Комашки, я знаю що Ви інколи продивляєтесь канал Аркадія Бабченка, якщо матимете час, то не пошкодуйте півгодини, на його ютуб-каналі є хороший останній відеоролик "Почему трусливая Америка не защищает Украину", прослухайте його.
Там Аркадій доступно пояснює, що Диктатура завжди перемагає вольницю-демократію. Там він робить хороший висновок, що українці 32 роки не розбудовували свою власну Державу, а на її території створили Гуляй-поле.
Тому й перспективи війни з Росією дуже не оптимістичні й навіть зовсім незрозумілі, якщо не сказати гірше.
Послухайте, там цікаво.
Насправді я навіть не знаю, де той канал знаходиться. Я просто читаю ті його тексти, котрі приносять Дів чи Юрас (чи ще хтось з адекватів).
Розповіді про Диктатуру з великої букви, і як вона все на світі перемагає - це мікс всяких очевидних речей (типу в диктатурі рішення прийняти швидше, бо приймається однією головою а не кількома), які натягуються як сови на глобуси до ситуацій, де вони ні до чого. Плюс кацапське походження самого Бабченка, котрий може бути хоч яким там вирусєм та морально адекватною людиною, але все одно він кацап й не знає нічого, окрім кацапізма в сенсі державності.
Тому Бабченко щиро в душі не гребе що ми будували 30 років, в нього там максимум якісь інстинкти типу "бльоо а де у вас сцар? нема сцара? Зеля ваш сцар? Ну він такий собі сцар, краще б Порошенко був ваш сцар..." й все таке інше.
Взагалі оце невміння витримати баланса між мєтахвізікой та реальним станом речей - це біда багатьох розумних людей, всі схильні до чогось одного. Або лютий прагматизм, котрий не пояснює чому взагалі русня лізе. Або високі матерії типу Диктатур з великої літери.
Реальна ситуація є такою.
Завдяки тому, як святий захід себе поводив (й поводить), й взагалі географії/початкових умов, в кацапстану є до бісової матері грошей та зброї.
Зброї, що була у нас, вистачило на те, щоб зупинити їхній бліцкріг та оглушити їхній контингент вторгнення (це те, на що не вистачить зброї та в першу чергу тих хто її тримає в руках, у більшої частини ойропи).
Відповідно далі воювати наша Держава може лише з допомогою інших країн, що є абсолютно нормальним для подібної ситуації.
З
невеликою підтримкою від заходу, Україна довела що здатна не тільки давати руснє піздов, але й звільняти свої території. Продемонстровано на Харківщині та Херсонщині.
Після цього, замість надати нам достатньо зброї та відповідної техніки, почалися мумлєнія, ну й далі я це все лайно розписувати не хочу бо всі все знають.
Таким чином, все дуже-дуже просто.
Ніяка чудодійна Диктатура з великої букви Україні ніяк би не допомогла в війні з супротивником, який настільки більший та багатший. Всі чуваки, котрі там щось таємно мріють про класнєньку Державу, котра сама там по собі щось тудум-тудум окремо від всього світу, біла нація, сімейні цінності, дисципліна-диктатура - вони або трохи наївні, або чомусь не висікають як працює економіка.
Що допогло б цю війну ще рік тому виграти, так це повна допомога від заходу з наступною інтеграцією до НАТО.
Враховуючи те, що на заході немає єдиного розуміння не те що по питанню "що робити", але й по питанню "шо праісходіт", ми маємо те що маємо.
Те, що святой захід може як завжди догратися, а потім в сльозках та сопєльках вити, коли кацапи їх будуть гвалтувати арматурою - типу "ну хто ж мог подумоть?!!" - це я знаю й без Бабченка.