Ірпінь, дай якісь прогнози як фахівець (те, що можна озвучити на загал)
немає у мене рекомендацій, вибач.
пройшло 20 років після того, як я працював у дтк і ще 10, як працював в укренерго, тому, як виглядає робота з їх середини мені відома, от і все.
можу лише сказати про своє виживання, але воно квартирне і не глобальне: зарядна станція з функцією дбж і акумами LiFePO4. для мене потужності у 500вт і ємності батареї 160000 вистачає для роботи на 4-5год котла опалення, або холодильника класу а+++, або 3-4год, якщо разом. освітлення бонусом. окремої розводки не робив. є ще бекап-упс, що вивільнився після того, як з'явилася станція, він працює на окрему лампу-бра. більш нічого не городив.
загальна оцінка стану: погано, але керованість поки не втрачена.
укренерго зараз діє професійно, х.з. але тільки за те, що у 22-му, всупереч термінам, вони примудрились за пару діб поєднатися з енергосистемою європи, їм - шана і пам'ятник. а за те, що вони протягом 23-го року добудували молдовські лінії - повага, яку знецінити важко, особливо після втрати бурштинської тес. міжнародна допомога 22-23 років - наслідок авторитету укренерго і його вищого менеджменту, саме авторитету, якого умовні ахметови і шмигалі не мають.
технічну роботу дтек на місцях оцінюю як задовільну, хлопці крутяться інколи з останніх сил, за бухгалтерію того не скажу, це інша тема, як і sap, scada, аское, білінг тощо.
як на мене, вкладатися в балансуючі теси типу трипільської зараз не має сенсу. треба будувати регіональні генерації (когенерації), я про це писав наче б в літку 23-го. але, це задача рівня кабміну, бо потребує розгалуження газогонів і планування по газу. газогенератори, навіть "даровані" на повітрі не працюватимуть, задача комплексна і міжгалузева, з річним фін. плануванням. все в руках держави. неспроможність зелених в організації процесу, - розмова окрема, тому блядство журналюг про 50 чи 150 газогенераторів, які хтось геноцидно зажав - дурня, яку не охота й обговорювати.