‘Communism Is Not Only Here, It’s Going Mainstream,’ Survivor of Mao’s China Says
Samantha Aschieris / @samantharenck / November 27, 2023
https://www.dailysignal.com/2023/11/27/communism-is-not-only-here-its-going-mainstream-survivor-of-maos-china-says/Сі Ван Фліт, яка жила під кривавим комуністичним правлінням китайського лідера Мао Цзедуна, каже, що метою її нової книги є «викласти паралелі двох культурних революцій, які я пережила — [одної] 50 років тому та однієї Зараз я відчуваю мільйони американців, революцію наяву».
«І я намагався провести паралелі, щоб люди бачили, що «прокинувся» — це нічого нового. Це траплялося раніше», — каже Ван Фліт, автор книги «Америка Мао: попередження тих, хто вижив». «Те, що відбувається в Америці, — це повторення історії».
Мао, який захопив контроль над тим, що стало Китайською Народною Республікою в 1949 році, нав’язував свою насильницьку Культурну революцію з 1966 року до своєї смерті в 1976 році.
«Такі люди, як я, люди, [які] пережили культурну революцію, ми бачимо це відразу. Ми знаємо, що це те саме», — каже Ван Фліт, додаючи:
Але занадто багато американців не знають, тому що ніколи не вивчали історію. Вони не знають історії комунізму. Вони дуже мало знають про культурну революцію Мао, тому не знають, що це таке. Вони просто знають, що це божевілля.
Ван Фліт приєднується до цього епізоду «The Daily Signal Podcast», щоб обговорити, як це було виростати в комуністичному Китаї за часів Мао, її висновок №1 для тих, хто читав її книгу, і уривок, опублікований The Daily Caller.
Послухайте подкаст нижче або прочитайте злегка відредаговану стенограму:
Саманта Ашіеріс: до сьогоднішнього епізоду «The Daily Signal Podcast» приєднується Сі Ван Фліт, автор щойно випущеної книги «Америка Мао: попередження вижилого». Щиро дякуємо, що приєдналися до нас сьогодні.
Сі Ван Фліт: Дуже дякую за запрошення.
Ашіеріс: Я дуже радий поговорити з вами про вашу нову книгу. Але перш ніж ми це зробимо, чи можете ви просто розповісти нам трохи більше про себе?
Ван Фліт: Так. Я виріс у Китаї Мао. Я провів там свої перші 26 років і пережив Культурну революцію, яка відбулася з 1966 по 1976 рік, коли помер Мао. І це були майже мої шкільні роки. А після того, як я закінчив школу, і для нас, для молоді, нічого не було, то нас усіх відправили на село на роботу до селян, щоб отримати наше так зване перевиховання. І я три роки провів на каторжній роботі в селі.
На той час Ден Сяопін очолив Китай. Він був реформатором і відкрив університет. У 19 років я зміг піти в коледж і вивчати англійську мову. Після цього я викладав у педучилищі. У 1986 році мені так пощастило отримати студентську візу, щоб приїхати сюди вчитися, щоб продовжити свою аспірантуру, яка є англійською. Отже, я живу в США з 1986 року.
Aschieris: Нічого собі. Чи можете ви розповісти нам трохи більше про те, як це було виростати в Китаї за Мао Цзедуна?
Ван Фліт: Так, це велике питання. так Маєш три дні? Читати книгу. Але описати мої шкільні роки означало описати Культурну революцію.
Це все про хаос. Коли почалася Культурна революція, я щойно закінчив свій перший клас, перший семестр свого першого класу. Отже, у мене був один семестр нормальної освіти. А потім, коли почалася Культурна революція, школу закрили, тому що всі директори шкіл, адміністратори та вчителі були вигнані дітьми, Червоною гвардією.
Отже, школи немає. І так, до двох років школи для мене немає. А інші втратили аж чотири роки, жодної школи. А коли я повернувся до школи, і всі підручники, якими ми користувалися раніше, визнали недостатньо радикальними і заборонили. А раніше ми отримали новий підручник, і ми маємо лише один, і це була здебільшого «Червона книга» [Мао]. Цілий семестр це був наш підручник, і ми читали його від початку до кінця, і знову, і знову, і знову. І це була моя освіта, або, точніше, це моє виховання.
Ашіеріс: Тепер я хотів би детальніше поговорити про вашу книгу. Як я вже згадував, це називається «Америка Мао: попередження тих, хто вижив». Він був випущений ще 31 жовтня. Я обов’язково залишу посилання в нотатках до шоу, щоб наші слухачі могли це перевірити. Давайте поговоримо про це трохи більше. Чому ти це написав?
Ван Фліт: Так, книжок було багато, мушу сказати. Було багато чудових книг. Багато з них були мемуарами та розповідями про досвід окремих людей під час Культурної революції чи Китаю Мао, і є багато історичних книг, і ви можете дізнатися про історію.
Моя книга — ні те, ні інше. Мета цієї книги — провести паралелі між двома культурними революціями, які я пережив 50 років тому, і тією, яку я зараз переживаю з мільйонами американців — революцією пробудження. І я намагався провести паралелі, щоб дати людям зрозуміти, що wake — це нічого нового. Це було раніше. Те, що відбувається в Америці, повторюється.
Такі, як я, люди пережили культурну революцію, ми це відразу бачимо. Ми знаємо, що це те саме. Але дуже багато американців не знають, тому що ніколи не вивчали історію. Вони не знають історії комунізму. Вони дуже мало знають про культурну революцію Мао, тому не знають, що це таке. Вони просто знають, що це божевілля.
Але книга, яку я написав, щоб попередити людей: це те саме. Це марксистська революція. Метою Мао було взяти владу і попутно знищити китайську цивілізацію. Все традиційне, все, що старе, потрібно демонтувати. І те, що ми бачимо тут, це те саме.
Певна група людей прагне влади. Для цього вони хочуть знищити Америку, тому що це перешкода їхній владі. Однакові речі. І така ж революція, і та ж мета. І буде той самий результат. Революція Мао знищила Китай. І революція, якщо ми її не зупинимо, знищить Америку і зникне зі свободою, яку ми сприймаємо як належне, яку багато хто з нас сприймає як належне.