Автор Тема: Православие та політика  (Прочитано 2711 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline vetala

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
  • HW
Православие та політика
« : Грудня 08, 2014, 12:42:34 00:42 »
Не сказати, що я шокований, не те слово.

Я далекий від церковних питань і як що там вариться в середині. Да я розумію, що УПЦ (МП) не на боці України. Але як так виходить, що вони лізуть в політику і засирають голову своїм рабам?
Невже церква на стільки сильно влазить в політику? В мене це в голові не вкладається. 

Є такий фільм "Украина как начало перемен", який активно розповсюджується. Оскільки це церковні відеоматеріали, все це сприймається як монета чистої правди і відразу без всякого фільтра попадає за основу. Ну ось таким чином виявилось, що моя мати почала розказувати про "америка організувала майдан", "в Україні буде ще 2 роки війни і потім приєднається до Росії".
Мати ніколи не була за Расею, батьки вихідці з села, українці. А тут на тобі. Ватнік ватніком.

Не сказати, що я після цього ОХУЇВ це не сказати нічого.

Скачав я цей фільм. Дивлюсь цю чистої монети замбування. Не вистачає лише штампу "25й кадр".

як таке може бути?
Що робити як бороитись з цим?

Хочеться взяти кулемет і розстріляти ти, хто таку пропаганду продвигає в люди і розвішати їх на гиляках.

:smilie2: :smilie2: :smilie2: :smilie2: :smilie2: :smilie2: :smilie2: :smilie2: :smilie2:

Offline Декодер

• Ветеран форума
  • "Русский мир" мертв...
Re: Православие та політика
« Reply #1 : Грудня 08, 2014, 01:34:33 01:34 »
В России активно используют такой метод пропаганды, как длинные монологи.
Они обладают гипнотизирующим эффектом, в отличии от  любых дискуссий (даже не конфликтных).

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #2 : Грудня 08, 2014, 01:54:15 01:54 »
Європа сформувалася під впливом католицизму і протестанства. І в цьому іі фундаментальна відмінність від язичників, які тисячу років прикривають свою дикість православієм. Допоки в Украіні будуть цілувати ручки товстопиким батюшкам жодного наближення до нормальності не відбудеться.
Про себе додам словами В. Набокова - I'm a non church going Greek-Catholic.  :smilie7:
If you are going through hell, keep going.

Offline Бувалий

• Ветеран форума
« Reply #3 : Грудня 08, 2014, 06:50:45 06:50 »
В России активно используют такой метод пропаганды, как длинные монологи.
Они обладают гипнотизирующим эффектом, в отличии от  любых дискуссий (даже не конфликтных).
Все верно.
Вот тов. Медведев, большой любитель селфи, ай-фонов и пр. так внимательно "слушал" речь Хозяина, что даже тов. Кирилл Гундяев... не выдержал и перекрестился с горя. :moskali:

Offline Lina

• Global Moderator
  • Ветеран форума
  • Стать: Жіноча
  • Камінці чудові, різнокольорові
« Reply #4 : Грудня 08, 2014, 07:59:28 07:59 »
Якщо мати ТС ходить до церкви МП, то нема нічого дивного. Вони там постійно впарюють цю думку до голів прихожан.

Offline Евгений

• Hero Member
« Reply #5 : Грудня 08, 2014, 08:25:42 08:25 »
Не сказати, що я шокований, не те слово.

Я далекий від церковних питань і як що там вариться в середині. Да я розумію, що УПЦ (МП) не на боці України. Але як так виходить, що вони лізуть в політику і засирають голову своїм рабам?
Невже церква на стільки сильно влазить в політику? В мене це в голові не вкладається. 

Є такий фільм "Украина как начало перемен", який активно розповсюджується. Оскільки це церковні відеоматеріали, все це сприймається як монета чистої правди і відразу без всякого фільтра попадає за основу. Ну ось таким чином виявилось, що моя мати почала розказувати про "америка організувала майдан", "в Україні буде ще 2 роки війни і потім приєднається до Росії".
Мати ніколи не була за Расею, батьки вихідці з села, українці. А тут на тобі. Ватнік ватніком.

Не сказати, що я після цього ОХУЇВ це не сказати нічого.

Скачав я цей фільм. Дивлюсь цю чистої монети замбування. Не вистачає лише штампу "25й кадр".

