Автор Тема: НАБУ затримало Голову Правління Райффайзен Банк Аваль.  (Прочитано 3344 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Offline arrow

• Ветеран форума
какое нахрен шапкозакидательтво

давить зеленеь надо на каждом сантиметре
а не сопли зеленые пускать
тьху бля

Ти кого задавив?
Я пам'ятаю твою пафосну браваду на през. виборах, після чого ти зник та обтікав у кутку.
Ще не дійшло в якій реальності ми існуємо?
73% - це не глюк, який можна легко відмотати назад, потриндівши в інтернеті.
Не подобаються такі новини? Ну тоді верещі далі, можеш і на мене теж. Я зтерплю.

Offline majesty

• Ветеран форума
Ти кого задавив?
Я пам'ятаю твою пафосну браваду на през. виборах, після чого ти зник та обтікав у кутку.
Ще не дійшло в якій реальності ми існуємо?
73% - це не глюк, який можна легко відмотати назад, потриндівши в інтернеті.
Не подобаються такі новини? Ну тоді верещі далі, можеш і на мене теж. Я зтерплю.

те кто скыкглыть пусть сидит сопли жует
а не пишет простыни на пол форума

Offline arrow

• Ветеран форума

те кто скыкглыть пусть сидит сопли жует
а не пишет простыни на пол форума

Рубаха-парєнь, гроза зебілів  :smiley24:
Поважаю.

Offline Outlander

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
А ти вважаєш компашку, яка здійснила рейдерське захоплення країни, усунувши великого Петра, дурнями?

Ну тоді багатій думкою.
Ні, блін, вони генії. Як і Овоч до того. Як Мадуро, водій автобуса в Венесуелі, за твоїми мірками мабуть також розумака видатний.

Якщо до тебе ще до цих пір не дійшло, що для того щоб бути успішним в політиці чи бізнесі, розум це питання другорядне, то я уже нічим не допоможу. Там потрібні зовсім інші якості. Наполегливість, хитрість, цинізм, цілеспрямованість, ризиковість, харизма, працьовитість, чтіке розуміння роботи ієрархічної системи і готовність прийняти усі її правила. А ще удача. Яка і визначає що президентом буде Зебіл, а не жирний лисий мужик з Дизель-шоу.
"El leon es fuerte porque los otros animales son debiles" / Лев сильний лише тому що інші звірі слабкі / Subcomandante Marcos

Offline arrow

• Ветеран форума
Ні, блін, вони генії. Як і Овоч до того. Як Мадуро, водій автобуса в Венесуелі, за твоїми мірками мабуть також розумака видатний.

Якщо до тебе ще до цих пір не дійшло, що для того щоб бути успішним в політиці чи бізнесі, розум це питання другорядне, то я уже нічим не допоможу. Там потрібні зовсім інші якості. Наполегливість, хитрість, цинізм, цілеспрямованість, ризиковість, харизма, працьовитість, чтіке розуміння роботи ієрархічної системи і готовність прийняти усі її правила. А ще удача. Яка і визначає що президентом буде Зебіл, а не жирний лисий мужик з Дизель-шоу.

Для того аби наїбати біомасу, не треба бути генієм. Треба бути професійними маніпуляторами та кидалами. Ким зебіли і є. Від ТБ до банківської сфери і до грантоїдських структур.
Ти - не їхня аудиторія, і тому ти припускаєшся помилки в сприйнятті цього явища. Вони, як і хуйло свого часу, заточені на плебс, втомлений від вакханалії демократії, що вибухнула на Майдані.
І вони вивчили уроки Овоча, тож зроблять відповідну корекцію.
Моє враження, це надовго.

Offline Outlander

• Ветеран форума
Це тобі пофіг. Ти вже вирішив, шо зебіли (НАБУ - це вже зебіли) здійснили репресію проти чесного та поважного менедера.
Бо по-іншому бути не може.
Я і тут тобі запропоную написати твій прогноз, як будуть розвиватись події. Мій ти правильно зрозумів.

