Автор Тема: В Україні немає представницької демократії  (Прочитано 858 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Те, що у нас є, насправді немає реального відношення до представницької демократії. Ідея такої демократії проста - представництво на загальнонаціональному рівні певних груп населення - у нашому випадку територіальних груп. Коли ж подивитися на те, як і хто був обраний до Верховної Ради, то важко собі уявити, що всі оті дєвочкі по визову, мальчікі-актівісти із партійних списків хоч якимось чином мали стосунок до тих територіальних громад, на яких вони були обрані.

Скажімо, сільська чи районна ради є дійсно представницькими органами влади, бо туди обрано місцевих людей, які в той чи інший спосіб проявили себе або ж працююють із своїми constituencies.

Мені здається, що саме в цьому і лежить одна із головних причин того, що наша ВР є недієздатною і залишається маніпульованою і продажною - більшість депутатів не знають і не хочуть знати, кого вони насправді представляють, а знають лише тих спонсорів, завдяки яким обдурені вчергове виборці за них проголосували.
« Останнє редагування: Грудня 02, 2014, 03:53:22 15:53 від Feral Cat »
If you are going through hell, keep going.

Offline svo1973

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
Re: В Україні немає представницької демократії
« Reply #1 : Грудня 02, 2014, 03:54:30 15:54 »
Коли людина голосує за якусь політичну силу, вона делегує їй право себе представляти.

Offline Etobicoke Resident

• Hero Member
« Reply #2 : Грудня 02, 2014, 03:57:57 15:57 »
Цитувати
всі оті дєвочкі по визову, мальчікі-актівісти із партійних списків
так само як і по одномандатних округах, 100% відображають бажання народу, який теж уявлення не має навіщо йому дали право вибору.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #3 : Грудня 02, 2014, 03:59:50 15:59 »
Коли людина голосує за якусь політичну силу, вона делегує їй право себе представляти.

Формально - так. Реально - в наших умовах на цього виборця кладуть “прилад“ після виборів.

Один приклад із життя представницької демократії:

Один із конгресменів впродовж 16 років обирався до Конгресу США від Республіканської партії в окрузі і штаті, де правлять демократи. На запитання, чому він постійно перемагає всіх демократів у дуже ліберальному окрузі, один із демократів-виборців відповів одним реченням - він краще всіх працює з виборцями, за що його дуже поважають.

Offline noxious

• Hero Member
« Reply #4 : Грудня 02, 2014, 04:03:25 16:03 »
Представительная демократия — политический режим, при котором основным источником власти признается народ, но управление государством делегируется различным представительным органам, члены которых избираются гражданами.

Депутат -- не представитель граждан, живущих в Кременчуге или Жмеренке, а представитель народа Украины.
Так что проблема далеко не в том, что по округу в Черкассах проходит чел из Черновцов, а в том, что пипл выбирает пидара. 

Offline svo1973

• Ветеран форума
« Reply #5 : Грудня 02, 2014, 04:03:33 16:03 »
Формально - так. Реально - в наших умовах на цього виборця кладуть “прилад“ після виборів.

Один із конгресменів впродовж 16 років обирався до Конгресу США від Республіканської партії в окрузі і штаті, де правлять демократи. На запитання, чому він постійно перемагає всіх демократів у дуже ліберальному окрузі, один із демократів-виборців відповів одним реченням - він краще всіх працює з виборцями, за що його дуже поважають.

Я не хочу бачити в парламенті депутатів, які потім будуть "годувати" свій округ за державний бюджет. Депутат ВР повинен думати про країну в цілому, а не про пригодування електорату на окрузі за чужий рахунок.

Offline noxious

• Hero Member
« Reply #6 : Грудня 02, 2014, 04:06:06 16:06 »
Я не хочу бачити в парламенті депутатів, які потім будуть "годувати" свій округ за державний бюджет. Депутат ВР повинен думати про країну в цілому, а не про пригодування електорату на окрузі за чужий рахунок.

Вот
Большой +1

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #7 : Грудня 02, 2014, 04:10:37 16:10 »

Але в такому разі і немає сенсу для місцевих платити гроші в загальнонаціональний бюджет. Представницька демократія має захищати місцеві громади від тиску центральної бюрократії.
Який сенс відправляти свого представника до Києва, якщо він не представляє економічні, соціальні, та культурні запити виборця в провінції?

Offline svo1973

• Ветеран форума
« Reply #8 : Грудня 02, 2014, 04:15:12 16:15 »
Але в такому разі і немає сенсу для місцевих платити гроші в загальнонаціональний бюджет. Представницька демократія має захищати місцеві громади від тиску центральної бюрократії.
Який сенс відправляти свого представника до Києва, якщо він не представляє економічні, соціальні, та культурні запити виборця в провінції?

Представницька демократія може бути не тільки по територіальній ознаці. Люди також належать до різних верств, мають різне заняття тощо. Є купа інших ознак. Мені до жопи, хто мене представлятиме з точки зору території. Мені важливо, щоб ця людина мислила так як я, мала таку ж саму освіту і мала такі ж самі погляди. Ось тоді вона мене вірно представлятиме у ВР.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #9 : Грудня 02, 2014, 04:17:11 16:17 »

Представницька демократія може бути не тільки по територіальній ознаці. Люди також належать до різних верств, мають різне заняття тощо. Є купа інших ознак. Мені до жопи, хто мене представлятиме з точки зору території. Мені важливо, щоб ця людина мислила так як я, мала таку ж саму освіту і мала такі ж самі погляди. Ось тоді вона мене вірно представлятиме у ВР.

