Автор Тема: Єдині центри надання адміністративних послуг  (Прочитано 898 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Sergius

• Ветеран форума
Зi звiту за 100 днiв Мiнicтерства Юстицii
http://blogs.pravda.com.ua/authors/ppetrenko/53945cf2b6e7e/

Щороку українці витрачали близько 20 мільярдів гривень на оформлення різного роду документів.

1/3 цих коштів осідала у кишенях державних службовців.

Згідно з даними громадських організацій, кожен 4-й українець давав хабара під час отримання закордонного паспорту.

В середині травня Уряд прийняв рішення, яким передав до Єдиних центрів низку адміністративних послуг. Ця система мала запрацювати ще 5 років тому, але попередня влада заблокувала цю ініціативу. Зараз в Україні працює близько 50 відповідних центрів.

Відтепер документи в громадян прийматиме не виконавець робіт, а адміністратор, який не має жодного відношення до виконання цих робіт.

Термін видачі документів буде чітко встановлений.

В одному офісі можливо буде оформити понад 50 видів документів, якими до цього піклувалися різні державні служби.

Зокрема, через центри надання адміністративних послуг можливо буде провести реєстрацію або отримати відповідні документи у питаннях:

реєстрації та ліквідації фізичної або юридичної особи-підприємця;

реєстрація речових прав на нерухоме майно;

створення громадських організацій;

реєстрації місцевих друкованих ЗМІ;

оформлення закордонного паспорту та проїздного документа дитини;

оформлення паспорта громадянина України;

реєстрації місця проживання особи;

реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці;

реєстрації земельної ділянки у Державному земельному кадастрі;

видачі довідок Землеустрою;

видачі висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи;

реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки;

реєстрації декларацій із будівництва;

видачі документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності.

Offline dreamer

• Hero Member
Короче, теперь все хабари будут сдаваться в одни руки... Потому, что могу представить какие очереди будут в этом едином центре, который будет предоставлять 50 услуг... По 1 человеку на услугу - и уже 50 чел в очереди... :smilie10:
В здоровом теле - здоровый дух: http://runnersclub.com.ua/

Offline cdecdc Put

• Ветеран форума
Короче, теперь все хабари будут сдаваться в одни руки... Потому, что могу представить какие очереди будут в этом едином центре, который будет предоставлять 50 услуг... По 1 человеку на услугу - и уже 50 чел в очереди... :smilie10:
Кстати нормальная тема.Нема там и блызько никаких хабарив и никаких очередей.Я где-то месяца два назад по земельным пытанням посещал.
Модер,всем вышесказанным можешь пренебречь.Пеця халосый.

Offline dreamer

• Hero Member
Кстати нормальная тема.Нема там и блызько никаких хабарив и никаких очередей.Я где-то месяца два назад по земельным пытанням посещал.

А эти центры в каждом населенном пункте будут, или как (где)?
В здоровом теле - здоровый дух: http://runnersclub.com.ua/

Offline Мирон

• Hero Member
Это грузинская тема.
Кстати, у нас и до этого можно было записаться по интернету, я думаю и в таких центрах также можно будет.
Если все документы в порядке и раньше никаких взяток давать не надо было.

Offline entp

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
  • Роби, що повинен зробити, і нехай буде те, що буде
в франківську такий центр уже кілька років працює.
те ж чим стикався - зручно .
наприклад -місяць тому мені треба було  отримати витяг по підприємству.
по інтернету замовив час зустрічі, прийшов за 5 хв до того, заплатив тут же в банку 57 грн, зайшов до спеціаліста , заповнив папірець, якщо не вмієш - з допомогою спеціаліста.
 вийшов з витягом.
все зайняло 20 хв.

Offline Matvik

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча

А эти центры в каждом населенном пункте будут, или как (где)?
Я думаю достатньо було б один великий центр в кожному обласному центрі