Автор Тема: О яка фігня є в природі - анти-дронний приціл для гвинтівки.  (Прочитано 687 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Адам Жоржович

• Ветеран форума

Цитувати
За словами Smart Shooter, під час роботи в тому, що компанія називає «режимом дрона», SMASH 2000L/3000 може розпізнавати дрони, автоматично відстежувати траєкторію їх польоту, надавати підказки для прицілювання і таким чином дозволяти оператору точніше вражати те, що інакше могло б бути дуже складною для ураження ціллю.

Smart Shooter стверджує, що під час стрільби по дронах SMASH 2000L/3000 має дальність ураження приблизно до 656 футів (200 метрів) у денних умовах.

https://www.thedrive.com/the-war-zone/army-set-to-buy-computerized-rifle-sights-for-shooting-down-drones

Offline Kikker

• Ветеран форума
Цікава штука, але ще в процесі розробки.

Ось тут є трохи детальніше пояснення, як воно працює, нідерландською.
https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2020/10/05/smartshooter-schiet-%E2%80%98automatisch%E2%80%99-drones-uit-de-lucht

Якщо коротко, то це система, що аналізує рух дрону і розраховує траекторію польоту кулі в режимі реального часу. Стрілець наводить рушницю на ціль і натискає спусковий гачок. Система захоплює ціль, але не поспішає із пострілом. Поки гачок натиснутий, йде обрахунок, чи буде ураження. Коли настає відповідний момент, система автоматично здійснює постріл. Випробування показали високу ефективність збивання десятки найпопулярніших дронів, які зустрічаються в Нідерландах, і які становлять загрозу для польотів літаків. Із статті не зрозуміло, чи призначається система для боротьби із бойовими безпілотниками.

Online div

• Ветеран форума
Цікава штука, але ще в процесі розробки.

Ось тут є трохи детальніше пояснення, як воно працює, нідерландською.
https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2020/10/05/smartshooter-schiet-%E2%80%98automatisch%E2%80%99-drones-uit-de-lucht

Якщо коротко, то це система, що аналізує рух дрону і розраховує траекторію польоту кулі в режимі реального часу. Стрілець наводить рушницю на ціль і натискає спусковий гачок. Система захоплює ціль, але не поспішає із пострілом. Поки гачок натиснутий, йде обрахунок, чи буде ураження. Коли настає відповідний момент, система автоматично здійснює постріл. Випробування показали високу ефективність збивання десятки найпопулярніших дронів, які зустрічаються в Нідерландах, і які становлять загрозу для польотів літаків. Із статті не зрозуміло, чи призначається система для боротьби із бойовими безпілотниками.

Разницы никакой

Offline Kikker

• Ветеран форума
З попереднім поясненням? Ну, вибачайте.

Online div

• Ветеран форума
З попереднім поясненням? Ну, вибачайте.

??
Чо ты обижаешься?
Во первых на фронте массово применяются обычные беспилотники так что большой вопрос что такое беспилотник военный
Второе. Никакой беспилотник, даже реально военный типа Байрактара никак не реагирует на радиооблучение. По крайней мере пока
Третье - из описания я склоняюсь к том что прибор пассивный и делает свою работу по визуальному представлению

Так что что гражданский что негражданский пофик, сам подумай

Offline Kikker

• Ветеран форума
Та ні, я подумав, що моє посилання нічого нового не додало. А по суті, так прилад пасивний, як я зрзумів, поки що працює в видимому діапазоні, тобто вдень. Щодо методи, то, здається мисля зрозуміла, а по ТТХ мало що відомо. Я не спец, но думаю, що звичайні маленькі дрони для спостереження літають нижче, ніж бойові.

Взагалі, підхід правильний. Постріл здійснюється лише тоді, коли він буде результативним. Якщо прилад допиляти, щоб і інфрачервоному працював, то було б взагалі класна штука. Я так розумію, що розробники хотілти знайи баланс між простотою і автономністю системи і ефективністю. Тому це, поки що відносно легка і дешева гвинтівка з прибамбасами, а не повноціний автоматизований комплекс ППО.