Автор Тема: Хтось може пояснити мені хвеномен ціноутворення в Україні?  (Прочитано 4055 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
От мене таки цікавить питання - яким чином у нас хвормуються ціни на харчі і предмети широкого вжитку у співвідношенні до зарплат.

Я ніяк не можу второпати – чому в доларовому еквіваленті зарплата середня у більшості людей в Україні десь біля 200 доларів, а ціни в доларовому ж еквіваленті  нагадують американські чи європейські?

Ну уявіть собі американця який при зарплаті в 200 доларів платив би 3 долари за галон бензину, 6 доларів за кіло м“яса, долар з літр молока, 50 доларів за черевики, 1000 доларів за телевізор...

:eyes: :Sho_za: :eyes: :Sho_za: :eyes: :Sho_za:
If you are going through hell, keep going.

Offline Askold

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
Це називається бідінсть. :(

Offline Ukrainec

• Sr. Member
От мене таки цікавить питання - яким чином у нас хвормуються ціни на харчі і предмети широкого вжитку у співвідношенні до зарплат.

Я ніяк не можу второпати – чому в доларовому еквіваленті зарплата середня у більшості людей в Україні десь біля 200 доларів, а ціни в доларовому ж еквіваленті  нагадують американські чи європейські?

Ну уявіть собі американця який при зарплаті в 200 доларів платив би 3 долари за галон бензину, 6 доларів за кіло м“яса, долар з літр молока, 50 доларів за черевики, 1000 доларів за телевізор...

Чиб більше виробляєш, і продаєш тим менша ціна. В Україні виробляється дуже мало, тому ціни відповідні...

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Бідність? Не вірю. Якщо бідність - но вона має будти для всіх.
Мені здається, що гроші просто вивозять з країни.

Offline kievlyanin

• Ветеран форума
Бідність? Не вірю. Якщо бідність - но вона має будти для всіх.
Мені здається, що гроші просто вивозять з країни.

и че?? причем тут цены??
це шо за блядство??  (с) Ляшко

Кроме того, я думаю, что Карфагенцапстан должен быть разрушен.

Offline GloriaAndrus

• Hero Member
  • Стать: Жіноча
Я от стараюсь теж з'ясувати принципи ціноутворення, коли таблетки, які я купую з місяця в місяць раптом виросли в ціні з 340 до 530 гривень, причому це однозначно та сама партія, однаковий термін придатності. Плюс ще й ціна вар'юється в різних аптеках від 513 до 940 гривень.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Тобто виходить так, що в Україні найменше виробляють саме харчів? Не вірю...

Offline kievlyanin

• Ветеран форума

я 5 лет причастен к установлению цен на некоторые продукты питания в украине ..

знаю весь процесс от и до ...

Offline Ukrainec

• Sr. Member
Ваші слова не про харчі, а про загальні ціни, нафти у нас мало, телевізорів у нас не виробляють, що стосується харчів, так то саме молоко дороге тільки тому що його далеко транспортувати і знову потребує затрат для збереження, за молоко людям платять по 2 грн, а вам відповідно поки дійде до магазину і всі зароблять, ставлять таку ціну. Цукор у нас дешевий, гречка теж, з їдою у нас порядок. ще раз ціна в магазині залежить від нафто продуктів, вони за долари чим вищий курс тим все робиться дорожчим.
Забув ще за мясо, ціна за яку його купують у людей живою вагою всього навсього 18 грн :) робіть висновки.
« Останнє редагування: Жовтня 03, 2014, 10:39:46 22:39 від Ukrainec »

Offline kievlyanin

• Ветеран форума
в украине нет конкуренции торговых сетей .. т.к. количество торговых площадей на 1 человека ниже чем надо в 2-3 раза то есть диктат продавцов

производитель получает только 50% от цены которая на полке .. остальное получает продавец... т.к. с сетью не поспоришь .. конкуренции нет ..

Offline Tvladrat

• Hero Member

"..
Самая богатая страна мира - рекордсмен по количеству людей, получающих талончики на еду. Исследование Министерства сельского хозяйства США показало, что десятки миллионов американцев зависят от бесплатного продовольствия.
Программа по обеспечению населения дополнительными источниками продовольствия (SNAP) в фискальном 2012 г. помогла выжить 46,6 млн человек. Она затронула 22,3 млн домохозяйств и обошлась государству в $78,4 млрд. Согласно опубликованным данным главными реципиентами государственной помощи являются дети до 18 лет. 45% всех талонов на еду получили американцы в возрасте до 18 лет - это 20 млн человек. Еще 9% от общего числа нуждающихся - люди старше 60 лет. И еще 10% талонов приходится на неработоспособных взрослых в возрасте до 60 лет.

82% всех участников программы живут за чертой бедности, а 42% этих людей пришлось бы увеличить свой доход в два раза, чтобы только дотянуться до этой черты. Но средняя сумма, которую государство затрачивает на одного реципиента SNAP, составляет $278 в месяц. Цифра сильно зависит от количества людей в семье и других факторов, но в любом случае деньги приличные. Если бы их выдавали в виде кэша, 13% участников SNAP уже нельзя было бы считать бедными.

20% реципиентов SNAP не получают никакого дохода (это почти 10 млн человек). У 75% участников программы есть дети. Программа по распространению талонов на еду является одним из основных способов поддержки бедного населения. Обеспечивать бедных американцев продовольствием гораздо безопаснее, чем раздавать деньги, так как очевидно, что наличные можно потратить не по назначению.

