Автор Тема: "Паніка" і психотипи.  (Прочитано 630 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Etobicoke Resident

• Hero Member
"Паніка" і психотипи.
« : Серпня 25, 2014, 06:11:53 18:11 »
як мені бачиться більшість проблем тут на форумі з різним сприйняттям різними людьми одного і того самого тексту.

Наприклад в часи мого дитинства коли хтось з пацанів з криком "наших бють" залітав у двір, то було 3 типи людей. Одні починали розходитись по домах, щоб не попасти під роздачу, інші починали допитуватись, "а що? а де?", а ще одна частина підривалась і бігла помагати "нашим".

Майте наувазі, що більшість з тих хто зараз на фронті по своїй суті швидше відносяться до трерьої групи. Тому багато "повідомлень з фронту" - це не паніка як тут багато хто вважає. Я би назвав це швидше звичкою спілкуванні і інформування тих кому цікаво де в даний момент "йде махач". Звичайно, що в "домогосподарок" після цього починається люта "паніка", але треба розуміти, що то повідомлення не для них. А от для них повідомлення мають готувати різні пресцентри, причому не з запізненням на 2 дні, а одночасно з повідомленнями про "махач".

Offline Шавлія

• Ветеран форума
  • Через тернії до зірок!
Re: "Паніка" і психотипи.
« Reply #1 : Серпня 25, 2014, 06:15:43 18:15 »
Частково погоджуюсь.
Але, потрібно брати до уваги, що час постійної напруги в суспільстві вже дуже довгий.
Я помічаю по собі, що якщо раніше від кожної негативної звістки з фронту впадала в паніку, то вже на сьогодні, я ставлюсь до них більш розважливо. Вже не панікую, чекаю підтвердження чи спростування, і думаю, в що це може "вилитись" в майбутньому.

Offline Igor

• Sr. Member
  • бЄндерівець
« Reply #2 : Серпня 25, 2014, 06:25:37 18:25 »
Потрібно враховувати те, що зараз багато інформаційного сміття. Йдуть вброси.
Хтось ці вброси вигадує. Дуже неврівноважені люди читають, впадають в стан шоку/паніки, "всьо пропало", починають писати де тільки можуть, тому що вважають, що чомусь від їхнього повідомлення цієї дуже важливої новини щось може змінитись (чи я навіть не знаю, що ними керує). І цей вброс перетворюється таким чином на неконтрольовану ланцюгову реакцію.
А потім з'ясовується, що все було зовсім не так і приводу для паніки взагалі-то немає.

Тому люди повинні хоча б перевіряти інформацію. Як там кажуть, порахувати до десяти, зробити декілька глибоких вдихів-видихів.
А потім вже можливо розповсюджувати новину.
"DOUBLETHINK means the power of holding two contradictory beliefs in one’s mind simultaneously, and accepting both of them."

Offline Etobicoke Resident

• Hero Member
« Reply #3 : Серпня 25, 2014, 06:26:15 18:26 »
Тут ще залежить від очікувань і уявлень про світ. Я особисто очікую з надією на "офіційний напад" Росії, оскільки вважаю, що це єдиний метод швидко забрати Крим назад і швидко закінчити, те що діється на сході. А для багатьох офіційний вступ Росії в війну - це катастрофа. Звідси і різна реакція.

Це як в гуртожитку. Одні зі страхом 5 років чекають на нічний стук в двері, за яким слідує похід в магазин по водку/сігарети, а інші вирішують все в перший же тиждень ціною можливо кількох зубів і розбитих кулаків, але наступні 5 років сплять спокійно.

Offline Л.Одеська

• Hero Member
« Reply #4 : Серпня 25, 2014, 07:45:49 19:45 »
Це як в гуртожитку. Одні зі страхом 5 років чекають на нічний стук в двері, за яким слідує похід в магазин по водку/сігарети, а інші вирішують все в перший же тиждень ціною можливо кількох зубів і розбитих кулаків, але наступні 5 років сплять спокійно.

Ах вот оказывается как закаляется народ в общагах.... :ap
А жизнь остается прекрасной всегда....

(Леонид Утёсов)