Гонтарева: Поки банки Росії поводяться добре, буду захищати їхні інтереси
Вівторок, 11 листопада 2014, 21:56
Глава Нацбанку Валерія Гонтарева заявила, що захищатиме російські банки доти, поки вони не порушують українське законодавство.
Про це вона сказала в ефірі програми "Шустер LIVE".
"Напевно, мене за це будуть критикувати, але я вважаю, що у нас немає російських банків - у нас є українські банки з російським капіталом. І до того моменту, поки в нашу країну вони хочуть вводити капітал і давати кредити нашим підприємствам... Поки ці банки поводяться добре, буду захищати їхні інтереси в тому числі", - заявила Гонтарева, додавши, що НБУ проводить моніторинг цих банків.
Українська правда
Російські банки загрожують національній безпеці
Андрій Товстиженко, ZN.UA
Служба безпеки України виступає проти обслуговування українських державних підприємств російських банках, заявив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.
"Життєво важливі галузі економіки держави опинилися у фінансовій залежності від російських банків... В умовах по суті військового конфлікту з Російською Федерацією така ситуація негативно впливає, за нашою оцінкою, на економічний потенціал держави та її обороноздатність", - сказав він у ході "круглого столу".
Лубківський підкреслив, що державні банки України здатні належним чином захистити фінансову інформацію, пов'язану з національною безпекою.
"Сьогодні ключовим питанням є розголошення держтаємниці", - підкреслив він.
За його словами, обслуговування органів влади в недержавних банках також несе загрозу витоку персональних даних про військових і правоохоронців, в тому числі і бійців, задіяних в АТО.