Перспектива кримінальної справи проти Писарука нульові. А от те що відбуватиметься навколо набагато цікавіше. Поки що я бачу мільярдні репутаційні збитки для Райффайзен Банк Інтернейшнл. В реальних європейських грошах. Тому що по всім світовим медіа пройде інфа що їхнього топ-менеджера затримали за корупцію. І більшість далі заголовку не підуть. І це реально серйозний удар. Після чого я думаю вони всерйоз (хоча уже і не вперше) задумаються про вихід з українського ринку. Бо їм ці розборки аборигенів, які топлять усю їх Групу нах не всрались. І це все на фоні табачок, Міталла, Приватбанку і усього іншого. Звідси втікатимуть усі. І на роки закажуть усім кого знають зв'язуватись з Україною. Зебіли створять тут пустку потрібну лише Хуйлу. Але ти можеш продовжувати надрочувати на ринок землі і велику приватизацію.
« Останнє редагування: Листопада 12, 2019, 12:53:55 12:53 від Outlander »
"El leon es fuerte porque los otros animales son debiles" / Лев сильний лише тому що інші звірі слабкі / Subcomandante Marcos

Offline majesty

• Ветеран форума
Рубаха-парєнь, гроза зебілів  :smiley24:
Поважаю.

то есть ты не гроза зебилов
а их дырка?

Offline arrow

• Ветеран форума
Я і тут тобі запропоную написати твій прогноз, як будуть розвиватись події. Мій ти правильно зрозумів.

Перспектива кримінальної справи проти Гончарука нульові. А от те що відбуватиметься навколо набагато цікавіше. Поки що я бачу мільярдні репутаційні збитки для Райффайзен Банк Інтернейшнл. В реальних європейських грошах. Тому що по всім світовим медіа пройде інфа що їхнього топ-менеджера затримали за корупцію. І більшість далі заголовку не підуть. І це реально серйозний удар. Після чого я думаю вони всерйоз (хоча уже і не вперше) задумаються про вихід з українського ринку. Бо їм ці розборки аборигенів, які топлять усю їх Групу нах не всрались. І це все на фоні табачок, Міталла, Приватбанку і усього іншого. Звідси втікатимуть усі. І на роки закажуть усім кого знають зв'язуватись з Україною. Зебіли створять тут пустку потрібну лише Хуйлу. Але ти можеш продовжувати надрочувати на ринок землі і велику приватизацію.

Мій загальний прогноз.
Зебіли мають шалений простір для маневру та запас міцності для помилок, поки вони обживаються в кріслах.
Тому з точки зору здорового глузду вони робитимуть дуже серйозні помикли, але зможуть компенсувати їх деіне, тобто закриють когось невинного, але компенсують посадкою справжнього злодія. А головне - вийдуть на потік, аби забезпечти картинку. Знову ж. за калькою хуйла.

По інвесторах то взаагалі поки зарано робити висновки. У мене враження, що вони свідомо пригнічують бізнес-клімат, аби провести приватизацію у власному колі плюс пробно кацапські гроші, аби відчути смак відновлення "партнерства". Тому вважаю то були не пройоби, а свідомі дії. Час покаже.

Все кепсько, бо наразі вони повністю контролюють порядок денний, а Пєтя з ЄС поводяться начебто хочуть відіграти все в шашки в чапаєва. Потяг пішов, пішов.

Все доведеться починати з чистого аркуша, з позитивного плану розвитку, по краплинах. А не "ось-ось скинемо" зебілів разом із раптом милою Юлею, Ляшком та свабодою і заживемо, наче нічого й не було.

Offline arrow

• Ветеран форума

то есть ты не гроза зебилов
а их дырка?

Вважай як хочеш, герой.

Offline majesty

• Ветеран форума
Вважай як хочеш, герой.

что бы быть грозой зебилов надо быть героем? :weep:

Offline majesty

• Ветеран форума
именно скыглящие рагули привели зебила к власти
 зубужыння коррупция свинарчкуи перестать стрелять

Offline arrow

• Ветеран форума
что бы быть грозой зебилов надо быть героем? :weep:

Ти для мене герой, взірець та дороговказ.