як таке може бути?
Що робити як бороитись з цим?

Хочеться взяти кулемет і розстріляти ти, хто таку пропаганду продвигає в люди і розвішати їх на гиляках.

:smilie2: :smilie2: :smilie2: :smilie2: :smilie2: :smilie2: :smilie2: :smilie2: :smilie2:
Я не смотрел этот фильм, но по опыту "предыдущих" околоцерковных фильмов скажу так: В России существует какая-то монархическая то-ли секта то-ли клуб по интересам, пропагандирующие себя (примазывающая себя) как христиан. Выпускают фильмы по типу "Дух времени" и т.п. где активно пропагандируется "теория заговора" и пытаются найти тому подтверждение в тексте Откровения Иона Богослова - "Апокалипсис". Центром демонических сил в них выступает США, Россия понятно - белая и пушистая. От туда же и про печать сатаны и биометрические чипы и т.п. Америку, кстати, тоже активно идеологически обрабатывают, хотя в другом русле... всякоразное масонство там становится оч. популярным.
Конечно многое похоже на правду, но как известно любая пропаганда базируется на вкраплениях правды. Зачем это всё делается - кто ж разберет.
Мое, имхо, кому-то очень хочется развязать бойню между США и Россией, и похоже с применением ОМП.

П.С.: Так что мозги нужно "держать в холоде" и не вестись на всякие уловки.

Offline Евгений

• Hero Member
« Reply #6 : Грудня 08, 2014, 08:26:24 08:26 »
Якщо мати ТС ходить до церкви МП, то нема нічого дивного. Вони там постійно впарюють цю думку до голів прихожан.
Бред.

Offline Lina

• Global Moderator
  • Ветеран форума
  • Камінці чудові, різнокольорові
« Reply #7 : Грудня 08, 2014, 08:38:24 08:38 »
Бред.

Угумс...тільки знойомі ватники-прихожани церкви МП мелють те ж саме. 

Offline Евгений

• Hero Member
« Reply #8 : Грудня 08, 2014, 08:47:20 08:47 »
Бред.

Угумс...тільки знойомі ватники-прихожани церкви МП мелють те ж саме.
Дело в том что для подобных фильмов прихожане православных церквей (КП кстати тоже попадает под удар) - это целевая аудитория. Человек интересующийся христианством желает что-то почерпнуть, почитать... и вместо первоисточника (Святое Писание, Жития святых, труды священников) начинает идти "легким" путем - фильмы смотрит, где ему очень хорошо "по полочкам все раскладывают". У нас батюшка так и говорит - "не смотрите и не читайте этот мусор - читайте Библию", в церковной лавке разрешает продавать только то что сам просматривает.
Похоже уже близки те времена когда читать можно только Святое Писание, к остальному лучше относится с опаской.

Offline Старина Z

• Ветеран форума
« Reply #9 : Грудня 08, 2014, 08:47:36 08:47 »
Политика - грязное дело и церковь совершает ошибку, когда втягивается в него, это разрушительно прежде всего для самой церкви.
Кесарю - Кесарево, а Богу - Богово.
Светское государство - это хорошее решение и для политики, и для церквей. Испытание властью, искушение властью некоторым церквям даётся очень тяжело и это по ним больно ударит, собственно, уже бьёт.

Но в контексте цивилизационного масштаба - это все лишь временные сложности. Потом произойдёт очищение. Другого пути нет.

Offline Декодер

• Ветеран форума
  • "Русский мир" мертв...
« Reply #10 : Грудня 08, 2014, 08:49:36 08:49 »
...
Дело в том что для подобных фильмов прихожане православных церквей (КП кстати тоже попадает под удар) - это целевая аудитория. Человек интересующийся христианством желает что-то почерпнуть, почитать... и вместо первоисточника (Святое Писание, Жития святых, труды священников) начинает идти "легким" путем - фильмы смотрит, где ему очень хорошо "по полочкам все раскладывают". У нас батюшка так и говорит - "не смотрите и не читайте этот мусор - читайте Библию", в церковной лавке разрешает продавать только то что сам просматривает.
Похоже уже близки те времена когда читать можно только Святое Писание, к остальному лучше относится с опаской.

Ну они там в фильме под конец очень даже правильные вещи стали говорить. И музыка органично подобрана.