Тут проблема в тому, що ви мислите загальнонаціональними інтересами, але майте на увазі, що більшість виборців керуються не ними, або ж мають про них дуже туманне уявлення.

Offline svo1973

• Ветеран форума
« Reply #10 : Грудня 02, 2014, 04:22:02 16:22 »
Тут проблема в тому, що ви мислите загальнонаціональними інтересами, але майте на увазі, що більшість виборців керуються не ними, або ж мають про них дуже туманне уявлення.

Я мислю своїми персональними інтересами у масштабах країни. Ви пропонуєте мені почати себе асоціювати з якоюсь умовною Гусаківкою і мислити лише її інтересами?

Offline outsider

• Ветеран форума
« Reply #11 : Грудня 02, 2014, 04:26:14 16:26 »
Годування округа це одна з великих проблем, але надійсь це те що треба прийняти як невідворотній недолік мажоритарки.

Offline svo1973

• Ветеран форума
« Reply #12 : Грудня 02, 2014, 04:28:03 16:28 »
Я хочу, щоб мені було комфортно скрізь в Україні, куди б мені не взбрело в голову відправитися. Хочу, щоб мені належала вся країна в цьому плані, а не мені виділили десь собачу будку і сказали "сиди тут і не рипайся". Саме тому я так категорично проти "федералізації" та "сепаратизації" - вони обмежуватимуть мої права. Мої особисті права для мене стоять на кілька порядків вище, ніж права якихось територій. Ну ось такий я егоїст, що поробиш. Тим більше, що території вони навіть не живі істоти.

Offline noxious

• Hero Member
« Reply #13 : Грудня 02, 2014, 04:51:13 16:51 »

Ну так и проблема не в варягах, а в недалеком пипле, который все равно проголосует за придурка, не зависимо от того местный он или нет.

Offline гипофиз

• Hero Member
« Reply #14 : Грудня 02, 2014, 05:49:15 17:49 »
Те, що у нас є, насправді немає реального відношення до представницької демократії. Ідея такої демократії проста - представництво на загальнонаціональному рівні певних груп населення - у нашому випадку територіальних груп. Коли ж подивитися на те, як і хто був обраний до Верховної Ради, то важко собі уявити, що всі оті дєвочкі по визову, мальчікі-актівісти із партійних списків хоч якимось чином мали стосунок до тих територіальних громад, на яких вони були обрані.

Скажімо, сільська чи районна ради є дійсно представницькими органами влади, бо туди обрано місцевих людей, які в той чи інший спосіб проявили себе або ж працююють із своїми constituencies.

Мені здається, що саме в цьому і лежить одна із головних причин того, що наша ВР є недієздатною і залишається маніпульованою і продажною - більшість депутатів не знають і не хочуть знати, кого вони насправді представляють, а знають лише тих спонсорів, завдяки яким обдурені вчергове виборці за них проголосували.

Блять!!!! Блять уже 5 лет ору про это. Начинает доходить наконец-то. Рада в таком варианте не нужна Украине в принципе. Даже вредна.

Offline MakYury

• Hero Member
« Reply #15 : Грудня 02, 2014, 05:50:23 17:50 »

це щось революційне для нас - оцінювати за роботою, а не за рекламою...

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #16 : Грудня 02, 2014, 05:53:12 17:53 »

Але це єдиний варіант, коли представницька демократія сяк-так працює в інтересах суспільства.

Offline MakYury

• Hero Member
« Reply #17 : Грудня 02, 2014, 05:53:42 17:53 »
Я хочу, щоб мені було комфортно скрізь в Україні, куди б мені не взбрело в голову відправитися. Хочу, щоб мені належала вся країна в цьому плані, а не мені виділили десь собачу будку і сказали "сиди тут і не рипайся". Саме тому я так категорично проти "федералізації" та "сепаратизації" - вони обмежуватимуть мої права. Мої особисті права для мене стоять на кілька порядків вище, ніж права якихось територій. Ну ось такий я егоїст, що поробиш. Тим більше, що території вони навіть не живі істоти.

саме тому Україну і тягнуть, як ковдру - кожен під свою уяву комфортності...
тобто, все одно відбувається волюнтаризм, але не в масштабах села чи району, а загальнонаціонально!

Offline MakYury

• Hero Member
« Reply #18 : Грудня 02, 2014, 05:54:40 17:54 »

Але це єдиний варіант, коли представницька демократія сяк-так працює в інтересах суспільства.

це зрозуміло, але нереально... наші люди так не мислять...

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #19 : Грудня 02, 2014, 06:03:30 18:03 »
(click to show/hide)

Але тоді виходить, що ця форма устрою нам не підходить?
А яка підходить?
Анархія за Драгомановим? Чи монархія за Липинським?

Offline MakYury

• Hero Member
« Reply #20 : Грудня 02, 2014, 06:13:34 18:13 »
(click to show/hide)

Але тоді виходить, що ця форма устрою нам не підходить?
А яка підходить?
Анархія за Драгомановим? Чи монархія за Липинським?

це очевидна річ - в нас нема демократії, бо вона нам не підходить, чи вона нам не підходить і дому її нема...
що до устрою, то маємо олігархат, який ближче за все до феодалізму, але без кріпаків...