Автор Тема: Языковым страдальцам  (Прочитано 4935 раз)

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.

Offline finli

• Ветеран форума
Re: Языковым страдальцам
« Reply #90 : Квітня 30, 2019, 11:22:35 11:22 »
Агов .  Южаніну виданий карт - бланш на образи дописувачів? Чи його мета перетворити нормальну дискусію у лайку і срач?
Я так розумію, щоб гілку знесли з обговорення.

Offline irpin

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
« Reply #91 : Квітня 30, 2019, 11:24:41 11:24 »
На мою думку, недооцінювання важливості мови є такою ж помилкою, як й її переоцінка.
забужко казала, шо процес мислення потребує енергетичних витрат.
це правда. тому, допоки в суспільстві не станеться кількісних змін, годі чекати якості і розуміння патріотизму. мовних закон є протекцією і захистом українського ставлення до країни, історії, тощо. зменшення поля "безвольного потребляцтва" - безумовне благо для нації.
а спротив буде. і без сумніву оскаженілий.

Offline Южанин

• Ветеран форума
« Reply #92 : Квітня 30, 2019, 11:26:37 11:26 »
Агов .  Южаніну виданий карт - бланш на образи дописувачів? Чи його мета перетворити нормальну дискусію у лайку і срач?

С чего это ты мовный страдалец и зебил взял , что у тебя есть карт-бланш ? Потому что ты из себя истинного  арийца здесь пытаешься корчить совковое? Ну точно как нац.бдядь работающая по методичка  кремля.

Offline irpin

• Ветеран форума
« Reply #93 : Квітня 30, 2019, 11:26:46 11:26 »
А "русскій", це образа?
в данному випадку - метафора.  :smilie5:

Offline Cheerful Sniper

• Hero Member
« Reply #94 : Квітня 30, 2019, 11:34:15 11:34 »
С чего это ты мовный страдалец и зебил взял , что у тебя есть карт-бланш ? Потому что ты из себя истинного  арийца здесь пытаешься корчить совковое? Ну точно как нац.бдядь работающая по методичка  кремля.

В степи, покрытой пылью бренной,
Сидел и плакал человек.
А мимо шёл Творец Вселенной.
Остановившись, Он изрек:
“Я друг униженных и бедных,
Я всех убогих берегу,
Я знаю много слов заветных.
Я есмь твой Бог. Я всё могу.
Меня печалит вид твой грустный,
Какой нуждою ты тесним?”
И человек сказал: “Я - русский”,
И Бог заплакал вместе с ним.

Offline Южанин

• Ветеран форума
« Reply #95 : Квітня 30, 2019, 11:37:56 11:37 »

И человек сказал: “Я - русский”,
И Бог заплакал вместе с ним.

Та я вижу , что ты русский и твоя фамилия не Билецкицй случайно?

Offline irpin

• Ветеран форума
« Reply #96 : Квітня 30, 2019, 11:44:49 11:44 »
Та я вижу , что ты русский и твоя фамилия не Билецкицй случайно?
це вірш зіновьєва. його полбюляють тулити, де тільки є змога, щоби подряпати вавку.  :smilie5: нажаль, інших його віршів не приводять, а там є багато чого цікавого.

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #97 : Квітня 30, 2019, 12:24:03 12:24 »
Зато эти мовные страдальцы идут по алгоритму Зели и кремля. Не смотрел , а читал , что у Зели в его мультике свой/чужой определяли по фамилии. Чем тот алгоритм отличается от страданий вот таких как finli и от алгоритма кремля, который лез в Украину точно по такому же принципу?
Метою. По якому принципу ліз Кремль в Україну?

Offline Южанин

• Ветеран форума
« Reply #98 : Квітня 30, 2019, 12:29:51 12:29 »
По якому принципу ліз Кремль в Україну?

По тому ж самому тільки з протилежним знаком. Це совковий принцип. "Узький мир" пішов не по мові , а по совкізму , який і демонструють оті мовострадальці.

Offline RG

• Ветеран форума
« Reply #99 : Квітня 30, 2019, 01:50:30 13:50 »
Восени ці підараси здадуться Вам мармеладом українськості у порівнянні з тим що  побачите в новій ВР.

Гіршим підором, ніж Кравчук, не можна бути в принципі.

