Порівняйте з "Ми, живі", отам не фантастика, а "Атлант" має фантастичний сюжет майбутнього, коли в США перемогли коммі/радикальні соціалісти. Чи для вас фантастика - це тільки космос?
Не тільки.
Але будь який роман фантастика, там дуже влучно стріляють, трахаються по п'ять раз на добу по годині, усі високі інтелектуали, усі красунчики, де беруть гроші не зрозуміло, ...
Я більше скажу - і Бертран Рассел "Історія західної філософії" фантастика, бо там він робить вигляд що не вирізали гугенотів, не кидали в багаття дівчат, а "Пси Господні" геть усі були філософи, ...
Більш того, Біблія, це перший фантастичний роман.
Я не полінився, відкив Вікі:
Айн Ренд (справжнє ім'я Аліса Зіновіївна Розенбаум, англ. Ayn Rand, МФА: [ˈaɪn ˈrænd] (20 січня (2 лютого) 1905, Санкт-Петербург — 6 березня 1982, Нью-Йорк) — американська письменниця єврейського походження, родом з Російської Імперії, автор бестселерів, філософ,[5] драматург, та сценаристка. Засновниця філософської системи, назва якої — «об'єктивізм».
Емігрувала до Сполучених Штатів у 1926 році, де працювала помічницею режисера в Голлівуді та була авторкою драми, що ставилася на сцені на Бродвеї в 1935—1936 рр. Потім переїхала до Нью-Йорка, щоб присвятити себе філософії і літературній творчості. Стала відомою як авторка «The Fountainhead» (1943)[7], та найвідомішої праці — філософського роману «Атлант розправив плечі»
Жодного слова про фантастику я в її біографії не знайшов.