Виключно для приватних господарств
Для всіх. Стіни і дахи заводів і фабрик. Стіни і дахи житлових будинків. Прибудинкова територія і тд. Скоро це все буде в сонячних панелях. Але уже навіть зараз це багато де впроваджується.
На выть на окраїнах міста - то вже дуже далеко... а висковольтні лінії для транзиту ніхто будувати задля пари полів вне буде
Я не зовсім зрозумів про що це? Я якраз мову вів, що там де є споживання, там і можна організувати відповідну генерацію. І мережі та інфраструктура якраз і будуть в цьому місці саме розрахованими на відповідне споживання.
Мало того, вони ще й не вирішують головну проблему - навантаження в піках
Піки якраз чудово співпадають з сонячною активністю
Ціна саппорту даного промислового балагану - космос
Вибачте я мабуть щось неправильно роблю. Я маю певний стосунок до сонячних електростанцій, як приватних (саппорт уже кілька років становить рівно 0.00) так і промислових - (з сапорта тільки зарплата охорони, директора, бухгалтера та енергетика).
Атомка все одно дешевша
Атомка дешевша лише в одному випадку - якщо вам хтось її до цього побудував, і до вас на баланс вона попала на шару. В будь-якому іншому випадку вона часто уже на рівні, і починає програвати відновлювальним за вартістю. Атомка це гра в довгу. Вклади зараз 10 мільярдів, і спробуй їх відбити за наступні 50 років. А якщо не відіб'єш? А якщо за ці 50 років вартість електроенергії з відновлювальних джерел впаде на порядок. Або нарешті запустять термояд?
Плюс атомка має багато критичних недоліків, цілком порівнюваних з недоліками енергетики відновлювальних джерел. Наприклад складність (а на практиці фактично неможливість) працювати в маневреному режимі. Необхідність періодичного виведення блоків в ремонт, заправку паливом і тд. Що призводить до того, що як правило 20-30% усіх енергоблоків відключені від системи.
Років 15 вже не просто перехід на інші, але вже років 5 як у нас є єдиний в світі учбовий реактор для навчання персоналу поствоска на перехід на альтернативу
Я чесно кажучи взагалі не зрозумів вашого коменту, яке відношення він має до того що я написав, і про який ядерний реактор ви пишете. Єдиний учбовий ядерний реактор який мені відомий залишився в Україні в Києві в Інституті ядерних дослідженнь (був ще один в Криму). Він там з 1960 року, давно в напвдохлому стані, як і уся наша наука, і недавно в нього навіть якісь там блогери залазили.
А саппорт дорожчий разів на 100
Звідки ви взяли ці нісенітниці? Я повторюсь, саппорт для соняних електростанцій - це зарплата мінімально потрібного персоналу. Ці витрати мінімальні на великих електростанціях. І нульові на приватних.
За батарейки можна сміливо забути
Ну ви звісно можете забувати і залишатись в позаминулому сторіччі. А цивілізований світ рухається в дещо іншу сторону.
ГАЕС - викреслюйте, нема у нас їх толком і траспорт туди дасть мізер КПД
Їх у нас є. Три. В планах ще більше - та ж сама Канівська ГАЕС. В будь-якому випадку буде значно дешевше і простіше ніж нові реактори.
Про який транспорт і який мізер КПД ви говорите я взагалі не розумію. ГАЕС плюс мережа сонячних та вітрових електростанцій поблизу від неї - комплекс, який при піковій генерацій акумулює воду в верхньому каскаді водосховища, за допомогою насосів, що живляться е-е від сонця та вітру, а при піковиому споживанні - виробляє е-е гідротурбінами ГАЕС.
Їх проблеми
Тут навіть подвійний фейспалм потрібен. Ні це будуть не їх проблеми. Це будуть ваші і наші проблеми. Коли наші металурги та аграрії не зможуть продавати на ринки ЄС та Штатів, або продаватимуть з в рази меншою маржою, бо їх обкладатимуть додатковими "карбоновими" чи "атомними" податками, то ці проблеми дуже швидко дійдуть до кожного манюпаса.
Відкрийте картку добових витрат світла
Атому треба гнати до рівня добового мінімуму
І як саме пропонуєте гнати? Всіх на побудову новго реактору? П'ятирічку в чотири роки?
Все інше - закривати альтернативами. Але від ТЕЦ ПІТИ НЕ ВИЙДЕ
Дивно. А ЄС вважає що вийде. В досить осяжному майбутньому. На яке уже зараз є сенс рівнятись і планувати. Але мабуть їм би було цікаво почути що на українському форумі є людина яка вважає що вони там усі помиляються.
Що це галюцинація? Багато простоює?
На даний момент стоять 4 з 15 реакторів.
https://ua.energy/blocks/ Ще кілька днів тому було 5 з 15.
Фінансово це навигідніше. Але в моменті - дешевше. У нас в державі на перспективу думаю тільки олігархи и то як будуть красти в майбутньому
Якби це було найвигідніше і найдешевше, то усі розвинені країни розвивали б зараз атомну енергетику. Але це чомусь не так. Тому що нова ера в енергетиці буде зовсім іншою. І є сенс встигнути приєднатись до цивілізаційного потягу.
Кілька нових реакторів нам би мабуть дійсно не завадили. Від того ж Вестінгауза. Щоб скоротити залежність від москалів, і підстрахуватись на майбутнє. Коли почнуть виходити з ладу нинішні реактори. Я б цілком підтримав такий проект. Але це утопія. Це інфраструктурний проект такого рівня і такої вартості, який Україна банально не зможе реалізувати. І як реаліст, я розумію що краще нехай приватна ініціатива реалізує проекти сонячних та вітрових електростанцій, а від держави тут потрібні лише чіткі правила та умови, які не будуть змінювати кожні новоприбулі зебіли, ніж ми будемо ще кілька десятилітть думкою багатіти про нові реактори.
ГАЕС нема де
ГАЕС - повинна бути біля місця де забагато світла на низах
Панелі - це виключно приватна забавка
Для міні заводу за селом, офісу чи селянина на енегромережах
Вибачте, але ви пишете про речі, в яких абсолютно не петраєте, але чомусь вирішили авторитено висловити власну думку. Ще раз. Поясніть що "Панелі - це виключно приватна забавка" європейцям, американцям чи китайцям. Які вводять в роботу гігаватні станції десятками в рік. Ось з останнього -
https://expro.com.ua/novini/kitay-vvv-v-ekspluatacyu-nayblshu-u-svt-ses-potujnstyu--22-gvt-ta-vartstyu-22-mlrdЯкщо доведу у кума майнінг до 20кВт, матиме сенс думати за вітряк і панелі, що б КОМПЕНСУВАТИ ЧАСТИНУ світла... але все інше брати з розетки в проблема маневрування виключно на енегромережах
Так ви мамкин майнер? HODL і все таке. Ну це багато чого пояснює.