Автор Тема: Шотландська незалежність  (Прочитано 10194 раз)

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

Offline Читач

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
Re: Шотландська незалежність
« Reply #60 : Вересня 18, 2014, 03:13:05 15:13 »
хм... а що таке "висмоктане з пальця" і яка від цього може бути шкода?

Однією з " фундаментальних підстав " на думку шотландських ліваків , була реформа зброєних сил , коли часково " порізали шкотськи "реджіменти " ( хоча й англійські також підпали під скорочення)
Тоді ліваки кричали про скорочення видатків на армію , а коли це трапилось звинуватили Вестмінстер ( в якому вони продовжують депутатствувати ) майже не в геноциді проти шотландського народу .

Як прокоментував один легінь " Вот это настоящие психи , ну почему мы не шотландцы ? "

ПС . На питання для чого армії Британії шотландські прикордонники , відповідь так і не була надана

я не сильно переймаюсь думкою лівих, а тим паче шотландських,
право нації на свою національну державу для мене є достатньою підставою,
і насправді яка б не була армія і в ній форма такої підтримки серед населення через такі причини референдум би не мав
Так от, як кров свою лили батьки за Москву і Варшаву, і вам, синам, передали свої кайдани, свою славу!

Offline cheshuntt

• Ветеран форума
  • Рептилоїд
« Reply #61 : Вересня 18, 2014, 03:39:48 15:39 »

і насправді яка б не була армія і в ній форма такої підтримки серед населення через такі причини референдум би не мав

А от це і питання принипове , бо за думкою тих Шотландців які голосуватимуть " проти" , або проігнорують , вся ця метушня - розводняк .
Як мені пояснили , або ми за вільну Шкотію , або " це дасть нам можливість фарцувать газом як Норвегія" . Якщо це друге ( а воно так і є ) , то ми на таке не поведемося з причин абсолютної неадаекватності такої ідеі .
Карма безжалісна до довбойобів ( с) alejandro ФУП

Offline Читач

• Ветеран форума
« Reply #62 : Вересня 18, 2014, 04:06:56 16:06 »

А от це і питання принипове , бо за думкою тих Шотландців які голосуватимуть " проти" , або проігнорують , вся ця метушня - розводняк .
Як мені пояснили , або ми за вільну Шкотію , або " це дасть нам можливість фарцувать газом як Норвегія" . Якщо це друге ( а воно так і є ) , то ми на таке не поведемося з причин абсолютної неадаекватності такої ідеі .

я б не сильно зосереджувався на таких речах, бо економічну складову в таких ситуаціях застосовують завжди,
можете згадати українську "другу Францію" і для скількох людей це було аргументом,
кому дійсно дорога сама ідея вільної Шотландії не буде відкидати її через те, що хтось використовує її з меркантильних міркувань

вам пояснювали просто ті кому ця ідея не цікава і вони знайшли красиву форму відмазки
Так от, як кров свою лили батьки за Москву і Варшаву, і вам, синам, передали свої кайдани, свою славу!

Offline Geo

• Ветеран форума
« Reply #63 : Вересня 18, 2014, 04:14:34 16:14 »
Побаяню немного. Оно того стоит.

:laugh:

Offline cheshuntt

• Ветеран форума
  • Рептилоїд
« Reply #64 : Вересня 18, 2014, 04:23:05 16:23 »

Во-во . Геноцид шотландського народу

Offline Читач

• Ветеран форума
« Reply #65 : Вересня 18, 2014, 04:25:16 16:25 »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=18iq0YbL4mw[youtube]

уявляю ситуацію, якби щось подібне були б здатні зняти москалі - хор обурення і гілка на сотню сторінок про клятих рашистів
 :weep:

Offline Geo

• Ветеран форума
« Reply #66 : Вересня 18, 2014, 04:27:46 16:27 »
[Iain] Where's the buttons?
[Rob] Oh no, they've installed voice-recognition technology in this lift, they have no buttons.
[Iain] Voice-recognition technology? In a lift? In Scotland? You ever tried voice-recognition technology?
[Rob] No.
[Iain] They don't do Scottish accents.
[Rob] Eleven.
[VOICE] Could you please repeat that?
[Iain] Eleven.
[Rob] Eleven. Eleven.
[Iain] Eleven.
[VOICE] Could you please repeat that?
[Rob] EL-EV-EN.
[Iain] Whose idea was this? You need to try an American accent. "E-leven. E-leven."
[Rob] That sounds Irish, not American.
[Iain] No it doesn't! ELEVEN.
[Rob] Where in America is that - Dublin?
[VOICE] I'm sorry. Could you please repeat that?
[Rob] Try an English accent. "Eelevin! Eelevin!"
[Iain] You from the same part of England as Dick van Dyke?
[Rob] Let's hear yours then, smartass.
[VOICE] Please speak slowly and clearly.
[Rob] SMARTASS.
[Iain] Ee-lev-en.
[VOICE] I'm sorry. Could you please repeat that?
[Iain] ELEVEN. If you don't understand the lingo, away back home to your own country!
[Rob] Ooo, it's that talk now, is it, away back home to your own country?
[Iain] Oh, don't start Mr. Bleeding Heart, how can you be racist to a lift?
[VOICE] Please speak slowly and clearly.
[Rob] Eleven. Eleven. Eleven. Eleven.
[Iain] You're just saying it the same way!
[Rob] I'm going to keep saying it until it understands Scottish, alright?
[Rob] Eleven. Eleven. Eleven! Eleven!
[Iain] Oh just take us anywhere, ya cow! Just open the doors!
[VOICE] This is a voice-activated elevator. Please state which floor you would like to go to in a clear and calm manner.
[Iain] Calm? Calm? Where's that coming from? Why is it telling people to be calm?
[Rob] Because they knew they'd be selling this to Scottish people who'd be going off their nuts at it!
[VOICE] You have not selected a floor.
[Rob] Aye, we have! Eleven!
[VOICE] If you would like to get out of the elevator without selecting a floor, simply say "Open the doors, please".
[Iain] Please? Please?? Suck my wally.
[Rob] Maybe we should just say "please".
[Iain] I'm not begging that for nothing.
[Rob] Open the doors, please.
[Iain} "Please!" Pathetic.
[VOICE] Please remain calm.
[Rob] Oh! My! God! You wait until I get up there...just wait for it to speak...
[VOICE] You have not selected a floor.
[Rob] Up yours, ya cow! If you don't let us through these doors, I'm gonna come to America, I'm gonna find whatever desperate actress gave you a voice, and I'm gonna go to the electric chair for ye!
[Iain] Scotland, you bastard!
[Rob] Scotland!
[Iain] SCOTLAND!
[Rob] SCOOOOOTLAND!
[Iain] FREEDOM!!
[Rob] FREEDOM!!
[Iain] Goin' up?

:lol:
« Останнє редагування: Вересня 18, 2014, 05:20:12 17:20 від Дрейк »

Offline PamTam

• Ветеран форума
« Reply #67 : Вересня 18, 2014, 04:34:25 16:34 »
Гео, спасибо, от души!   :lol: :lol: :lol:

Абажаю шотландский акцент. Хуже него только кокни.

Offline cheshuntt

• Ветеран форума
  • Рептилоїд
« Reply #68 : Вересня 18, 2014, 04:37:00 16:37 »

можете згадати українську "другу Францію" і для скількох людей це було аргументом,
кому дійсно дорога сама ідея вільної Шотландії не буде відкидати її через те, що хтось використовує її з меркантильних міркувань

вам пояснювали просто ті кому ця ідея не цікава і вони знайшли красиву форму відмазки

Немає ніякої  ідеї вільної Шотландії, в тому ж таки і справа .
Хто їх гнобить ? Я ще б розумів " за рідний гелік " так вони відверто всі до одного кажуть " fuck Gaelic " . На додаток Британська Імперія була побудована зовсім на інших засадах ніж всі відомі нам континентальні . Це поза все -торговельні відносини між різними суб'єктами співдружності .
А то буде як у випадку , хотіли жити в Родезії вільними родезійцями , а опинились в Зімбабве .

