Автор Тема: Четвертой волны мобилизации пока не будет, - СНБО  (Прочитано 3286 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Старина Z

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
Четвертая волна мобилизации в Украине не планируется.

Как сообщает Цензор.НЕТ со ссылкой на "Укранскую правду", об этом на традиционном брифинге в понедельник сообщил представитель Информационно-аналитического центра СНБО Андрей Лысенко.

По его словам, у украинской стороны достаточно сил и средств обустраивать 2-ю и 3-ю линию обороны.

"Потребность в четвертой волне мобилизации пока отсутствует" , - сказал он.

Источник: http://censor.net.ua/n311158

Offline Старина Z

• Ветеран форума
Re: Четвертой волны мобилизации пока не будет, - СНБО
« Reply #1 : Листопада 10, 2014, 12:36:39 12:36 »
А потом война как всегда придет внезапно, а наши разведут руками и скажут, что не ожидали такого массированного наступления.

Offline Шавлія

• Ветеран форума
  • Через тернії до зірок!
« Reply #2 : Листопада 10, 2014, 12:53:23 12:53 »
Та влада не може забезпечити і наявних бійців обмундируванням та всім необхідним.
Лише вчора розповідав знайомий, його друзі волонтери купували зимове взуття та одяг для бійців ЗСУ, які стоять на посту за 20 км від донецького аеропорту...
А хто буде забезпечувати ще більшу кількість бійців? Волонтери вже "видихуються", у багатьох людей просто закінчуються гроші.

Offline Єгорій

• Ветеран форума
  • = Розвідка =
« Reply #3 : Листопада 10, 2014, 01:00:05 13:00 »
Та влада не може забезпечити і наявних бійців обмундируванням та всім необхідним.
все у всіх є. якої якості - питання друге, але ніхто там босий на снігу не стоїть!

пора запретить всяким дианам макаровым ездить по блокпостам и деморализировать бойцов... представляю, приезжает такая диана макарова - как вы тут, бедненькие, замерзли небось... вас тут бросили, вам тут холодно, нужно уходить, сражаться бесполезно.. вдруг погибнет кто.. прячтесь, бегите!... и опус в ФБ на тему "салдатикигероинавойнебезводы!!!1" :smilie9:

"волонтери забезпечують армію" - це той самий маразм, що і "добровольчі батальйони виграли війну" чи "все тримається на ДБ"

проблеми є, вони серйозні, але "влада не може забезпечити" - це вкид із хуйлостану
« Останнє редагування: Листопада 10, 2014, 01:03:20 13:03 від Єгорій »
Приклад злочинної свідомості: "Егорию народ не такой попался. Ща заведёт про правовый стан, закон и прочую поебень" (с) Зильбершухер

Offline Старина Z

• Ветеран форума
« Reply #4 : Листопада 10, 2014, 01:02:41 13:02 »
Лише вчора розповідав знайомий, його друзі волонтери купували зимове взуття та одяг для бійців ЗСУ, які стоять на посту за 20 км від донецького аеропорту...
А хто буде забезпечувати ще більшу кількість бійців? Волонтери вже "видихуються", у багатьох людей просто закінчуються гроші.

Мобилизованным нужно проводить подготовку и обучение в течение нескольких месяцев. Затраты в этот период относительно небольшие. По крайней мере, это значительно меньшее зло, чем бросать потом в бой неподготовленный резерв.

Снабжение в армии - это отдельная очень болезненная тема. По факту, даже если у украинского государства будет не хватать денег, страны Запада помогут. При условии, что эта помощь будет реально уходить на конечные цели, а не строительство дач тыловиков.
Нельзя же все время выезжать на плечах волонтеров.

Offline Старина Z

• Ветеран форума
« Reply #5 : Листопада 10, 2014, 01:05:32 13:05 »
все у всіх є. якої якості - питання друге, але ніхто там босий на снігу не стоїть!

пора запретить всяким дианам макаровым ездить по блокпостам и деморализировать бойцов... представляю, приезжает такая диана макарова - как вы тут, бедненькие, замерзли небось... вас тут бросили, вам тут холодно, нужно уходить, сражаться бесполезно.. вдруг погибнет кто.. прячтесь, бегите!... и опус в ФБ на тему "салдатикигероинавойнебезводы!!!1" :smilie9:

"волонтери забезпечують армію" - це той самий маразм, що і "добровольчі батальйони виграли війну" чи "все тримається на ДБ"

Ну все-таки есть объективные проблемы со снабжением. Об этом и Captain Cubs говорит. Есть подразделения в полях, которым даже одеяла еще не выдали.

