Як йому працювалося. Цитати від 26 червня. Бачимо, що його таки ,,з'їли''
"Насправді вони поперефарбовувалися. Велика частина була задіяна в корупційних схемах і до сьогодні вони залишаються у старій владі. Це ні для кого не секрет. Моя боротьба з повернення заводу "Індар" і боротьба проти корупції, яка там розвивалася, виявилися тим, що проти мене зареєструвала людина, яка дотична до діяльності цього заводу, постанову про мою відставку. Абсолютно безпідставні звинувачення в тому, що я не ходжу на засідання Комітету Верховної Ради, тому що я хворію і т.д. Це насправді спланована системна акція проти мене", - сказав міністр.
"Я людина, яка пройшла Майдан і бачила багато смертей своїми очим. І не так просто тій мафії, з якою я борюся, мене побороти. Вони тремтять більше", - підкреслив він.
Міністр вбачає, що боротьба з корупцією, яка є основною темою в міністерстві охорони здоров’я, приносить "ось такі плоди як дескредитація, безпідставні звинувачення на його адресу". Він також наголосив, що йому не дають працювати, не дають призначати своїх заступників і кадри у МОЗ.
"Голова державної санітарної служби мною поданий на призначення три місяці тому, сьогодні його не призначили. Заступник міністра, який мавби мені допомагати, і мені доводиться замість трьох виконувати роботу, два місяці лежать документи, він не призначається. Тих заступників міністра, яких призначили за партійними квотами… Як охороні здоров’я – за партійними квотами?! Призначаються вони за партійними квотами. І були призначені, в тому числі і в міністерстві охорони здоров’я. І зараз вони засаботували і просто зривають тендерні закупівлі – заступник міністра", - зазначив О.Мусій.
"Є маса системних проблем, які треба вирішувати. Я би звісно надіявся на нову владу, особливо на нового Президента і на його ініціативу – термінового розпуску Верховної Ради. Тому що вона зараз не відображає взагалі ту політичну ситуацію, яка є в Україні", - сказав він.
На уточнення кореспондента, тобто, ви не збираєтеся у відставку і продовжуватимете боротися з корупцією у МОЗ, О.Мусій відповів: "Я добровільно писати заяву про свою відставку не збирався і не збираюся. Я буду продовждувати боротьбу до тих пір, скільки зможу".
http://www.unn.com.ua/uk/exclusive/1358812-o-musiy-ya-dobrovilno-pisati-zayavu-pro-vidstavku-ne-zbirayusya