Offline Евгений

• Hero Member
« Reply #11 : Грудня 08, 2014, 08:50:14 08:50 »
Политика - грязное дело и церковь совершает ошибку, когда втягивается в него, это разрушительно прежде всего для самой церкви.
Кесарю - Кесарево, а Богу - Богово.
Светское государство - это хорошее решение и для политики, и для церквей. Испытание властью, искушение властью некоторым церквям даётся очень тяжело и это по ним больно ударит, собственно, уже бьёт.

Но в контексте цивилизационного масштаба - это все лишь временные сложности. Потом произойдёт очищение. Другого пути нет.
История Византии показала что сращивание Церкви с политикой, губительно для нее

Offline Шавлія

• Ветеран форума
  • Через тернії до зірок!
« Reply #12 : Грудня 08, 2014, 08:51:31 08:51 »
Просто постарайтесь витягти мати з церкви МП.
Благодаттю там і не пахне, а зомбують за "рускій мір" постійно.
У нас багато людей ходили в церкву МП. Але після прокльонів попом майданівців, відмови відспівувати вбитих на Сході бійців, віряни плавно перетікають в Київський Патріархат.
Час все розставить по місцях, і покаже, де попи, а де Священники.

Offline Евгений

• Hero Member
« Reply #13 : Грудня 08, 2014, 08:55:14 08:55 »
У нас багато людей ходили в церкву МП. Але після прокльонів попом майданівців, відмови відспівувати вбитих на Сході бійців, віряни плавно перетікають в Київський Патріархат.
Шавлия, у вас глубокая обида на УПЦ МП только из-за одного попа. Сами же знаете, люди бывают разные и эта война показала все эти противоречия. Лучше обратите свое внимание на митрополита Онуфрия.

Offline Шавлія

• Ветеран форума
  • Через тернії до зірок!
« Reply #14 : Грудня 08, 2014, 08:58:32 08:58 »
Шавлия, у вас глубокая обида на УПЦ МП только из-за одного попа. Сами же знаете, люди бывают разные и эта война показала все эти противоречия. Лучше обратите свое внимание на митрополита Онуфрия.
Якби ж на одного.
В свій час багато читала наукової літератури, зокрема, яким чином МП став "канонічним", як в часи СССРу працював на КГБ та багато іншого.
А зараз спостерігаю, як попи МП підігрують "братському народу".

Але, вибате, я бачу ви віруючий МП. Зрозуміло, що ми один одному нічого не доведемо. Як я вже писала, час все розставить по місцях.

Offline Евгений

• Hero Member
« Reply #15 : Грудня 08, 2014, 09:02:47 09:02 »
Але, вибате, я бачу ви віруючий МП. Зрозуміло, що ми один одному нічого не доведемо. Як я вже писала, час все розставить по місцях.
Добре, не будемо сперичатися.

Offline Milena

• Hero Member
« Reply #16 : Грудня 08, 2014, 10:34:26 10:34 »
Бред.
А это с какой стороны бред? :smilie11:
Я не хожу в церковь, но как-то еще после 2004 оказалась возле памятника Владимиру (Киев, если не знаете), где проходила воскресная "служба", и где поп впаривал группе мерзенного вида старух (в основном), какое сатанинское зло этот Ющенко и т.п.

Offline cheshuntt

• Ветеран форума
  • Рептилоїд
« Reply #17 : Грудня 08, 2014, 10:54:40 10:54 »

Та ладно там з- за "  одного " в неї образа . Вся ваша церква типова пофарбована труна . Це системна проблема як і держави Росія . Україна вилікується коли православ'я зникне . Це такеж прокляття як і Ленін в мавзолеї. Один в один .
Карма безжалісна до довбойобів ( с) alejandro ФУП

Offline cheshuntt

• Ветеран форума
  • Рептилоїд
« Reply #18 : Грудня 08, 2014, 11:02:30 11:02 »

Якби ж на одного.
В свій час багато читала наукової літератури, зокрема, яким чином МП став "канонічним", як в часи СССРу працював на КГБ та багато іншого.

