Автор Тема: Якби у вас було завдання побудувати партійну мережу  (Прочитано 1376 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline ксeня

• Hero Member
Яким принципом ви би керувалися у підборі людей? На рівні області. Уявіть собі, що нема штабів, нема старих людей, все зникло. Вам потрібні нові люди, нові осередки. Як ви це зробите? Чим будете керуватися? Питання майже не теоретичне.

Offline Outlander

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
Яким принципом ви би керувалися у підборі людей? На рівні області. Уявіть собі, що нема штабів, нема старих людей, все зникло. Вам потрібні нові люди, нові осередки. Як ви це зробите? Чим будете керуватися? Питання майже не теоретичне.
Грошима б керувався. Без грошей це все марно.
"El leon es fuerte porque los otros animales son debiles" / Лев сильний лише тому що інші звірі слабкі / Subcomandante Marcos

Offline svit

• Ветеран форума

Задати просте питання - за кого ти голосував.

Offline ксeня

• Hero Member
Задати просте питання - за кого ти голосував.

Та це якраз є. Кілька тисяч людей, які розпорошені по області і точно наші. В розумінні, контакт з ними є.

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
Як і в будь-якій організації: керівники, керовані; розумні, дурні; діяльноініціативні, пасивні; мозок, руки; і грошовиті.

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
 А взагалі, треба відповідну літературу почитати.

Online RG

• Ветеран форума

Орієнтуватись на людей, які довели свої організаторські якості і не є кар'єристами.  Таких, звичайно, треба пошукати. 

Інакше створите партійну мережу для когось іншого   :smilie7: 

Offline ксeня

• Hero Member
Орієнтуватись на людей, які довели свої організаторські якості і не є кар'єристами.  Таких, звичайно, треба пошукати. 

Інакше створите партійну мережу для когось іншого   :smilie7:

Тобто, шукати людей насамперед ідейних? Добре, скажімо знайшли. Далі стосунки між ними (районними штабами) і штабом вище- партнерські чи "начальник-підлеглий"? В мене тут просто назріває суперечка, мені ваша думка важлива.

Offline WestNik

• Ветеран форума

А кого Ви маєте на увазі «вам потрібні» ?

Offline ксeня

• Hero Member
А кого Ви маєте на увазі «вам потрібні» ?

Кажу ж- нашим. Хто для нас наші?

Offline WestNik

• Ветеран форума
Кажу ж- нашим. Хто для нас наші?

:smiley15:

Я просто хотів сказати, що об’єднуватись , як на мене, розумні люди мають навколо спільних ідей

А не тому, що вони комусь потрібні

Offline WestNik

• Ветеран форума
а якщо по суті,  якщо часу не надто багато - в світлі українських реалій, потрібні кілька впізнаваних осіб з правильною стратегією, бажано не з політикуму

і їм потрібно забезпечити медійну підтримку у вигляді каналів, дискусійних клубів і т.д.

при цьому однозначно з'явиться коло фоловерів, з яких можна пробувати формувати структуровану спільноту

Offline svit

• Ветеран форума
А взагалі, треба відповідну літературу почитати.

Жартуєш? Хто зараз читає літературу.

Offline ксeня

• Hero Member

Я просто хотів сказати, що об’єднуватись , як на мене, розумні люди мають навколо спільних ідей

А не тому, що вони комусь потрібні

Тобто, головною є ідея. Не гроші, не особисті амбіції, а таки ідея. Але ідейна розумна людина, чи група людей мусить мати повноваження приймати самостійні рішення. У нас же популярна жорстка вертикаль. Я не вважаю, що це зараз правильна концепція.

Offline WestNik

• Ветеран форума
Тобто, головною є ідея. Не гроші, не особисті амбіції, а таки ідея. Але ідейна розумна людина, чи група людей мусить мати повноваження приймати самостійні рішення. У нас же популярна жорстка вертикаль. Я не вважаю, що це зараз правильна концепція.

Потрібні дискусії, моделювання

для цього, я вважаю, має бути задіяно кілька цікавих впізнаваних осіб з зформованою стратегією залучення і утримання фоловерів

і , повторюся, без медійної підтримки зараз це зробити складно

Online div

• Ветеран форума

Поверь, идея это хорошо, но без бабла это все долго не продержится. Максимум год, может два, а дальше даже самые идейные пойдут на заработки бо есть надо всем.
Я чисто теоретически, практики создания организаций никогда не имел, но я просто копировал бы английскую систему. Но к сожалению у нас что не делай, а получается КПСС. Народ такой

Offline Outlander

• Ветеран форума
Поверь, идея это хорошо, но без бабла это все долго не продержится. Максимум год, может два, а дальше даже самые идейные пойдут на заработки бо есть надо всем.
Ну я одразу це написав. В українських реаліях в партійні структури ідуть люди 3х типів:
- на зарплату. Партійна робота це така ж робота як і будь-яка інша. якісний склад персоналу в цій групі напряму залежить від рівня зарплати.
- ті хто хочуть якимось чином потрапити у владу (від місцевої до центральної), чи хоча б бути коло влади (всілякими помічниками депутатів і тд), якійсний склад в цій групі напряму залежить від перспектив потрапляння у владу.
- ідейні романтики.

3-тя група мало того що вона реально буде мізерна за чисельністю, так ще й реальної користі від неї буде мінімум з багатьох причин.