Offline reema

• Ветеран форума
« Reply #6 : Листопада 10, 2014, 01:06:45 13:06 »

Влада (абстрактное понятие) или все-таки вполне конкретные деятели "переходного правительства"?  :smilie3:

Prosperity is based on people and ideas

Offline Єгорій

• Ветеран форума
  • = Розвідка =
« Reply #7 : Листопада 10, 2014, 01:11:38 13:11 »
Ну все-таки есть объективные проблемы со снабжением. Об этом и Captain Cubs говорит. Есть подразделения в полях, которым даже одеяла еще не выдали.
я там дописав, що проблеми є. але ж не треба заживо ховати державу під радісне улюлюкання з півночі і потирання спітнілих ручок касьянових, бутусових, макарових, воронкових та інших явно-етнічних українців, на совісті яких - загиблі біля 32 бп!

про бушлати теж казали, що їх нібито нема. а вони були і є насправді. отже ці вкиди про "нема" треба жорстко фільтрувати.

@SPaWN_ua
Объясняю. ‎Бушлаты‬ старого образца есть у каждого военнослужащего! И я знаю, что они не очень теплые и никому не нравятся, но такие положено!
Хотя все резервисты и плюются на такие бушлаты, но такие, именно такие положены по нормам! Я на полигонах только в нем и ходил, не умер!
Но так как мобилизированные воины это прежде всего гражданские люди, с гражданскими желаниями, то они хотят КРУТЫЕ БУШЛАТЫ!
Волонтеры, подогревая интерес воина, что привозят на много лучше бушлаты, но мало. Толкают на мысли воина, что страна на него забила!
Воин требует лучшего, некоторые его потеряли еще в августе, а теперь делают заголовки, что бушлатов нет! Так поверьте, бушлаты у всех есть!!
23 года все зимой ходят в одних и тех же бушлатах, а сейчас нет, говорят говно, сам ходи в нем!
Я согласен, что бушлаты говно,но что делать?
Но журналисты опять же лезут куда не влазит и кричат, что бушлатов у всех нету! Выдавали всем, куда они дели?
Поверьте, если бы у меня не было такого опыта, я бы не знал причин не имения бушлатов у всех. Так же и с формой. Выдали, порвал, кричит
Требовать крутые бушлаты можно, и нужно, но если идет реформа войск, полностью меняется форма, есть деньги и т.д.
Приклад злочинної свідомості: "Егорию народ не такой попался. Ща заведёт про правовый стан, закон и прочую поебень" (с) Зильбершухер

Offline Шавлія

• Ветеран форума
  • Через тернії до зірок!
« Reply #8 : Листопада 10, 2014, 01:28:20 13:28 »
Не знаю я ніякої Діани Макарової чи ще там когось.
Ми з цими волонтерами співпрацюємо ще від часів Майдану, потім плавно перейшли на постачання бійців на передовій.
Регулярно дізнаємось від самих "своїх" бійців, що їм потрібно і збираємо по своєму містечку.
Так от, зимового обмундирування і взуття ще вони не отримали. Чому я не знаю, в причинах не колупаюсь. Можливо, попали в ті 5%, які по словам Яценюка ще не забезпечні....
Просто думаю, що якщо  держава не здатна повністю забезпечити теперішню кількість бійців, то що може бути при четвертій хвилі мобілізації?

Offline Єгорій

• Ветеран форума
  • = Розвідка =
« Reply #9 : Листопада 10, 2014, 01:29:22 13:29 »
яких бійців? добровольців?

Offline Taratayka

• Ветеран форума
  • И даже лапы не видно...
« Reply #10 : Листопада 10, 2014, 01:30:08 13:30 »
Нужно бы хотя бы сборы резервистов проводить тогда. Потому что, если "петух клюнет", поздно будет резервистам напоминать, как автомат держать и, тем более, как танком управлять... Но действительно не очень понятно, как быть с обеспечением в условиях зимы - учитывая уровень обеспечения тех, кто сейчас уже в армии (

Offline Єгорій

• Ветеран форума
  • = Розвідка =
« Reply #11 : Листопада 10, 2014, 01:30:55 13:30 »
шо, бушлатів нема?

Offline Шавлія

• Ветеран форума
  • Через тернії до зірок!
« Reply #12 : Листопада 10, 2014, 01:32:16 13:32 »
яких бійців? добровольців?
Ні, ЗСУ.
Щось пов`язанае з артилерією, я в військовому ділі - дуб... :shuffle: :smilie5:

Offline Taratayka

• Ветеран форума
« Reply #13 : Листопада 10, 2014, 01:33:55 13:33 »
Єгорій, знаю из первых рук из нескольких разных точек (двоюродный брат, например, был еще неделю назад под Дебальцево) - теплые бушлаты старого образца разлезлись даже не по швам, а по-живому максимум через 2 недели носки, форму нового образца никто из знакомых не получил. Со стандартными берцами - та же фигня, что и с бушлатами.
Остальное обеспечение (помимо формы и еды) - вообще аут.
Единственное, на что действительно не жалуются - это на отсутствие боеприпасов.