Це дріб'язки , шановна . Я цілком погоджуюсь з тезисом Євгенія про те що , " ну лайно трапляється " , але проблема не в лайні . З 15 століття ця церковна організація під вкраденою назвою " Православіє " петворилася на ракову пухлину на тілі Христової Церкви . Нормальних людей з відти треба витягувати як з тоталітарних сект . Це стосується не тільки МП .

Offline Евгений

• Hero Member
« Reply #19 : Грудня 08, 2014, 11:04:04 11:04 »

Та ладно там з- за "  одного " в неї образа . Вся ваша церква типова пофарбована труна . Це системна проблема як і держави Росія . Україна вилікується коли православ'я зникне . Це такеж прокляття як і Ленін в мавзолеї. Один в один .
Дебіл кісь ?
Как отсутствие Правоcлавия вылечит Украину ? А греков, болгар, грузин, сербов, коптов... да много еще. Когда научитеть не ставить знак равенства между Путиным и Православием ?
« Останнє редагування: Грудня 08, 2014, 11:06:05 11:06 від Евгений »

Offline Margo

• Hero Member
« Reply #20 : Грудня 08, 2014, 11:21:59 11:21 »

Якби ж на одного.

Це дріб'язки , шановна . Я цілком погоджуюсь з тезисом Євгенія про те що , " ну лайно трапляється " , але проблема не в лайні . З 15 століття ця церковна організація під вкраденою назвою " Православіє " петворилася на ракову пухлину на тілі Христової Церкви . Нормальних людей з відти треба витягувати як з тоталітарних сект . Це стосується не тільки МП .

А як же їх з відти витягнути? У мене є родич який після того як попав під крило МП почав молоти нісенітниці. Людині всього 43, а по балачкам ніби 73. Раніше, до того як був віруючий, можна було поспілкуватись по-нормальному, а тепер якийсь прозомбований. І щоб його звідти витягнути потрібно переїжджати подалі від церкви, будь-якої церкви.
« Останнє редагування: Грудня 08, 2014, 11:39:58 11:39 від Margo »

Offline cheshuntt

• Ветеран форума
  • Рептилоїд
« Reply #21 : Грудня 08, 2014, 11:34:23 11:34 »

Дебіл кісь ?
Как отсутствие Правоcлавия вылечит Украину ? А греков, болгар, грузин, сербов, коптов... да много еще. Когда научитеть не ставить знак равенства между Путиным и Православием ?

Та так  само як людина виліковується від хвороби . Україну зачумило від 17 століття і продовжує тіпати далі .
Я не ставлю жодних знаків .Всі Ваші православні румини і болгари , я вже промовчу про чудових сербів і " виблядків Європи " греків - зразок того ким бути не треба. Ну а копти , а причому тут копти, яке відношення вони мають до Вашої секти ? Чи може коптами Ви називаєте тих попів яких наставив імператор Юстиніан в Александрії?

Offline Margo

• Hero Member
« Reply #22 : Грудня 08, 2014, 11:39:03 11:39 »
Європа сформувалася під впливом католицизму і протестанства. І в цьому іі фундаментальна відмінність від язичників, які тисячу років прикривають свою дикість православієм. Допоки в Украіні будуть цілувати ручки товстопиким батюшкам жодного наближення до нормальності не відбудеться.
Про себе додам словами В. Набокова - I'm a non church going Greek-Catholic.  :smilie7:

Персонально я стараюсь не пов’язувати своє життя з релігією. Що до католицької церкви то вона не краща за православну. Ось деякі з гріхів католицької церкви у 20 столітті:
педофіліа, дитяча імміграція в Автралію наймитувати, відбирання дітей у матерів які завагітніли неодруженними.

Offline cheshuntt

• Ветеран форума
  • Рептилоїд
« Reply #23 : Грудня 08, 2014, 11:41:07 11:41 »

А як же їх з відти витягнути? У мене є родич який після того як попав під крило МП почав молоти нісенітниці. Людині всього 43, а по балачкам ніби 73. Раніше, до того як був віруючий, можна було поспілкуватись по-нормальному, а тепер якийсь прозомбований. І щоб його звідти витягнути потрібно переїжати подалі від церкви, будь-якої церкви.

Щоб зрозуміти , що трапилось з Вашим родичем і його світогляд на поточний момент , раджу ознайомитись з хлистовським рухом і його психологією . Це не буде детально в елементах культу , але ментальний стан відображає точно . Особливо якщо він має  " духовника " і практикує " умноє дєланіє " під його керівництвом . Цей  випадок є найскладнішим .