Offline arrow

• Ветеран форума
Iryna Gerashchenko
6 mins ·

Турборежим проти євроінтеграціі. Зелений уряд і парламент вже не приховують, що пригальмовують євроінтеграцію. Є гасла і красиві слова, а є дії. Сьогодні монобільшість проголосувала зміни до закону про ринок електроенергії, який прямо суперечить директивам і додаткам Єврокомісії. Цей законопроект не узгоджений з нашими європейськими партнерами. Й при цьому слуги протягли поправку , яка повернула російське вугілля ( часто це крадене на окупованих територіях ) й електроенергію з РФ на російський ринок. Тобто, тепер « торгівля на крові « офіційно узаконена слугами. Сьоголні , під час обговорення закону, який повністю суперечить праву ЄС в енерго сфері, ми задали запитання профільному міністру Оржелю, чому голосують антиєвропейський закон 2233. Він відмахнувся, мовляв, розмовляйте з профільним віце- прем‘єром. Ми підійшли до міністра після голосуання . Він визнав, що закон не відповідає директивам і не є узгодженим. В цей момент слуги почали відганяти нас від свого міністра.
_____

Йде підготовка до зустрічі поголеного Бубочкі з Хуйлом.

Offline majesty

• Ветеран форума
Ти для мене герой, взірець та дороговказ.

с нытиками дела не будет
запомни это
ну и напоследок
я думаю если путен предложит акуенные рынок земли в малороссии, а за твою сотку земли 10 тыс баксов  ты выберешь малороссию????

Offline Outlander

• Ветеран форума
Мій загальний прогноз.
Ну я вазагалі-то казав про прогноз по конкретному випадку.

Зебіли мають шалений простір для маневру та запас міцності для помилок, поки вони обживаються в кріслах.
Нічого вони вже не мають.

Тому з точки зору здорового глузду вони робитимуть дуже серйозні помикли, але зможуть компенсувати їх деіне, тобто закриють когось невинного, але компенсують посадкою справжнього злодія. А головне - вийдуть на потік, аби забезпечти картинку. Знову ж. за калькою хуйла.
Не зовсім зрозумів а хто ж тоді визначить вони закрили винуватого чи ні? Хто у нас до речі "справжній злодій"? :gigi:
Да і люмпену без різниці кого закриють. Для люмпена винні всі хто хоч трішки багатший за них. Закривати можна пів країни. От тільки вже навіть посадки люмпен не будуть так радувати. Бо інші проблеми не вирішені. Приснопам'ятні "тарифи і зарплати". Та й  посадок поки що немає. І не буде. Бо абсолютна більшість справ розвалиться в судах. Як тільки фокус з цієї справи переміщується на наступну, її фігурант має необмежені можливості щодо затягування, зриву, та купівлі цієї справи. А фокус у Зебіла більше ніж на пару хвилин ні на чому не затримується. То він митників ганяє, то нові міста на Чорному морі будує, то бурштин забороняє копати, то дороги руками депутатів будує, то корупціонерів саджає. Але як тільки фокус змістився, все повертається як і було. Абсолютна відсутність системності. Вільний політ думки імбецила.

По інвесторах то взаагалі поки зарано робити висновки. У мене враження, що вони свідомо пригнічують бізнес-клімат, аби провести приватизацію у власному колі плюс пробно кацапські гроші, аби відчути смак відновлення "партнерства". Тому вважаю то були не пройоби, а свідомі дії. Час покаже.
По інвесторам пізно робити висновки. Свідомі це дії чи несвідомі, але усі хто можуть зараз виводять капітали в офшор. Хто не може - закуклюється, намагається прикинутись шлангом, щоб його не помітили і не рейдарнули. Старі йдуть або згортаються, нових не буде. Тому пофіг для чого це робиться, але манюпас найближчі роки прогнозовано страждатиме.
« Останнє редагування: Листопада 12, 2019, 01:32:41 13:32 від Outlander »

Offline Outlander

• Ветеран форума
Iryna Gerashchenko
6 mins ·

Турборежим проти євроінтеграціі.