..."

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Гаразд, уявімо собі американську вчительку, яка отримує 50 000 на рік.
Щомісяця вона чистими на руки отримує десь 3 000 після всіх відрахувань.
Скажімо тратить із цієї суми – 700-1000 на житло.
Залишається чистими десь 2000 на місяць.
Іде до супермаркету і...
12 яєць – 2 долари. Галон молока – 3 долари. Кіло м“яса – від 4 до 10 доларів. Півкіла макарон – 1 долар, пляшка вина – від 4 доларів, кіло шинки – 10-12 доларів.
Джинси – 30-50 доларів, черевики – 30-50 доларів, телевізор – від 100 до 1000 доларів.
Аспірин – 3 долари. Вітамін C – 3-4 долари.
Послуги значно дорожчі, звичайно. Інтернет і тб – 60-100 доларів.

Offline Читач

• Ветеран форума
ну так у нас вільна країна - пройдись по ринку знайди дешевше
Так от, як кров свою лили батьки за Москву і Варшаву, і вам, синам, передали свої кайдани, свою славу!

Offline Etobicoke Resident

• Hero Member
А який смисл продавати вам по 3 гривні, якщо можна продати за кордоном по 3 євро?

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Тобто стара совєцька трaдиція, коли більшість людей тратила гроші лише на їжу зберігається no matter what.  :smilie8:
Все одно, маю враження, що хтось багато краде... :gigi:

Offline iМолодéць

• Full Member
Ціноутворення є побічним ефектом глобалізації. Головна тенденція - це зрівняння "середньої температури у шпиталі". Але ціни (через міжнародну торгівлю) вирівнюються до світових набагато швидше ніж доходи населення.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Не розумію все одно. Як можна платити 5 гривень за метро і 1000 за опалення.
Як можна платити 70 гривень за кіло м“яса при зарплаті в 3000 гривень?
Як можна платити 10 гривень за літр бензину?

Offline free UA

• Ветеран форума
Цитувати
Хтось може пояснити мені хвеномен ціноутворення в Україні?

У нас зазвичай все відповідає жлобськой логіці.

– А чому ціна виросла?
– Ти що не бачиш? долар впав!

–Чому знову ціна виросла?
–Ти що сліпий? долар росте!

Offline bugaga

• Ветеран форума
Не розумію все одно. Як можна платити 5 гривень за метро і 1000 за опалення.
Як можна платити 70 гривень за кіло м“яса при зарплаті в 3000 гривень?

відкрий в штатах фірму і вози в Україну м'ясо і продавай за 20 грн кг, в чому проблєма?
дитсадок
ванька ерохин вон на веллбутрине вторую машину меняет, квартиру купил, бизнес завёл, а ты всё сидишь на своих сиозсах как сыч

Offline free UA

• Ветеран форума

я вже не пам'ятаю той щасливий час, коли бензин коштував 10 грн  :smilie2:

Offline bugaga

• Ветеран форума
Цитувати
Хтось може пояснити мені хвеномен ціноутворення в Україні?

У нас зазвичай все відповідає жлобськой логіці.

– А чому ціна виросла?
– Ти що не бачиш? долар впав!

–Чому знову ціна виросла?
–Ти що сліпий? долар росте!

жлобська логіка, це, "якщо я не можу заробити гроші то і ти працюй за копійки"
ванька ерохин вон на веллбутрине вторую машину меняет, квартиру купил, бизнес завёл, а ты всё сидишь на своих сиозсах как сыч

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Як можна платити такі гроші про зарплаті в 100 доларів в еквіваленті? За електроенергію, за продукти харчування?

Offline bugaga

• Ветеран форума
Як можна платити такі гроші про зарплаті в 100 доларів в еквіваленті? За електроенергію, за продукти харчування?
чому якщо в когось зарплата $100 інші повинні під нього підлаштовуватись і продавати свій труд дешево?

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
А чому зарплата - 100?

Offline bugaga

• Ветеран форума
А чому зарплата - 100?
так це у людей які працюють за такі гроші треба запитувати.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Вчителі, лікарі, чиновника на місцях. Тобто всі бюджетники плюс переважна більшість працюючого населення.

Offline bugaga

• Ветеран форума
Вчителі, лікарі, чиновника на місцях. Тобто всі бюджетники плюс переважна більшість працюючого населення.
а хто заважає бюджетнику змінити місце роботи або професію?

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
А що багато вакансій? Може взагалі позачиняти всі школи, вузи, лікарні, автопарки, метро, адмінстративні установи, бібліотеки, архіви, тощо? Хай ідуть інші роботи шукають, бо нєхєр за копійки працювати.

Offline bugaga

• Ветеран форума
тобто  якщо українець отримує $100
негр з бразилії повинен безкоштовно зібрати банани,  ще доплатити за доставку, щоб українcький люмпен міг купити банани за 5 грн / кг
я все правильно розумію?

Offline bugaga

• Ветеран форума
А що багато вакансій? Може взагалі позачиняти всі школи, вузи, лікарні, автопарки, метро, адмінстративні установи, бібліотеки, архіви, тощо? Хай ідуть інші роботи шукають, бо нєхєр за копійки працювати.

а чому б і не позакривати?
комьюніті, яке хоче мати школу і т.д. може скидуватись на зарплату вчителям та утримання школи.
по 100 грн наприклад.

так само з лікарнею.