А усі інші, навіть якщо підтримують ідейно якусь політичну силу, практичної допомоги ніякої забезпечувати не будуть. Навіть сплата ними членських внесків це занадто оптимістична надія, яка навряд чи буде реалізована.
"El leon es fuerte porque los otros animales son debiles" / Лев сильний лише тому що інші звірі слабкі / Subcomandante Marcos

Online div

• Ветеран форума
- ідейні романтики.

Подумалось. Интересно а существуют идейные прагматики?

Offline Outlander

• Ветеран форума
Подумалось. Интересно а существуют идейные прагматики?
Звичайно. Вони в другій і частково в першій групах.

Online div

• Ветеран форума
Звичайно. Вони в другій і частково в першій групах.

Тогда надо их выделить в отдельную групу потому как объединять их с простыми заробитчанами или с безпринципными карьеристами както неправильно

Offline Outlander

• Ветеран форума
Тогда надо их выделить в отдельную групу потому как объединять их с простыми заробитчанами или с безпринципными карьеристами както неправильно
Можна і виділити. Але основною мотивацією для цих людей, не просто прийти один раз на 5 років і поставити хрестик, а реально працювати ці 5 років, будуть саме ті чинники що описані.

Online RG

• Ветеран форума

Якраз з тою ідейністю я би був обережний і навіть ставив її на друге місце.

Найважливіше - хороші управлінські та комунікативні якості. Простіше ( і навіть дещо цинічніше) - вміння домовлятись з людьми, причому достатньо різними. 

Звичайно, погляди не повинні кардинально відрізнятись від, скажемо так 'генеральної лінії партії', цього буде цілком досить.  А агітаторів-пропагандистів з достатнім рівнем 'ідейності', якщо людина спец, вона собі вже підбере.

Відповідно, питання відносин з центром вирішується майже автоматично - тупуватих 'камандірів' з центру толковий менеджер терпіти не буде і пошле нафіг, це в кращому випадку. В гіршому - звалить сам.

Взагалі, відносини центр - осередки повинні будуватись так, що якраз центральні манагери повинні бігати навколо місцевих і питати 'чєго ізволітє'. Голоси ( а в кінцевому рахунку йдеться про них) хто забезпечує ? Саме місцеві структури.   

Це так само, як в бізнесі - все тримається на керівниках відділів та  інших структурних одиниць. Ну і бухгалтерія ще   :smilie5:

Offline bugaga

• Ветеран форума
Не знаю про яку область йде мова, але наприклад в Донецьку проукраїнська тусовка позаполітична була нормальна
А от ті що політикою займалися більшість агентура кацапська або пиздануті.
що Тризуб, що КУН, що ОУНм, що ПУ, про ВОС взагалі мовчу
Майже копія як описував Вольвач у книзі Кляса. Один в один.
« Останнє редагування: Липня 28, 2019, 04:41:00 04:41 від bugaga »
ванька ерохин вон на веллбутрине вторую машину меняет, квартиру купил, бизнес завёл, а ты всё сидишь на своих сиозсах как сыч

Offline Ad Astra

• Ветеран форума
1) Репутація та цінності
2) Бажання працювати
3) Уміння працювати

Offline Ad Astra

• Ветеран форума
Тобто, шукати людей насамперед ідейних? Добре, скажімо знайшли. Далі стосунки між ними (районними штабами) і штабом вище- партнерські чи "начальник-підлеглий"? В мене тут просто назріває суперечка, мені ваша думка важлива.

Конструктивна співпраця, що у тому числі означає 1) офіційно оформлені правила (гавернанс) - наприклад, хто і які має право приймати рішення. 2) партійну дисципліну.

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
Жартуєш? Хто зараз читає літературу.
На жаль, на форумі легше спитати.

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
Центральна рада як ідеал. І її результати як ідеал.

Offline ксeня

• Hero Member
Якраз з тою ідейністю я би був обережний і навіть ставив її на друге місце.

Найважливіше - хороші управлінські та комунікативні якості. Простіше ( і навіть дещо цинічніше) - вміння домовлятись з людьми, причому достатньо різними. 

Звичайно, погляди не повинні кардинально відрізнятись від, скажемо так 'генеральної лінії партії', цього буде цілком досить.  А агітаторів-пропагандистів з достатнім рівнем 'ідейності', якщо людина спец, вона собі вже підбере.

Відповідно, питання відносин з центром вирішується майже автоматично - тупуватих 'камандірів' з центру толковий менеджер терпіти не буде і пошле нафіг, це в кращому випадку. В гіршому - звалить сам.

Взагалі, відносини центр - осередки повинні будуватись так, що якраз центральні манагери повинні бігати навколо місцевих і питати 'чєго ізволітє'. Голоси ( а в кінцевому рахунку йдеться про них) хто забезпечує ? Саме місцеві структури.   

Це так само, як в бізнесі - все тримається на керівниках відділів та  інших структурних одиниць. Ну і бухгалтерія ще   :smilie5:

Ось! Дякую, у мене аналогічне бачення.

Offline Бувалий

• Ветеран форума
Жартуєш?
Хто зараз читає літературу.
:smiley24: Вот у тов. Крупського, той що Ленiн... е чудовий твiр й не один, теж саме - у його послiдовника - Джугашвiлi...

Offline ксeня

• Hero Member
Центральна рада як ідеал. І її результати як ідеал.

Центральна Рада не підходить, це був революційний центральний орган зі всією повнотою влади. Ми говоримо зараз лише про партійну структуру.