Offline Geo

• Ветеран форума
« Reply #69 : Вересня 18, 2014, 04:38:30 16:38 »

тогда это для тебя  :laugh:

Offline svo1973

• Ветеран форума
« Reply #70 : Вересня 18, 2014, 04:39:08 16:39 »
Хто їх гнобить ? Я ще б розумів " за рідний гелік " так вони відверто всі до одного кажуть " fuck Gaelic " . На додаток Британська Імперія була побудована зовсім на інших засадах ніж всі відомі нам континентальні . Це поза все -торговельні відносини між різними суб'єктами співдружності .
А то буде як у випадку , хотіли жити в Родезії вільними родезійцями , а опинились в Зімбабве .

Особливий цинізм ситуації в тому, що найбільш відмороженими лоялістами-оранжистами в Ольстері є якраз нащадки шотландців...

Offline cheshuntt

• Ветеран форума
  • Рептилоїд
« Reply #71 : Вересня 18, 2014, 04:40:48 16:40 »

Гірше від нього тільки Белфастський акцент .

Offline cheshuntt

• Ветеран форума
  • Рептилоїд
« Reply #72 : Вересня 18, 2014, 04:45:46 16:45 »

Особливий цинізм ситуації в тому, що найбільш відмороженими лоялістами-оранжистами в Ольстері є якраз нащадки шотландців...

" Ну да " . Моя сестра в законі з Колрейну , з оранжистської родини , призвище шотландське .

Offline Читач

• Ветеран форума
« Reply #73 : Вересня 18, 2014, 04:47:34 16:47 »

ідеї нема,  а референдум є... дивні справи...
ну я читав, наприклад, що нема української нації - вигадки австрійського генштабу,
нема української мови - є сільська говірка, а в місті всі на язикє,
ну і "а що вам дала ваша нєзалєжность" так це ж просто, як початок гарної бесіди про геополітику,
але я не претендую, я дійсно не спілкуюсь з шотландцями, може то англійці вигадали той референдум,
щоб поржать

Offline cheshuntt

• Ветеран форума
  • Рептилоїд
« Reply #74 : Вересня 18, 2014, 05:06:41 17:06 »

ідеї нема,  а референдум є... дивні справи...
ну я читав, наприклад, що нема української нації - вигадки австрійського генштабу,
нема української мови - є сільська говірка, а в місті всі на язикє,
ну і "а що вам дала ваша нєзалєжность" так це ж просто, як початок гарної бесіди про геополітику,
але я не претендую, я дійсно не спілкуюсь з шотландцями, може то англійці вигадали той референдум,
щоб поржать

Та англійцям , якщо чесно,  взагалі пох на ту Шотландію . Ви ж не робіть проекцій "Росія - Україна " , " Англія - Шотландія " там зовсім інші взаємостосунки . Шотландія має такий самий статус як і Англія - королівство і може йти під всі чорти .

Offline GloriaAndrus

• Hero Member
  • Стать: Жіноча
« Reply #75 : Вересня 18, 2014, 05:09:03 17:09 »
Мені, звичайно, шотландські проблеми далекі, але тільки що на російському сайті почитала статтю про те, як проходить референдум і дуже посміялась. Вони там постійно проводять аналогії з "Юго-востоком", хоч і шито все білими нитками. А які там коментарі! Гумористи вони знатні  :smilie1: : "Не сегодня, так завтра- Шотландия уплывёт к своей Свободе! Горцы всю жизнь боролись с англичанами. Абсолютно разные культуры, настроения людей и характеры. Шотландия- это очень гордый и независимый народ, им просто очень не везло. Полег весь цвет нации на полях сражений… И если сравнить мужчин в Шотландии и в Англии- то все женщины побежали бы в Шотландию. Даже в гербе гордый, независимый их цветок чертополох —прекрасен и очень живуч. По духу и сопротивляемости,- шотландцы мне напоминают нас- славян…Непокорные… Здорово! Удачи, гордый, горный народ!"