Істота, що була першим президентом після отримання незалежності, яка на старості публічно відсмоктує всім антиукраїнським уродцям   :at   

Offline finli

• Ветеран форума
« Reply #100 : Квітня 30, 2019, 02:56:12 14:56 »
Цитувати
Перед Україною сьогодні стоять серйозні виклики, які ми зможемо подолати лише разом. Російська агресія, повільний економічний розвиток, масова еміграція українців за кордон, тотальна корупція – це проблеми, які стосуються кожного з нас і суспільства в цілому. Тому ми повинні ініціювати та ухвалювати такі закони й такі рішення, які консолідують суспільство, а не навпаки.
Українська мова – єдина державна мова в Україні. Так було, так є і так буде. Щодо цього питання – жодних компромісів. Держава повинна дбати про розвиток української мови, про розширення сфери її вжитку. Це теж безумовно, з цим погоджується все суспільство.
Питання в методах, якими ми втілюємо в життя цей стратегічний курс. Моя принципова позиція – держава має сприяти розвитку української мови шляхом створення стимулів і позитивних прикладів, а не заборон і покарань, ускладненням бюрократичних процедур, множенням кількості чиновників замість їхнього скорочення.

Згодні?

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #101 : Квітня 30, 2019, 03:08:47 15:08 »

Offline finli

• Ветеран форума
« Reply #102 : Квітня 30, 2019, 03:12:25 15:12 »
Ні.

Чому? Це ж  шлях заохочень , переконань, поступового розширення ? Чому ж ні?Правильний  вектор.
« Останнє редагування: Квітня 30, 2019, 03:26:53 15:26 від finli »

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #103 : Квітня 30, 2019, 03:26:53 15:26 »
Чому? Це ж  шлях заохочень , переконань, поступового розширення ? Чому ж ні?
Ви серйозно хочете порозпитувати, чому в мене застосовуються різні підходи до контекстів "країна" та "форум"? :)

Offline finli

• Ветеран форума
« Reply #104 : Квітня 30, 2019, 03:28:38 15:28 »
Ви серйозно хочете порозпитувати, чому в мене застосовуються різні підходи до контекстів "країна" та "форум"? :)

Ага. Цікаво чому за порогом Юрти діє вже зовсім інший підхід.
Намагаюсь намацати логіку в такому протиріччі.

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #105 : Квітня 30, 2019, 03:52:11 15:52 »
Ага. Цікаво чому за порогом Юрти діє вже зовсім інший підхід.
Намагаюсь намацати логіку в такому протиріччі.
А. Це без проблем.
Закон наприклад регулює сферу обслуговування, прибираючи з неї право відмовити україномовній людині в обслуговуванні. Це однозначно плюс, та м'який (один з багатьох) стимул українізуватися. При цьому закон не регулює мову спілкування серед співробітників приватної контори. Це теж абсолютно нормально.
Таким чином, в нормальної людини не виникатиме з ним жодних проблем, а неадекватів потихеньку привчать до адекватності. Через цей закон ніхто не збере валізу, й не поїде у Сінгапур. Вони залишаться, й будуть його виконувати.
Ваша пропозиція заборонити вживання російської на цьому форумі не має моєї підтримки тому, що
1) Я не бачу жодного сенсу втрачати всіх тих, хто на поточний момент не прийняв особистого рішення щодо переходу на стовідсотково україномовне спілкування (а на відміну від сінгапурців, вони просто змінять форум).
2) Я вважаю, що кожен українець сам для себе вирішує, коли настає момент переходу на українську. Я вважаю абсолютно контрпродуктивною думку про зовнішній стимул. Це так не працює, особливо з чоловіками. Це викликає рефлекторний спротив.
3) Взагалі-то це пункт 1.2, тому що в ньому підкреслюється відсутність бодай якогось примусового впливу на тих, кому ви вирішили штучно прискорити перехід на українську. Плюнути на форум, й піти на інший, на фейсбук, або ще кудись - це не питання. Від слова "взагалі". Змінити країну проживання через закон - це зовсім інше. Багато чого тримає, навіть якщо у людини в штанах щось від закону вибухнуло.

Логіка стала трохи яснішою? :)

