Але тільки в одному - в оцінці ролі Шустера і Кісільова. Першого взагалі вважаю шкідливим підривним елементом (хитрим і підступним).
А от за виділене голосую обома руками:
Borislav Bereza
24 хв · Відредаговане ·
Інколи дуже корисно не прийти на п'ятничні політичні ток-шоу і поглянути на них з боку. Я не буду обговорювати спікерів. Не хочу обговорювати тези і рівень лицемірства, що не зменшується, від топових політиків. Мабуть їх, як і небіжчиків, виправить виключно могила. Коли ти в ролі глядача, то бачиш багато недоліків і переваг, які вислизають від тебе коли ти в ролі учасника програми. Але зараз я хочу поговорити про ведучих. Про ведучих головних політичних ток-шоу України. Та про попит на ведучих.
На Українському телебаченні є три топових політичних ток-шоу. В понеділок увечері частина України сідає перед екраном телевізора і дивиться "Свободу слова" з інтелегентним Андрієм Куліковим. Ток-шоу в понеділок само по собі цікаво, але основними залишаються політичні шоу п'ятниці. Вони підводять підсумки вирушаючого політичного тижня. В п'ятницю глядачів ділять Савік Шустер і Євгеній Кисельов. Два великих майстра до яких я теж відношусь з великою повагою.
Україна - дуже заполітизована країна. Ми пробуджуємося і дивимося новини. Кожну годину ми цікавимось новинами та моніторимо новостні стрічки в інеті. Політика стала важливою складовою нашого життя. І тому ток-шоу приречені на успіх в Україні. Важлива складова ток-шоу - це ведучий. Важлива та практично головна. Спікери приходять та зникають, а ведучій залишається. Ведучий управляє полемікою. Контролює напрям програми та бере участь в запрошенні гостей.
Отож в п'ятницю увечері ми дивимося підсумкові ток-шоу. І ось про що я задумався після вчорашнього перегляду Шустер-live і Чорного дзеркала. Нам реально не вистачає підсумкового ток-шоу з україномовним ведучим. Традиційно я розмовляю россійською мовою. Але я білінгва з перевагою в бік російської мови. Це значить я легко в побуті говорю на двох мовах. На російській та на українській. І те що в Україні не існує фінального тижневого ток-шоу, з україномовним ведучим, мене дивує. Мені його не вистачає. Виключно мені?
Лише не кажить, що політичних шоу і так багато. Їх не забагато. Не вистачає майданчиків для публічних виступів на телебаченні для молодих політиків. Не вистачає трибун на ТБ для лідерів громадських думок і знакових осіб. А попит на подібний телепродукт існує. І зі всією пошаною до панів Шустера і Кисельова я можу відмітити, що в Україні пора з'явиться своєму україномовному Ларрі Кингу. Я не розумію, чом би Першому національному або 1+1 не зробити своє п'ятничне або суботнє ток-шоу з україномовним ведучим? Може Інтер зробить ще одне шоу у суботу? А глядач би сам вибрав який формат і який набір політиків йому цікавий, які обличча та меседжи він готовий дивитися та сприймати. Українське суспільство від цього лише виграє, а враховуючи високу політизованyість українців, то і рекламодавці знайдуться. А значить і телеканал не програє. Отож чекаємо хто першим на телебаченні це зрозуміє і оцінить запит суспільства та потенційну вигоду для каналу.