Йде підготовка до зустрічі поголеного Бубочкі з Хуйлом.
Але головне зараз це закон про ринок землі прийняти. Щоб землю в Південно-Західному Федеральному окрузі можна було вільно продавати і купувати. Правда ж?  :gigi:

Offline arrow

• Ветеран форума
Ну я вазагалі-то казав про прогноз по конкретному випадку.
Нічого вони вже не мають.
Не зовсім зрозумів а хто ж тоді визначить вони закрили винуватого чи ні? Хто у нас до речі "справжній злодій"? :gigi:
Та і яка взагалі різниця люмпену кого закриють? Для люмпена винні всі хто хоч трішки багатший за них. Закривати можна пів країни. От тільки вже навіть посадки люмпен не будуть так радувати. Бо інші проблеми не вирішені. Приснопам'ятні "тарифи і заплати". Та й  посадок поки що немає. І не буде. Бо абсолютна більшість справ розвалиться в судах. Як тільки фокус з цієї справи переміщується на наступну, її фігурант має необмежені можливості щодо затягування, зриву, та купівлі цієї справи. А фокус у Зебіла більше ніж на пару хвилин ні на чому не затримується. То він митників ганяє, то нові міста на Чорному морі будує, то бурштин забороняє копати, то дороги руками депутатів будує, то корупціонерів саджає. Але як тільки фокус змістився, все повертається як і було. Абсолютна відсутність системності. Вільний політ думки імбецила.
По інвесторам пізно робити висновки. Свідомі це дії чи несвідомі, але усі хто можуть зараз виводять капітали в офшор. Хто не може - закуклюється, намагається прикинутись шлангом, щоб його не помітили і не рейдарнули. Старі йдуть або згортаються, нових не буде. Тому пофіг для чого це робиться, але манюпас найближчі роки прогнозовано страждатиме.

Аут, я знову повертаюся до сценарію хуйла у 2000.
Вони відпрацьовують саме його.
Не бачу підстав вважати, що він не спрацює, бо біомаса доведена до кондиції, цілком наближеної до кацапської.

Вже зараз проглядається, що медійний бубочка працюватиме в якості ретрансляції суцільного позитиву, як і хуйло.
А решту публічних виконавців час від часу на камери розганятимуть.

Offline arrow

• Ветеран форума
Але головне зараз це закон про ринок землі прийняти. Щоб землю в Південно-Західному Федеральному окрузі можна було вільно продавати і купувати. Правда ж?  :gigi:

Це кон'юнктурне мислення.
Монстр Зе визрів як резульат повної люмпенізації населення та провалу лібералізації попередниками, які намагалися загравати з біомасою.
Єдиний ефективний захист від кацапів - це створення суспільства власників, шо не западають на комуняцькі гасла провідників руского міру.
А ринок землі зебіли ВИМУШЕНІ імплементувати задля угоди з МВФ.
Якщо Пєця хоче стояти поряд з тюлькою та комуно-свободою, то він поц.
Хай обирає.

Offline Outlander

• Ветеран форума
Аут, я знову повертаюся до сценарію хуйла у 2000.
Вони відпрацьовують саме його.
Не бачу підстав вважати, що він не спрацює, бо біомаса доведена до кондиції, цілком наближеної до кацапської.
Не спраює і я багато разів писав чому. Починаючи від Україна не Росія, закінчуючи Зебіл не Хуйло. Але попереду важкі роки. І матеріально, і морально, і фізично. Хороші сценарії скінчились в квітні. Сподіваємось на ненайгірші.

Offline arrow

• Ветеран форума
Не спраює і я багато разів писав чому. Починаючи від Україна не Росія, закінчуючи Зебіл не Хуйло. Але попереду важкі роки. І матеріально, і морально, і фізично. Хороші сценарії скінчились в квітні. Сподіваємось на ненайгірші.