Offline finli

• Ветеран форума
« Reply #106 : Квітня 30, 2019, 04:41:20 16:41 »
А. Це без проблем.
Закон наприклад регулює сферу обслуговування, прибираючи з неї право відмовити україномовній людині в обслуговуванні. Це однозначно плюс, та м'який (один з багатьох) стимул українізуватися. При цьому закон не регулює мову спілкування серед співробітників приватної контори. Це теж абсолютно нормально.
Таким чином, в нормальної людини не виникатиме з ним жодних проблем, а неадекватів потихеньку привчать до адекватності. Через цей закон ніхто не збере валізу, й не поїде у Сінгапур. Вони залишаться, й будуть його виконувати.
Ваша пропозиція заборонити вживання російської на цьому форумі не має моєї підтримки тому, що
1) Я не бачу жодного сенсу втрачати всіх тих, хто на поточний момент не прийняв особистого рішення щодо переходу на стовідсотково україномовне спілкування (а на відміну від сінгапурців, вони просто змінять форум).
2) Я вважаю, що кожен українець сам для себе вирішує, коли настає момент переходу на українську. Я вважаю абсолютно контрпродуктивною думку про зовнішній стимул. Це так не працює, особливо з чоловіками. Це викликає рефлекторний спротив.
3) Взагалі-то це пункт 1.2, тому що в ньому підкреслюється відсутність бодай якогось примусового впливу на тих, кому ви вирішили штучно прискорити перехід на українську. Плюнути на форум, й піти на інший, на фейсбук, або ще кудись - це не питання. Від слова "взагалі". Змінити країну проживання через закон - це зовсім інше. Багато чого тримає, навіть якщо у людини в штанах щось від закону вибухнуло.

Логіка стала трохи яснішою? :)

Тобто наскільки я зрозумів головний пріоритет: щоб люди не пішли з форуму? І якщо відкинути мрії про перехід на українську тих хто цього не потребує, бо перебуває і так у комфортних умовах і немає стимулу до такого переходу  (спілкування) .
Нелогічно якось.

Знаєте. У Америці є китайські квартали  де громадяни Америки китайського походження не володіють англійською.І абсолютно не переймаються не те що переходом, а навіть оволодінням. Здогадайтесь чому?
« Останнє редагування: Квітня 30, 2019, 04:46:16 16:46 від finli »

Offline finli

• Ветеран форума
« Reply #107 : Квітня 30, 2019, 04:48:20 16:48 »
Стимул для людини може бути лише один...по тре ба.

Offline Geo

• Ветеран форума
« Reply #108 : Квітня 30, 2019, 10:37:37 22:37 »
Ні...дорогенькі...

Банити не буду.

Розвивайте тему далі. Дійдете або до істини, або до дна. Вперед.

Offline RG

• Ветеран форума
« Reply #109 : Травня 01, 2019, 07:33:20 07:33 »
Та страждати будуть.

Тема ж про страждальців   :weep:

Offline finli

• Ветеран форума
« Reply #110 : Травня 01, 2019, 11:25:36 11:25 »
Ні...дорогенькі...

Банити не буду.

Розвивайте тему далі. Дійдете або до істини, або до дна. Вперед.

ГЕО .Твоє. Так чи Ні. ...ну і закінчимо з цим.

Я там гілочку замутив з закликом до адм. СУПУ звільнити територію СУПУ від Свинособачої Мови.

То ти як?
« Останнє редагування: Травня 01, 2019, 11:32:31 11:32 від finli »

Offline Geo

• Ветеран форума
« Reply #111 : Травня 01, 2019, 12:48:12 12:48 »
ГЕО .Твоє. Так чи Ні. ...ну і закінчимо з цим.

Я там гілочку замутив з закликом до адм. СУПУ звільнити територію СУПУ від Свинособачої Мови.

То ти як?

Я читав. А ти читав, що я писав про АТО і мову? Про "розірвані шаблони" у мене? ЗДОРРРОВЕЗНИЙ такий пост, ретельно все було написано...

Повторити?

1. Російськомовні з Дніпра, Запоріжжя, Одеси, Києва не слухали русскій блатняк-шансон і не дивились кацапські серіали. Воювали за Україну і співали повстанькі пісні українською мовою.
2. Україномовні з Івано-Франківська, Львова, Чернівців, Мукачева слухали русскій блатняк-шансон і дивились кацапські серіали. Воювали за Україну і співали повстанькі пісні українською мовою.
3. Російськомовні з Дніпра, Запоріжжя, Одеси, Києва слухали русскій блатняк-шансон і дивились кацапські серіали. Воювали за Україну і співали повстанькі пісні українською мовою.
4. Україномовні з Івано-Франківська, Львова, Чернівців, Мукачева не слухали русскій блатняк-шансон і не дивились кацапські серіали. Воювали за Україну і співали повстанькі пісні українською мовою.
5. Україномовні з Івано-Франківська, Львова, Чернівців, Мукачева не вилазили з "заробітків" у Москві.
6. Російськомовні з Дніпра, Запоріжжя, Одеси, Києва ніколи там не були і вважали це за "западло".
7. Російськомовні з Дніпра, Запоріжжя, Одеси, Києва не вилазили з "заробітків" у Москві.
8. Україномовні з Івано-Франківська, Львова, Чернівців, Мукачева ніколи там не були і вважали це за "западло".

