Шановні старожили та господарі форуму — дякую, що дозволили біля вас притулитись.
Але з огляду на те, як тут проходить модерація, у мене є деякі сумніви, що лишусь тут надовго — буду говорити лише за себе.
Я, як і більшість з нас, звик, що на неприпустиму поведінку реагує модератор. А виматюкати опонента геройством не вважається.
У нас склалась досить стала компанія (хоч і відносно велика, по вашим міркам). А дискусії в межах жорсткої модерації вишколили багатьох так, що попри скарги на те, що ФЕР надто жорстко поводиться до учасників, "український" тред багато не-учасників читали, як стрічку новин. З коментарями з місць (не менше половини співбесідників на "украінських" тредах — українці), зі зваженною аргументацією, з посиланнями на перевірені джерела.
При чому, читали переважно росіяни або жителі інших країн. Їм важно розібратись в нашій ситуації (нам і самим час від часу важко), особливо на фоні дуже агресивної інформаційної війни.
Як тут вище сказали — ми пішли (частково) звідти лише з однієї причини. Через неприпустимий рівень та формат суперечок було заборонено згадувати дві теми — зовнішню політику України (стосовно Росії включно) та Крим.
Тому не дивно, що тут в першу чергу ми обговорювали саме "россійський" аспект.
І ще, щодо мови.
Нас читали, в основному, ті, кому українську мову зрозуміти важко. Звісно, ми писали не по-українськи з огляду на правила, але так склалось — багато співчуваючих Україні або погано розуміють українську, або взагалі не розуміють.
Сподіваюсь, що мої пояснення були не занадто нудними та принесли хоч якусь користь.