Штучний інтелект перетнув той рубіж, за яким вже сьогодні існує можливість, що він надасть біотерористу здатність вбити сотні мільйонів людей, — співзасновник корпорації Microsoft Білл Гейтс.
"Можливість здійснити кібератаку, яка виведе з ладу всі банківські рахунки та зупинить роботу електромережі, — вона існує вже сьогодні. І ми знаємо, що це так.
А причина цього полягає в тому, що хтось із злими намірами може скористатися штучним інтелектом і змусити його зробити ці речі.
Можна справедливо сказати, що поза межами галузі обізнаність про небезпеки штучного інтелекту є вкрай низькою. Це стосується і наукових кіл, і аналітичних центрів, і осіб, що формують політику, і політиків.
І одна з причин, чому я говорю так голосно, настільки голосно, наскільки можу, полягає в тому, що в цьому питанні не можна покладатися на саморегулювання галузі. Я маю на увазі, що це просто божевілля.
Єдине питання, яке мене турбує: чи будемо ми чекати, поки кібератака чи біологічна атака завдадуть величезної шкоди, і лише тоді в цих моделях будуть введені заходи контролю, щоб мінімізувати ймовірність того, що це повториться ще багато-багато разів?
Або ж ми зможемо проявити достатню мудрість, щоб впровадити ці заходи і вимагати їх впровадження ще до того, як загинуть мільйони людей?", — заявив Гейтс.
🚀Підтримати🤝_✅✅_🤝
🚀Приєднатися до ZN.UA