Offline svo1973

• Ветеран форума
« Reply #76 : Вересня 18, 2014, 05:15:34 17:15 »
Горцы всю жизнь боролись с англичанами.

Вони погано знають, ЗА ЩО боролися горці з англійцями. Ті битви, про які вони думають, були насправді за відновлення шотландських монархів на престолі Об'єднаного королівства, а не за незалежність.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #77 : Вересня 18, 2014, 05:16:37 17:16 »
Та чого там сперечатися. Це ж не кримський “референдум“. Як вирішать так і буде.
If you are going through hell, keep going.

Offline cheshuntt

• Ветеран форума
  • Рептилоїд
« Reply #78 : Вересня 18, 2014, 05:17:03 17:17 »
Мені, звичайно, шотландські проблеми далекі, але тільки що на російському сайті почитала статтю про те, як проходить референдум і дуже посміялась. Вони там постійно проводять аналогії з "Юго-востоком", хоч і шито все білими нитками. А які там коментарі! Гумористи вони знатні  :smilie1: : "Не сегодня, так завтра- Шотландия уплывёт к своей Свободе! Горцы всю жизнь боролись с англичанами. Абсолютно разные культуры, настроения людей и характеры. Шотландия- это очень гордый и независимый народ, им просто очень не везло. Полег весь цвет нации на полях сражений… И если сравнить мужчин в Шотландии и в Англии- то все женщины побежали бы в Шотландию. Даже в гербе гордый, независимый их цветок чертополох —прекрасен и очень живуч. По духу и сопротивляемости,- шотландцы мне напоминают нас- славян…Непокорные… Здорово! Удачи, гордый, горный народ!"

:smilie2:  І як в головах народжується така маячня ?
Припускаю , що там вже не вата в голові , а козлячий навоз .
ПС . Я це про коментарів сказав , не про Вас , пані .

Offline svo1973

• Ветеран форума
« Reply #79 : Вересня 18, 2014, 05:18:48 17:18 »
Справа в тому, що раніше сиділи шотландські монархи Стюарти на англійському престолі, і шотландців це повністю влаштовувало, ні про яку незалежність вони не думали. Потім внаслідок своєї релігійної нетерпимості Стюарти дестабілізували королівство, їх звідти викинули в кілька прийомів, посадили туди німецьку ганноверську династію (протестантську), і вже потім горці почали боротися за відновлення Стюартів.

Offline cheshuntt

• Ветеран форума
  • Рептилоїд
« Reply #80 : Вересня 18, 2014, 05:21:44 17:21 »

Вони погано знають, ЗА ЩО боролися горці з англійцями. Ті битви, про які вони думають, були насправді за відновлення шотландських монархів на престолі Об'єднаного королівства, а не за незалежність.

В Хуйлостані свій альтернативний погляд на історію .
Ще б запитати як там з гордими чеченськими горцями , вони до слов'ян не подібні ?

Offline Lock60

• Hero Member
  • PUTIN DICKHEAD! La-La-La!
« Reply #81 : Вересня 18, 2014, 05:45:35 17:45 »
СУПчик говорит нет сепаратизму!

Извините за обрезание, но приходится бывать ву Лугандоне.

Offline повстанець

• Hero Member
« Reply #82 : Вересня 18, 2014, 05:46:11 17:46 »
ну що, Шотландія залишається частиною Великої Британії... Ну і цитата дня, з фупа... але імхо, це найкраща цитата за сьогодні... ржач:

Є тільки дві дійсно нескінченні речі — всесвіт і людська дурість. І я не впевнений стосовно всесвіту.© Альберт Ейнштейн

Offline повстанець

• Hero Member
« Reply #83 : Вересня 18, 2014, 05:47:17 17:47 »
СУПчик говорит нет сепаратизму!

Извините за обрезание, но приходится бывать ву Лугандоне.