Аватари, які бухали...були, як російськомовні, так і україномовні.

І ті, і ті...вважали і вважають Бандеру і Шухевича героями.

Ти вирішив КАРДИНАЛЬНО І ШВИДКО всім перейти на українську в ПОБУТІ по клацанню пальцями, бо ти - Мовний Патріот? В країні, яка сотні років під москалями жила?
"Паровоз! Стой! Раз! Два!"?
Ти всім в Києві "русскоговорящим" вже морду набив?

Попереджаю тебе за мовний срач і Адама Жоржовича за дику матючню...Або заткніться...ОБИДВА...або отримаєте по три дні бану. "Горячіє фінскіє парні" (с)

Задовбали.

Offline finli

• Ветеран форума
« Reply #112 : Травня 01, 2019, 12:55:39 12:55 »
Цитувати
Ти всім в Києві "русскоговорящим" вже морду набив?

З багатьма розісрався , опускають очі, зіскакують з теми...таке.
Після всього що було вже. Вважаю рускоязиких - ментальними довбойобами. Якось так.
І Мовчати не буду.

Offline Geo

• Ветеран форума
« Reply #113 : Травня 01, 2019, 01:08:11 13:08 »
З багатьма розісрався , опускають очі, зіскакують з теми...таке.
Після всього що було вже. Вважаю рускоязиких - ментальними довбойобами. Якось так.
І Мовчати не буду.

А я вважаю ментальними довбойобами - диванних теоретиків. І мовчати не буду. Але в мене є ще "банхаммер". Так що у мене є, сам розумієш, інша вагова категорія.

1. Я був на війні і бачив на власні очі...як РВУТЬСЯ НАФІГ ВСІ ТВОЇ ШАБЛОНИ. Ти - ні.
2. Я модератор. Ти - ні.

Offline Geo

• Ветеран форума
« Reply #114 : Травня 01, 2019, 01:10:35 13:10 »
Адам Жоржович, дядьку... третій раз кажу....або ти припиниш своє вокзальне хамство і дике матючіння...або забаню надовго.

Бо матюкатись і розмовляти матом - різні речі.

Offline Geo

• Ветеран форума
« Reply #115 : Травня 01, 2019, 01:23:16 13:23 »
Заперечувати той факт, що є:

1. Україномовні малороси і ватники
2. Російськомовні бандерівці

це теж "ментальний довбоєбізм"

І це НЕ ЗАПЕРЕЧУЄ ФАКТУ

НЕУКЛІННОГО
ПОСТУПОВОГО
переходу
на УКРАЇНСЬКУ мову в УКРАЇНІ, як і потрібно бути в державі.

а також пропаганди української мови...через фільми, книги, музику, тощо...ЦЕ - КОЛОСАЛЬНА РОБОТА, а не "паровоз! Стой! Раз! Два!"

Але кидатись на людину, не знаючи, ХТО ВОНА...,може прекрасний ГРОМАДЯНИН, а може прокацапська вата...тільки тому, що вона заговорила російською..., або навпаки, робити твердий висновок, що вона - ПАТРІОТ тільки тому, що розмовляє українською...це ПРИМІТИВ.

Offline irpin

• Ветеран форума
« Reply #116 : Травня 01, 2019, 01:52:43 13:52 »
от як би так погодитися з останнім дописом, але шоб оточуючі не зарахували тебе в геоботи?  :smilie11: ділемма, одначе.

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #117 : Травня 01, 2019, 03:04:16 15:04 »
от як би так погодитися з останнім дописом, але шоб оточуючі не зарахували тебе в геоботи?  :smilie11: ділемма, одначе.
Це не дилема, це досвід і логіка.

Offline finli

• Ветеран форума
« Reply #118 : Травня 01, 2019, 03:28:51 15:28 »
ГЕО зробіть просто україномовний форум  без Бла бла бла   про
Цитувати
НЕУКЛІННОГО
ПОСТУПОВОГО
переходу
на УКРАЇНСЬКУ мову

Це буде вчинок, а не ця розварна лапша двадцятирічної витримки, про всьо буде, но потім, і нє сразу.

Offline irpin

• Ветеран форума
« Reply #119 : Травня 01, 2019, 03:43:38 15:43 »
Це не дилема, це досвід і логіка.
ніт. як перестане махати банхамером у своїх дописах, то дилема зникне.  :smilie5: