Автор Тема: Так де наш Президент? Готує круглий стіл? А не занадто?  (Прочитано 562 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Вася Ем

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
  • Ворогів я закидаю квітами — у труні. С. ДАЛІ
Останні новини - готує якийсь круглий стіл невідомо з ким.
Тоді як...

Альона Гетьманчук
Директор Інституту світової політики (Institute of World Policy)
Переговори з сепаратистами = Придністров'я на Донбасі
12 червня 2014, 12:11

Відверто кажучи, не зовсім зрозуміла новину, що новообраний президент не виключає можливості провести круглий стіл у Донецьку за участі тих сторін конфлікту, які підтримують мирний план вирішення конфлікту. Не знаю, які саме сторони конфлікту мав на увазі Порошенко, і чи дійсно йшлось і про сепаратистів, як випливає із заяви, але хочу застерегти, що будь-які переговори офіційної влади з сепаратистами – це офіційна перепустка до створення Придністров'я на Донбасі.

Це, власне, те, чого добивається Росія: перетворити конфлікт між Москвою і Києвом у конфлікт між Києвом та Донецьком (чи Луганськом). Як тільки Київ вступить у прямі переговори з сепаратистами, це означатиме, що він визнає російський підхід до справи – це українська криза і Росія в ній, хто завгодно, але не безпосередня сторона конфлікту. Більше того, якщо події розвиватимуться по такому сценарію, то Росія ще й претендуватиме на посередника в переговорному процесі, гаранта політичного врегулювання і миротворця, нав'язуючи свої миротворчі сили під тим чи іншим соусом. А, як свідчить досвід Придністров'я, російські миротворчі сили дуже сильні в тому, щоб не мир гарантувати, а розвивати державне утворення в місці своєї дислокації. Бо у всьому світі успіх миротворчої місії вимірюється тим, наскільки швидко вона виконає своє завдання і залишить країну базування, а в російської мироворчої місії успіх – наскільки довго вона залишиться в іншій країні. Росія також дуже сильна у тому, щоб потім руками місцевих сепаратистів валити всі міжнародні переговори, націлені на врегулювання конфлікту, як це відбувається вже десятиліття у випадку з Прдністров'ям: мовляв, ми тільки за, але ж ми повинні враховувати думку Тирасполя (Донецька, Луганська і тп.тд).

Якщо чесно, я вже горло зірвала, пояснюючи закордонним делегаціям аналітиків, політиків, дипломатів і журналістів, що некректно писати про українську кризу. Треба писати про війну Росії проти України чи про російську агресію, про що завгодно, але не внутрішню українську кризу. Якщо ми запустимо переговори з сепаратистами – ми будемо грати під російську дудку: мовляв, "таки-да", криза українська.

Думаю, що президент це прекрасно розуміє, але попередити, вважаю, ніколи не зайвим. Тим більше, коли з'являються не зовсім чіткі заяви.

Offline finli

• Ветеран форума
А Ось що дійсно сказав Президент.

"Нам переговори задля переговорів не потрібні", – заявив Порошенко. – "Наш мирний план має стати базою для подальшої деескалації конфлікту. Терористи повинні скласти зброю"(с).

Решту отсєбятіни навішали  політологи, оглядачі, трактувальники снів, шамани з бубнами, парапсихологи та ін провідні спеціалісти у галузі болтології.

Offline OlegSky

• Ветеран форума
А Ось що дійсно сказав Президент.

"Нам переговори задля переговорів не потрібні", – заявив Порошенко. – "Наш мирний план має стати базою для подальшої деескалації конфлікту. Терористи повинні скласти зброю"(с).

Решту отсєбятіни навішали  політологи, оглядачі, трактувальники снів, шамани з бубнами, парапсихологи та ін провідні спеціалісти у галузі болтології.

Плюсую. Вони вже всі затрахали. Порох сказав, те що сказав, а оскільки говорить мало, то ця вся свора
цілими днями генерує говноаналітику і тупі висери.

Ящо то, якщо се, якщо потисне, якщо непотисне, якщо договориться, якщо не договориться, якщо назначить , якщо не назначить.

Це їхнє якщо, вже у вухах стоїть.
« Останнє редагування: Червня 12, 2014, 01:24:17 13:24 від OlegSky »

Offline Вася Ем

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
  • Ворогів я закидаю квітами — у труні. С. ДАЛІ
А чого ж він мовчить? Плете інтриги, сидить в засаді? А, нє. Мабуть - веде мудру державну політику...