+ в карму :)
Є тільки дві дійсно нескінченні речі — всесвіт і людська дурість. І я не впевнений стосовно всесвіту.© Альберт Ейнштейн

Offline olegae

• Sr. Member
« Reply #84 : Вересня 18, 2014, 06:42:42 18:42 »
Хто їх гнобить ? Я ще б розумів " за рідний гелік " так вони відверто всі до одного кажуть " fuck Gaelic " .
Та отож. Немає ніякої шоландської нації. Вона вмерла разом з шотландським варіантом "ґеліка", а сходження Якова на престол Англії лише юридично закріпило цей факт. Уже тоді шотландці були просто етнографічною групою британської нації, на зразок наших русинів. Якись час вони носилися зі "скотс" (шотландський варіант англійської, і тут аналогія з русинами взагалі аж випинається), та потім похерили й цю ідею. У питанні шотландської незалежності нема ніякого національного підґрунтя — це просто гонор, замішаний на спогадах про давню історію (Волес, Брюс), а також суто економічні міркування. Тихі й сумирні валійці мають набагато більше підстав називатися нацією. Їхня мова, принаймні, ще жива, в Уельсі чимало шкіл з навчанням валійською мовою, є навіть університет, а в багатьох невеликих містечках Північного Уельсу (на кажучи вже про села) на вулицях і досі розмовляють мовою короля Артура. А Шотландія — це просто понти.

Offline Irris

• Ветеран форума
« Reply #85 : Вересня 18, 2014, 06:47:15 18:47 »
говорят, что весь ядерный потенциал the UK расположен на территории Шотландии
если правда, то это могло бы стать проблемой

Offline Geo

• Ветеран форума
« Reply #86 : Вересня 18, 2014, 06:54:39 18:54 »
 « Останнє редагування: Сьогодні в 06:20:12 pm від Дрейк »

Красный  - цвет модератора?

Ессишо... я не знал.... :shuffle:

Offline Lock60

• Hero Member
« Reply #87 : Вересня 18, 2014, 06:55:02 18:55 »
говорят, что весь ядерный потенциал the UK расположен на территории Шотландии
если правда, то это могло бы стать проблемой
Тут постоянно рашидские бомберы летают и кораблики военные снуют.
А популисты волают - сократив 1 Трайдент , мы откроем 3 детских садика

RAF fighter jets intercept Russian bombers off coast of Scotland.    Wednesday 23 April 2014 18.49 BST  http://www.theguardian.com/uk-news/2014/apr/23/raf-fighter-jets-russian-bombers-scotland

Offline Lock60

• Hero Member
« Reply #88 : Вересня 18, 2014, 07:39:16 19:39 »
Всего будет голосовать 4 миллиона. Между прочим, шотландцы находящиеся зарубежом не имеют права голосовать. А их больше миллиона (3/4 в остальной Британии.)

Зато резиденты: индусы, прибалты (почти 100% кацапского рода, которых здесь сотни тысяч), поляки, все эти иммигранты без британского гражданства имеют право голоса. :Sho_za:
 + возрастную планку для референдума опустили до 16 лет. Их молодежь, SNP и охмуряет, обещая златые горы.

Так что Лондон на переговорах по условиям проведения референдума проявил чудеса лояльности к сепаратистам. Идиотизм и самоуверенность :smilie9:

При этом сепары ведут кампанию агрессивно, плюют на законы. У нас возле участка сегодня целый день группки открыто ведут агитацию возле участка, сменяя друг друга.
Нормально фоткать не дают. Только что бесплатно порридж (овсянку-- гречку ) не раздавали. Я сегодня впервые здесь увидел Донбасс! ШОК.

« Останнє редагування: Вересня 19, 2014, 03:39:02 03:39 від Lock60 »

Offline Противная одесситка

• Hero Member
  • Люстрирую, дорого
« Reply #89 : Вересня 18, 2014, 07:43:28 19:43 »
так что там с результатами кто знает?
Я не злопамятная, я просто злая и у меня хорошая память