Offline Margo

• Hero Member
« Reply #24 : Грудня 08, 2014, 11:49:31 11:49 »

А як же їх з відти витягнути? У мене є родич який після того як попав під крило МП почав молоти нісенітниці. Людині всього 43, а по балачкам ніби 73. Раніше, до того як був віруючий, можна було поспілкуватись по-нормальному, а тепер якийсь прозомбований. І щоб його звідти витягнути потрібно переїжати подалі від церкви, будь-якої церкви.

Щоб зрозуміти , що трапилось з Вашим родичем і його світогляд на поточний момент , раджу ознайомитись з хлистовським рухом і його психологією . Це не буде детально в елементах культу , але ментальний стан відображає точно . Особливо якщо він має  " духовника " і практикує " умноє дєланіє " під його керівництвом . Цей  випадок є найскладнішим .
Таких людей як він можна прирівняти до наркоманів. Різниця тільки та, що тут зазомвований мозок і тому людина не баче причини зав'язати з релігією. Коли він палив цигарки то він знав, що це погано і старався кинути. Так що роззомбовування не допоможе, а тільки переїзд і робота, хобі. Тоді не буде часу бігати по попам на балачки.

Offline Milena

• Hero Member
« Reply #25 : Грудня 08, 2014, 11:50:11 11:50 »
История Византии показала что сращивание Церкви с политикой, губительно для нее
Куда это вас заносит, в какие времена? Причем здесь Византия, когда речь идет о ПЦ МП? :smilie11:
Похоже, что христианство и православие для вас одно и тоже. :hot:

Offline cheshuntt

• Ветеран форума
  • Рептилоїд
« Reply #26 : Грудня 08, 2014, 11:55:59 11:55 »
Персонально я стараюсь не пов’язувати своє життя з релігією. Що до католицької церкви то вона не краща за православну. Ось деякі з гріхів католицької церкви у 20 столітті:
педофіліа, дитяча імміграція в Автралію наймитувати, відбирання дітей у матерів які завагітніли неодруженними.

Це не зовсім то . Це перед усім соціальні " гріхи " , тобто вчинки соціуму , які нам зараз здаються дивним , гріховними , або злими . Дитяче наймитування , позашлюбні діти , сексуальні стосунки " до 18" , було повсякденною практикою як в Європі , так і Росії я повторюю  , ПОВСЯКДЕННОЮ . Це як з Романом Поланським . В 60 ті секс з 16 -17 річними був частиною " революції" дітей - квітів , зараз це педофілія і можливість  заднім числом збити бабло . Ви зауважили що майже всі " педофільні скандали " це жертви яким зараз за 70 , а найстаршому 83 . В Англії , прикладом , ще в 50 ті роки були тілесні покарання в школах . Зараз дати " рємня " це потрапити за грати зі статтею " чайлд аб'юз" , що в російській версії автоматично  перекладається як " пєдофілія "

Offline cheshuntt

• Ветеран форума
  • Рептилоїд
« Reply #27 : Грудня 08, 2014, 12:12:46 12:12 »

Таких людей як він можна прирівняти до наркоманів. Різниця тільки та, що тут зазомвований мозок і тому людина не баче причини зав'язати з релігією. Коли він палив цигарки то він знав, що це погано і старався кинути. Так що роззомбовування не допоможе, а тільки переїзд і робота, хобі. Тоді не буде часу бігати по попам на балачки.

Ні , ну раз Ви знаєте що треба робити , то які проблеми ?не буду Вас розчаровувати .

Offline Stavlish

• Ветеран форума
« Reply #28 : Грудня 08, 2014, 12:15:39 12:15 »

Offline Taratayka

• Ветеран форума
  • И даже лапы не видно...
« Reply #29 : Грудня 08, 2014, 12:23:34 12:23 »

Вот не хотела в эту тему влазить, но так раздражает, когда сравнивают  круглое с мягким, приплетая религию.
Бред сивой кобылы - приплетать к нашей цивилизационной отсталости религиозный фактор. Мы как цивилизация существуем всего около 1,5 тыс. лет. И спустя 200 лет после того, как нам только придумали буковки, в Европе открылись первые университеты. Так при чем тут религия??