Подивимося на місцеві вибори, чи то за рік, чи то навесні дочасно.
Ось тоді можна підсумовувати щось.

Offline Outlander

• Ветеран форума
А ринок землі зебіли ВИМУШЕНІ імплементувати задля угоди з МВФ.
Якою угодою?  :fp З яким МВФ?  :fp2

Нагадаю ми знаходимось в гілці про затримання колишнього топ-менеджера цієї органзіації, яке в ній буде сприйнято абсолютно однозначно. Набагато навіть більш однозначніше ніж якби Зебіл повторив спіч свого персонажа.  :gigi:

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
Твій друг може цілковито виявится серйозним злочинцем, що мародерив банківську систему у вкрай важкий час для країни.
Не стрибай у ополонку невідомо з ким, дочекайся поки осяде пил.
Якщо на даному етапі корисний , то пофіг.

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
Пройоб Пороха - це 3 прокурори-дегенерати, які методично вбивали його політичний рейтинг і не досягли нічого в розслідуванні банківських злочинів. А таких було безліч. Нічого не нарили, якісь справи розвалилися.

Як ти думаєш біомаса тепер сприйме арешти від зебілів?
Він їх особисто тільки з власною волі призначав? Інші де водяться? Он наплодили ДБРів, НАБУ, САПів - зі скандалів не вилазять. Біомасі покуй ці банківські злочини і арешти, а от власні гроші і платіжки за комірне не пофіг.

Offline arrow

• Ветеран форума
Якою угодою?  :fp З яким МВФ?  :fp2

Нагадаю ми знаходимось в гілці про затримання колишнього топ-менеджера цієї органзіації, яке в ній буде сприйнято абсолютно однозначно. Набагато навіть більш однозначніше ніж якби Зебіл повторив спіч свого персонажа.  :gigi:

Яка різниця, хто він, якшо проти нього є докази?
Треба дочекатися принаймні деталей.

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
А можна докази почитати?

Offline Outlander

• Ветеран форума
Господи, так ти реально не розумієш? ПОФІГ ВСІМ В УСЬМОМУ СВІТІ НА ДОКАЗИ. Особливо від правоохоронної системи країни, яка хоча й не заслужено, але вважається однією з найбільш корумпованих в світі. Навіть якщо вони будуть. Навіть якщо вони будуть реально серйозними. ПОФІГ.
Це удар по двом великим та шанованим західним фінансовим інституціям. Удар для них несподіваний. Удар який принесе їм проблеми. Проблеми конкретним людям в цих організаціях. Людям які все одно залишаться на своїх місцях і в подальшому прийматимуть рішення щодо співпраці з Україною.
Навіть якби у української влади і правоохоронної системи була бездоганно чиста репутація, і були надані однозначні докази, навіть в цьому випадку, ця ситуація для України була б варіантом lose-lose. А оскільки тут ще й у справі буде на 99% відсотків повний провал, то це один величезний LOSE.

Offline arrow

• Ветеран форума
Господи, так ти реально не розумієш? ПОФІГ ВСІМ В УСЬМОМУ СВІТІ НА ДОКАЗИ. Особливо від правоохоронної системи країни, яка хоча й не заслужено, але вважається однією з найбільш корумпованих в світі. Навіть якщо вони будуть. Навіть якщо вони будуть реально серйозними. ПОФІГ.
Це удар по двом великим та шанованим західним фінансовим інституціям. Удар для них несподіваний. Удар який принесе їм проблеми. Проблеми конкретним людям в цих організаціях. Людям які все одно залишаться на своїх місцях і в подальшому прийматимуть рішення щодо співпраці з Україною.
Навіть якби у української влади і правоохоронної системи була бездоганно чиста репутація, і були надані однозначні докази, навіть в цьому випадку, ця ситуація для України була б варіантом lose-lose. А оскільки тут ще й у справі буде на 99% відсотків повний провал, то це один величезний LOSE.