Offline Старина Z

• Ветеран форума
« Reply #14 : Листопада 10, 2014, 01:38:06 13:38 »
Нужно бы хотя бы сборы резервистов проводить тогда. Потому что, если "петух клюнет", поздно будет резервистам напоминать, как автомат держать и, тем более, как танком управлять... Но действительно не очень понятно, как быть с обеспечением в условиях зимы - учитывая уровень обеспечения тех, кто сейчас уже в армии (

Так со снабжением проблемы нужно решать независимо от количества мобилизованных.
Кстати, верное замечание Егория по поводу того, что у армии на самом деле есть не так и мало всего.
Проблема больше организационная, а не финансовая.
По поводу старых/новых бушлатов не скажу, а вот с транспортной логистикой местами беда, когда подразделение выдвигается на свою дислокацию, а тыловые службы подтягиваются через 10 дней, а эти 10 дней живи как хочешь.

Offline Taratayka

• Ветеран форума
« Reply #15 : Листопада 10, 2014, 01:47:12 13:47 »
Цитувати
Кстати, верное замечание Егория по поводу того, что у армии на самом деле есть не так и мало всего.

На самом деле, там должно быть много всего, а что там есть на самом деле после двух десятилетий растягивания всего и вся - х.з. Ну, вот старые одеяла должны быть на складах?? Так что за херня творится в лазарете, где сейчас Капитан? ((

И еще Егорию - то, что волонтеры одели/обули и обеспечивают если не всю армию, то минимум половину - это реально не преувеличение. Посмотрите сами на любые фотографии от наших армейцев - много Вы там видите стандартной формы и другого обмудирования?
« Останнє редагування: Листопада 10, 2014, 01:51:46 13:51 від Taratayka »

Offline Єгорій

• Ветеран форума
  • = Розвідка =
« Reply #16 : Листопада 10, 2014, 01:48:21 13:48 »
хто мені дасть відповідь на таке питання. коли певні "волонтери" збирають гроші і закуповують труси для бідненьких покинутих державою героїв, а потім публікують це на весь світ - це як розуміти? як свідоме приниження "волонтерами" держави, яка "не може" забезпечити бійців трусами? так тоді таким "волонтерам" рожі потрібно бити, якщо не сказати більше. а може вони цим принижують бійців, які немов якісь бомжі - не мають навіть 3-4 трусів, збираючись у армію? панове, волонтерство перетворилося на потужній рух з деморалізації вояків. воно працює на підрив обороноздатності.

згадайте, як воно починалося. приціли, каски, прилади нічного бачення, броніки, celox - це реально корисно і чудово.  :smiley24:
а що маємо зараз? збираються гроші на бритви, зубні щітки, труси, носки і кросівки, бо "кляті генерали-зрадники зливають країну". що буде далі? навіщо ви своїми стогонами про те, як все херово, допомагаєте підривати державу? :smiley23:

потрібно розуміти, що жодна армія світу не є взірцем комфорту. будь яка армія - це завжди суцільний дискомфорт. а тим більше, армія країни, яку 20 років розвалювали. тому не треба перегинати палку у волонтерстві. солдат ЗАВЖДИ буде всім незадоволений. ЗАВЖДИ! незадоволений забезпеченням, командуванням, планами, тактикою - усім!

И еще Егорию - то, что волонтеры одели/обули и обеспечивают если не всю армию, то минимум половину - это реально не преувеличение.
:fp

Offline Taratayka

• Ветеран форума
« Reply #17 : Листопада 10, 2014, 01:48:45 13:48 »
К слову, мой брат, например, - примерно 1,90 роста, такой формы в наличии не было в принципе.

Offline Єгорій

• Ветеран форума
  • = Розвідка =
« Reply #18 : Листопада 10, 2014, 01:52:45 13:52 »
К слову, мой брат, например, - примерно 1,90 роста, такой формы в наличии не было в принципе.
призов чи доброволець?

Offline Taratayka

• Ветеран форума
« Reply #19 : Листопада 10, 2014, 01:53:51 13:53 »
Блин, Егорий, Вы хоть в поход неделе на две ходили когда-нибудь? Я уже не спрашиваю про армию.
Какие 3-4 пары трусов?? Вы реально считаете, что это все дополнительное обмунирование, которое необходимо солдату на передовой?

