я знаю їхню вдачу. І не лише з книжок, чи з історії, чи з філософії- маю життєвий досвід. Але для всього є межа
Я своїм знайомим росіянам тисячі раз пояснював, що їх чекатиме, що в них немає жодних шансів на перемогу. І все було марно. Хоч я, як Ви могли помітити, можу бути до біса переконливим- на них це не справляло жодного враження
Тому що ви, з їхньої точки зору, верзли повну нісенітницю на рівні загрози іншопланетного вторгнення.
Я це повторюю з часів революції Гідності, але навряд чи ми з вами з того часу часто перетиналися, тому спробую донести позицію докладно з прикладами.
Головна теза: кацапи не просто всім розповідають, що ніякої України не існує, а й щиро в це вірять.
До подій революції Гідності мені була властива переоцінка кацапів, оскільки мені вважалося що в них на кожному кроці використовується класична оруеллівська двоєдумка. Тобто, що кацап одночасно каже що украйонці - то видумка австрійського генштабу, але при цьому башкою міркує як воно насправді є.
Події другого Майдану змусили мене замислитися над поведінкою кацапів. З нашої точки зору поведінка Януковича (читаємо - кацапів, оскільки овоч це овоч) видавалася повним нонсенсом, багато хто навіть кепкував щодо свідомого саботажу регіоналів. Зненацька, перенос подій Майдану на кацапські терени видав повний збіг.
Тобто, якби Майдан був у Маасквє, все виглядало б так.
1) Мусора б'ють студентів, все закінчується.
2) Якщо якимось чином не закінчилося (інколи буває в регіонах кацапстану), то натовпу призначається лідер/лідери патєшнай опозиції. Це в нас був вельмишановний пуштун Мустафа, який на повному серйозі й досить довго ходив зі скріном свого твітору "Всі на Майдан!" й казав що взагалі-то це він Майдан начаклував.
Після чого
Навального Мустафу ніхто особливо не чіпає, він там нічого особливо не робить, всі щось стоять, потім їх б'ють мусора, всі сідають на бутиль й штовхають автозак до буцигарні під гітару та пісні Цоя.
На наших теренах це, звісно, не спрацювало аж зовсім. Ми не розуміли, чому кацапи дають такі накази - а кацапи не розуміли, чому ми на них так дивно реагуємо.
Іншими словами, кацапські куратори поводили себе так, ніби Київ - кацапське місто, населене кацапами. Тобто, вочевидь, в це щиро вірили.
Провал "новососсії", де хуйло очікував що українські міста самі по собі, з невеличким поштовхом гастролюючих моторол, стануть підіймати триколори - це те саме. Він на це очікував, бо не бачить особливої різниці між паволжьєм та Одесою.
Після цього всього, кацапи спробували проаналізувати помилки - але з незмінним assumption, що українців нема, а є йужниє русскіє. З такою базою, кацапи знайшли єдине логічне пояснення: існує якась невеличка кількість націоналістів, "гучна меншість", котра власне й заважає. Таке собі породження австрійського генштабу на пентагонівських стероїдах. Їх дуже мало, але вони є - й саме їх існування та протидія завалили планам.
Проаналізувавши, кацапи пішли повтомасштабною війною. В їх уявленні, землі йужних русскії можна було легко приєднати за умови фізичного винищення отої невеличкої кількості націоналістів - бо окрім них тут всі нормальні кацапи верхи на пляшках.
Кацапські контрзаходи включали в себе:
1) Створення списків людей, котрі підлягали фізичному знищенню - тих самих "націоналістів".
2) Знищення без всяких списків Маріуполю як бази націоналістів (Азов, вочевидь, розглядався як єдина вмотивована на відсіч ворогу військова формація)
3) 40 000 мішків для трупів для початку
4) Кацапський ОМОН на випадок коли якийсь націоналіст встигне зібрати купку людей та "шось там отето майданіть"
5) Знищення бази для підготовки майбутніх націоналістів - спалення книжок та імпорт кацапських вчителів
6) Побудова на окупованій Україні фільтраційної системи на той випадок, коли якісь націоналісти просковзнуть поміж пунктів 1-3
Половину з цього ми бачили потім в новинах, деякі нюанси ще раз було підтверджено в тому аналітичному документі (в сусідній гілці) для Британії. Тобто, кацапський план абсолютно адекватно працював скрізь, де йому не заважало початкове припущення, що нема ніякої України, а тільки купка націоналістів, силове крило котрої сконцентровано в Маріуполі.
З Маріуполем, відповідно, воювали зовсім не так як з іншими містами. Там від самого початку очікувався зброєний спротив, туди заходили як на війну, й відповідно себе поводили.
Чи могли кацапи розглядати Україну якось інакше? Ніт. Неіснування українців - це значний пласт фундаменту (якщо не весь фундамент) самосприйняття кацапів. Власне, саме тому між нашими країнами неможливе нормальне співіснування - вони є взаємовиключними.
Україна зараз, до речі, на шляху до усвідомлення цієї, сторіччями незмінної, істини
Наприклад, серед шукачів "хороших русскіх" все частіше з'являється ідейка не про "чий Крим" питати, а про те, "чи ви за деконструкцію РФ як тюрми народів". Тобто, на хвилинку, вони хочуть питати кацапів про те, чи вони часом не проти самознищитися. Якщо не проти - то типу подальший діалог можливий