Мене цікавлять докази від захисту.
По-друге, твоя характеристика правоохоронної системи, з якою я погоджуюся, багато що свідчить про спадок Петра, як не крути.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Ну який нахуй спадок Петра?
Петро що - маг-чарівник?
Все суспільство корумповане до останнього нігтя. Так, є люди чесні і порядні, але їх - мізер, і вони не мають жодного впливу.
If you are going through hell, keep going.

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
Мене цікавлять докази від захисту.
По-друге, твоя характеристика правоохоронної системи, з якою я погоджуюся, багато що свідчить про спадок Петра, як не крути.
Вас зелібобік покусав?

Offline Надин

• Ветеран форума
  • Стать: Жіноча
Borys Kushniruk
1 ч. ·
Сьогодні вже з самого ранку отримав хвилю дзвінків журналістів з проханням прокоментувати інформацію про затримання Писарука по звинуваченню у зловживаннях при видачі Нацбанком рефінансування "ВіЕйБі банку".
У цій історії є декілька складових.
На поверхні — затримання Писарука, який є головою правління одного з найбільших банків України. До того ж банку, який входить у міжнародну фінансову групу Raiffeisen Bank International. Пісарук останні декілька років працював закордоном у МВФ. І лише минулого року очолив Райффайзен Банк Аваль. Зрозуміло, що ця новина обійшла світові фінансові ЗМІ. І точно не сприятиме активності іноземних інвесторів в України в цілому, і Raiffeisen Bank International окремо. Останній зараз буде змушений шукати заміну Писаруку. Бо той в умовах слідства не зможе повноцінно виконувати обов'язки голови Райффайзен Банк Аваль.
Сьогодні вранці голова Наглядової ради Райффайзен Банку Аваль Мартін Грюль прокоментував подію наступним чином: «Ми переконані, що з пана Писарука будуть зняті всі підозри щодо неправомірних дій і що він завжди дотримувався найвищих професійних та етичних норм, працюючи як у Райффайзен Банку Аваль, так і протягом багатьох років у МВФ та інших міжнародних інституціях».
Очевидно, що затримання Писарука, у неділю увечері, людини, з так поважним статусом, яка нікуди не ховалася, має дуже мало спільного з правом та законністю. Майже зі стовідсотковою впевненістю можу казати, що звинувачення на його адресу не завершаться обвинувальним вироком суду.
Головна мета цього публічного кроку з боку НАБУ — показати свою корисність головному бенефіціару нинішньої влади пану Коломойському. Писарук у 2014-2015 роках був першим заступником Голови Нацбанку Гонтарєвої. Через звинувачення на його адресу хочуть “дістати” її.
Не секрет, що Коломойський вважає Гонтарєву головною винуватицею націоналізації Приватбанку.

