Автор Тема: Пару вопросов из истроии столетней давности...  (Прочитано 750 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Сергiй SV

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
Времен украинско-польской войны...

1. Сколько продержалась ЗУНР и вспомните ее удачные боевые операции.

2. Сколько месяцев потратила Польша при материальной и военной поддержке Антанты на подавление ЗУНР и ее армии под командованием Петрушевича. Что такое Чортковский котел?

3. Какая риторика была у Британии (и прочего типа ЕС) в ходе этой войны?

Очень познавательно.

Contra Spem Spero

Offline Оптиміст

• Full Member
""У середині лютого 1919 р. УГА розпочала Вовчухівську операцію. Але наприкінці лютого 1919 р. успішний наступ української армії був припинений на вимогу Паризької мирної конференції, яка для переговорів з урядом ЗО УНР про умови перемир'я з Польщею вислала місію у складі: голова — генерал Бертелемі (Франція), члени — полковник А.Віярд (Велика Британія), професор Лорд (США) і полковник Стабіле (Італія). Місія поставила вимогу негайного припинення воєнних дій і запропонувала демаркаційну лінію між двома сторонами, на підставі якої 40% Східної Галичини (Львів і Дрогобицький нафтовий басейн) відходило до Польщі. Уряд ЗУНР цієї пропозиції не прийняв, після чого воєнні дії відновились.

13 травня 1919 р. Найвища Рада країн Антанти зробила нову спробу укласти перемир'я між воюючими сторонами. На цей раз пропозиції міжсоюзницької комісії, яку очолював генерал Л.Бота, були прийняті українською стороною. Проте умови перемир'я, за якими Дрогобицький басейн залишався за ЗУНР, були відкинуті польським урядом.

В цих умовах 15 травня 1919 р. на український фронт у Галичині та Волині була кинута сформована і озброєна у Франції 80-тисячна польська армія генерала Ю. Галлера, яка (в планах Антанти) призначалась лише для боротьби проти більшовиків. В кінці травня уряд починає переїзд зі Станиславова через Бучач, Чортків до Заліщиків."" - ось тут описано ставлення тодішньої Європи до нас.

Offline Сергiй SV

• Ветеран форума
Ось-ось....

Треба вже якось ЕС відповісти за цей маразм....
Contra Spem Spero

Offline Читач

• Ветеран форума
на відміну від Польщі в Україні дуже багато поранених "славянскім єдінством", "братскімі народамі", "общімі карнямі і історієй"
саме через те українці не змогли утримати незалежність на початку ХХ ст.
саме через те українці зараз мають проблеми з відбиттям агресії
Так от, як кров свою лили батьки за Москву і Варшаву, і вам, синам, передали свої кайдани, свою славу!

Offline Сергiй SV

• Ветеран форума
на відміну від Польщі в Україні дуже багато поранених "славянскім єдінством", "братскімі народамі", "общімі карнямі і історієй"
саме через те українці не змогли утримати незалежність на початку ХХ ст.
саме через те українці зараз мають проблеми з відбиттям агресії

Так, то є проблема.
Contra Spem Spero

Offline Lazy

• Hero Member
Ось-ось....

Оскорбления простить не могу такого!
Я позор желаю смыть с Рождества Христова!

Мишка Шифман башковит...

Offline Сергiй SV

• Ветеран форума
Ось-ось....

Оскорбления простить не могу такого!
Я позор желаю смыть с Рождества Христова!

Мишка Шифман башковит...

Можно и раньше начать. С грехопадения.

Но все в районе 300-400 лет - реально значимо для текущей политики.
Contra Spem Spero