Offline Taratayka

• Ветеран форума
« Reply #20 : Листопада 10, 2014, 01:54:10 13:54 »
призов чи доброволець?

Призов.

Offline Шавлія

• Ветеран форума
  • Через тернії до зірок!
« Reply #21 : Листопада 10, 2014, 01:56:38 13:56 »
Труси наші волонтери не відправляють точно.
На минулому тижні зібрали і відправили зимові шкіряні чоботи. Потім виявилось, що потрібні "нестандартні" розміри. Вчора шукали 39, 40, 46 і 47...
А до того збирали взагалі не на одяг/взуття, а на технічне забезпечення, засоби зв`язку, ліки. Між іншим, якісні аптечки з кровоспинними препаратами - величезний дефіцит.
Їжу і цигарки передаємо вже як дарунки.

Offline Єгорій

• Ветеран форума
  • = Розвідка =
« Reply #22 : Листопада 10, 2014, 01:59:32 13:59 »
Блин, Егорий, Вы хоть в поход неделе на две ходили когда-нибудь? Я уже не спрашиваю про армию.
Какие 3-4 пары трусов?? Вы реально считаете, что это все дополнительное обмунирование, которое необходимо солдату на передовой?

а знайти 10 хв на день і випрати свої трусєля бійцю вже за статутом забороняється?

Offline Taratayka

• Ветеран форума
« Reply #23 : Листопада 10, 2014, 02:00:20 14:00 »
А волонтеры из Кировограда, через которых я помогаю брату, передают - и трусы, и носки, и наколенники/налокотники/перчатки/очки/шапки. Потому что это нифига не прихоть, а необходимость для солдата на передовой. Тепловизоры тоже покупали, но с наступлением холодов на них не хватает денег, потому что резко возросла необходимость в утеплении.
Я только счастлива, что у них там отлично налажена волонтерская работа, и я не заморачиваюсь никакими покупками - только адресно деньги перечисляю.

Offline Taratayka

• Ветеран форума
« Reply #24 : Листопада 10, 2014, 02:01:31 14:01 »
В поход, видимо, не ходили все таки ))

Offline Старина Z

• Ветеран форума
« Reply #25 : Листопада 10, 2014, 02:02:21 14:02 »
Єгорій, як Ви вважаєте, чи потрібна зараз додаткова мобілізація? Цікавить Ваша думка.

Offline Єгорій

• Ветеран форума
  • = Розвідка =
« Reply #26 : Листопада 10, 2014, 02:05:19 14:05 »
Труси наші волонтери не відправляють точно.
На минулому тижні зібрали і відправили зимові шкіряні чоботи. Потім виявилось, що потрібні "нестандартні" розміри. Вчора шукали 39, 40, 46 і 47...
А до того збирали взагалі не на одяг/взуття, а на технічне забезпечення, засоби зв`язку, ліки. Між іншим, якісні аптечки з кровоспинними препаратами - величезний дефіцит.
Їжу і цигарки передаємо вже як дарунки.

ну ви - молодці, що не перегинаєте. але не треба для вояків намагатися створити рай на землі. від цього лише шкода.

Offline Єгорій

• Ветеран форума
  • = Розвідка =
« Reply #27 : Листопада 10, 2014, 02:08:36 14:08 »
В поход, видимо, не ходили все таки ))
якщо ви не ходили - то не приписуйте це всім. ви ж не знаєте мене. в усіх складних життєвих ситуаціях я обходжуся необхідним мінімумом. і при цьому від мене не смердить. і броник та все інше я сам собі купив на випадок оборони Києва. щоби не нити, який я неібацца доброволець - "одягніть-взуйте мене і я піду героїчно повоюю, слава Україні".

Offline Єгорій

• Ветеран форума
  • = Розвідка =
« Reply #28 : Листопада 10, 2014, 02:10:27 14:10 »
Єгорій, як Ви вважаєте, чи потрібна зараз додаткова мобілізація? Цікавить Ваша думка.
мобілізація - гадаю, що ні. в цьому я покладаюся на тих людей у владі, які мають допуски до таємниць і в курсі планів ворога. просто так мобілізувати купу народу - це зараз розкіш. а от збори і навчання потрібно проводити на постійній основі, ІМХО.

Offline dimoto

• Ветеран форума
« Reply #29 : Листопада 10, 2014, 02:29:19 14:29 »
я так понимаю что пошла новая волна по дискредитации волонтёров и батальонов.
генералы всегда правы...

продолжайте Егорий, творите.....