Але крім цього є інша, не менш важлива, складова. Вона стосується безпосередньо рефінансування НБУ та "ВіЕйБі банку", мажоритарним власником якого є Бахматюк — власник "Укрлендфармінгу" одного з найбільших українських агрохолдингів.
Хочу наголосити, що не вважаю Бахматюка “білим та пухнастим”. Він, як і Коломойський та значна частина українських бізнесменів, формував свою бізнес-імперію за рахунок кредитів своїх банків (КБ "Фінансова ініціатива", "ВіЕйБі банку"). Нічого доброго в цьому немає, тому вже неодноразово наголошував, що кептивне кредитування (кредитування у банках, які прямо чи опосередковано контролюються позичальником) має бути суворо заборонено. Але це усвідомлення позитивів та негативів зростання українських бізнесменів протягом останньої чверті століття. Зараз необхідно зрозуміти, як з найменшими втратами для економіки та держави вийти з надмірного використання бізнесменами власних банків.
Причому кардинальна відмінність Бахматюка від Коломойського полягає у тому, що перший формував свою бізнес-імперію з метою зростання її офіційної прибутковості та капіталізації. Саме це збільшувало його легальні статки. Фактично всі його активи знаходяться в Україні.
У той же час бізнес-стратегія Коломойського завжди полягала у захоплені вже існуючих компаній (державних чи приватних) та висмоктуванні всіх ресурсів з них і виведення коштів в офшори.
І в цьому випадку ми бачимо, що державні посадовці, політики, значною мірою експертне середовище, не розуміють, чому перших, таких як Бахматюк, можна і потрібно ставати в законні межі, але давати розвиватися. Натомість з такими, як Коломойський, необхідно вести жорстку боротьбу. Бо перші створюють вартості в Україні, а другі — лише грабують та виводять кошти з України.
Пригадую, ще буквально десь у січні-лютому 2017 року довелося коментувати пропозицію Бахматюка. Тоді він не без обурення публічно задавав питання, чому Коломойському після націоналізації Приватбанку пропонують провести реструктуризацію на 10-15 років кредитів, отриманих у своєму банку, а йому — ні.
Я і тоді був впевнений, що Коломойський, який вивів з Приватбанку від 12 до 20 млрд доларів (по історичному курсу), нічого повертати не збирається, тому і підписувати реструктуризацію своїх боргів не буде. Його активи закордоном дістати важко, а ті що є в України оформлені переважно на складну систему офшорних компаній, тому і їх забрати у нього майже нереально. Хоча останні рішення судів в Великобританії та США показують, що попри відверте саботування з боку нинішньої української влади з паном Коломойським будуть змушені розбиратися правоохоронці цих країн.
При цьому тоді ж я наголошував, що Бахматюк, який протягом 2008-2014 років надто активно нарощував свої бізнес-активи в Україні, нікуди ховатися не зможе і не захоче. Всі його активи в Україні. Об'єктивно, він не має можливості у стислі строки мобілізувати декілька сотень мільйонів доларів, щоби розрахуватися по боргам перед державою. Але буде спроможний розрахуватися з рефінансом Нацбанку та з вкладниками контрольованих ним банків, якщо отримає можливість провести реструктуризацію заборгованості. За 8-10 років його бізнес зможе генерувати необхідні прибутки, достатні для поступового погашення заборгованості перед державою та приватними кредиторами.
Зрозуміло, що йдеться не про заборгованість малого бізнес. На підприємствах Бахматюка працюють десятки тисяч осіб, вони формують суттєву частину українського експорту, сплачують мільярди гривень податків. Тому стабільної діяльності цих підприємств потребує не тільки сам Бахматюк, але і держава.
Причому, спроби кримінального переслідування Бахматюка можуть завершиться лише фінансовим знекровленням та зупинкою підприємств, що входять у його бізнес-імперію. Очевидно, що рішення про реструктуризацію заборгованості бізнесів Бахматюка перед державою не наважаться ухвалювати самостійно ані керівництво Нацбанку, ані уряду. Бо кожен з них боятиметься, що згодом до них можуть прийти правоохоронці з НАБУ. Які, як показує досвід, погано розуміються на сучасному бізнесі, натомість вміють влаштовувати “маски-шоу”.
Отже, якщо держава хоче не просто знищення бізнесу того чи іншого великого бізнесмена, що призводитиме до дуже значних економічних втрат, потрібно ухвалювати спільне рішення президента, уряду та Нацбанку в інтересах держави.
Але, як бачимо, логіка наших державних посадовців зовсім інша.
Їх насправді зовсім не цікавить повернення боргів державі. Коломойський, який, по суті, пограбував державу на півтора-два десятки мільярдів доларів, “відкриває двері ногою” у кабінети найвищих державних посадовців та почувається цілком впевнено. Ніхто не порушує кримінальні справи проти нього та колишнього керівництва Приватбанку, ніхто їх не затримує та не проводить допити. Натомість “кошмарять” Писарука та Бахматюка. Причому навіть не тому, що так хочуть повернення рефінансу Нацбанку. Головна мета — якимось чином дістати Гонтарєву.
Зрозуміло, при таких пріоритетах заклики Бахматюка про укладання угоди по реструктуризацію боргів залишаються “гласом волаючого у пустелі”.
_tn__=-R