видно , что твои стенания полная дурня и не в мове проблема.

Кидали і черчілів, і де голлів, а потім чухали потилиці.
Маємо приклад брексіту.

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #79 : Квітня 30, 2019, 11:04:08 11:04 »
Насправді ви просто хочете прискорити природній процес, лишаючи незмінною базу мотивації. На практиці це (особливо серед чоловіків) погано працює.

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #80 : Квітня 30, 2019, 11:04:29 11:04 »
вибачте, шо влізаю в таку інтелектуальну бесіду, але цікаво, хто здатен прочитати і зрозуміти, наприклад таке:

без перекладача на гуглі, кому було складно?
п.с. я всю статтю прочитав з розумінням 95% тексту без напруження.
Болгарська?

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #81 : Квітня 30, 2019, 11:06:12 11:06 »
Будьхто з тих, хто володіє принаймі двома слов'янськими мовами :)

Offline irpin

• Ветеран форума
« Reply #82 : Квітня 30, 2019, 11:08:10 11:08 »
Болгарська?
так.
у кого є інтерес, посилання:
https://www.faktor.bg/bg/articles/politika/hlyab-i-pasti/ukrainskite-izbori-salto-bez-mortale
і взагалі розділ "політика" на тому сайті вельми цікавий. спробуйте.  :smilie5:

Offline Южанин

• Ветеран форума
« Reply #83 : Квітня 30, 2019, 11:08:14 11:08 »
Кидали і черчілів, і де голлів, а потім чухали потилиці.
Маємо приклад брексіту.

Пустая демагогическая лабуда совковая . А ну совок с извечным совковым стремлением  "все как один" покажи мне подтверждение на предложенной карте , что мова кого-то сделала патриотом. Ну и на примере нацблядей таких из себя украиномовных шо капец.

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #84 : Квітня 30, 2019, 11:10:07 11:10 »
Пустая демагогическая лабуда совковая . А ну совок с извечным совковым стремлением  "все как один" покажи мне подтверждение на предложенной карте , что мова кого-то сделала патриотом. Ну и на примере нацблядей таких из себя украиномовных шо капец.
За Зелю голосували не з ознак наявності чи відсутності патріотизму.

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #85 : Квітня 30, 2019, 11:12:58 11:12 »
На мою думку, недооцінювання важливості мови є такою ж помилкою, як й її переоцінка.

Offline Cheerful Sniper

• Hero Member
« Reply #86 : Квітня 30, 2019, 11:15:22 11:15 »
Чому росіяни те саме кажуть і в Казахстані, і в Литві?
Це методички, чи

Offline Южанин

• Ветеран форума
« Reply #87 : Квітня 30, 2019, 11:16:08 11:16 »
За Зелю голосували не з ознак наявності чи відсутності патріотизму.

Зато эти мовные страдальцы идут по алгоритму Зели и кремля. Не смотрел , а читал , что у Зели в его мультике свой/чужой определяли по фамилии. Чем тот алгоритм отличается от страданий вот таких как finli и от алгоритма кремля, который лез в Украину точно по такому же принципу?

Offline Южанин

• Ветеран форума
« Reply #88 : Квітня 30, 2019, 11:19:12 11:19 »

То, что ты русский видно про своему идиотизму. И мова из тебя идиота человека точно не сделает, как не сделала из Олейника , Ленки Бойко и из сотни тысяч тех кто голосовал за клоуна.

Offline Cheerful Sniper

• Hero Member
« Reply #89 : Квітня 30, 2019, 11:22:31 11:22 »
То, что ты русский видно про своему идиотизму.

А "русскій", це образа?